Varză de Bruxelles murată. Rețetă simplă

timpul de preparare
Fără coacere
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Printre legumele pe care le poți prepara sub formă de murături, pentru iarnă, se numără și varza de Bruxelles. Îți oferim mai jos o rețetă simplă de varză de Bruxelles murată, pentru a te bucura de gustul și proprietățile ei la iarnă.

Publicat: 25 octombrie 2022, 06:00
Bol cu varză de Bruxelles murată aranjat pe un servet alb
Galerie foto

Galerie foto

Varza de Bruxelles murată este ideală pentru a fi servită alături de friptura și garnitura preferată / Shutterstock

Specialiștii în nutriție ne recomandă varza de Bruxelles pentru că este una dintre cele mai bune surse de vitamina K. Vitamina K este benefică pentru menținerea sănătății oaselor, a sănătății creierului și stemului cardiovascular. Prin introducerea în alimentație a verzei de Bruxelles, putem preveni anumite boli precum Alzheimer sau accidentele vasculare. 

Pe lângă vitamina K, varza de Bruxelles mai conține și cantități mari de vitamina C, cu rol în întărirea sistemului imunitar. Este bogată și în fibre cu rol în sănătatea aparatului digestiv, dar și în antioxidanți. Aceștia au un rol foarte important în lupta împotriva radicalilor liberi. Nu lipsesc nici mineralele precum calciu, cupru, fier, fosfor, mangan și potasiu, ce se regăsesc din belșug în conținutul verzei de Bruxelles.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cu așa bogăție de elemente benefice organismului, nu ezita introducerea acesteia în alimentația ta. Îți recomandăm să încerci și rețeta de varză de Bruxelles gratinată, la cuptor. Iar mai jos, îți oferim rețeta completă cu listă de ingrediente și pași necesari conservării verzei în saramură.

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a pregăti ingredientele, pregătește borcanele și capacele care necesită sterilizare, ca pentru oricare rețetă de conserve pentru iarnă. Abia după ce ai terminat cu borcanele te poți ocupa și de ingredientele necesare.

Cum prepari varză de Bruxelles murată

Alege verze potrivite ca mărime și fii atentă ca acestea să fie sănătoase, de culoare verde mai închis. Îndepărtează primele două foi de la fiecare varză, apoi clătește-le cu apă rece și taie din cotoare până la baza verzelor. Adaugă pe fundul borcanelor sterilizate flori de mărar, uscate. Acestea vor oferi o aromă deosebită soluției lichide și implicit, verzelor.

Îndeasă bine în borcane verzele de Bruxelles. Pentru a acoperi mai bine golurile din borcane, taie câteva verze în jumătăți sau în sferturi. Când ai borcanele umplute cu varză de Bruxelles, poți pregăti soluția lichidă.

Așază o cratiță pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate medie. Adaugă apa, oțetul, sarea și zahărul, dar și condimentele enumerate în listă. Amestecă bine ingredientele până când sarea și zahărul se topesc. Lasă soluția lichidă să fiarbă pentru 5-6 minute.

Așază borcanele cu varză într-o tavă metalică și toarnă soluția lichidă fierbinte în ele. Este importantă tava metalică pentru a prelua din căldura lichidului turnat în borcane și a nu se sparge acestea.

Închide borcanele ermetic cu capacele aferente. Acoperă-le cu o pătură și lasă-le acolo să se răcească lent. Această metodă asigură o conservare corectă legumelor sau fructelor folosite. După răcirea borcanelor cu varză de Bruxelles murată, etichetează-le frumos și așază-le pe raftul din cămară. Te vor întâmpina plăcut în sezonul rece, alături de celelalte conserve delicioase.

Și dacă nu ai terminat, încă, de pus murături pentru iarnă, îți mai recomandăm și rețeta de conopidă murată cu morcovi și hrean.

Citește și
Borcan cu varză de Bruxelles și căței de usturoi
Galerie foto

Galerie foto

Borcan cu verze mici pregătite pentru murat
Varză mică în sită de scurgere de culoare gri
Bol cu varză de Bruxelles murată aranjat pe un servet alb
+1
CELE MAI CITITE
Brioșe aperitiv cu șuncă și ardei, una secționată
Brioșe aperitiv cu șuncă și ardei. Un preparat ușor și gustos
Brioșe aperitiv cu șuncă și ardei. Un preparat ușor și gustos
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată porționat pe farfurie și pe platou
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată. Un desert rafinat și echilibrat
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată. Un desert rafinat și echilibrat
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, porționat
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, pentru gustări zilnice
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, pentru gustări zilnice
Vegeta de casă din legume și verdețuri
Vegeta de casă din legume și verdețuri, pentru preparate savuroase
Vegeta de casă din legume și verdețuri, pentru preparate savuroase
Tartă cu smochine, mascarpone și miere porționată
Tartă cu smochine, mascarpone și miere. Un desert rafinat
Tartă cu smochine, mascarpone și miere. Un desert rafinat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan și în bol
Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă
Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă
Salată asortată de legume în oțet, la borcane
Salată asortată de legume în oțet, la borcan. Rețetă de conservă pentru iarnă
Salată asortată de legume în oțet, la borcan. Rețetă de conservă pentru iarnă
Zacuscă de fasole boabe pe felie de pâine și în bol cu lingură de lemn
Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională
Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure, porționat pe un platou, alături de pere proaspete
09:47
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
05:01
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin
10 septembrie, 08:48
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb, decorată cu verdeață
10 septembrie, 08:24
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră secționată pe un platou și o porție pe o farfurie ținută în mâini
9 septembrie, 09:10
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate porționat
9 septembrie, 07:21
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
ciorbă de burtă ardelenească
8 septembrie, 05:28
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
alimentele ultraprocesate
8 septembrie, 05:04
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Rețetă unică de murături în saramură cu miere. Gustul dulce-acrișor al celor mai delicioase murături
Rețetă unică de murături în saramură cu miere. Gustul dulce-acrișor al celor mai delicioase murături
Rețetă unică de murături în saramură cu miere. Gustul dulce-acrișor al celor mai delicioase murături
Un poliţist şi fiul lui de 14 ani, morţi pe o şosea din Maramureş. Agentul ar fi forţat o depăşire
Un poliţist şi fiul lui de 14 ani, morţi pe o şosea din Maramureş. Agentul ar fi forţat o depăşire
Un poliţist şi fiul lui de 14 ani, morţi pe o şosea din Maramureş. Agentul ar fi forţat o depăşire
amp;#8220;M-am îndrăgostit”. Noua lovitură dată de Ion Ţiriac în România. Ce a putut face magnatul român
amp;#8220;M-am îndrăgostit”. Noua lovitură dată de Ion Ţiriac în România. Ce a putut face magnatul român
amp;#8220;M-am îndrăgostit”. Noua lovitură dată de Ion Ţiriac în România. Ce a putut face magnatul român
Medalia a fost roșie! Prima echipă eliminată de la Asia Express – Drumul Eroilor, după o singură etapă
Medalia a fost roșie! Prima echipă eliminată de la Asia Express – Drumul Eroilor, după o singură etapă
Medalia a fost roșie! Prima echipă eliminată de la Asia Express – Drumul Eroilor, după o singură etapă
Kerem Bürsin revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Kerem Bürsin revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Kerem Bürsin revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Samsung lansează S25 FE. Ce preț are noul smartphone
Samsung lansează S25 FE. Ce preț are noul smartphone
Samsung lansează S25 FE. Ce preț are noul smartphone
Vinete umplute cu cușcuș și legume trase la tigaie
Vinete umplute cu cușcuș și legume trase la tigaie
Vinete umplute cu cușcuș și legume trase la tigaie
Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
„Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
„Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
Feli și-a anulat toate concertele, după ce a ajuns pe masa de operație: Mă durea foarte, foarte tare
Feli și-a anulat toate concertele, după ce a ajuns pe masa de operație: „Mă durea foarte, foarte tare”
Feli și-a anulat toate concertele, după ce a ajuns pe masa de operație: „Mă durea foarte, foarte tare”
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
fresh
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră

Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră

Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră

Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă

Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă

Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb

Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb

Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă

Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă

Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă

Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
închide