Rețete de pe Instagram pe care să le încerci când vrei un preparat gustos

Instagramul produce trenduri în toate domeniile, chiar și în cel culinar. Găsești o mulțime de rețete interesante pe acest canal de social media. Iată 4 dintre cele mai populare rețete de pe Instagram din care să te inspiri.

Rețete de pe Instagram fotografiate de o femeie
Bucătarii și cofetarii care au conturi pe Instagram pot fi o inspirație / Shutterstock

Dacă obișnuiești să cauți idei de preparate pe rețetele sociale, Instagramul poate fi o idee foarte bună. O mulțime de bucătari, cofetari, dar și amatori foarte pasionați propun pe conturile lor tot felul de rețete care mai de care mai apetisante. Am selectat 4 dintre cele mai populare rețete de pe Instagram pe care le poți încerca atunci când nu mai știi ce să gătești.

Rețetele de pe Instagram se pregătesc rapid și nu necesită foarte multă îndemânare în bucătărie. Acestea sunt perfecte pentru gospodinele care își doresc preparate rapide, dar aspectuase. Dacă ai rămas în pană de idei, atunci îți venim în ajutor cu câteva propuneri de preparate delicioase pentru orice masă a zilei.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Wontons cu tofu

Wontons sunt găluște asiatice pline cu tofu și legume, apoi înmuiate într-un sos foarte savuros făcut dintr-un amestec de ulei cu ardei iute, oțet negru și sos de soia. 

Wontons cu tofu serviți într-un bol mic alb
Wontons cu tofu sunt o mâncare vegană extrem de gustoasă / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 lingură de ulei vegetal
  • 2 ciuperci shiitake uscate, înmuiate în apă fierbinte și tocate grosier
  • 80 g morcovi tăiați grosier
  • 200 g varză tocată grosier
  • sare
  • piper alb
  • 90 g tofu ferm
  • 1/4 linguriță de condimente umami
  • ulei de susan
  • 30 bucăți de wonton, dezghețate la temperatura camerei
  • Sos și garnituri
  • 120 ml supă de legume
  • 2 linguri de sos de soia
  • 2 linguri de oțet negru
  • 2 linguri de ulei cu ardei iute
  • piper alb
  • ceapă verde tocată
  • coriandru tocat
  • semințe de susan prăjite

Mod de preparare

Se călesc ciupercile și morcovii timp de 1 minut. Apoi se adaugă varza și se gătește aproximativ 1 minut până când se înmoaie. 

Se transferă amestecul de legume într-un robot de bucătărie și se pune și tot tofu. Amestecul se pune într-un castron mare și se pun sare, piper, condimente umami și ulei de susan după gust. 

Cum asamblezi Wontons cu tofu

Pentru a asambla wontonul, se pune o bucată pe palmă sau pe o suprafață plană. Se adaugă o linguriță de umplutură în mijloc. Se aduce marginea cel mai aproape pentru a întâlni marginea opusă, formând un dreptunghi. 

Se folosesc degetele pentru a le sigila, împingând bulele de aer cât mai mult posibil. Se întoarce dreptunghiul cu susul în jos, astfel încât marginea sigilată să fie în față și se aduc ambele colțuri ascuțite pentru a se trece în mijloc.

Cum se gătește Wontons cu tofu

Pentru a găti wonton-urile, se pune o oală cu apă la fiert. Se adaugă o lingură de ulei. Acestea se gătesc până când plutesc, 1-2 minute. 

În timp ce wonton-urile se gătesc, se combină supa, sosul de soia, oțetul, uleiul de ardei iute și piperul într-un castron mare. Odată ce wonton-urile sunt gata, se folosește o strecurătoare pentru a le transfera în bolul cu sos. Se ornează cu ceapă verde, coriandru, ulei de susan și semințe de susan prăjite.

Tort ecler

Un produs de patiserie clasic francez, invenția eclerului este creditată bucătarului Marie-Antoine Carême. Tortul ecler este o reinterpretare a desertului clasic.

Tort ecler servit pe o farfuriuță și glazurat cu ciocolată
Tortul ecler este o variantă bună pentru aniversări / Shutterstock

Ingrediente

  • Cremă de patiserie
  • 100 g zahăr granulat
  • 4 gălbenușuri mari
  • 37 g amidon de porumb
  • 1/4 linguriță de sare
  • 340 g lapte integral
  • 120 g smântână groasă
  • ½ linguriță de extract de vanilie 
  • 30 g unt nesărat, tăiate cubulețe
  • Pâte à Choux:
  • 120 g lapte integral
  • 60 g unt nesărat
  • 4 g sare de mare fină
  • 180 g făina
  • 5 ouă mari
  • Ganache de ciocolată
  • 230 g smântână
  • 1/2 linguriță de sare 
  • 170 g ciocolată neagră sau semidulce (sau chipsuri) tocată

Mod de preparare

Prima dată se face crema de patiserie. Se amestecă zahărul, gălbenușurile, amidonul de porumb și sarea într-un castron rezistent la căldură. Se combină laptele, smântâna și vanilia într-o cratiță la foc mediu și se lasă până ajunge aproape de punctul de fierbere.

În timp ce se amestecă, se toarnă încet aproximativ jumătate din lichidul fierbinte din amestecul de gălbenușuri. Se toarnă acest amestec de gălbenușuri peste compoziția de lapte. Se lasă la fiert la foc mic timp de 4-8 minute, amestecând des, până când clocotește și se îngroașă ca budinca. 

Se oprește focul, apoi se încorporează untul. Se strecoară printr-o sită cu ochiuri fine într-un vas termorezistent, aruncând orice bucăți mai mari prinse în sită. Se acoperă crema de patiserie cu folie de plastic pentru a preveni formarea unei pojghițe groase. Se dă la rece până se răcește. 

Cum prepari pate à choux

Pentru a face pate à choux se combină într-o cratiță medie, 114 g de apă, laptele, untul și sarea. Se aduce la punctul de fierbere la foc mediu. Se încorporează toată făina cu o spatulă de silicon sau o lingură de lemn.

Se reduce focul la mic și se lasă să se gătească amestecând constant, până când compoziția devine o pastă lipicioasă și există o peliculă vizibilă de amidon pe fundul cratiței, 2-3 minute. Se transferă amestecul de făină în bolul unui mixer cu suport prevăzut cu un accesoriu cu paletă. Se bat ouăle într-o cană mare de măsurare a lichidului. Cu mixerul funcționând la viteză medie, se încorporează ouăle în flux lent și constant și se continuă până când se încorporează complet, aproximativ 4.

Se preîncălzește cuptorul la 190°C. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă de 20 cm. Se trasează 2 pătrate pe hârtia de copt. Pe fiecare dintre ele se pune câte jumătate din compoziția de aluat. Se coace timp de 30-40 de minute, până când sunt umflate și aurii. Apoi se transferă pătratele de choux coapte pe un grătar pentru a se răci complet.

Pentru a face ganacheul într-o cratiță la foc mediu se pune smântâna și se lasă să fiarbă. Se ia de pe foc și se adaugă ciocolata și sarea. Se așteptă câteva minute, apoi se amestecă până când ciocolata devine netedă. Se lasă să se răcească până ajunge la temperatura camerei.

Modul de anamblare al tortului ecler

Se asamblează prăjitura. Dacă este necesar, se folosește o foarfecă pentru a tăia marginea pătratelor de choux, astfel încât acestea să se potrivească în vasul de copt. Se așează un pătrat de choux în partea de jos a vasului de copt. 

Se amestecă crema de patiserie pentru a se netezi, apoi se întinde uniform deasupra. Se pune al doilea pătrat de choux deasupra. Deasupra se întinde ganache-ul de ciocolată. se acoperă cu o folie și se lasă la frigider pentru 10 -24 de ore înainte de a tăia și a servi.

Pui cu lămâie

Puiul cu lămâie se poate servi cu legume sotate, cartofi copți, salată verde alături de un pahar de vin alb sec.

Pui cu lămâie servit într-o farfurie are neagră
Puiul cu lămâie se servește cât este fierbinte / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 lingurițe de frunze de cimbru proaspăt
  • 1 linguriță de semințe întregi de fenicul
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 70 ml ulei de măsline
  • 1 lămâie, tăiată pe jumătate și feliată
  • 1 ceapă galbenă, feliată
  • 2 căței mari de usturoi, feliați
  • 1 pui mare, cu coloana vertebrală îndepărtată
  • 120 ml vin alb sec
  • Sucul de la 1 lămâie

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C.

Se pun cimbrul, semințele de fenicul, 1 lingură de sare și 1 linguriță de piper într-un mini robot de bucătărie și procesează până se macină. După aceea, se pune compoziția într-un bol și se amestecă cu uleiul de măsline.

Se așează feliile de lămâie într-o tigaie de fontă de 30 cm, iar deasupra lor se așează ceapa și usturoiul. Se pune puiul, cu pielea în jos, deasupra cepei și se unge cu aproximativ jumătate din amestecul de ulei și ierburi. Se întoarce pielea de pui în sus, uscați-o cu prosoape de hârtie și se unge peste tot cu restul amestecului de ulei și ierburi.

Se dă puiul la cuptor timp de 30 de minute. Se toarnă vinul în tigaie, nu pe pui, și se mai lasă încă 10 până la 15 minute.

Se scoate puiul din cuptor, se stropește cu zeamă de lămâie, se acoperă tigaia strâns cu folie de aluminiu și se lasă să se odihnească timp de 10 -15 minute. Apoi se taie puiul în sferturi, se presară cu sare și se servește fierbinte cu sosul din tigaie.

Supă de năut cu cartofi

Supa de năut cu cartofi este una dintre acele rețete de pe Instagram care pare foarte simplă, însă este incredibil de gustoasă. Află mai multe despre beneficiile consumului de năut.

Trei boluri cu supă de năut cu cartofi alături de două linguri
Supa de năut cu cartofi are un conținut ridicat de proteine / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 linguri de unt sărat
  • 50 ml ulei de măsline extravirgin, împărțit
  • 1 șalotă mare, tocată grosier
  • 3 căței de usturoi, tăiați grosier
  • 2 fire de praz mari, spălate și tăiate felii subțiri
  • 300 g cartofi, tocați grosier
  • 2 conserve de năut, scurs
  • 1 l supă de legume
  • sare de mare fină
  • 1/4 linguriță de boia afumată iute
  • 1/4 linguriță de coriandru măcinat
  • 1/4 linguriță de chimen măcinat
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 2 linguri de smântână
  • ulei infuzat cu ardei iute, pentru servire

Mod de preparare

Se încălzesc untul și 2 linguri de ulei într-o cratiță mare la foc mediu. Odată ce untul s-a topit, se adaugă șalota și se fierbe timp de 2-3 minute, până se înmoaie. Se adaugă usturoiul și se gătește încă 2 minute.

Se rezervă o parte din părțile albe ale prazului. Restul de praz se pune tigaie și se gătește timp de 4-5 minute, până se înmoaie. Apoi se pun cartofii și se lasă 5 minute, până încep să devină aurii.

Se pune deoparte jumătate din cantitatea de năut. Restul se pune în tigaie și se amestecă cu legumele. Apoi se pune supa și 1 linguriță de sare și se aduce la punctul de fierbere. Se acoperă și se lasă să fiarbă la foc mic timp de 40 de minute, până când cartofii sunt fragezi.

Spre sfârșitul acestor 40 de minute, se pregătește toppingul. Se încălzește uleiul rămas într-o cratiță și se adaugă praz și năutul rezervate. Se gătesc 3-4 minute, până când năutul devine ușor auriu. Se ia de pe foc și se adaugă boiaua de ardei, coriandrul, chimenul și un praf de sare și se amestecă bine. Se lasă să se răcească.

Folosind un blender de imersie se pasează supa. Dacă se preferă să fie mai subțire se mai adaugă apă sau supă. Apoi se pun uleiul infuzat cu ardei iute și smântâna și se amestecă bine. Se împarte supa între bolurile de servire și se pune deasupra lor puțin din amestecul de năut și praz.

Citește și
CELE MAI CITITE
Tartă rustică cu pere și nuci caramelizate, alături de o lingură de miere spiralată și nuci
Tartă rustică cu pere și nuci caramelizate. O poveste parfumată de toamnă
Tartă rustică cu pere și nuci caramelizate. O poveste parfumată de toamnă
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă porționată, alături de un dovleac secționat, o bucată de brânză și un dovleac turcesc
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă
Pandișpan cu gutui și mac porționat pe o hârtie de copt și o porție pe spatulă
Pandișpan cu gutui și mac. Desert pufos cu note fine de toamnă
Pandișpan cu gutui și mac. Desert pufos cu note fine de toamnă
plăcinte la tigaie cu iaurt
Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar
Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar
Chec cu morcovi și nuci porționat
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
souvlaki
Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă
Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă
Spaghetti cu lămâie
Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste
Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste
rețetă muștar de casă
Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți
Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
souvlaki
09:59
Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă
Spaghetti cu lămâie
06:59
Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste
rețetă muștar de casă
05:04
Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți
File de porc cu pere caramelizate în vin roșu pe o farfurie albă
14 octombrie, 06:53
File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă
Chimichangas de pui
14 octombrie, 05:47
Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne
Tartă cu pere, brânză Camembert, nuci și fulgi de migdale, în aluat foietaj
14 octombrie, 05:10
Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj
arsura de congelator
13 octombrie, 06:40
5 alimente pe care e recomandat să le arunci imediat din congelatorul tău pentru a nu te îmbolnăvi 5 alimente pe care e recomandat să le arunci imediat din congelatorul tău pentru a nu te îmbolnăvi
Salata tabbouleh
13 octombrie, 05:31
Salata tabbouleh. Cum să faci acasă cea mai populară salată libaneză Salata tabbouleh. Cum să faci acasă cea mai populară salată libaneză
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Exerciții fizice în funcție de personalitate. Ce să alegi, conform specialiștilor
Exerciții fizice în funcție de personalitate. Ce să alegi, conform specialiștilor
Exerciții fizice în funcție de personalitate. Ce să alegi, conform specialiștilor
Analist, despre noua strategie a PSD pentru a lua voturi de la AUR: Oamenii votează originalul, nu copia
Analist, despre noua strategie a PSD pentru a lua voturi de la AUR: Oamenii votează originalul, nu copia
Analist, despre noua strategie a PSD pentru a lua voturi de la AUR: Oamenii votează originalul, nu copia
Mircea Lucescu i-a cerut scuze unui jucător după România amp;#8211; Austria: amp;#8220;O fac public”
Mircea Lucescu i-a cerut scuze unui jucător după România amp;#8211; Austria: amp;#8220;O fac public”
Mircea Lucescu i-a cerut scuze unui jucător după România amp;#8211; Austria: amp;#8220;O fac public”
Câți ani are, de fapt, Olga Barcari, concurenta Asia Express - Drumul Eroilor. Nimeni nu i-ar fi ghicit vârsta
Câți ani are, de fapt, Olga Barcari, concurenta Asia Express - Drumul Eroilor. Nimeni nu i-ar fi ghicit vârsta
Câți ani are, de fapt, Olga Barcari, concurenta Asia Express - Drumul Eroilor. Nimeni nu i-ar fi ghicit vârsta
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Avertisment urgent pentru milioane de utilizatori Windows 10. Ce se va întâmpla de mâine cu sistemul de operare
Avertisment urgent pentru milioane de utilizatori Windows 10. Ce se va întâmpla de mâine cu sistemul de operare
Avertisment urgent pentru milioane de utilizatori Windows 10. Ce se va întâmpla de mâine cu sistemul de operare
Supă cremă de dovleac cu morcovi și năut
Supă cremă de dovleac cu morcovi și năut
Supă cremă de dovleac cu morcovi și năut
Întârzierea vorbirii la copii: cauze, simptome și tratament
Întârzierea vorbirii la copii: cauze, simptome și tratament
Întârzierea vorbirii la copii: cauze, simptome și tratament
Noul film al lui Paul Mescal a fost bine primit de critici, dar și de public. Hamnet, lăudat ca fiind sublim și demn de un Oscar
Noul film al lui Paul Mescal a fost bine primit de critici, dar și de public. „Hamnet”, lăudat ca fiind „sublim” și demn de un Oscar
Noul film al lui Paul Mescal a fost bine primit de critici, dar și de public. „Hamnet”, lăudat ca fiind „sublim” și demn de un Oscar
Remedii naturale pentru afte bucale. Cum poți trata infecțiile orale
Remedii naturale pentru afte bucale. Cum poți trata infecțiile orale
Remedii naturale pentru afte bucale. Cum poți trata infecțiile orale
fresh
Peka, cea mai fragedă friptură după o rețetă din Croația

Peka, cea mai fragedă friptură după o rețetă din Croația

Peka, cea mai fragedă friptură după o rețetă din Croația

Salata tabbouleh. Cum să faci acasă cea mai populară salată libaneză

Salata tabbouleh. Cum să faci acasă cea mai populară salată libaneză

Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj

Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj

Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne

Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne

File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă

File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă
închide