Fasole verde la congelator. Trucuri pentru a obține rețete delicioase în afara sezonului

O porție de fasole verde congelată te poate salva când ai nevoie să gătești cina rapid sau pur și simplu îți este dor de aromele verii în miezul iernii. Prin congelare fasolea verde își păstrează, culoarea, aroma și textura timp de luni de zile.

fasole verde congelată într-un bol aranjat pe un blat de lemn
Fasolea verde congelată se gătește la fel ca cea proaspătă / Shutterstock

Să faci fasole verde congelată pentru iarnă este incredibil de simplu. În plus, este una dintre legumele care își păstrează aproape toate proprietățile atunci când este congelată. Vei avea și după 10 luni textura crocantă și aroma pe care o are fasolea verde proaspete.

Fasolea verde este o legumă plină de nutrienți, fiind o sursă bună de fibre, dar și micronutrienți. Conține vitaminele A, B6, C și K, și acid folic, tiamină, fier, calciu, potasiu, magneziu, mangan.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum se pune fasolea verde la congelator

Primul pas pe care trebuie să îl faci dacă vrei să ai o fasole congelată de calitate este să alegi cele mai bune legume. Caută fasolea de un verde aprins, cu coajă netedă, fără umflături, noduri și riduri. De asemenea, ar trebui să fie ușor umedă. Acesta este un semn că este foarte proaspătă și că are o aromă intensă.

Fasolea bună de congelat nu ar trebui să fie prea mare, deoarece acesta poate însemna că este tare. Păstăile mai mici sunt de obicei mai fragede. De asemenea, trebuie să aibă păstăile ferme, care se rup ușor în loc să se îndoaie.

După ce ai cumpărat fasolea verde, o poți ține în sertarul de legume al frigiderului până la 4 zile înainte de a o congela. Procesul de congelare va începe cu spălarea atentă a păstăilor. După aceea trebuie să le rupi sau tai capetele și, dacă vrei, le mai poți spăla încă o dată.

În funcție de preferințe le poți lăsa întregi sau le poți rupe în bucăți mai mici. Poți chiar să congelezi o parte din ele tăiate în 2-3 și altă parte cu păstăile întregi. În felul acesta, le poți folosi în mai multe tipuri de rețete. Află și cum pui fasolea verde la borcan pentru a o avea pentru iarnă.

Cum se blanșează fasolea verde

Blanșarea păstăilor de fasole verde pentru congelare este importantă atât pentru menținerea culorii, cât și pentru cea a texturii. Pentru a face acest lucru pune pune la fiert într-o oală mare apă și sarea. Când apa clocotește pune fasolea, lucrând în loturi dacă este necesar.

Lasă păstăile 2-3 minute, apoi scoate-le și transferă-le imediat într-un castron cu apă cu gheață. Le vei lăsa acolo 4-6 minute pentru a opri procesul de gătire. După aceea, scoate-le din apă, usucă-le cu un prosop de bucătărie.

După aceea, pune fasolea într-un singur strat, fără să se atingă păstăile între ele, pe o tavă suficient de mare cât să încapă în congelator. Dă-le la congelator pentru minimum o oră sau până când se întăresc. Apoi, pune păstăile în pungii speciale pentru congelator. Videază-le sau încearcă să scoți cât mai mult aer din pungă.

Astfel congelată, fasolea verde poate fi consumată în decurs de 10-12 luni , deși pentru cel mai bun gust și textură trebuie consumată după 8 luni. Ideal este să notezi pe pungă cu un marker permanent data la care ai congelat-o. Descoperă și o rețetă de fasole verde congelată.

Fasole verde la congelator fără blanșare

Fasolea verde se poate congela și fără să fie blanșată. Trebuie să ții cont că păstăile vor fi mult mai moi atunci când le vei găti și nu își vor păstra culoarea intensă. Acesta este motivul pentru care se trece mai întâi printr-un proces de blanșarea.

Dacă vrei să treci peste el, după ce ai spălat fasolea verde și i-ai rupt/tăiat capetele, pune-o direct pe tavă la congelator și urmează restul procesului. Descoperă și rețeta de mâncare de fasole păstăi.

Cum se consumă fasolea congelată

În general, fasolea congelată nu trebuie decongelată înainte de a fi gătită. Când adaugi fasolea verde congelată la feluri de mâncare precum supe, tocane, curry, de obicei, o poți pune congelată. Ia în considerare că păstăile au fost blanșate, așa că trebuie fierte mai puțin timp.

Din fasole verde la congelator mai poți face diverse garnituri foarte gustoase: fasole verde sotată, prăjită, salate calde, poți să o tragi la tigaie cu alte legume.

De ce să congelezi fasolea verde și alte legume

Fasolea verde este una dintre cele mai versatile legume de care te poți bucura și iarna prin conservare. Congelarea este una dintre cele mai sănătoase metode pentru că eviți adaosul de sare de care ai avea nevoie dacă ai alege să le murezi, de exemplu.

În plus, procesul de congelare este unul foarte simplu. De cele mai multe ori este suficient să speli bine legumele și să le cureți.

Dacă vrei ca aroma și textura să rămână mai aproape de cele ale legumelor proaspete le poți blanșa, însă nici această operațiune nu durează mai mult de 10 minute.

Citește și
CELE MAI CITITE
Varză cu orez și morcovi în bol negru cu lingură de lemn
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Baba Ganoush
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Supă de sfeclă roșie
Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust
Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust
camembert la cuptor
Camembert la cuptor. Pare o rețetă pretențioasă, dar e gata rapid și are gust delicios
Camembert la cuptor. Pare o rețetă pretențioasă, dar e gata rapid și are gust delicios
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
arsura de congelator
5 alimente pe care e recomandat să le arunci imediat din congelatorul tău pentru a nu te îmbolnăvi
5 alimente pe care e recomandat să le arunci imediat din congelatorul tău pentru a nu te îmbolnăvi
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, în bol și într-o cratiță ținută în mâini
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent
Fasole verde scăzută ardelenească, într-un recipient metalic, alături de un capac și alte legume așezate pe o masă
Fasole verde scăzută ardelenească. Pașii de urmat pentru un gust savuros
Fasole verde scăzută ardelenească. Pașii de urmat pentru un gust savuros
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Trei frigărui de somon cu legume pe o farfurie, felii de lămâie și frunze de pătrunjel
21 noiembrie, 13:16
Frigărui de somon cu legume. Prospețime mediteraneeană pe o frigăruie Frigărui de somon cu legume. Prospețime mediteraneeană pe o frigăruie
Porție de pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză pe o farfurie albă ținută în mâini
21 noiembrie, 07:40
Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, în două boluri
21 noiembrie, 07:33
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori
pilaf sârbesc cu legume
20 noiembrie, 09:29
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Chec de post zebrat porționat
20 noiembrie, 06:23
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
20 noiembrie, 05:50
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
19 noiembrie, 06:58
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean în bol cu furculiță
19 noiembrie, 05:48
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
Au dispărut ouăle din magazine sau au preț dublu. Fermierii le trimit la export
Au dispărut ouăle din magazine sau au preț dublu. Fermierii le trimit la export
Au dispărut ouăle din magazine sau au preț dublu. Fermierii le trimit la export
Ioana Țiriac, declarație rară despre tatăl ei. Dezvăluirea unică făcută: Doar el putea să facă asta
Ioana Țiriac, declarație rară despre tatăl ei. Dezvăluirea unică făcută: „Doar el putea să facă asta”
Ioana Țiriac, declarație rară despre tatăl ei. Dezvăluirea unică făcută: „Doar el putea să facă asta”
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
File de cod cu roșii și măsline negre
File de cod cu roșii și măsline negre
File de cod cu roșii și măsline negre
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
fresh
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos

Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos

Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne

Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne

Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori

Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori

Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză

Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză
închide