Cum să prepari cina în 15 minute. 8 rețete din care să te inspiri

Poți face cina în 15 minute fără prea mari bătăi de cap și fără să faci rabat de la gust. Cea mai simplă și mai savuroasă soluție este să combini proteinele de origine animală cu legume. Nu doar că vei obține preparate delicioase, dar vei avea și o cină ușoară. Uite cum poți să prepari cina în 15 minute.

Mai multe preparate pentru cina în 15 minute aranjate pe o masă de lemn
Salatele și carnea la cuptor sunt cele mai rapide preparate pentru cină / Shutterstock

Masa de seară ar trebui să fie ușoară, cu un aport caloric scăzut, fără prea mulți carbohidrați pentru ca somnul tău să fie de calitate.

Pentru a putea găti repede cina trebuie să fii destul de organizată și să îți faci un plan alimentar pe o săptămână astfel încât să ai la îndemână tot ceea ce ai nevoie.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Somon cu orzo și ciuperci

Pentru a face somon cu orzo și ciuperci vei avea nevoie de maximum 15 minute. Este un preparat cremos, foarte aromat și hrănitor. Încearcă și rețeta de somon cu broccoli.

Somon cu orzo servit pe o farfurie albă alături de două felii de lămâie
Orzo sunt paste din grâu în formă de orez / Shutterstock

Ingrediente

  • 500 ml supă de pui
  • 60 g smântână groasă
  • 1 linguriță de praf de usturoi
  • ½ linguriță de sare, împărțită
  • ⅛ linguriță de piper măcinat plus ¼ de linguriță, împărțit
  • 200 g ciuperci feliate
  • 250 g orzo integral de grâu
  • 500 g baby spanac
  • 2 lingurițe de ulei de măsline extravirgin
  • 4 fileuri de somon

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Se amestecă supa de pui, smântâna, pudra de usturoi, ¼ de linguriță de sare și ⅛ de linguriță de piper într-o tigaie mare. Se adaugă ciupercile și orzo. Apoi se acoperă și se aduce la punctul de fierbere. Se pune spanacul, se reduce focul și se acoperă. Se lasă până când orzo este fiert, iar sosul s-a redus și s-a îngroșat, 10-12 minute.

Între timp, se ung cu ulei bucățile de somon pe ambele părți. Se presară cu sarea și piperul rămase. Se pun pe o foaie de copt și se dau la cuptor 8 – 10 minute. Se servește cu orzo.

Paste cu somon și lămâie

Ce poate fi mai rapid de gătit decât o porție de paste cu somon? Cele două ingrediente principale se gătesc în 10-12 minute, iar combinația dintre ele este absolut delicioasă.

Paste cu somon într-un castron de lemn
Pastele cu somon se servesc fierbinți / Shutterstock

Ingrediente

  • 220 g paste
  • 5 linguri de ulei de măsline
  • 5 căței de usturoi tocați
  • 1 linguriță de pastă de anșoa
  • ¼ linguriță de paprika
  • zeama de la 1 lămâie
  • 2 fileuri de somon gătit la cuptor
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • sare
  • 2 linguri de pesmet

Mod de preparare

Se gătesc pastele potrivit indicațiilor de pe ambalaj. Se scurg, dar se păstrează 120 ml de apă din care au fiert.

E amestecă uleiul, usturoiu, pasta de anșoa, paprika, zeama de lămâie și se pun într-o tigaie. Se gătesc la foc mediu pentru 3 minute. Apoi se pune apa în care au fiert pastele, somonul, pastele, pătrunjelul și sarea. Se mai gătesc încă 2 minute, cât să se întrepătrundă aromele. Se servesc cu pesmet presărat deasupra.

Salată de fasole neagră și quinoa

Dacă vrei să ai o cină vegetariană atunci trebuie neapărat să gătești această salată hrănitoare. Este genul de preparat care poate fi o masă în sine, dar pe care îl poți folosi și drept garnitură.

O salată de fasole verde cu quinoa servită într-un bol alb
Salata de fasole neagră și quinoa este o combinație echilibrată de carbohidrați și proteine / Shutterstock

Ingrediente

  • 150 g fasole neagră din conservă, clătită
  • 70 g quinoa fiartă
  • 60 g hummus
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • ¼ de avocado mediu, tăiat cubulețe
  • 3 linguri de sos pico de gallo
  • coriandru proaspăt tocat

Mod de preparare

Se amestecă fasolea și quinoa într-un castron. Humusul și sucul de lămâie se pun într-un castron mic și se subțiază cu apă până ajunge la consistența dorită. Apoi sosul se pune peste fasole și quinoa. Se adaugă avocado, pico de gallo și coriandru.

Salată grecească cu varză kale, quinoa și carne de pui

Amestecul de varză kale, quinoa și carne de pui este nu doar gustos, dar și foarte hrănitor. Este un preparat excelent pentru cină, dar și pentru masa de prânz.

Salată de kale cu pui și quinoua într-un bol alb
Salata se poate servi cu zeamă de lămâie stoarsă deasupra / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 varză kale tocată
  • 400 g carne de pui gătită și mărunțit
  • 200 g quinoa fiartă
  • 70 g ardei roșii copți la borcan felii
  • 50 ml dressing de lămâie și miere
  • 200 g brânză feta mărunțită

Mod de preparare

Se pun varza kale, carnea de pui, quinoa și ardeii copți într-un castron mare. Se adaugă dressingul și se amestecă până se omogenizează. Deasupra se presată brânză feta.

Salată de fasole albă și legume

Salata de fasole albă cu legume este un preparat atât de simplu, dar atât de delicios. Poți pune orice fel de legume vrei, nu doar castraveți și roșii. Încearcă și rețeta de icre de fasole.

Salată de fasole albă și legume, servită într-un bol
Salata se poate păstra la frigider până la două zile / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 salată verde tocată
  • 1 castravete tocat mărunt
  • 150 g roșii cherry tăiate pe jumătate
  • 70 g fasole albă conservată, clătită și scursă
  • ½ avocado, tăiat cubulețe
  • 1 lingură de oțet de vin roșu
  • 2 lingurițe de ulei de măsline extravirgin
  • ¼ linguriță de sare
  • piper proaspăt măcinat după gust

Mod de preparare

Se amestecă salata cu castraveții și roșiile, apoi se pun fasolea și avocado. Se adaugă oțetul și uleiu și se asezonează cu sare și piper. Se amestecă astfel încât toate ingredientele să se combine bine. Se servește imediat.

Somon în stil asiatic

Somonul în stil asiatic se poate servi cu o salată verde alături, cu orez simplu sau cu legume trase la tigaie presărate cu semințe de susan.

Somon preparat în stil asiatic servit pe o farfurie neagră
Somonul este bogat în acizi gași omega-3 / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 lămâi
  • 2 limete
  • 60 ml pastă miso
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 2 linguri de sirop de arțar
  • ¼ linguriță de piper măcinat
  • 1 praf de piper cayenne
  • 4 fileuri de somon cu piele

Mod de preparare

Se poziționează grătarul în treimea superioară a cuptorului. Se pune hârtie de copt într-o tavă mai adâncă.

Se pun zeama de la jumătate de lămâie și de la jumătate de limetă într-un castron. Se amestecă, apoi se adaugă pasta miso, uleiul, siropul de arțar, piperul și cayenne. Se pune somonul, cu pielea în jos, pe tava pregătită. Deasupra se toarnă amestecul de miso și se așează felii din jumătatea de lămâie și de limetă rămase. Se dă tava la cuptor și se lasă 7-12 minute la 180°C. Se servește fierbinte.

Creveți cu dovlecei pentru cina în 15 minute

Dacă vrei o cină mai specială poți face acești creveți cu dovlecei care sunt cu adevărat savuroși. Rețeta se gătește în 15 minute și nu ai nevoie de prea multă experiență în bucătărie pentru a o pregăti.

O salată de creveți cu dovlecei serviă într-un bol
Dovleceii pot fi tăiați fâșii foarte subțiri pentru a semăna cu tăiețeii / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 linguri de unt nesărat
  • 3 linguri de ulei de măsline, împărțit
  • 1 ceapă, tocată fin
  • 2 căței de usturoi medii, tocați mărunt
  • 2 linguri de vin alb
  • 2 linguri de supă de pui
  • 1 kg de creveți mari, curățați și decorticați
  • ½ linguriță de piper negru
  • 1 praf de sare
  • 200 g roșii cherry multicolore
  • 2 dovlecei
  • 4 linguri de parmezan răzuit, împărțite
  • pătrunjel proaspăt tocat

Mod de preparare

Într-o tigaie se pun untul și 1 lingură de ulei și se dau la doc mediu până se topește untul, aproximativ 1 minut. Apoi, se pune ceapa și se amestecă din când în când timp de 3 minute, până când se înmoaie. Se adaugă usturoiul și se lasă 1 minut. 

Apoi se pun vinul și supa de pui. Se lasă să fiarbă până când lichidul scade la jumătate, aproximativ 2 minute. Se pun creveții, piperul și jumătate de linguriță de sare și se lasă aproximativ 3 minute, întorcând creveții o dată la jumătatea timpului de gătire. Se transferă creveții pe o farfurie și se lasă deoparte. Se păstrează sosul în care au fiert.

În tigaie, peste sos se adaugă roșiile și restul de 2 linguri de ulei. Se gătesc la foc mediu până când roșiile se înmoaie, aproximativ 1 minut. Se adăugă dovlecelul cubulețe și se amestecă pentru a se întrepătrunde aromele. Se pun din nou creveții în tigaie și se amestecă constant, aproximativ 1 minut. Se ia de pe foc, se adaugă 2 linguri de parmezan și se amestecă. 

Se împarte amestecul în mod egal în 4 boluri. Deasupra fiecăruia se presară pătrunjel și restul de 2 linguri de parmezan. Se servește imediat.

Tacos de pui cu sos barbeque

Pentru serile cu prietenii în care vrei să le pregătești cina în 15 minute poți încerca această rețetă de taco. Este, de asemenea, potrivită, dacă ai carne de pui rămasă de la altă masă și nu vrei să o arunci.

Taco cu pui și salată de varză fervit într-o lipie crocantă
Poți pune atât varză roșie, cât și albă în salată / Shutterstock

Ingrediente

  • 70 g iaurt grecesc simplu fără grăsimi
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 1 lingură de oțet de cidru
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 linguriță de de sos iute
  • 200 g varză roșie tocată
  • 170 g piept de pui gătit tocat
  • 70 g sos barbeque
  • 8 tortilla de porumb
  • coriandru proaspăt tocat

Mod de preparare

Se amestecă iaurtul, zahărul, sucul de lămâie, oțetul, sarea, piperul și sosul iute într-un castron mare. Se adaugă varza și se amestecă până când sunt omogenizate.

Se amestecă pieptul de pui cu sosul barbeque într-un castron de mărime medie și apoi se dă la microunde la putere mare până se încălzește, aproximativ 1 minut.

Se încălzește tortilla conform instrucțiunilor de pe ambalaj. În mijlocul fiecărei tortilla se pun amestec de carne de pui și 3 linguri de salată de varză. Se ornează cu coriandru și se servește.

Citește și
CELE MAI CITITE
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii într-o tigaie
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
salate aperitiv rapide puse într-un colaj
Galerie foto
Rețete rapide de salate aperitiv. Sunt ușor de făcut și vor cuceri orice invitat
Rețete rapide de salate aperitiv. Sunt ușor de făcut și vor cuceri orice invitat
Deserturi rapide de Paște puse pe o masă albă
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Krapfen sau gogoși austriece pufoase, umplute cu gem și decorate cu zahăr
06:38
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine
05:57
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Sparanghel înfășurat în bacon
30 iunie, 06:02
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Chocotorta pe un platou, decorată cu biscuiți și ciocolată
30 iunie, 05:44
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
29 iunie, 06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
29 iunie, 06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
28 iunie, 06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
28 iunie, 06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Trucurile prin care poţi evita să plăteşti chiar şi 1.000 de lei pe lună factura la energie
Trucurile prin care poţi evita să plăteşti chiar şi 1.000 de lei pe lună factura la energie
Trucurile prin care poţi evita să plăteşti chiar şi 1.000 de lei pe lună factura la energie
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
fresh
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
închide