Salată de cartofi cu usturoi verde. Salată caldă, simplă și gustoasă
Pentru că tarabele piețelor abundă de ceapă verde și usturoi verde, nu ezita să le incluzi în alimentația ta zilnică. Prepară, printre altele și o salată de cartofi cu usturoi verde, pentru una dintre mesele zilei.
Galerie foto
Este o salată care poate fi servită atât caldă cât și rece, simplă sau alături de garnitura preferată. Usturoiul verde tocat și transformat într-un delicios sos va înnobila gustul cartofilor fierți. Dacă mai adaugi și puțină ceapă verde, dar și mărar verde, ai adus o parte din deliciile primăverii la tine în farfurie.
Ceapa verde și usturoiul verde fac parte dintre alimentele minune ale primăverii. Pentru că sunt bogate în vitamine și minerale sunt considerate adevărate leacuri naturale pentru diferite afecțiuni. Sunt folosite atât ca ingrediente aromatice, care oferă savoare preparatelor culinare, cât și ca plante medicinale. Consumul regulat de ceapă verde stimulează sistemul imunitar și poate lupta împotriva virusurile gripale.
Usturoiul verde, ca și cel uscat, reprezintă un antibiotic natural, care nu distruge și bacteriile sănătoase din organism, precum antibioticele medicinale. Consumul de usturoi contribuie la eliminarea toxinelor din organism, fiind o alternativa sănătoasă de detoxificare. Usturoiul verde poate fi înlocuit la început de primăvară și cu leurda. Aceasta apare înaintea lui și are efecte la fel de miraculoase asupra organismului. Descoperă aici și o rețetă de pesto de leurdă cu nuci pe care o poți prepara în același mod și cu usturoi verde. Iar mai jos, descoperă rețeta salatei de cartofi cu sos delicios de usturoi, explicată pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor necesare salatei delicioase. Spală bine cartofii, fără a-i curăța de coajă, curăță usturoiul verde și ceapa verde și clătește-le bine.
Cum prepari salată de cartofi cu usturoi verde
Mai întâi pune cartofii la fiert în multă apă rece, atât cât să fie bine acoperiți. Adaugă și o linguriță se sare în apă, dar după ce aceasta începe să fiarbă. Amestecă cu o spatulă pentru a se dizolva sarea. Sare este recomandată și pentru a ajuta cartofii să se pătrundă mai rapid, dar și pentru a le potența gustul.
După ce cartofii sunt bine fierți și se pătrund la testul cu furculița, scurge-i de apa fierbinte și trece-i prin apă rece pentru a-i putea curăța. Curăță-i ușor calzi dacă dorești salata caldă sau lasă-i să se răcească definitiv dacă o dorești rece. Taie cartofii curățați în felii subțiri și pune-le într-un bol încăpător.
Descoperă și o rețetă de cartofi noi la cuptor, cu sos de iaurt și usturoi.
În intervalul de timp cât cartofii fierb, pregătește și sosul de usturoi, dar și celelalte ingrediente.
Toacă usturoiul în rondele, atât partea verde cât și cea albă. Pune-l într-un mojar cu pistil și adaugă puțină sare. Pisează-l, dar nu îl transforma în pastă fină. Pisează-l doar atât cât să își reverse în mojar aroma și gustul picant. Adaugă ulei și amestecă-l bine. Adaugă și puțin piper măcinat și stinge-i gustul picant cu puțin suc de lămâie.
Amestecă feliile de cartofi calde cu sosul de usturoi verde. Decorează delicioasa salată de cartofi cu usturoi verde cu rondele de ceapă verde și mărar verde tocat fin și o poți savura cu poftă.
Dacă mai dorești ulterior să prepari și alte salate asemănătoare, îți recomandăm să încerci rețeta de salată de cartofi cu ceapă roșie.
Galerie foto