Salată de boeuf. Cea mai adorată rețetă de salată aperitiv
Chiar dacă sigur ai o rețetă preferată de salată de boeuf, îți oferim și varianta noastră, așa cum o cunoaștem de la mama sau bunica. Este cea mai iubită rețetă de salată aperitiv, care se prepară cu ocazia sărbătorilor de iarnă și a altor evenimente deosebite.
Galerie foto
Rețeta clasică se prepară din legume fierte și tocate în cubulețe, amestecate cu carne de vită și maioneză. Legumele sunt cele clasice: cartofi, morcovi, țelină, mazăre. Iar la acestea se adaugă și castraveți murați pentru un contrast de gusturi.
Acestea sunt ingredientele de bază, dar se pot folosi și multe alte ingrediente la decorul salatei. Printre acestea se numără gogoșarii murați, măslinele, ouăle fierte și verdeață.
Dacă nu dorești să adaugi carne în salată, există o variantă de rețetă denumită salată a la russe. Este o salată rusească la origine, dar preparată prima dată de un chef belgian, Lucien Olivier, la renumitul restaurant Ermitaj din Moscova. Descoperă aici cum se prepară rețeta de salată a la russe.
Mai jos, îți oferim varianta clasică a salatei de boeuf, nelipsită de pe masa de Crăciun.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea cărnii și a ingredientelor. Spală carnea și pune-o la fiert într-o oală cu 4-5 litri de apă rece. Curăță morcovii și rădăcina de țelină și clătește-i cu apă rece. Spală bine cartofii și pune-i la fiert în apă cât să fie bine acoperiți.
Cum prepari salată de boeuf
Fierbe carnea de vită până când începe să se pătrundă și îndepărtează spuma care se formează la suprafață. După ce ai îndepărtat spuma, adaugă morcovii și țelina. Lasă-i să fiarbă împreună cu carne până când se pătrund. Spre final de fierbere adaugă și boabele de mazăre. Apoi scurge supa și lasă carnea și legumele să se răcească. Supa o poți folosi la alte preparate.
După răcire, toacă morcovii și țelina în cuburi, la fel și carnea. Pune-le într-un bol încăpător și adaugă mazărea.
Când și cartofii sunt bine fierți și se pătrund la testul cu furculița, scurge-i și trece-i prin apă rece. Curăță-i și toacă-i în cuburi. Adaugă-i și pe aceștia în bolul cu ingrediente. Toacă și castraveții murați tot în cuburi, dar scurge-i bine de lichid înainte de a-i adăuga în salată.
Cum prepari maioneza
Pune gălbenușul fiert împreună cu cel fiert și muștarul în bolul mixerului. Adaugă și puțină sare.
Pornește mixerul la viteză mică și amestecă ingredientele picurând și uleiul, treptat. Când maioneza capătă volum, mărește viteza mixerului. Iar când devine consistentă, adaugă și apă minerală. Aceasta este opțională, dar va oferi maionezei un plus de cremozitate și va mai diminua din aroma neplăcută al uleiului.
Continuă amestecarea maionezei adăugând ulei până obții consistența dorită. Adaugă și suc proaspăt de lămâie și potrivește gustul cu sare și piper.
Descoperă și o rețetă de maioneză vegetală, din avocado, simplă și sănătoasă.
Adaugă 3/4 din cantitatea de maioneză în bolul cu ingrediente și amestecă bine totul. Cu restul de maioneză decorezi delicioasa salată de boeuf, după propria imaginație.
Poți servi salata în boluri și o decorezi deasupra cu maioneză, rondele de castraveți, felii de ouă fierte, măsline negre, gogoșari și frunze de pătrunjel sau de mărar.
O mai poți monta pe platouri și decorezi salata atât deasupra cât și pe laterale. Lasă salata de boeuf la rece, acoperită până în momentul servirii. Iar pe platoul cu aperitive, lângă salata de boeuf vor arăta bine și câteva ouă umplute. Îți oferim în acest scop un articol cu trei rețete de ouă umplute, pentru platoul cu aperitive.
Galerie foto