Sriracha cu maioneză, sosul care satisface toate poftele

timpul de preparare
Timp de gătire: 25 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Sos
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă îți plac sosurile picante, dar vrei să fie și cremoase încearcă acest sos sriracha cu maioneză. Are o combinație savuroasă de dulce și picant și se potrivește perfect cu burgeri, taco, cartofi prăjiți, legume și carne la grătar și multe altele.

Sriracha cu maioneză pus într-un borcan mare
Sriracha cu maioneză este un sos picant, potrivit pentru preparate din carne / Shutterstock

Odată ce ai încercat sos sriracha cu maioneză nu vei mai vrea altceva lângă cartofii tăi prăjiți sau lângă preparatele cu carne. Îl poți cumpăra din magazin, dar îl poți face și la tine acasă într-un timp rezonabil. Prima variantă este să cumperi sosul sriracha și maioneza și să le amesteci cu restul ingredientelor. Dacă ai timp și îți place să faci totul de la zero poți chiar să faci totul în casă, iar rezultatul va fi unul senzațional.

Citește și

Sriracha este un sos asiatic iute sau un sos chili-usturoi făcut dintr-o pastă de ardei iute copți la soare, oțet, usturoi, zahăr și sare. Poți folosi în acest sos ce cantitate dorești, în funcție de cât de picant vrei să fie. Este recomandat să începi cu 1-2 lingurițe și să guști. Adaugă suplimentar doar dacă este necesar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Pe lângă sriracha și maioneză ai nevoie și de puțin suc de citrice sau de oțet pentru a-i da un gust ușor acidulat. Ține cont de faptul că oțetul de mere este puțin dulce, iar acest lucru va influența gustul final al sosului.

Cum prepari maioneza

Pentru maioneză se pun într-un bol gălbenușurile de ou și muștarul. Se amestecă bine folosind un tel sau o furculiță, până când se combină complet. Apoi se adaugă uleiul treptat și se amestecă contant cu telul sau furculița, pentru a emulsiona treptat ingredientele. Se continuă până când maioneza începe să se îngroașe și să devină cremoasă.

Încearcă și o rețetă de pesto cu busuioc.

După ce ajunge la consistența dorită se adaugă sucul de lămâie. Se condimentează cu sare și piper și se amestecă pentru a se omogeniza toate ingredientele. Se opresc aproximativ 100 g pentru sosul sriracha cu maioneză, restul se transferă într-un borcan. Se închide ermetic și se dă la frigider.

Cum preapri sosul sriracha

Pentru sosul sriracha se spală ardeii iuți și li se îndepărtează codițele. Pentru un sos mai iute se păstrează o parte din semințe. Apoi se pun într-un blender, se adaugă usturoiul, zahărul brun, oțetul de orez și sarea. Se mixează toate ingredientele până se obține o pastă omogenă.

Dacă sosul este prea gros, se adăugă treptat puțină apă până la obținerea consistenței dorite. Se opresc 1-2 lingurițe pentru sosul sriracha cu maioneză. Restul se pune într-un borcan închis ermetic și se dă la frigider.

Într-un bol se amestecă maioneza, sriracha, sucul de lămâie, sare și siropul de agave până devine un amestec omogen. Se dă la rece.

Cum se folosește sosul sriracha cu maioneză

Avantajul acestui sos sriracha cu maioneză este versatilitatea. Pe lângă faptul că poți ajusta cantitatea de ingrediente pentru a obține combinația de dulce și picant preferată de tine, îl poți folosi pentru orice preparat lângă care ai pune oricare dintre ingredientele principale: sriracha și maioneză.

Merge perfect cu taco, cu cartofi prăjiți, cu burgeri cu carne sau vegetali, cu fajitas, cu carne prăjită, pe grătar sau la cuptor, cu legume sau cartofi gătiți în orice fel posibil.

Rețeta poate fi completată și cu alte ingrediente: murături tocate mărunt, ierburi aromatice, sos de soia sau muștar.

Citește și
CELE MAI CITITE
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Două porții de ciorbă de varză acră cu cartofi
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Trei secțiuni de blat de tort
Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil
Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
maioneză de post de la mănăstire
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Salată de sfeclă roșie cu cartofi, maioneză și iaurt pe platou și în bol
Salată de sfeclă roșie cu cartofi, maioneză și iaurt, plină de culoare și savoare
Salată de sfeclă roșie cu cartofi, maioneză și iaurt, plină de culoare și savoare
Salata de boeuf servită pe un platou festiv
Rețetă de maioneză pentru salata de boeuf. Cum se prepară, pașii simpli
Rețetă de maioneză pentru salata de boeuf. Cum se prepară, pașii simpli
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Piftie de pește pe o farfurie albă, decorată cu felii de lămâie
10:06
Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă pe un suport rustic din lemn
06:36
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat pe un platou alb de lemn
05:43
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive
turtă dulce în coșuleț
16 decembrie, 07:47
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
cele 5 sosuri mamă
16 decembrie, 07:40
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci secționat, alături de un ceainic și o ceașcă
16 decembrie, 05:19
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
câte zile se ține orezul în frigider
15 decembrie, 06:57
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
cerviche, tartar și carpaccio
15 decembrie, 06:56
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Crenvurști de casă din piept de pui, simpli, curați și potriviți pentru toată familia
Crenvurști de casă din piept de pui, simpli, curați și potriviți pentru toată familia
Crenvurști de casă din piept de pui, simpli, curați și potriviți pentru toată familia
Reacţia unei chinezoaice stabilite în Bacău: România este o ţară periculoasă pentru fete
Reacţia unei chinezoaice stabilite în Bacău: România este o ţară periculoasă pentru fete
Reacţia unei chinezoaice stabilite în Bacău: România este o ţară periculoasă pentru fete
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Ardeiul gras, unul dintre cele mai nutritive legume din familia Solanaceelor. Cât de periculoasă este această familie de plante
Ardeiul gras, unul dintre cele mai nutritive legume din familia Solanaceelor. Cât de periculoasă este această familie de plante
Ardeiul gras, unul dintre cele mai nutritive legume din familia Solanaceelor. Cât de periculoasă este această familie de plante
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: Nu o las pe Ozge în bucătărie
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
fresh
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider

Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă

Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă

Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești

Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
închide