Supă rece de avocado. Rețeta care te va salva vara aceasta
Prepară o supă rece de avocado. Rețeta este cremoasă și delicioasă. Este perfectă într-o zi fierbinte de vară pentru că este răcoritoare și sățioasă în același timp. Cea mai bună parte este că nici măcar nu trebuie să pornești aragazul. Pune toate ingredientele într-un robot de bucătărie, apasă pe buton și gata!
Supa rece de avocado este hrănitoare. Ingredientele nu sunt gătite, așa că își păstrează majoritatea nutrienților. De exemplu, avocado oferă grăsimi sănătoase, iaurtul conține bacterii bune, castraveții, coriandru și limeta furnizează minerale și vitamine.
Este destul de sățioasă datorită combinației de proteine, grăsimi și fibre. În plus, se face foarte rapid, în doar 5 minute, fără să pornești aragazul.
Ingrediente
Mod de preparare
Se taie castraveții în bucăți și se pune într-un robot de bucătărie sau blender. Se scoate pulpa de avocado și se pune și în robotul de bucătărie. Se adăugă toate ingredientele rămase – iaurtul, supa de legume, sucul de lămâie, coriandrul, sarea și pudra de usturoi.
Se pulsează de câteva ori, apoi se procesează până la omogenizare. Se răzuiesc părțile laterale cu o spatulă de silicon, dacă este necesar. Dacă este necesar se trece printr-o sită de plasă. Se servește rece.
Se păstrează la frigider într-un borcan de sticlă cu capac etanș până la 24 de ore.
Ce mai poți adăuga în supa rece de avocado
Această supă are un gust grozav ca atare și, de asemenea, o poți face mai interesantă și mai sățioasă adăugând câteva toppinguri:
- resturi de pui la rotisor sau piept de pui fiert;
- file de pește fiert;
- creveți fierți;
- seminte de dovleac prajite;
- salsa;
- fulgi de ardei roșu mărunțiți;
- avocado tocat;
- coriandru tocat;
- ridichi feliate;
Această supă rece de avocado poate fi păstrată la frigider până la 24 de ore. După această perioadă începe să își schimbe culoarea și își pierde aroma. Descoperă cum ajuți avocado să se coacă.
Pentru a evita oxidarea se păstrează într-un borcan de sticlă cu capac etanș și se stropește partea superioară a supei cu suc de lămâie.