Tartă cu fulgi de ovăz și piersici. Rețeta pentru un mic dejun sățios și aromat
Nu există niciun mic dejun mai delicios și mai consistent ca această tartă cu fulgi de ovăz și piersici. Are o textură crocantă, pe alocuri îmblânzită de piersicile moi și zemoase. Este gata în numai câteva minute și se potrivește la fel de bine cu o ceașcă de cafea sau cu una de ceai.
Fulgii de ovăz sunt bogați în fibre despre care numeroase studii spun că pot ajuta la gestionarea zahărului din sânge. Beta glucanul, fibra solubilă care se găsește în fulgii de ovăz, s-a dovedit a avea un rol deosebit în prevenirea creșterii glicemiei după masă.
Piersicile sunt și ele bogate în fibre, dar și în vitamine și minerale. Acest lucru înseamnă că îți vei începe ziua cu energie. Datorită fibrelor vei simți senzația de sațietate pentru mai multe ore. De aceea, nu vei mai avea dorința de a ronțăi până la următoarea masă.
Principalul ingredient al acestei tarte sunt fulgii de ovăz, de preferat a fi mai mari. Dacă nu ai poți să folosești și un sortiment măcinat mai fin. În locul uleiului de cocos funcționază la fel de bine untul ghee, uleiul de sâmburi de struguri sau uleiul de avocado.
Descoperă și ce se întâmplă dacă mânânci prea des fulgi de ovăz. Ce spun specialiștii despre acest aliment.
Ingrediente
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 190°C. Se unge cu ulei o tavă de copt de 17×27 cm.
Se bat ouăle, laptele de migdale, zahărul brun, uleiul de cocos, coaja de portocale, sucul de portocale, vanilia, scorțișoara, praful de copt, nucșoara și sarea până se omogenizează. Apoi se încorporează fulgii de și piersicile. Se toarnă amestecul în vasul de copt pregătit.
Încearcă și rețeta de chec cu fulgi de ovăz și afine. O rețetă delicioasă pentru serile de vară.
Se coace până se rumenesc și se întăresc, aproximativ 40 de minute. Apoi se lasă la rece cel puțin 10 minute sau până la 2 ore.
Cum alegi indregientele pentru tarta cu fulgi de ovăz și piersici
Laptele de migdale trebuie să fie neîndulcit. Poți folosi orice alt tip, chiar și de origine animală. Trebuie doar să te asiguri că nu are zahăr sau alte ingrediente adăugate în compoziție.
Piersicile este de preferat să fie proaspete. Dacă nu este sezonul lor sunt la fel de bune și cele din compot sau cele congelate. În cazul celor din urmă trebuie să le lași să se dezghețe și să se scurgă pentru a nu avea un aluat prea moale. În această situație mai adaugă fulgi de ovăz până ajunge la consistența dorită.
Această tartă cu fulgi de ovăz și piersici se poate servi cu iaurt simplu și câteva nuci, migdale, fistic, nuci pecan sau alune mărunțite. Dacă o servești la gustare sau desert se potrivesc și înghețata de vanilie sau de fructe de pădure. De asemenea, alături sunt delicioase și o budincă sau un sos de vanilie sau chiar puțină frișcă.