Cum să prepari cina în 15 minute. 8 rețete din care să te inspiri

Poți face cina în 15 minute fără prea mari bătăi de cap și fără să faci rabat de la gust. Cea mai simplă și mai savuroasă soluție este să combini proteinele de origine animală cu legume. Nu doar că vei obține preparate delicioase, dar vei avea și o cină ușoară. Uite cum poți să prepari cina în 15 minute.

Mai multe preparate pentru cina în 15 minute aranjate pe o masă de lemn
Salatele și carnea la cuptor sunt cele mai rapide preparate pentru cină / Shutterstock

Masa de seară ar trebui să fie ușoară, cu un aport caloric scăzut, fără prea mulți carbohidrați pentru ca somnul tău să fie de calitate.

Pentru a putea găti repede cina trebuie să fii destul de organizată și să îți faci un plan alimentar pe o săptămână astfel încât să ai la îndemână tot ceea ce ai nevoie.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Somon cu orzo și ciuperci

Pentru a face somon cu orzo și ciuperci vei avea nevoie de maximum 15 minute. Este un preparat cremos, foarte aromat și hrănitor. Încearcă și rețeta de somon cu broccoli.

Somon cu orzo servit pe o farfurie albă alături de două felii de lămâie
Orzo sunt paste din grâu în formă de orez / Shutterstock

Ingrediente

  • 500 ml supă de pui
  • 60 g smântână groasă
  • 1 linguriță de praf de usturoi
  • ½ linguriță de sare, împărțită
  • ⅛ linguriță de piper măcinat plus ¼ de linguriță, împărțit
  • 200 g ciuperci feliate
  • 250 g orzo integral de grâu
  • 500 g baby spanac
  • 2 lingurițe de ulei de măsline extravirgin
  • 4 fileuri de somon

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Se amestecă supa de pui, smântâna, pudra de usturoi, ¼ de linguriță de sare și ⅛ de linguriță de piper într-o tigaie mare. Se adaugă ciupercile și orzo. Apoi se acoperă și se aduce la punctul de fierbere. Se pune spanacul, se reduce focul și se acoperă. Se lasă până când orzo este fiert, iar sosul s-a redus și s-a îngroșat, 10-12 minute.

Între timp, se ung cu ulei bucățile de somon pe ambele părți. Se presară cu sarea și piperul rămase. Se pun pe o foaie de copt și se dau la cuptor 8 – 10 minute. Se servește cu orzo.

Paste cu somon și lămâie

Ce poate fi mai rapid de gătit decât o porție de paste cu somon? Cele două ingrediente principale se gătesc în 10-12 minute, iar combinația dintre ele este absolut delicioasă.

Paste cu somon într-un castron de lemn
Pastele cu somon se servesc fierbinți / Shutterstock

Ingrediente

  • 220 g paste
  • 5 linguri de ulei de măsline
  • 5 căței de usturoi tocați
  • 1 linguriță de pastă de anșoa
  • ¼ linguriță de paprika
  • zeama de la 1 lămâie
  • 2 fileuri de somon gătit la cuptor
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • sare
  • 2 linguri de pesmet

Mod de preparare

Se gătesc pastele potrivit indicațiilor de pe ambalaj. Se scurg, dar se păstrează 120 ml de apă din care au fiert.

E amestecă uleiul, usturoiu, pasta de anșoa, paprika, zeama de lămâie și se pun într-o tigaie. Se gătesc la foc mediu pentru 3 minute. Apoi se pune apa în care au fiert pastele, somonul, pastele, pătrunjelul și sarea. Se mai gătesc încă 2 minute, cât să se întrepătrundă aromele. Se servesc cu pesmet presărat deasupra.

Salată de fasole neagră și quinoa

Dacă vrei să ai o cină vegetariană atunci trebuie neapărat să gătești această salată hrănitoare. Este genul de preparat care poate fi o masă în sine, dar pe care îl poți folosi și drept garnitură.

O salată de fasole verde cu quinoa servită într-un bol alb
Salata de fasole neagră și quinoa este o combinație echilibrată de carbohidrați și proteine / Shutterstock

Ingrediente

  • 150 g fasole neagră din conservă, clătită
  • 70 g quinoa fiartă
  • 60 g hummus
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • ¼ de avocado mediu, tăiat cubulețe
  • 3 linguri de sos pico de gallo
  • coriandru proaspăt tocat

Mod de preparare

Se amestecă fasolea și quinoa într-un castron. Humusul și sucul de lămâie se pun într-un castron mic și se subțiază cu apă până ajunge la consistența dorită. Apoi sosul se pune peste fasole și quinoa. Se adaugă avocado, pico de gallo și coriandru.

Salată grecească cu varză kale, quinoa și carne de pui

Amestecul de varză kale, quinoa și carne de pui este nu doar gustos, dar și foarte hrănitor. Este un preparat excelent pentru cină, dar și pentru masa de prânz.

Salată de kale cu pui și quinoua într-un bol alb
Salata se poate servi cu zeamă de lămâie stoarsă deasupra / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 varză kale tocată
  • 400 g carne de pui gătită și mărunțit
  • 200 g quinoa fiartă
  • 70 g ardei roșii copți la borcan felii
  • 50 ml dressing de lămâie și miere
  • 200 g brânză feta mărunțită

Mod de preparare

Se pun varza kale, carnea de pui, quinoa și ardeii copți într-un castron mare. Se adaugă dressingul și se amestecă până se omogenizează. Deasupra se presată brânză feta.

Salată de fasole albă și legume

Salata de fasole albă cu legume este un preparat atât de simplu, dar atât de delicios. Poți pune orice fel de legume vrei, nu doar castraveți și roșii. Încearcă și rețeta de icre de fasole.

Salată de fasole albă și legume, servită într-un bol
Salata se poate păstra la frigider până la două zile / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 salată verde tocată
  • 1 castravete tocat mărunt
  • 150 g roșii cherry tăiate pe jumătate
  • 70 g fasole albă conservată, clătită și scursă
  • ½ avocado, tăiat cubulețe
  • 1 lingură de oțet de vin roșu
  • 2 lingurițe de ulei de măsline extravirgin
  • ¼ linguriță de sare
  • piper proaspăt măcinat după gust

Mod de preparare

Se amestecă salata cu castraveții și roșiile, apoi se pun fasolea și avocado. Se adaugă oțetul și uleiu și se asezonează cu sare și piper. Se amestecă astfel încât toate ingredientele să se combine bine. Se servește imediat.

Somon în stil asiatic

Somonul în stil asiatic se poate servi cu o salată verde alături, cu orez simplu sau cu legume trase la tigaie presărate cu semințe de susan.

Somon preparat în stil asiatic servit pe o farfurie neagră
Somonul este bogat în acizi gași omega-3 / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 lămâi
  • 2 limete
  • 60 ml pastă miso
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 2 linguri de sirop de arțar
  • ¼ linguriță de piper măcinat
  • 1 praf de piper cayenne
  • 4 fileuri de somon cu piele

Mod de preparare

Se poziționează grătarul în treimea superioară a cuptorului. Se pune hârtie de copt într-o tavă mai adâncă.

Se pun zeama de la jumătate de lămâie și de la jumătate de limetă într-un castron. Se amestecă, apoi se adaugă pasta miso, uleiul, siropul de arțar, piperul și cayenne. Se pune somonul, cu pielea în jos, pe tava pregătită. Deasupra se toarnă amestecul de miso și se așează felii din jumătatea de lămâie și de limetă rămase. Se dă tava la cuptor și se lasă 7-12 minute la 180°C. Se servește fierbinte.

Creveți cu dovlecei pentru cina în 15 minute

Dacă vrei o cină mai specială poți face acești creveți cu dovlecei care sunt cu adevărat savuroși. Rețeta se gătește în 15 minute și nu ai nevoie de prea multă experiență în bucătărie pentru a o pregăti.

O salată de creveți cu dovlecei serviă într-un bol
Dovleceii pot fi tăiați fâșii foarte subțiri pentru a semăna cu tăiețeii / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 linguri de unt nesărat
  • 3 linguri de ulei de măsline, împărțit
  • 1 ceapă, tocată fin
  • 2 căței de usturoi medii, tocați mărunt
  • 2 linguri de vin alb
  • 2 linguri de supă de pui
  • 1 kg de creveți mari, curățați și decorticați
  • ½ linguriță de piper negru
  • 1 praf de sare
  • 200 g roșii cherry multicolore
  • 2 dovlecei
  • 4 linguri de parmezan răzuit, împărțite
  • pătrunjel proaspăt tocat

Mod de preparare

Într-o tigaie se pun untul și 1 lingură de ulei și se dau la doc mediu până se topește untul, aproximativ 1 minut. Apoi, se pune ceapa și se amestecă din când în când timp de 3 minute, până când se înmoaie. Se adaugă usturoiul și se lasă 1 minut. 

Apoi se pun vinul și supa de pui. Se lasă să fiarbă până când lichidul scade la jumătate, aproximativ 2 minute. Se pun creveții, piperul și jumătate de linguriță de sare și se lasă aproximativ 3 minute, întorcând creveții o dată la jumătatea timpului de gătire. Se transferă creveții pe o farfurie și se lasă deoparte. Se păstrează sosul în care au fiert.

În tigaie, peste sos se adaugă roșiile și restul de 2 linguri de ulei. Se gătesc la foc mediu până când roșiile se înmoaie, aproximativ 1 minut. Se adăugă dovlecelul cubulețe și se amestecă pentru a se întrepătrunde aromele. Se pun din nou creveții în tigaie și se amestecă constant, aproximativ 1 minut. Se ia de pe foc, se adaugă 2 linguri de parmezan și se amestecă. 

Se împarte amestecul în mod egal în 4 boluri. Deasupra fiecăruia se presară pătrunjel și restul de 2 linguri de parmezan. Se servește imediat.

Tacos de pui cu sos barbeque

Pentru serile cu prietenii în care vrei să le pregătești cina în 15 minute poți încerca această rețetă de taco. Este, de asemenea, potrivită, dacă ai carne de pui rămasă de la altă masă și nu vrei să o arunci.

Taco cu pui și salată de varză fervit într-o lipie crocantă
Poți pune atât varză roșie, cât și albă în salată / Shutterstock

Ingrediente

  • 70 g iaurt grecesc simplu fără grăsimi
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 1 lingură de oțet de cidru
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 linguriță de de sos iute
  • 200 g varză roșie tocată
  • 170 g piept de pui gătit tocat
  • 70 g sos barbeque
  • 8 tortilla de porumb
  • coriandru proaspăt tocat

Mod de preparare

Se amestecă iaurtul, zahărul, sucul de lămâie, oțetul, sarea, piperul și sosul iute într-un castron mare. Se adaugă varza și se amestecă până când sunt omogenizate.

Se amestecă pieptul de pui cu sosul barbeque într-un castron de mărime medie și apoi se dă la microunde la putere mare până se încălzește, aproximativ 1 minut.

Se încălzește tortilla conform instrucțiunilor de pe ambalaj. În mijlocul fiecărei tortilla se pun amestec de carne de pui și 3 linguri de salată de varză. Se ornează cu coriandru și se servește.

Citește și
CELE MAI CITITE
Coaste de porc cu mere și rozmarin pe o farfurie
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
ouă la temperatura camerei
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
Zeppole di San Giuseppe
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
Porții de ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață pe o farfurie albă, alături de boluri cu condimente, cuțit și furculiță
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
salate aperitiv rapide puse într-un colaj
Galerie foto
Rețete rapide de salate aperitiv. Sunt ușor de făcut și vor cuceri orice invitat
Rețete rapide de salate aperitiv. Sunt ușor de făcut și vor cuceri orice invitat
Deserturi rapide de Paște puse pe o masă albă
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
câte zile se ține orezul în frigider
06:57
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
cerviche, tartar și carpaccio
06:56
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
05:48
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Manakish cu za'atar
14 decembrie, 06:55
Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină
Carne de curcan
14 decembrie, 05:57
Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
Cum se spală cartofii
14 decembrie, 05:57
De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor
baharat
13 decembrie, 05:57
Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală
hugo fără alcool rețeta
13 decembrie, 05:56
Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le integrezi în rutina zilnică pentru a trăi până la 100 de ani. Ce arată specialiștii
Obiceiuri pe care să le integrezi în rutina zilnică pentru a trăi până la 100 de ani. Ce arată specialiștii
Obiceiuri pe care să le integrezi în rutina zilnică pentru a trăi până la 100 de ani. Ce arată specialiștii
Meseriile fără facultate cu salarii mai bune decât cele din IT. Se caută specialişti în aceste domenii
Meseriile fără facultate cu salarii mai bune decât cele din IT. Se caută specialişti în aceste domenii
Meseriile fără facultate cu salarii mai bune decât cele din IT. Se caută specialişti în aceste domenii
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Rețeta italiană de Salsa Rossa cu ardei gras pentru mâncăruri delicioase cu carne
Rețeta italiană de Salsa Rossa cu ardei gras pentru mâncăruri delicioase cu carne
Rețeta italiană de Salsa Rossa cu ardei gras pentru mâncăruri delicioase cu carne
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Ouă umplute cu avocado și somon afumat
Ouă umplute cu avocado și somon afumat
Ouă umplute cu avocado și somon afumat
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
fresh
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool

Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool

Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală

Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
închide