Tonkatsu sau cum să faci șnițel ca în Japonia la tine acasă

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Cină
tipul bucătăriei
bucătăria: Asiatică

Tonkatsu este un preparat japonez clasic care constă într-o felie de carne de porc pane, crocantă la exterior și suculentă la interior. Originar din Japonia, acest fel de mâncare a devenit foarte popular datorită gustului său echilibrat și texturii sale contrastante.

Tonkatsu
Tonkatsu se servește cu orez și cu salate de legume/ Shutterstock

Deși tonkatsu este asociat în mod obișnuit cu carnea de porc, există și variante cu carne de pui. Preparatul a fost inspirat de tradițiile culinare europene de a prăji carnea, adaptate la gusturile japoneze.

Pentru a prepara tonkatsu, carnea de porc se condimentează cu sare și piper. Apoi se trece prin făină, ou bătut și pesmet panko, care conferă crustei o crocanță specifică. Este esențial să se prăjească la temperatura corectă pentru a obține o crustă crocantă și o carne suculentă la interior. Un truc util este să se bată ușor carnea înainte de gătire. În acest fel va deveni mai fragedă și a obține o textură uniformă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum se servește tonkatsu

Tonkatsu se servește de obicei tăiat în fâșii subțiri, alături de orez alb sau varză tocată fin. Sosul tonkatsu, un sos dulce-acrișor, este adesea adăugat pentru a intensifica gustul preparatului.

Pe lângă varza tocată, unele garnituri populare includ cartofi prăjiți sau murături de casă. Acest fel de mâncare poate fi servit și în sandvișuri sau ca parte dintr-o masă completă. Este un preparat care se potrivește cu diverse combinații de ingrediente și sosuri.

Tonkatsu este un preparat japonez delicios. Felia de carne de porc pane este crocantă la exterior și suculentă la interior. Acesta se servește adesea cu orez alb, varză tocată fin și sos tonkatsu. Este un fel de mâncare foarte popular în Japonia și poate fi gătit atât acasă, cât și comandat în restaurante.

Ingrediente

Mod de preparare

Feliile de carne de porc se spală și se tamponează cu un prosop de hârtie pentru a îndepărta excesul de apă. Se taie marginile pentru a elimina țesuturile dure și se bat ușor cu un ciocan de carne pentru a le face mai fragede.

Cum pregătești rețeta de Tonkatsu

Carnea se asezonează cu sare și piper pe ambele părți. Apoi, se trece prin făină, acoperind complet fiecare felie de carne. După ce carnea a fost acoperită cu făină, se bate oul și se înmoaie fiecare felie de carne în oul bătut, asigurându-se că este acoperită uniform.

Se trece carnea în pesmetul panko, presând ușor pentru a se adera bine. Acest pesmet grosier va oferi tonkatsu o crustă crocantă.

Uleiul se încinge într-o tigaie adâncă sau într-o cratiță până ajunge la 180°C. Feliile de carne se pun în uleiul fierbinte și se prăjesc timp de 3-4 minute pe fiecare parte, până când sunt bine rumenite și crocante. Se scot pe un șervețel pentru a absorbi excesul de ulei.

Tonkatsu se servește tăiat în fâșii subțiri, alături de orez alb și varză tocată fin. Poate fi adăugat sos tonkatsu, care este un sos dulce-acrișor similar cu cel Worcestershire, dar mai gros, pentru un gust autentic.

CELE MAI CITITE
chicken parmigiana
Chicken parmigiana, cum să faci acasă preparatul de inspirație italiană care a cucerit America
Chicken parmigiana, cum să faci acasă preparatul de inspirație italiană care a cucerit America
Plăcintă turnată cu mere fără zahăr
Plăcintă turnată cu mere, fără zahăr. Pașii pentru un super desert cu mere
Plăcintă turnată cu mere, fără zahăr. Pașii pentru un super desert cu mere
peka
Peka, cea mai fragedă friptură după o rețetă din Croația
Peka, cea mai fragedă friptură după o rețetă din Croația
Salata tabbouleh
Salata tabbouleh. Cum să faci acasă cea mai populară salată libaneză
Salata tabbouleh. Cum să faci acasă cea mai populară salată libaneză
bala baiana
Bala Baiana, bomboanele de sticlă care au devenit virale
Bala Baiana, bomboanele de sticlă care au devenit virale
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
crostata cu gem
Crostata cu gem, desertul italian clasic care a cucerit întreaga lume
Crostata cu gem, desertul italian clasic care a cucerit întreaga lume
Cum se păstrează lămâile
Lămâile vor rezista mai mult dacă urmezi acest sfat. Vor fi proaspete până la o săptămână
Lămâile vor rezista mai mult dacă urmezi acest sfat. Vor fi proaspete până la o săptămână
ceafa de porc la cuptor
Cât se ține ceafa de porc la cuptor. Mod de preparare și ingrediente pentru un gust desăvârșit
Cât se ține ceafa de porc la cuptor. Mod de preparare și ingrediente pentru un gust desăvârșit
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Tonkatsu
06:31
Tonkatsu sau cum să faci șnițel ca în Japonia la tine acasă Tonkatsu sau cum să faci șnițel ca în Japonia la tine acasă
crostata cu gem
05:09
Crostata cu gem, desertul italian clasic care a cucerit întreaga lume Crostata cu gem, desertul italian clasic care a cucerit întreaga lume
musculițele de pe fructe
05:06
Fructele tale fac musculițe? Uite cum eviți această neplăcere Fructele tale fac musculițe? Uite cum eviți această neplăcere
Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate
18 octombrie, 06:50
Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate
Cum se păstrează lămâile
18 octombrie, 06:06
Lămâile vor rezista mai mult dacă urmezi acest sfat. Vor fi proaspete până la o săptămână Lămâile vor rezista mai mult dacă urmezi acest sfat. Vor fi proaspete până la o săptămână
Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat, porționat
18 octombrie, 05:34
Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat
ceafa de porc la cuptor
17 octombrie, 11:57
Cât se ține ceafa de porc la cuptor. Mod de preparare și ingrediente pentru un gust desăvârșit Cât se ține ceafa de porc la cuptor. Mod de preparare și ingrediente pentru un gust desăvârșit
Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie pe o farfurie, alături de un borcan cu dressing, smochine și un bol cu salată rucola
17 octombrie, 10:07
Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Jonah Hill e de nerecunoscut pe platourile de filmare. Actorul a slăbit enorm, iar fanii sunt surprinși de noua sa imagine
Jonah Hill e de nerecunoscut pe platourile de filmare. Actorul a slăbit enorm, iar fanii sunt surprinși de noua sa imagine
Jonah Hill e de nerecunoscut pe platourile de filmare. Actorul a slăbit enorm, iar fanii sunt surprinși de noua sa imagine
30 de persoane audiate în cazul deflagrației din Rahova. Anchetatorii au două piste
30 de persoane audiate în cazul deflagrației din Rahova. Anchetatorii au două piste
30 de persoane audiate în cazul deflagrației din Rahova. Anchetatorii au două piste
Gestul lui Ion Ţiriac pentru familiile afectate de explozia teribilă din Rahova
Gestul lui Ion Ţiriac pentru familiile afectate de explozia teribilă din Rahova
Gestul lui Ion Ţiriac pentru familiile afectate de explozia teribilă din Rahova
Antena 1 va produce şi va difuza în curând formatul Survivor, într-o nouă versiune! Află toate detaliile
Antena 1 va produce şi va difuza în curând formatul Survivor, într-o nouă versiune! Află toate detaliile
Antena 1 va produce şi va difuza în curând formatul Survivor, într-o nouă versiune! Află toate detaliile
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Experții au observat materia întunecată pentru prima dată. Imaginea care i-a uimit
Experții au observat materia întunecată pentru prima dată. Imaginea care i-a uimit
Experții au observat materia întunecată pentru prima dată. Imaginea care i-a uimit
Chiftele în crustă de piure de cartofi, gratinate cu cașcaval
Chiftele în crustă de piure de cartofi, gratinate cu cașcaval
Chiftele în crustă de piure de cartofi, gratinate cu cașcaval
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Netflix a confirmat data lansării celui de-al patrulea sezon din Bridgerton. Cine face parte din distribuție
Netflix a confirmat data lansării celui de-al patrulea sezon din „Bridgerton”. Cine face parte din distribuție
Netflix a confirmat data lansării celui de-al patrulea sezon din „Bridgerton”. Cine face parte din distribuție
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
fresh
Supă franțuzească de ceapă - French Onion Soup

Supă franțuzească de ceapă - French Onion Soup

Supă franțuzească de ceapă - French Onion Soup

Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie

Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie

Cât se ține ceafa de porc la cuptor. Mod de preparare și ingrediente pentru un gust desăvârșit

Cât se ține ceafa de porc la cuptor. Mod de preparare și ingrediente pentru un gust desăvârșit

Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate

Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate

Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat

Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat
închide