Salată de fructe. Rețeta cu echilibrul perfect între dulce și acrișor
Salata de fructe poate părea foarte ușor de preparat. Până la urmă ce poate fi atât de greu? Totuși, dacă vrei un echilibru perfect între dulce și acrișor, între texturi, atunci e nevoie să alegi cu grijă ingredientele. Iată cum se prepară rețeta de salată de fructe perfectă.
Vara nici un desert nu este mai bun decât o salată de fructe colorată și răcoritoare. Se prepară foarte rapid, fără să fie nevoie să dai drumul la aragaz sau la cuptor, este plină de vitamine și este potrivită pentru întreaga familie.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi se prepară dressingul. Se storc clementina și limeta și se pune sucul într-un castron, după care se amestecă cu mierea până se combină bine.
Cum prepari rețeta de salată de fructe
Se ia un bol suficient de mare încât să cuprindă toate fructele. Fiecare dintre ele se spală bine. Ananasul se curăță de coajă, iar miezul de taie cubulețe. Căpșunilor li se îndepărtează codițele și se taie pe jumătate. Clementinele sau mandarinele se curăță de coajă și se desfac în felii.
Mango se curăță de coajă, iar miezul se taie în cuburi. Kiwi se curăță de coajă și apoi se taie în bucăți de mărime potrivită. Strugurii se desfac de pe ciorchine și, dacă boabele sunt prea mari se taie pe jumătate. Toate fructele se pun în castron, se adaugă și dressingul și se amestecă astfel încât să fie bine acoperite.
Cum se păstrează salata de fructe
Salata de fructe poate fi refrigerată într-un recipient ermetic până la două zile. Căpșunile și bucățile de kiwi vor fi primele care se vor înmuia. Dressingul poate fi făcut cu până la o zi înainte și refrigerat într-un recipient ermetic.
Cum alegi cele mai bune ingrediente
Căpșunile nu pot lipsi din nicio salată de fructe. Trebuie să fie coapte, dar încă ferme, fără urme de lovire sau mucegai. Vei mai avea nevoie și de afine, care sunt pline de vitamina C și aduc textura crocantă pe care o vei adora. Kiwi face parte tot din categoria fructelor mai acrișoare, dar au pulpa moale, ceea ce va crea un contrast plăcut.
Vei mai avea nevoie de clementine sau mandarine. Dacă îți plac citricele mai acrișoare folosește portocale. Ai grijă să se cureți bine de coajă.
În ceea ce privește strugurii, cel mai important lucru este să nu aibă sâmburi. Acest lucru va face salata mai ușor de mâncat. Mango și ananasul nu trebuie decât curățate de coajă și tăiate în cuburi.
Dacă vrei să mai adaugi și alte fructe ar trebui să eviți bananele și zmeura pentru că sunt prea moi, iar merele și perele oxidează prea repede, iar salata nu va mai avea un aspect apetisant.
Piersicile și nectarinele coapte, prunele și cireșele pot fi, de asemenea, adăugate la salata de fructe când sunt proaspete și în sezon. În loc de miere, poți utiliza un alt îndulcitor lichid, cum ar fi siropul de arțar sau de agave.