Fasole verde la congelator. Trucuri pentru a obține rețete delicioase în afara sezonului

O porție de fasole verde congelată te poate salva când ai nevoie să gătești cina rapid sau pur și simplu îți este dor de aromele verii în miezul iernii. Prin congelare fasolea verde își păstrează, culoarea, aroma și textura timp de luni de zile.

fasole verde congelată într-un bol aranjat pe un blat de lemn
Fasolea verde congelată se gătește la fel ca cea proaspătă / Shutterstock

Să faci fasole verde congelată pentru iarnă este incredibil de simplu. În plus, este una dintre legumele care își păstrează aproape toate proprietățile atunci când este congelată. Vei avea și după 10 luni textura crocantă și aroma pe care o are fasolea verde proaspete.

Fasolea verde este o legumă plină de nutrienți, fiind o sursă bună de fibre, dar și micronutrienți. Conține vitaminele A, B6, C și K, și acid folic, tiamină, fier, calciu, potasiu, magneziu, mangan.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum se pune fasolea verde la congelator

Primul pas pe care trebuie să îl faci dacă vrei să ai o fasole congelată de calitate este să alegi cele mai bune legume. Caută fasolea de un verde aprins, cu coajă netedă, fără umflături, noduri și riduri. De asemenea, ar trebui să fie ușor umedă. Acesta este un semn că este foarte proaspătă și că are o aromă intensă.

Fasolea bună de congelat nu ar trebui să fie prea mare, deoarece acesta poate însemna că este tare. Păstăile mai mici sunt de obicei mai fragede. De asemenea, trebuie să aibă păstăile ferme, care se rup ușor în loc să se îndoaie.

După ce ai cumpărat fasolea verde, o poți ține în sertarul de legume al frigiderului până la 4 zile înainte de a o congela. Procesul de congelare va începe cu spălarea atentă a păstăilor. După aceea trebuie să le rupi sau tai capetele și, dacă vrei, le mai poți spăla încă o dată.

În funcție de preferințe le poți lăsa întregi sau le poți rupe în bucăți mai mici. Poți chiar să congelezi o parte din ele tăiate în 2-3 și altă parte cu păstăile întregi. În felul acesta, le poți folosi în mai multe tipuri de rețete. Află și cum pui fasolea verde la borcan pentru a o avea pentru iarnă.

Cum se blanșează fasolea verde

Blanșarea păstăilor de fasole verde pentru congelare este importantă atât pentru menținerea culorii, cât și pentru cea a texturii. Pentru a face acest lucru pune pune la fiert într-o oală mare apă și sarea. Când apa clocotește pune fasolea, lucrând în loturi dacă este necesar.

Lasă păstăile 2-3 minute, apoi scoate-le și transferă-le imediat într-un castron cu apă cu gheață. Le vei lăsa acolo 4-6 minute pentru a opri procesul de gătire. După aceea, scoate-le din apă, usucă-le cu un prosop de bucătărie.

După aceea, pune fasolea într-un singur strat, fără să se atingă păstăile între ele, pe o tavă suficient de mare cât să încapă în congelator. Dă-le la congelator pentru minimum o oră sau până când se întăresc. Apoi, pune păstăile în pungii speciale pentru congelator. Videază-le sau încearcă să scoți cât mai mult aer din pungă.

Astfel congelată, fasolea verde poate fi consumată în decurs de 10-12 luni , deși pentru cel mai bun gust și textură trebuie consumată după 8 luni. Ideal este să notezi pe pungă cu un marker permanent data la care ai congelat-o. Descoperă și o rețetă de fasole verde congelată.

Fasole verde la congelator fără blanșare

Fasolea verde se poate congela și fără să fie blanșată. Trebuie să ții cont că păstăile vor fi mult mai moi atunci când le vei găti și nu își vor păstra culoarea intensă. Acesta este motivul pentru care se trece mai întâi printr-un proces de blanșarea.

Dacă vrei să treci peste el, după ce ai spălat fasolea verde și i-ai rupt/tăiat capetele, pune-o direct pe tavă la congelator și urmează restul procesului. Descoperă și rețeta de mâncare de fasole păstăi.

Cum se consumă fasolea congelată

În general, fasolea congelată nu trebuie decongelată înainte de a fi gătită. Când adaugi fasolea verde congelată la feluri de mâncare precum supe, tocane, curry, de obicei, o poți pune congelată. Ia în considerare că păstăile au fost blanșate, așa că trebuie fierte mai puțin timp.

Din fasole verde la congelator mai poți face diverse garnituri foarte gustoase: fasole verde sotată, prăjită, salate calde, poți să o tragi la tigaie cu alte legume.

De ce să congelezi fasolea verde și alte legume

Fasolea verde este una dintre cele mai versatile legume de care te poți bucura și iarna prin conservare. Congelarea este una dintre cele mai sănătoase metode pentru că eviți adaosul de sare de care ai avea nevoie dacă ai alege să le murezi, de exemplu.

În plus, procesul de congelare este unul foarte simplu. De cele mai multe ori este suficient să speli bine legumele și să le cureți.

Dacă vrei ca aroma și textura să rămână mai aproape de cele ale legumelor proaspete le poți blanșa, însă nici această operațiune nu durează mai mult de 10 minute.

Citește și
CELE MAI CITITE
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, într-o tigaie wok
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Pui cu mazăre și mentă în bol alb, alături de felii de pâine
Pui cu mazăre și mentă. Rețetă pentru un prânz gustos și hrănitor
Pui cu mazăre și mentă. Rețetă pentru un prânz gustos și hrănitor
Paste cu vinete coapte și ardei multicolori, presărate cu parmezan
Paste cu vinete coapte și ardei multicolori, presărate cu parmezan
Paste cu vinete coapte și ardei multicolori, presărate cu parmezan
Porții de prăjitură cu zmeură și aluat fraged
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, în bol și într-o cratiță ținută în mâini
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent
Fasole verde scăzută ardelenească, într-un recipient metalic, alături de un capac și alte legume așezate pe o masă
Fasole verde scăzută ardelenească. Pașii de urmat pentru un gust savuros
Fasole verde scăzută ardelenească. Pașii de urmat pentru un gust savuros
Supă cremă de fasole verde în bol metalic, alături de păstăi de fasole
Supă cremă de fasole verde. O rețetă gustoasă și catifelată
Supă cremă de fasole verde. O rețetă gustoasă și catifelată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Chec cu caise și nuci porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit și două cești cu cafea
05:45
Chec cu caise și nuci. Un desert parfumat, cu texturi surprinzătoare Chec cu caise și nuci. Un desert parfumat, cu texturi surprinzătoare
Salată de vinete cu iaurt și usturoi, decorată cu pătrunjel verde
05:06
Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețeta unui aperitiv cremos și răcoritor Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețeta unui aperitiv cremos și răcoritor
Porții de prăjitură cu prune și crumble
25 august, 06:06
Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii, într-un vas alb, ceramic
25 august, 05:41
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar în bol cu lingură, felii de pâine și crenguțe de mărar
24 august, 06:19
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești
Tartă Tatin cu piersici porționată și servită cu o cupă de înghețată
24 august, 05:04
Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
23 august, 06:28
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
Porții de prăjitură cu zmeură și aluat fraged
23 august, 05:32
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Zoë Kravitz și Harry Styles au fost surprinși în Londra într-o ipostază tandră. Se zvonește că ar forma un cuplu
Zoë Kravitz și Harry Styles au fost surprinși în Londra într-o ipostază tandră. Se zvonește că ar forma un cuplu
Zoë Kravitz și Harry Styles au fost surprinși în Londra într-o ipostază tandră. Se zvonește că ar forma un cuplu
Poliţiştii îl caută pe Gânj în tunelurile subterane construite de Ceauşescu. Este liber de o lună şi jumătate
Poliţiştii îl caută pe Gânj în tunelurile subterane construite de Ceauşescu. Este liber de o lună şi jumătate
Poliţiştii îl caută pe Gânj în tunelurile subterane construite de Ceauşescu. Este liber de o lună şi jumătate
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci de la statul român lună de lună
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci de la statul român lună de lună
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci de la statul român lună de lună
Mesajul tranșant pe care Ella Vișan l-a transmis după imaginile de aseară cu ispita Teo. Nu vă lăsați păcăliți
Mesajul tranșant pe care Ella Vișan l-a transmis după imaginile de aseară cu ispita Teo. "Nu vă lăsați păcăliți"
Mesajul tranșant pe care Ella Vișan l-a transmis după imaginile de aseară cu ispita Teo. "Nu vă lăsați păcăliți"
Hande Erçel și Hakan Sabanci s-ar fi despărțit. Ce se vehiculează în presa din Turcia
Hande Erçel și Hakan Sabanci s-ar fi despărțit. Ce se vehiculează în presa din Turcia
Hande Erçel și Hakan Sabanci s-ar fi despărțit. Ce se vehiculează în presa din Turcia
Cele mai accesate site-uri în urmă cu 30 de ani. Cei mai mulți tineri nu au auzit niciodată de ele
Cele mai accesate site-uri în urmă cu 30 de ani. Cei mai mulți tineri nu au auzit niciodată de ele
Cele mai accesate site-uri în urmă cu 30 de ani. Cei mai mulți tineri nu au auzit niciodată de ele
Supă deasă din legume de vară
Supă deasă din legume de vară
Supă deasă din legume de vară
Ce să faci când copilul nu vrea să socializeze
Ce să faci când copilul nu vrea să socializeze
Ce să faci când copilul nu vrea să socializeze
Jennifer Lopez arată senzațional în primul trailer oficial al viitorului ei film, Kiss Of The Spider Woman. Când va fi lansată pelicula
Jennifer Lopez arată senzațional în primul trailer oficial al viitorului ei film, „Kiss Of The Spider Woman”. Când va fi lansată pelicula
Jennifer Lopez arată senzațional în primul trailer oficial al viitorului ei film, „Kiss Of The Spider Woman”. Când va fi lansată pelicula
Remedii naturale pentru căderea părului. Ce poți face pentru a opri pierderea firelor
Remedii naturale pentru căderea părului. Ce poți face pentru a opri pierderea firelor
Remedii naturale pentru căderea părului. Ce poți face pentru a opri pierderea firelor
fresh
Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon

Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi

Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi

Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești

Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești

Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii

Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii

Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețeta unui aperitiv cremos și răcoritor

Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețeta unui aperitiv cremos și răcoritor
închide