Salată cu ton și ouă fierte, simplă, rapidă și consistentă
Pentru o gustare rapidă, dar extrem de gustoasă și hrănitoare, îți recomandăm o rețetă simplă de salată cu ton și ouă fierte, dat și alte ingrediente. Este o salată echilibrată, proaspătă și consistentă, ideală pentru prânz sau cină ușoară.

Această salată este un amestec de prospețime și savoare. Frunzele de salată verde crocante și suculente se combină cu tonul fraged și sățios, ouăle fierte cremoase, roșiile zemoase și dulci-acrișoare, și ceapa roșie ușor înțepătoare și aromată, care dă acel contrast viu. Fiecare ingredient aduce o notă distinctă, dar împreună creează o armonie plină de gust și culoare.
Textura este variată: moale de la ou și ton, fermă de la roșii, crocantă de la ceapă și salată. Este hrănitoare, dar ușoară, și devine completă cu un dressing simplu, fin echilibrat între acrișor și uleios.
Dacă vrei o salată mai complexă îți recomandăm rețeta de salată de ton cu rucola și fasole roșie. Iar mai jos îți oferim rețeta detaliată pentru delicioasa salată cu ton și ouă fierte.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi vei fierbe ouăle tari, iar în intervalul de timp cât acestea fierb te poți ocupa de pregătirea celorlalte ingrediente.
Iată cum prepari salată cu ton și ouă fierte
Pune ouăle la fiert în apă rece cu un praf de sare. Din momentul în care apa clocotește, fierbe-le 8–9 minute. Apoi răcește-le sub jet de apă rece și curăță-le.
Între timp, spală frunzele de salată și rupe-le în bucăți potrivite. Roșiile cherry se taie în jumătăți sau sferturi, după mărime. Ceapa roșie se taie subțire, în rondele sau în fâșii.
Deschide conserva de ton și scurge bine tonul (mai ales dacă e în suc propriu). Dacă e în ulei, poți păstra o lingură din ulei pentru dressing.
Într-un bol mare, așază frunzele de salată, roșiile, ceapa, bucăți de ton și ouăle tăiate în sferturi sau felii.
Pentru a prepara dressingul amestecă uleiul de măsline cu oțetul/lămâia, muștarul, mierea și usturoiul, până obții o emulsie fină. Potrivește de sare și piper.
Toarnă dressingul peste salată chiar înainte de servire. Amestecă ușor, cu mâna sau cu două linguri, astfel încât frunzele să se îmbrace ușor cu sosul, dar fără a zdrobi ingredientele.
Variante și completări
Poți îmbogăți delicioasa salată cu ton și ouă fierte adăugând măsline negre sau verzi, castraveți feliați, ridichi, crutoane sau semințe (dovleac, floarea-soarelui) pentru un plus de textură.
Poți înlocui ouăle fierte cu un ou poșat moale, dacă vrei o variantă mai rafinată.
Pentru o notă mai mediteraneeană, adaugă brânză feta sfărâmată sau capere.
Această salată poate fi un prânz complet, servit cu o felie de pâine prăjită sau un baton de cereale. Este la fel de potrivită și pentru o cină ușoară. Se servește imediat, cât salata este crocantă și ouăle sunt proaspăt tăiate.
Descoperă aici mai multe rețete rapide de salate aperitiv. Sunt ușor de făcut și vor cuceri orice invitat.