Rulouri de dovlecei cu brânză și roșii. Un aperitiv lejer, gata în câteva minute
Dacă nu mai ai idei de preparate pe bază de dovlecei, îți oferim mai jos o rețetă de rulouri de dovlecei cu brânză și roșii. Este rețeta unui aperitiv simplu, spectaculos și ușor, perfect pentru zilele de vară sau ca gustare la o masă festivă.

Rulourile au un aspect delicat, dar rustic și combină simplitatea ingredientelor mediteraneene cu o prezentare rafinată. Dovleceii, ușor înmuiați și aromați de la grill, rămân suculenți și elastici, oferind o textură blândă care învăluie miezul cremos. Umplutura de brânză e fină, ușor sărată și răcoritoare. Aceasta este completată perfect de explozia de gust oferită de roșiile cherry coapte. Busuiocul aduce o notă aromată proaspătă, care transformă fiecare rulou într-o mică îmbucătură de vară.
Rulourile pot fi servite atât calde. cât și reci, ca aperitiv, pe un platou colorat. Pot avea succes și ca garnitură lângă o friptură simplă de pasăre, porc sau chiar de pește. Se potrivesc de minune într-un bufet sau picnic și sunt o alegere excelentă pentru cinele ușoare.
Descoperă și o rețetă de frigărui cu brânză în felii de dovlecei și alternate cu roșii cherry. Iar mai jos vei descoperi lista completă de ingrediente și modul de preparare al rețetei de rulouri de dovlecei cu brânză și roșii.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi te vei ocupa de pregătirea dovleceilor, care necesită spălare și ștergere, eventual curățare a cojii doar acolo unde este deteriorată.
Cum prepari rulouri de dovlecei cu brânză și roșii
Taie dovleceii pe lung, în felii subțiri, cu o mandolină sau cu un cuțit cu lama subțire și foarte bine ascuțit. Presară puțină sare peste feliile de dovlecel și lasă-le 10 minute să se înmoaie puțin. Șterge-le cu un șervețel prin presare pentru a îndepărta excesul de apă. Apoi unge-le cu puțin ulei de măsline folosind o pensulă de patiserie.
Rumenește-le ușor într-o tigaie grill sau la cuptor, câte 1–2 minute pe fiecare parte, până devin flexibile (dar nu prea moi).
Descoperă și o rețetă de budincă de dovlecei cu multe verdețuri, perfectă pentru mic dejunuri sau gustări consistente.
Pentru a pregăti umplutura amestecă brânza cu smântâna sau iaurtul pentru o consistență cremoasă.
Adaugă sare, piper, usturoi (dacă dorești) și verdețuri tocate. Încorporează roșiile cherry tăiate cubulețe sau felii mici. Poți lăsa roșiile întregi dacă dorești un aspect interesant al secțiunii rulourilor
Pentru a forma rulourile pune câte o linguriță de umplutură la un capăt al fiecărei felii de dovlecel. Rulează strâns și fixează cu o scobitoare, dacă e nevoie.
Așază delicioasele rulouri de dovlecei cu brânză și roșii pe un platou sau într-o tavă de servire. Stropește-le cu puțin ulei de măsline și presară, opțional, parmezan ras sau verdeață proaspătă deasupra.
Rețeta este foarte versatilă, o poți adapta cu ușurință după propriul gust. Poți adăuga și măsline, ceapă roșie sau alte ingrediente preferate.
Și dacă mai dorești o altă rețetă cu dovlecei, mai poți încerca cu succes rețeta de chec cu dovlecei și măsline verzi. Te vei bucura de un aperitiv cu aromă mediteraneeană.