sosuri clasice

Sos de lămâie cu unt, ingredientul de care ai nevoie la orice preparat cu pește
Sosuri | 31 august 2023

Sos de lămâie cu unt, ingredientul de care ai nevoie la orice preparat cu pește

Acest sos de lămâie cu unt este bogat și aromat, cu o textură cremoasă ce se potrivește perfect la paste, legume prăjite și pește. Nu ai nevoie decât de 5 ingrediente și 5 minute pentru a-l prepara.

Sos de lămâie cu unt, ingredientul de care ai nevoie la orice preparat cu pește
Cum poți face acasă cel mai sănătos sos pentru salate. Nu îngrașă și nu conține aditivi
Sosuri | 20 august 2023

Cum poți face acasă cel mai sănătos sos pentru salate. Nu îngrașă și nu conține aditivi

Salatele delicioase au nevoie de sosuri care să lege ingredientele între ele, să le intensifice aromele sau să le echilibreze. În majoritatea cazurilor, vinegreta clasică este cea mai bună soluție. Dacă totuși vrei ceva mai sofisticat, iată cum poți face acasă cel mai sănătos sos pentru salate.

Cum poți face acasă cel mai sănătos sos pentru salate. Nu îngrașă și nu conține aditivi
Sriracha cu maioneză, sosul care satisface toate poftele
Sosuri | 13 august 2023

Sriracha cu maioneză, sosul care satisface toate poftele

Dacă îți plac sosurile picante, dar vrei să fie și cremoase încearcă acest sos sriracha cu maioneză. Are o combinație savuroasă de dulce și picant și se potrivește perfect cu burgeri, taco, cartofi prăjiți, legume și carne la grătar și multe altele.

Sriracha cu maioneză, sosul care satisface toate poftele
Cum poți face acasă sos ranch și la ce se folosește
Sosuri | 27 iunie 2023

Cum poți face acasă sos ranch și la ce se folosește

Rețeta pentru sos ranch este simplă și rapidă. Sosul ranch este unul unul dintre cele mai populare sosuri pentru salate, preparate din carne sau legume la grătar. Este cremos, ușor, cu note acrișoare și poate fi făcut foarte ușor și în casă.

Cum poți face acasă sos ranch și la ce se folosește
Sos chipotle. Rețeta inspirată din bucătăria mexicană
Sosuri | 23 mai 2023

Sos chipotle. Rețeta inspirată din bucătăria mexicană

Sosul chipotle aduce un gust ușor afumat și picant oricărui fel de mâncare. Poate fi pus peste tacos, cartofi prăjiți, quessadilla sau orice alt preparat. Se face extrem de ușor și rezistă în frigider până la câteva zile.

Sos chipotle. Rețeta inspirată din bucătăria mexicană
Sugo al pomodoro e Parmigiano Reggiano, cel mai simplu și mai bogat sos italienesc
Sosuri | 21 mai 2023

Sugo al pomodoro e Parmigiano Reggiano, cel mai simplu și mai bogat sos italienesc

Sugo al pomodoro e Parmigiano Reggiano este un suc de roșii fin și bogat, care este atât de bun încât îl poți mânca cu lingurița. Se potrivește cel mai bine cu paste, dar îl poți folosi și pentru alte preparate, după preferințele tale.

Sugo al pomodoro e Parmigiano Reggiano, cel mai simplu și mai bogat sos italienesc
Ingredientele secrete care fac sosul de roșii cremos și gustos
Sosuri | 3 mai 2023

Ingredientele secrete care fac sosul de roșii cremos și gustos

Sosul de roșii este baza multor feluri de mâncare. Dacă este preparat bine poate transforma un fel banal într-unul spectaculos sau poate fi consumat chiar ca atare. Deși pare ușor de preparat are nevoie de atenție și de ingrediente de cea mi bună calitate pentru a avea gustul și textura perfecte.

Ingredientele secrete care fac sosul de roșii cremos și gustos
Sos tzatziki. Rețeta pe care o poți face la tine acasă
Sosuri | 23 martie 2023

Sos tzatziki. Rețeta pe care o poți face la tine acasă

Când spui tzatziki spui Grecia și invers. Nu există persoană care să fi fost la vreo tavernă grecească și să nu fi cerut măcar odată celebrul sos de iaurt cu castraveți. Te invităm să descoperi rețeta simplă și ușoară de sos tzatziki.

Sos tzatziki. Rețeta pe care o poți face la tine acasă
Cele 5 sosuri franțuzești de bază. Cum se prepară și la ce sunt folosite
Sosuri | 28 februarie 2023

Cele 5 sosuri franțuzești de bază. Cum se prepară și la ce sunt folosite

Bucătăria clasică franceză a influențat întreaga gastronomie mondială. Chiar dacă nu obișnuiești să gătești preparate sofisticate cu siguranță folosești mici tehnici care au fost dezvoltate de bucătarii francezi.Descoperă care sunt cele 5 sosuri franțuzești de bază.

Cele 5 sosuri franțuzești de bază. Cum se prepară și la ce sunt folosite
Sos bolognese, rețeta oficială a Academiei Italiene de Gastronomie
Sosuri | 26 februarie 2023

Sos bolognese, rețeta oficială a Academiei Italiene de Gastronomie

Orașul Bologna este considerat centrul gastronomic al Italiei. Datorită locației sale geografice strategice în regiunea Emilia Romagna, în centrul Italiei, Bologna se mândrește cu unele dintre cele mai bune bucătării din Italia. Deși nu este considerat un fel de mâncare autentic din Bologna, sosul bolognese și-a câștigat multă popularitate în întreaga lume. 

Sos bolognese, rețeta oficială a Academiei Italiene de Gastronomie
Sos cremos din doar două ingrediente. Este perfect ca aperitiv
Sosuri | 25 februarie 2023

Sos cremos din doar două ingrediente. Este perfect ca aperitiv

Pentru orice masă cu prietenii ai nevoie de un sos care să se potrivească cu legumele, cu carnea sau chiar cu niște biscuiți sărați. Încearcă acest sos cremos din doar două ingrediente și toată lumea se va linge pe degete.

Sos cremos din doar două ingrediente. Este perfect ca aperitiv
Sosul Bechamel. Cum poți prepara acest sos clasic franțuzesc
Sosuri | 16 ianuarie 2023

Sosul Bechamel. Cum poți prepara acest sos clasic franțuzesc

Sosul Bechamel este unul dintre cele cinci sosuri de bază ale bucătăriei franceze, alături de Velouté, Espagnole sos tomat și Hollandaise. Sosul Bechamel este un sos alb, decadent care stă la baza multor feluri de mâncare.

Sosul Bechamel. Cum poți prepara acest sos clasic franțuzesc
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Castraveți murați la soare într-un bol și în furculiță
06:43
Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii
Clafoutis cu multe legume și parmezan, decorat cu rozmarin
05:41
Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios
Rețeta de salată argentiniană, cu roșii, brânză telemea și usturoi în bol
25 iulie, 08:04
Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi
Porții de brownie cu afine și cremă de lămâie
25 iulie, 06:15
Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios
ciuperci proaspete puse pe un tocător
24 iulie, 08:06
Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare
Trei roșii umplute alături de capace din roșii și frunze de bucuioc
24 iulie, 08:00
Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete
Două vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval pe o farfurie albă, alături de tacâmuri pentru servire
23 iulie, 08:52
Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval
O oală plină cu paste puse la fiert
23 iulie, 06:49
Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire
Vezi cele mai noi articole
închide