Salata boeuf cu carne de porc. Rețeta rapidă pentru sărbători
Salata boeuf cu carne de porc este o variantă gustoasă pentru mesele tale de sărbătoare indiferent că vorbim despre Revelion, aniversări sau petreceri în familie. Are un aspect festiv și un gust delicios.
Salata boeuf cu carne de porc este de fapt o variantă a salatei originale care se face, așa cum îi spune numele, cu carne de vită. Totuși poți folosi orice fel de carne vrei, atât de porc, cât și de pasăre. Oricare dintre ele se va combina perfect cu legumele și maioneza rezultând un aperitiv sățios și bogat.
Rețeta salatei boeuf cu carne de porc
Salata boeuf cu carne de porc conține aceleași legume ca și varianta cu carne de vită: morcovi, cartofi și mazăre. Cea din urmă este opțională, dar va aduce o textură interesantă și note dulci preparatului final. Unele gospodine mai pun și păstârnac și/sau țelină, însă aceasta este doar o chestiune de gust.
Ingrediente
Mod de preparare
Morcovii și cartofii se curăță de coajă, se spală și se pun la fiert întregi împreună cu carnea și un praf de sare. Legumele se verifică din când în când pentru a vedea dacă s-au înmuiat. Se scot când sunt gata. Carnea se lasă și ea până când devine fragedă.
Cum prepari salata de boef
Dacă este folosită mazăre din conservă se pune într-o strecurătoare pentru a se scurge. Dacă se folosește mazăre proaspătă se fierbe până se înmoaie.
Castraveții și gogoșarii se toacă mărunt. Înainte de a fi puși în bolul de salată se storc foarte bine de zeamă. Când cartofii, morcovii și carnea s-au răcit suficient cât să poată fi manevrați se toacă și ei mărunt.
Toate ingredientele se pun într-un castron suficient de mare. Se adaugă sare, piper și se amestecă până se omogenizează. Se poate pune și o lingură de muștar și se amestecă din nou. Înainte de a pune salata pe platou se gustă și se mai adaugă sare și piper dacă sunt necesare.
Între timp se face maioneza. Află mai multe despre cea mai simplă metodă de a face maioneză.
Se bat cu mixerul gălbenușurile și muștarul, adăugând ulei în fir subțire. Apoi se pune jumătate din cantitatea ei în bolul cu amestecul de carne și legume. Restul se păstrează pentru decorarea salatei.
După ce se omogenizează bine compoziția, se așează pe un platou. Se acoperă cu maioneză și se decorează cu bucăți de gogoșari și castraveți murați.
Cum alegi carnea de porc pentru salata boeuf
Pentru salata boeuf cea mai bună carne de porc este cea slabă, fără niciun fel de grăsime. Poți alege mușchiuleț, pulpă sau chiar cotlet sau un amestec între acestea. Cel mai bine este să o fierbi împreună cu legumele pentru a lua o parte din aromele lor. Încearcă și rețeta clasică de salată de boeuf.
O altă variantă este să fierbi carnea separat cu câteva condimente: foaie de dafin, cimbru, boabe de piper, sare și tarhon. Indiferent de modul în care alegi să o prepari ține cont de faptul că va avea nevoie de aproximativ 90 de minute pentru a fi foarte fragedă.