Varză de Bruxelles gratinată. Rețetă simplă și sănătoasă

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Varza de Bruxelles este o legumă ce trece de multe ori neobservată, datorită formei ei micuțe, sau pentru că nu mulți se încumetă să o includă în alimentație. Dacă nu știi cum să o gătești, îți oferim mai jos o rețetă simplă și sănătoasă de varză de Bruxelles gratinată.

Publicat: 22 octombrie 2022, 07:00
Porționare cu lingura de lemn a verzei gratinate
Galerie foto

Galerie foto

Varza gratinată este gustoasă servită ușor caldă / Shutterstock

Preparată în acest mod este foarte îmbietoare, pentru că multora le plac preparatele gratinate cu brânzeturi. Nu necesită multe ingrediente și nici metode complexe de preparare. Necesită, însă, două etape de preparare, dar în intervale scurte de timp.

Câteva dintre beneficiile consumului verzei de Bruxelles

Această legumă micuță, ca o bijuterie, poate fi inclusă în alimentația zilnică fără probleme. Are un conținut foarte ridicat de apă și un conținut mic de carbohidrați, proteine și grăsimi. În schimb, este bogată în vitamine precum vitamina A, C, E si K, dar și minerale precum potasiu, fosfor și calciu și acizi grași Omega 3.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și

Conținutul ridicat de fibre ajută la o bună digestie, dar și la scăderea colesterolului din sânge. Alte proprietăți benefice asupra organismului mai sunt și reducerea inflamațiilor și întărirea sistemului osos. Menținerea în parametri normali a nivelului de zahăr din sânge și scăderea tensiunii arteriale sunt alte proprietăți benefice. Mai poate avea și proprietatea de a scădea riscul apariției bolilor cronice, dar și de a preveni apariția anumitor tipuri de cancer.

Dacă te-am convins cu aceste proprietăți ale verzei de Bruxelles, urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari celei mai simple rețete de preparare a acesteia.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea verzelor, apoi cu pregătirea brânzeturilor, după care urmează etapele de preparare.

Cum prepari varză de Bruxelles gratinată

Îndepărtează primele 2 foi de la varză și taie cotoarele de la nivelul verzelor. Bucățile mai mari de varză taie-le în jumătăți, iar pe cele mai micuțe lasă-le întregi. Pune o oală cu 2 litri de apă la fiert. Când apa începe să clocotească, adaugă o linguriță de sare. Amestecă în oală până când sarea este dizolvată, așa cum procedezi la rețeta de paste.

Apoi, adaugă verzele de Bruxelles în oala cu apă. Lasă-le să fiarbă pentru 15 minute, la foc de intensitate minimă. După fierbere, scurge verzele de Bruxelles și lasă-le într-o sită să se mai tempereze puțin.

Răzuiește cașcavalul și parmezanul, iar mozzarella tai-o în rondele. Unge o formă de copt cu ulei de măsline și așază verzele în ea. Presară bucățile de mozzarela printre cele de varză, iar deasupra presară cașcavalul și parmezanul. Mai presară puțin piper proaspăt măcinat, apoi pune vasul la cuptor la 180 de grade Celsius.

Este delicioasă ușor caldă, dar și apetisantă când se întind îmbietor brânzeturile topite.

Prepară delicioasa varză de Bruxelles gratinată la cuptor pentru 15-20 de minute, sau până când brânzeturile se topesc și îmbracă frumos micile verze.

Pentru data viitoare când dorești o rețetă cu legume, îți oferim rețeta de cartofi gratinați.

Citește și
Varză de Bruxelles gratinată, gata de servit într-un vas roșu
Galerie foto

Galerie foto

Varză de Bruxelles gratinată, în formă de copt roșie
Bol alb cu verze mici, presărate cu cașcaval răzuit
Porționare cu lingura de lemn a verzei gratinate
+1
CELE MAI CITITE
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Écrasé de cartofi în bol
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Merdenele pe un tocător de lemn
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Un desert de vară colorat și sănătos
(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate
(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate
preparate rapide pentru vară puse pe o masă
5 idei de preparate rapide pentru vară. Rețetele sunt gata în 15 minute
5 idei de preparate rapide pentru vară. Rețetele sunt gata în 15 minute
Saramură de pește moldovenească pe o farfurie albă
Saramură de pește moldovenească. Pașii pentru un preparat gustos
Saramură de pește moldovenească. Pașii pentru un preparat gustos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Omletă cu sparanghel și cartofi porționată pe un tocător de lemn
06:55
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Prăjitura Kardinalschnitte porționată pe un platou, cu o spatulă de tort
05:59
Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă
Biscuiți cu mentă în coș cu ștergar, decorați cu frunze de mentă
3 iulie, 07:41
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
ouă expirate
3 iulie, 06:02
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Porții de ștrudel cu cartofi și cașcaval pe o farfurie cu furculiță și cuțit
2 iulie, 05:43
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
2 iulie, 05:21
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Krapfen sau gogoși austriece pufoase, umplute cu gem și decorate cu zahăr
1 iulie, 06:38
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine
1 iulie, 05:57
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Sorbet de caise. Rețeta unui desert de vară aromat și răcoritor
Sorbet de caise. Rețeta unui desert de vară aromat și răcoritor
Sorbet de caise. Rețeta unui desert de vară aromat și răcoritor
CALCUL: Câţi bani pierde un român cu pensia privată de 11.000 de lei, după noile măsuri fiscale
CALCUL: Câţi bani pierde un român cu pensia privată de 11.000 de lei, după noile măsuri fiscale
CALCUL: Câţi bani pierde un român cu pensia privată de 11.000 de lei, după noile măsuri fiscale
Ion Ţiriac, întrebat direct despre pensia uriaşă pe care o încasează de la statul român! Ce a putut răspunde miliardarul
Ion Ţiriac, întrebat direct despre pensia uriaşă pe care o încasează de la statul român! Ce a putut răspunde miliardarul
Ion Ţiriac, întrebat direct despre pensia uriaşă pe care o încasează de la statul român! Ce a putut răspunde miliardarul
Cine e și cum arată noua iubită a lui Bogdan Cîrlan, fostul concurent de la Insula Iubirii sezonul 7
Cine e și cum arată noua iubită a lui Bogdan Cîrlan, fostul concurent de la Insula Iubirii sezonul 7
Cine e și cum arată noua iubită a lui Bogdan Cîrlan, fostul concurent de la Insula Iubirii sezonul 7
Hande Erçel își surprinde fanii cu noi fotografii din vacanță. Vedeta se află la Cannes alături de partenerul Hakan Sabanci
Hande Erçel își surprinde fanii cu noi fotografii din vacanță. Vedeta se află la Cannes alături de partenerul Hakan Sabanci
Hande Erçel își surprinde fanii cu noi fotografii din vacanță. Vedeta se află la Cannes alături de partenerul Hakan Sabanci
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Nicole Scherzinger și-a etalat silueta de invidiat într-un costum de baie minuscul, cu ocazia zilei sale de naștere
Nicole Scherzinger și-a etalat silueta de invidiat într-un costum de baie minuscul, cu ocazia zilei sale de naștere
Nicole Scherzinger și-a etalat silueta de invidiat într-un costum de baie minuscul, cu ocazia zilei sale de naștere
3 boli cu transmitere sexuală care treptat devin incurabile. Super-gonoreea rezistentă la antibiotice este tot mai răspândită
3 boli cu transmitere sexuală care treptat devin incurabile. „Super-gonoreea” rezistentă la antibiotice este tot mai răspândită
3 boli cu transmitere sexuală care treptat devin incurabile. „Super-gonoreea” rezistentă la antibiotice este tot mai răspândită
fresh
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez

Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez

Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat

Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii

Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii

Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor

Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor

Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă

Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă
închide