Ce se întâmplă dacă fierbi pastele direct în sos de roșii
Pastele sunt preparatul perfect care te salvează atunci când ai nevoie de o masă rapidă. Se fac foarte rapid și, dacă nu ești pretențioasă, nu ai nevoie decât de câteva ingrediente necostisitoare. Hai să aflăm împreună ce se întâmplă dacă fierbi pastele direct în sos de roșii.
Când vine vorba de gătit paste lucrurile par foarte simple. Pui apă cu sare la fiert, când clocotește adaugi pastele și le lași să fiarbă după cum este menționat pe ambalaj. Apoi le scurgi de apă păstrând puțină pentru sos și ești aproape gata.
În ceea ce privește sosul pentru paste, lucrurile pot fi de la foarte simple la foarte complicate. Dacă chiar nu ai timp, atunci ai întotdeauna opțiunea sosului gata făcut de pe raftul magazinului.
Poți chiar să presari doar niște brânză și tot vei avea un preparat delicios. Atunci când ai timp de gătit poți face sos bolognese sau arrabiata. Pentru mesele mai pretențioase ai varianta sosurilor cu creveți sau fructe de mare. Indiferent de gusturi, buget sau timp, pastele sunt mâncarea pe care o mânca oricine. Citește și rețeta noastră de sos de roșii aromat.
Ce se întâmplă dacă fierbi pastele direct în sos de roșii
Există momente când ai vrea ca sosul pe care îl faci să fie mai sofisticat, dar prepararea să dureze puțin și să nu murdărești foarte multe vase.
Poate îți trece prin cap să gătești pastele direct în sos. În felul acesta vei avea totul într-un singur recipient, iar gătitul îți va lua ceva mai puțin timp.
Nu va mai fie nevoie să aștepți ca apa să ajungă la punctul de fierbere, să aștepți pastele să fiarbă, să le strecori și să păstrezi apa.
Pur și simplu le pui în sos în timp ce acesta se prepară, potrivit TastingTable. Trebuie să ai grijă să respecți timpul de fierbere al pastelor. De exemplu, dacă acestea au nevoie de 7-8 minute ca să fiarbă le vei adăuga în sos în ultimele 10 minute de preparare ale acestuia.
Este o variantă pe care o poți lua în considerare fără să îți fie teamă că strici pastele. În felul acesta sosul tău va deveni mai cremos datorită amidonului de pe paste. Mai mult, toate aromele ingredientelor sosului vor intra și mai bine în paste ceea ce le va face mult mai savuroase.
Sfaturi pentru a fierbe pastele direct în sos
Metoda se potrivește cu sosurile mai lichide. Cele care sunt prea groase nu se pretează unui astfel de mod de preparare pentru că riști ca pastele să rămână crude sau ca sosul să se prindă de vas.
Totuși, poți să îndrepți acest neajuns punând în sos o cantitate potrivită de supă de legume sau de pui. Trebuie să o încălzești în prealabil. Vei avea nevoie de acest sfat mai ales dacă folosești sosuri gata preparate pe care le poți cumpăra de la magazin.
În schimb, nu trebuie să îți faci griji cu privire la tipul de paste care sunt potrivite pentru a fi fierte direct în sos. Poți folosi orice tip de paste, de la cele lungi la cele scurte, groase sau subțiri, proaspete sau uscate. Rezultatul va fi delicios oricum.