Sandvici cu ou poșat și prosciutto
Ce zici de un sandvici altfel? Dacă te-ai săturat de combinația clasică de pâine cu unt, cașcaval și mezel atunci trebuie să încerci un sandvici cu ou poșat și prosciutto.
Între două felii de pâine poți pune orice și să rezulte un sandvici, dar atunci când alegi combinația potrivită te alegi cu un produs delicios. Sandviciul cu ou poșat și prosciutto poate fi pus la pachetul pentru școală al copilului, la birou sau poate fi luat la drum lung.
Ingrediente
Mod de preparare
Se prepară sosul amestecând toate ingredientele. Apoi poți începe prepararea unei rețete ideale pentru micul dejun.
Cum prepari oul poșat
Pentru a prepara ouăle poșate se pun la fiert 750 ml apă într-o oală de minimum 1,5 l. Se adaugă două linguri de oțet. Se lasă apă să fiarbă până face mici bule deasupra. Se sparg ouăle și se pun în oala cu apă. Se lasă 4 minute fix, fără să fie atinse. Se scot pe o farfurie.
Chiflele, de preferat brioșe englezești, se taie pe jumătate. Se prăjesc ușor, apoi se ung cu sosul. Pe două dintre felii se așează apoi salata, feliile de prosciutto și oul. Deasupra fiecăreia se așează felia de pâine rămasă.
Sfaturi pentru preparare
Dacă vrei un sandvici și mai bogat, poți adăuga felii subțiri de avocado și/sau un sos pesto.
Încearcă și rețeta de avocado toast cu ouă. Este un preprat perfect pentru micul dejun.
Dacă nu ai un prăjitor de pâine, poți să folosești o tigaie cu suprafață neaderentă pentru această procedură.
Oul poșat se poate înlocui cu oul ochi sau cu oul fiert moale.
Cum alegi cele mai bune ingrediente
Salata rucola este folosită în bucătăria mediteraneană. Conferă preparatelor o aromă deosebită, având un gust ușor picant, amărui. Dacă nu o ai la îndemână poți folosi andive sau frunze de cicoare pentru a păstra ideea de bază a sandviciului pe care ți l-am propus. Dacă nu îți place rucola, poți folosi orice fel de salată vrei.
Oul poșat este varianta mai sănătoasă a oului ochi. Mulți se tem să îl pregătească pentru că li se pare greu de făcut, însă dacă respecți pașii îți poate ieși chiar din prima încercare. Vei avea un ou cremos, zemos la interior. Pentru ca sandviciul să aibă cu adevărat o notă mediteraneană nu puteam folosi altceva decât prosciutto. Este o șuncă obținută din pulpă de porc, crudă, care se lasă la uscat și se servește tăiată în felii extrem de subțiri.
Pentru a o obține, pulpa de porc este acoperită cu sare, apoi presată pentru a elimina excesul de umiditate. Stă așa timp de patru luni, după care sarea este curățată, iar pulpa este agățată și lăsată la uscat în încăperi răcoroase, bine ventilate cu un echilibru bun al umidității.
Pentru acest sandvici cu ou poșat și prociutto recomandăm folosirea brioșelor englezești. Acestea sunt moi la interior și crocante cât trebuie la exterior. Spre diferență de pâinea clasică, au în compoziție unt și lapte ceea ce le face extrem de gustoase și de aromate. Cel mai potrivit înlocuitor este o pâine țărănească cu maia, fie sub formă de chifle, fie felii.
Prepararea sandviciului cu ou poșat și prosciutto nu durează mai mult de 15 minute, cu tot cu pregătirea ingredientelor și curățenia din bucătărie. Nu este tocmai o rețetă economică, însă este unul dintre preparatele cu care să te răsfeți din când în când.