Sandvici cu ou poșat și prosciutto

timpul de preparare
Timp de gătire: 15 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Mic dejun
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Ce zici de un sandvici altfel? Dacă te-ai săturat de combinația clasică de pâine cu unt, cașcaval și mezel atunci trebuie să încerci un sandvici cu ou poșat și prosciutto.

sandvici cu ou poșat și prosciutto, servit pe o farfurie albă
Rețeta de sandvici cu ou poșat și prosciutto este simplă și rapidă / Shutterstock

Între două felii de pâine poți pune orice și să rezulte un sandvici, dar atunci când alegi combinația potrivită te alegi cu un produs delicios. Sandviciul cu ou poșat și prosciutto poate fi pus la pachetul pentru școală al copilului, la birou sau poate fi luat la drum lung.

Citește și

Ingrediente

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mod de preparare

Se prepară sosul amestecând toate ingredientele. Apoi poți începe prepararea unei rețete ideale pentru micul dejun.

Cum prepari oul poșat

Pentru a prepara ouăle poșate se pun la fiert 750 ml apă într-o oală de minimum 1,5 l. Se adaugă două linguri de oțet. Se lasă apă să fiarbă până face mici bule deasupra. Se sparg ouăle și se pun în oala cu apă. Se lasă 4 minute fix, fără să fie atinse. Se scot pe o farfurie.

Chiflele, de preferat brioșe englezești, se taie pe jumătate. Se prăjesc ușor, apoi se ung cu sosul. Pe două dintre felii se așează apoi salata, feliile de prosciutto și oul. Deasupra fiecăreia se așează felia de pâine rămasă.

Sfaturi pentru preparare

Dacă vrei un sandvici și mai bogat, poți adăuga felii subțiri de avocado și/sau un sos pesto.

Încearcă și rețeta de avocado toast cu ouă. Este un preprat perfect pentru micul dejun.

Dacă nu ai un prăjitor de pâine, poți să folosești o tigaie cu suprafață neaderentă pentru această procedură.

Oul poșat se poate înlocui cu oul ochi sau cu oul fiert moale.

Cum alegi cele mai bune ingrediente

Salata rucola este folosită în bucătăria mediteraneană. Conferă preparatelor o aromă deosebită, având un gust ușor picant, amărui. Dacă nu o ai la îndemână poți folosi andive sau frunze de cicoare pentru a păstra ideea de bază a sandviciului pe care ți l-am propus. Dacă nu îți place rucola, poți folosi orice fel de salată vrei.

Oul poșat este varianta mai sănătoasă a oului ochi. Mulți se tem să îl pregătească pentru că li se pare greu de făcut, însă dacă respecți pașii îți poate ieși chiar din prima încercare. Vei avea un ou cremos, zemos la interior. Pentru ca sandviciul să aibă cu adevărat o notă mediteraneană nu puteam folosi altceva decât prosciutto. Este o șuncă obținută din pulpă de porc, crudă, care se lasă la uscat și se servește tăiată în felii extrem de subțiri.

Pentru a o obține, pulpa de porc este acoperită cu sare, apoi presată pentru a elimina excesul de umiditate. Stă așa timp de patru luni, după care sarea este curățată, iar pulpa este agățată și lăsată la uscat în încăperi răcoroase, bine ventilate cu un echilibru bun al umidității.

Pentru acest sandvici cu ou poșat și prociutto recomandăm folosirea brioșelor englezești. Acestea sunt moi la interior și crocante cât trebuie la exterior. Spre diferență de pâinea clasică, au în compoziție unt și lapte ceea ce le face extrem de gustoase și de aromate. Cel mai potrivit înlocuitor este o pâine țărănească cu maia, fie sub formă de chifle, fie felii.

Prepararea sandviciului cu ou poșat și prosciutto nu durează mai mult de 15 minute, cu tot cu pregătirea ingredientelor și curățenia din bucătărie. Nu este tocmai o rețetă economică, însă este unul dintre preparatele cu care să te răsfeți din când în când.

Citește și
CELE MAI CITITE
Porții de prăjitură cu prune și crumble
Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
Salată de vinete cu iaurt și usturoi, decorată cu pătrunjel verde
Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețeta unui aperitiv cremos și răcoritor
Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețeta unui aperitiv cremos și răcoritor
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii, într-un vas alb, ceramic
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii
Muffins cu quinoa, brânză și spanac pe un tocător de lemn
Muffins cu quinoa, brânză și spanac. Rețetă pentru un mic dejun consistent
Muffins cu quinoa, brânză și spanac. Rețetă pentru un mic dejun consistent
Chec cu caise și nuci porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit și două cești cu cafea
Chec cu caise și nuci. Un desert parfumat, cu texturi surprinzătoare
Chec cu caise și nuci. Un desert parfumat, cu texturi surprinzătoare
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Croque Monsieur pe un platou negru cu salată proaspătă
Galerie foto
Croque Monsieur. Rețetă de sandviș cald, din bucătăria franceză
Croque Monsieur. Rețetă de sandviș cald, din bucătăria franceză
rețete de sandviciuri pe farfurii
5 rețete de sandviciuri bune pentru școală și pentru pachetul de la birou
5 rețete de sandviciuri bune pentru școală și pentru pachetul de la birou
Trei ouă poșate puse într-o farfurie alături de două fruculițe
Cum să faci oul poșat perfect. 9 sfaturi practice
Cum să faci oul poșat perfect. 9 sfaturi practice
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pâine naan cu usturoi
05:48
Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă
urme albe pe vase
05:00
De ce apar urme albe pe vase după ce le speli la mașină. Sfaturi pentru a scăpa de ele De ce apar urme albe pe vase după ce le speli la mașină. Sfaturi pentru a scăpa de ele
Ardei umpluți cu cremă de brânză și bacon, decorați cu frunze de busuioc
31 august, 05:55
Ardei umpluți cu cremă de brânză și bacon, la cuptor Ardei umpluți cu cremă de brânză și bacon, la cuptor
Ruladă cu caise și brânză dulce porționată pe farfurie și pe platou, alături de o ceașcă de ceai și un bol cu caise
31 august, 05:04
Ruladă cu caise și brânză dulce. Un desert delicat și aromat Ruladă cu caise și brânză dulce. Un desert delicat și aromat
Suc de morcovi concentrat în două sticle cu paie, alături de morcovi proaspeți
30 august, 05:54
Suc de morcovi concentrat. Rețetă sănătoasă, fără conservanți Suc de morcovi concentrat. Rețetă sănătoasă, fără conservanți
Lalele comestibile din roșii cu brânză și ceapă verde, decorate cu fire de mărar
30 august, 05:53
Lalele comestibile din roșii cu brânză și ceapă verde Lalele comestibile din roșii cu brânză și ceapă verde
Salată asortată de legume în oțet, la borcane
29 august, 06:11
Salată asortată de legume în oțet, la borcan. Rețetă de conservă pentru iarnă Salată asortată de legume în oțet, la borcan. Rețetă de conservă pentru iarnă
Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi în bol rustic, alături de vinete proaspete, roșii, usturoi și lămâie
29 august, 05:57
Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi. Un preparat gustos și aromat Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi. Un preparat gustos și aromat
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Tiramisu de vară fără ouă, cu iaurt și jeleu de piersici
Tiramisu de vară fără ouă, cu iaurt și jeleu de piersici
Tiramisu de vară fără ouă, cu iaurt și jeleu de piersici
Un livrator străin, în comă după ce a fost bătut cu un lemn în Cluj-Napoca
Un livrator străin, în comă după ce a fost bătut cu un lemn în Cluj-Napoca
Un livrator străin, în comă după ce a fost bătut cu un lemn în Cluj-Napoca
Fiul lui Ion Țiriac, “pachet de mușchi la 48 de ani. Imaginile cu care și-a surprins chiar și iubita
Fiul lui Ion Țiriac, “pachet de mușchi” la 48 de ani. Imaginile cu care și-a surprins chiar și iubita
Fiul lui Ion Țiriac, “pachet de mușchi” la 48 de ani. Imaginile cu care și-a surprins chiar și iubita
Ce a făcut Ella Vișan cu ghirlanda pe care a primit-o de la Teo Costache după Insula Iubirii. Simbolul atracției încă rezistă
Ce a făcut Ella Vișan cu ghirlanda pe care a primit-o de la Teo Costache după Insula Iubirii. Simbolul atracției încă rezistă
Ce a făcut Ella Vișan cu ghirlanda pe care a primit-o de la Teo Costache după Insula Iubirii. Simbolul atracției încă rezistă
Hande Erçel a fost văzută pentru prima oară de când s-a despărțit de Hakan Sabanci. Ce a declarat vedeta
Hande Erçel a fost văzută pentru prima oară de când s-a despărțit de Hakan Sabanci. Ce a declarat vedeta
Hande Erçel a fost văzută pentru prima oară de când s-a despărțit de Hakan Sabanci. Ce a declarat vedeta
Puzzle-ul imposibil de rezolvat pentru AI. Oamenii îl termină în doar câteva secunde
Puzzle-ul imposibil de rezolvat pentru AI. Oamenii îl termină în doar câteva secunde
Puzzle-ul imposibil de rezolvat pentru AI. Oamenii îl termină în doar câteva secunde
Ruladă pufoasă cu mere caramelizate și scorțișoară
Ruladă pufoasă cu mere caramelizate și scorțișoară
Ruladă pufoasă cu mere caramelizate și scorțișoară
De ce unii copii sunt mai sensibili decât alții și cum să-i sprijini
De ce unii copii sunt mai sensibili decât alții și cum să-i sprijini
De ce unii copii sunt mai sensibili decât alții și cum să-i sprijini
Detalii mai puțin știute despre logodna lui Taylor Swift cu Travis Kelce. Când a avut, de fapt, loc cererea în căsătorie
Detalii mai puțin știute despre logodna lui Taylor Swift cu Travis Kelce. Când a avut, de fapt, loc cererea în căsătorie
Detalii mai puțin știute despre logodna lui Taylor Swift cu Travis Kelce. Când a avut, de fapt, loc cererea în căsătorie
Ce este untul de shea. Cum îl poți folosi
Ce este untul de shea. Cum îl poți folosi
Ce este untul de shea. Cum îl poți folosi
fresh
Lalele comestibile din roșii cu brânză și ceapă verde

Lalele comestibile din roșii cu brânză și ceapă verde

Lalele comestibile din roșii cu brânză și ceapă verde

Suc de morcovi concentrat. Rețetă sănătoasă, fără conservanți

Suc de morcovi concentrat. Rețetă sănătoasă, fără conservanți

Ardei umpluți cu cremă de brânză și bacon, la cuptor

Ardei umpluți cu cremă de brânză și bacon, la cuptor

Ruladă cu caise și brânză dulce. Un desert delicat și aromat

Ruladă cu caise și brânză dulce. Un desert delicat și aromat

Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă

Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă
închide