Tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Dacă ești în căutarea unor rețete de gustări delicioase, tartele sărate pot fi printre opțiunile ideale. Îți oferim în acest scop o rețetă de tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf. Este simplă și ușor de preparat.

Tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf porționată pe un tocător de lemn și pe farfurie
Galerie foto

Galerie foto

Tarta poate fi servită atât caldă cât și rece / Shutterstock

Legumele sunt alese dintre cele mai populare de pe piață, dar poți opta pentru legumele preferate. Cu siguranță fiecare are o listă de legume preferate, pe care o folosește cel mai des în preparatele culinare. Important este să optezi pentru legume de culori diferite pentru un aspect spectaculos, dar și pentru gust și o explozie de vitamine. Specialiștii în nutriție ne asigură că dacă sunt mai colorate legumele și aportul de vitamine este mai mare.

Citește și

Ca și tip de brânză, dacă nu te împaci cu brânza de burduf, poți opta pentru brânza telemea, brânza feta sau chiar pentru brânza proaspătă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aluatul pentru tarta rustică se prepară în modul clasic, ca pentru oricare altă rețetă de tartă sărată. Vezi aici cum se prepară și rețeta pentru tartă spirală de legume cu brânză. Iar mai jos, poți urmări rețeta completă pentru tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf.

Ingrediente

Mod de preparare

Prima dată vei pregăti aluatul pentru tartă, care se frământă foarte rapid. În timp ce aluatul se va lăsa la rece pentru a deveni mai elastic, pregătești legumele  multicolore și brânza.

Cum prepari aluatul pentru tartă rustică cu legume multicolore

Adaugă într-un bol făina trecută prin sită, sarea și untul rece, tăiat în bucăți mai mici. Amestecă toate aceste ingrediente doar până când rezultă niște firimituri mai mari. Adaugă oul și apa rece și omogenizează aluatul. Aluatul pentru tarte nu necesită frământare îndelungată, ci doar până când devine compact.

Dă formă de bilă aluatului, împachetează-l în folie de prospețime și pune-l în frigider pentru cel puțin 30 de minute.

În acest interval de timp te vei ocupa de ingredientele pentru umplutură.

Spală bine cartofii și, fără a le îndepărta coaja, pune-i la fiert în apă cât să fie acoperiți. Spală bine și sfecla roșie și pune-o la fiert în apă cât să fie acoperită, dar în alt vas. Curăță morcovii clătește-i și fierbe-i și pe aceștia separat, în apă cu puțină sare. Lasă legumele să fiarbă până când încep să se pătrundă la testul cu furculița.

După fierbere curăță cartofii și taie-i în rondele mai subțiri. Curăță și sfecla roșie și taie-o tot în felii rotunde, iar morcovii îi tai în felii longitudinale.

Când ai toate legumele pregătite și aluatul poți porni cuptorul la 180 de grade Celsius și să începi să formezi tarta.

Cum formezi și coci tarta rustică

Întinde aluatul pe o hârtie de copt, într-o foaie circulară de aproximativ 28 cm diametrul. Peste aluat așază feliile de cartofi. Presară sare, piper, boia și rozmarin. Lasă marginile aluatului libere de aproximativ 3 cm, pentru a le putea îndoi peste umplutură.

Deasupra feliilor de cartofi așază morcovii, iar peste aceștia feliile de sfeclă roșie. Mai presară sare și piper, apoi adaugă rondele de ceapă roșie și două crenguțe mici de cimbru. Adună marginile aluatului peste legume și formează din loc în loc pliuri din aluat. Unge marginile aluatului cu gălbenuș de ou.

Așază minunata tartă rustică cu legume multicolore în tava mare a cuptorului, cu hârtia de copt de sub ea.

Introdu tava în cuptor și coace tarta pentru 15-20 de minute, la 180 de grade Celsius. Apoi poți presăra brânza de burduf pe deasupra ei și să o servești caldă sau rece, după preferințe.

Dacă mai dorești alte rețete de tarte sărate, îți mai recomandăm să încerci rețeta de tartă cu sparanghel înfășurat în prosciutto și brânzeturi. Tarta este savuroasă, consistentă și are un aspect apetisant.

Citește și
Tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf pe un tocător de lemn
Galerie foto

Galerie foto

Colaj de poze cu pașii de formare a tartei rustice cu legume
Tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf porționată pe un tocător de lemn și pe farfurie
+0
CELE MAI CITITE
Makowiec secționat în două pe un tocător de lemn, o păstaie de vanilie și stafide
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
Fasole cu ciolan afumat
Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă
Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă
Varză călită cu coaste de porc în bol
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie decorate cu biscuiți de turtă dulce
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao într-o tavă de lemn
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat, porționat
Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat
Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat
Tartă cu pere, brânză Camembert, nuci și fulgi de migdale, în aluat foietaj
Galerie foto
Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj
Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă porționată, alături de un dovleac secționat, o bucată de brânză și un dovleac turcesc
Galerie foto
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Coaste de porc cu mere și rozmarin pe o farfurie
10:39
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
ouă la temperatura camerei
05:57
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
Zeppole di San Giuseppe
05:56
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
chec cu mere
7 decembrie, 06:15
Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare
shaorma cu pui făcută în casă
7 decembrie, 05:46
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi
Două pahare cu Tiramisu cu cremă de cocos
6 decembrie, 06:48
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
Tort Raffaello
6 decembrie, 05:42
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Coaja de portocală confiată
6 decembrie, 05:21
Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Cum a arătat prima întâlnire dintre Scarlett Johansson și Colin Jost. Motivul pentru care vedeta s-a speriat
Cum a arătat prima întâlnire dintre Scarlett Johansson și Colin Jost. Motivul pentru care vedeta s-a speriat
Cum a arătat prima întâlnire dintre Scarlett Johansson și Colin Jost. Motivul pentru care vedeta s-a speriat
Românii se pregătesc pentru un Crăciun mai scump. 40% dintre ei alocă între 500 și 1.000 de lei pentru cadouri
Românii se pregătesc pentru un Crăciun mai scump. 40% dintre ei alocă între 500 și 1.000 de lei pentru cadouri
Românii se pregătesc pentru un Crăciun mai scump. 40% dintre ei alocă între 500 și 1.000 de lei pentru cadouri
Cât a plătit Ioana Țiriac pentru a fi martoră la un moment istoric. Fiica magnatului român nu s-a uitat la bani
Cât a plătit Ioana Țiriac pentru a fi martoră la un moment istoric. Fiica magnatului român nu s-a uitat la bani
Cât a plătit Ioana Țiriac pentru a fi martoră la un moment istoric. Fiica magnatului român nu s-a uitat la bani
Echipa albastră a lui Chef Orlando a câștigat primul battle al sezonului 16 Chefi la cuțite
Echipa albastră a lui Chef Orlando a câștigat primul battle al sezonului 16 Chefi la cuțite
Echipa albastră a lui Chef Orlando a câștigat primul battle al sezonului 16 Chefi la cuțite
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut
Jumătate din Internet a picat într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
„Jumătate din Internet a picat” într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
„Jumătate din Internet a picat” într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
Cheesecake cu dovleac și sos caramel
Cheesecake cu dovleac și sos caramel
Cheesecake cu dovleac și sos caramel
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
fresh
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă

Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă

Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă

Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian

Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian

Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert

Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert

Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare

Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare
închide