Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă ți-ai propus să impresionezi familia și musafirii cu deserturi delicioase de sărbători, trece pe listă și rețeta de ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Este o ruladă delicioasă, cu aspect spectaculos, iar rețeta nu se prepară anevoios.

Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză porționată pe o farfurie rotundă, alături de un bol cu mure
Galerie foto

Galerie foto

Rulada se porționează foarte bine după ce va sta un timp la frigider / Profimedia Images

Rulada din bezea face parte dintre deserturile delicate și elegante ce cuceresc prin contrastul de texturi și culori. Albul imaculat al bezelei de albușuri iese în evidență mai ales dacă umplutura este închisă la culoare. Iar negru-violet al murelor oferă din plin acest contrast deosebit. Murele pot fi adăugate și proaspete în interiorul ruladei sau ca decor, dar și transformate în gem, dulceață sau cremă.

Citește și

Rețeta foii de ruladă din bezea este inspirată după clasica rețetă de tort Pavlova, creată în cinstea cunoscutei balerine rusoaice Anna Pavlova. Dacă nu l-ai preparat până acum, îți recomandăm să-l încerci pentru un eveniment important în familie. Iar mai jos îți oferim rețeta detaliată pentru delicioasa și spectaculoasa ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a prepara compoziția pentru foaia de bezea, pune albușurile în bolul mixerului și lasă-le acolo până când ajung la temperatura camerei. Pentru reușita unei bezele ferme este important ca albușurile să nu fie foarte reci. În  acest timp pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și așază hârtie de copt într-o tavă de cuptor cu dimensiunile aproximative de 32/43 cm.

Cum prepari foaia pentru ruladă de bezea cu mure

Peste albușurile din bol presară un praf de sare și amestecă-le energic cu mixerul până când devin spumoase și ușor ferme. Continuă amestecarea adăugând treptat zahărul, dar și sucul de lămâie. Oprești mixerul când obții o bezea foarte fermă care rămâne lipită de pereții bolului. Întinde bezeaua în tavă și niveleaz-o uniform cu o spatulă de tort.

Introdu tava în cuptorul încălzit și coace foaia de bezea pentru 10 minute la 180 de grade Celsius. Apoi, setează temperatura cuptorului la 140 de grade Celsius și mai coace foaia de bezea 20 de minute.

După oprirea cuptorului mai lasă foaia de bezea în tavă 10 minute, apoi răstoarn-o pe o hârtie de copt curată.

Cum prepari crema de brânză

Adaugă smântâna pentru frișcă rece în bolul mixerului și mixeaz-o energic până când se mărește consistent în volum. Adaugă treptat zahărul pudră în timp ce amesteci intens. Când frișca devine ușor fermă adaugă brânza mascarpone și un praf de sare și continuă să mixezi până la omogenizare.

Introdu bolul cu crema de brânză în frigider și lasă-l acolo până când se răcește foaia de bezea. Îndepărtează hârtia de copt de pe foaia de bezea și întinde crema peste ea. Nu uita să dai deoparte puțină cremă și pentru decor.

O parte din mure amestecă-le cu zahărul și transformă-le în piure cu ajutorul unui blender. Peste crema de brânză adaugă cu o linguriță piure de mure, din loc în loc. Apoi rulează foaia de bezea cu crema în interior. Rulează foaia de bezea și împacheteaz-o în hârtia de copt curată. Pune delicioasa ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză la rece pentru 2-3 ore.

Decoreaz-o cu crema de brânză oprită, cu puțin piure de mure și mure proaspete, înainte de a o porționa.

Iar dacă mai dorești să prepari ulterior și altfel de rulade, mai poți încerca rețeta de ruladă cu ness.

Citește și
Femeie decorând cu mure ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză
Galerie foto

Galerie foto

Femeie adăugând piure de mure peste crema de brânză
Tavă cu foaie de bezea introdusă de o mână în cuptor
Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză porționată pe o farfurie rotundă, alături de un bol cu mure
+21
CELE MAI CITITE
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune porționată pe platou
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Cremă de ciocolată și cafea în bol
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos pe un suport rustic de lemn
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Cremă de ciocolată neagră cu mascarpone în bol
Cremă de ciocolată neagră cu mascarpone, pentru deserturi
Cremă de ciocolată neagră cu mascarpone, pentru deserturi
tocană de ciuperci cu ceapă servită în două boluri
Rețetă de tocană de ciuperci cu ceapă. Ce să-i adaugi ca să iasă foarte gustoasă
Rețetă de tocană de ciuperci cu ceapă. Ce să-i adaugi ca să iasă foarte gustoasă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porție de cheesecake cu cremă de fistic. decorată cu trandafir roșu
Galerie foto
Cheesecake cu fistic. Un desert delicios, cu aspect spectaculos
Cheesecake cu fistic. Un desert delicios, cu aspect spectaculos
Porții de tartă cu zmeură și cremă de brânză, pe un suport negru
Galerie foto
Tartă cu zmeură și cremă de brânză, decorată cu pesmet de biscuiți
Tartă cu zmeură și cremă de brânză, decorată cu pesmet de biscuiți
Porții de prăjitură cu ananas și pudră Matcha
Galerie foto
Prăjitură cu ananas și pudră Matcha, delicioasă și spectaculoasă
Prăjitură cu ananas și pudră Matcha, delicioasă și spectaculoasă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
plăcintă din fulgi de ovăz
05:49
Cum poți folosi fulgii de ovăz, altfel decât în terci pentru micul dejun Cum poți folosi fulgii de ovăz, altfel decât în terci pentru micul dejun
mânare de mazăre fără carne pusă într-o farfurie albă
05:19
Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post
cel mai bun aluat pentru plăcinte pus într-o formă specială
05:10
Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat
Femeie întinzând glazură oglindă colorată peste tort
10 decembrie, 06:56
Glazură oglindă colorată, pentru torturi spectaculoase Glazură oglindă colorată, pentru torturi spectaculoase
Paste cremoase cu sos de dovleac
10 decembrie, 05:33
Paste cremoase cu sos de dovleac. Rețeta delicioasă pe care să o încerci în anotimpul rece Paste cremoase cu sos de dovleac. Rețeta delicioasă pe care să o încerci în anotimpul rece
Piure de bob uscat pe platou, cu ceapă roșie și lămâie
10 decembrie, 05:21
Piure de bob uscat. O rețetă gustoasă și hrănitoare Piure de bob uscat. O rețetă gustoasă și hrănitoare
ciorbă de mazăre cu găluște într-un bol alb
9 decembrie, 06:57
Cum faci ciorbă de mazăre cu găluște. Rețeta simplă Cum faci ciorbă de mazăre cu găluște. Rețeta simplă
persoana care folosește cuptorul cu microunde
9 decembrie, 05:49
Cum programezi cuptorul cu microunde pentru ca mâncarea să se încălzească uniform Cum programezi cuptorul cu microunde pentru ca mâncarea să se încălzească uniform
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...
Parteneri
Fursecuri șprițate. Rețetă de fursecuri fragede și delicioase
Fursecuri șprițate. Rețetă de fursecuri fragede și delicioase
Fursecuri șprițate. Rețetă de fursecuri fragede și delicioase
Pensionara Afrodita, aflată în greva foamei, a primit într-un final decizia de recalculare. Câţi bani va primi în plus
Pensionara Afrodita, aflată în greva foamei, a primit într-un final decizia de recalculare. Câţi bani va primi în plus
Pensionara Afrodita, aflată în greva foamei, a primit într-un final decizia de recalculare. Câţi bani va primi în plus
„A făcut toate tâmpeniile posibile” Călin Georgescu, analizat fără menajamente după anularea alegerilor prezidenţiale: „A vorbit toate prostiile”
„A făcut toate tâmpeniile posibile” Călin Georgescu, analizat fără menajamente după anularea alegerilor prezidenţiale: „A vorbit toate prostiile”
„A făcut toate tâmpeniile posibile” Călin Georgescu, analizat fără menajamente după anularea alegerilor prezidenţiale: „A vorbit toate prostiile”
Andrei Ștefănescu radiază de fericire alături de iubita lui, Ștefania! Ce promisiune emoționantă i-a făcut prezentatoarea TV
Andrei Ștefănescu radiază de fericire alături de iubita lui, Ștefania! Ce promisiune emoționantă i-a făcut prezentatoarea TV
Andrei Ștefănescu radiază de fericire alături de iubita lui, Ștefania! Ce promisiune emoționantă i-a făcut prezentatoarea TV
Cum a aflat Ali Atay că va deveni tătic. Este căsătorit cu actrița Hazal Kaya
Cum a aflat Ali Atay că va deveni tătic. Este căsătorit cu actrița Hazal Kaya
Cum a aflat Ali Atay că va deveni tătic. Este căsătorit cu actrița Hazal Kaya
Cum ar putea intra Bill Gates în faliment din cauza acțiunilor Tesla, potrivit lui Elon Musk
Cum ar putea intra Bill Gates în faliment din cauza acțiunilor Tesla, potrivit lui Elon Musk
Cum ar putea intra Bill Gates în faliment din cauza acțiunilor Tesla, potrivit lui Elon Musk
Ruladă de porc umplută cu nuci, pâine și merișoare
Ruladă de porc umplută cu nuci, pâine și merișoare
Ruladă de porc umplută cu nuci, pâine și merișoare
Cum să alegi cadoul de Crăciun pentru un toddler. Ghid practic pentru părinți și apropiați
Cum să alegi cadoul de Crăciun pentru un toddler. Ghid practic pentru părinți și apropiați
Cum să alegi cadoul de Crăciun pentru un toddler. Ghid practic pentru părinți și apropiați
Tina Knowles a dezvăluit că i-a fost spart contul, după ce acesta a apreciat o postare legată de acuzațiile aduse lui Jay-Z: Asta nu sunt eu!
Tina Knowles a dezvăluit că i-a fost spart contul, după ce acesta a „apreciat” o postare legată de acuzațiile aduse lui Jay-Z: „Asta nu sunt eu!”
Tina Knowles a dezvăluit că i-a fost spart contul, după ce acesta a „apreciat” o postare legată de acuzațiile aduse lui Jay-Z: „Asta nu sunt eu!”
Cum recunoști îmbătrânirea prematură a pielii și ce poți face ca să o încetinești
Cum recunoști îmbătrânirea prematură a pielii și ce poți face ca să o încetinești
Cum recunoști îmbătrânirea prematură a pielii și ce poți face ca să o încetinești
fresh
Piure de bob uscat. O rețetă gustoasă și hrănitoare

Piure de bob uscat. O rețetă gustoasă și hrănitoare

Piure de bob uscat. O rețetă gustoasă și hrănitoare

Glazură oglindă colorată, pentru torturi spectaculoase

Glazură oglindă colorată, pentru torturi spectaculoase

Paste cremoase cu sos de dovleac. Rețeta delicioasă pe care să o încerci în anotimpul rece

Paste cremoase cu sos de dovleac. Rețeta delicioasă pe care să o încerci în anotimpul rece

Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post

Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post

Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat

Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat
închide