Tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Dacă ești în căutarea unor rețete de gustări delicioase, tartele sărate pot fi printre opțiunile ideale. Îți oferim în acest scop o rețetă de tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf. Este simplă și ușor de preparat.

Tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf porționată pe un tocător de lemn și pe farfurie
Galerie foto

Galerie foto

Tarta poate fi servită atât caldă cât și rece / Shutterstock

Legumele sunt alese dintre cele mai populare de pe piață, dar poți opta pentru legumele preferate. Cu siguranță fiecare are o listă de legume preferate, pe care o folosește cel mai des în preparatele culinare. Important este să optezi pentru legume de culori diferite pentru un aspect spectaculos, dar și pentru gust și o explozie de vitamine. Specialiștii în nutriție ne asigură că dacă sunt mai colorate legumele și aportul de vitamine este mai mare.

Citește și

Ca și tip de brânză, dacă nu te împaci cu brânza de burduf, poți opta pentru brânza telemea, brânza feta sau chiar pentru brânza proaspătă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aluatul pentru tarta rustică se prepară în modul clasic, ca pentru oricare altă rețetă de tartă sărată. Vezi aici cum se prepară și rețeta pentru tartă spirală de legume cu brânză. Iar mai jos, poți urmări rețeta completă pentru tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf.

Ingrediente

Mod de preparare

Prima dată vei pregăti aluatul pentru tartă, care se frământă foarte rapid. În timp ce aluatul se va lăsa la rece pentru a deveni mai elastic, pregătești legumele  multicolore și brânza.

Cum prepari aluatul pentru tartă rustică cu legume multicolore

Adaugă într-un bol făina trecută prin sită, sarea și untul rece, tăiat în bucăți mai mici. Amestecă toate aceste ingrediente doar până când rezultă niște firimituri mai mari. Adaugă oul și apa rece și omogenizează aluatul. Aluatul pentru tarte nu necesită frământare îndelungată, ci doar până când devine compact.

Dă formă de bilă aluatului, împachetează-l în folie de prospețime și pune-l în frigider pentru cel puțin 30 de minute.

În acest interval de timp te vei ocupa de ingredientele pentru umplutură.

Spală bine cartofii și, fără a le îndepărta coaja, pune-i la fiert în apă cât să fie acoperiți. Spală bine și sfecla roșie și pune-o la fiert în apă cât să fie acoperită, dar în alt vas. Curăță morcovii clătește-i și fierbe-i și pe aceștia separat, în apă cu puțină sare. Lasă legumele să fiarbă până când încep să se pătrundă la testul cu furculița.

După fierbere curăță cartofii și taie-i în rondele mai subțiri. Curăță și sfecla roșie și taie-o tot în felii rotunde, iar morcovii îi tai în felii longitudinale.

Când ai toate legumele pregătite și aluatul poți porni cuptorul la 180 de grade Celsius și să începi să formezi tarta.

Cum formezi și coci tarta rustică

Întinde aluatul pe o hârtie de copt, într-o foaie circulară de aproximativ 28 cm diametrul. Peste aluat așază feliile de cartofi. Presară sare, piper, boia și rozmarin. Lasă marginile aluatului libere de aproximativ 3 cm, pentru a le putea îndoi peste umplutură.

Deasupra feliilor de cartofi așază morcovii, iar peste aceștia feliile de sfeclă roșie. Mai presară sare și piper, apoi adaugă rondele de ceapă roșie și două crenguțe mici de cimbru. Adună marginile aluatului peste legume și formează din loc în loc pliuri din aluat. Unge marginile aluatului cu gălbenuș de ou.

Așază minunata tartă rustică cu legume multicolore în tava mare a cuptorului, cu hârtia de copt de sub ea.

Introdu tava în cuptor și coace tarta pentru 15-20 de minute, la 180 de grade Celsius. Apoi poți presăra brânza de burduf pe deasupra ei și să o servești caldă sau rece, după preferințe.

Dacă mai dorești alte rețete de tarte sărate, îți mai recomandăm să încerci rețeta de tartă cu sparanghel înfășurat în prosciutto și brânzeturi. Tarta este savuroasă, consistentă și are un aspect apetisant.

Citește și
Tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf pe un tocător de lemn

Galerie foto

Colaj de poze cu pașii de formare a tartei rustice cu legume
Tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf porționată pe un tocător de lemn și pe farfurie
+21
CELE MAI CITITE
Chec de post cu mere servit pe un blat de lemn
Chec de post cu mere. Rețeta simplă și gustoasă
Chec de post cu mere. Rețeta simplă și gustoasă
Tort egiptean porționat
Tort egiptean. Rețetă orientală, delicioasă
Tort egiptean. Rețetă orientală, delicioasă
Ștrudel cu mere cuburi porționat pe o placă de ardezie, decorat cu zahăr și frunze de mentă, alături de batoane de scorțișoară, un cuțit și mere
Ștrudel cu mere cuburi. Desert de post, simplu și delicios
Ștrudel cu mere cuburi. Desert de post, simplu și delicios
Nuci și alte forme de fursecuri umplute în cutii de carton și pe un platou de lemn
Nuci și alte forme de fursecuri umplute. Desert de post cu gust de copilărie
Nuci și alte forme de fursecuri umplute. Desert de post cu gust de copilărie
Cartofi de post la cuptor,serviți într-o tavă neagră
Cartofi de post la cuptor. Rețeta simplă și gustoasă pentru serile de iarnă
Cartofi de post la cuptor. Rețeta simplă și gustoasă pentru serile de iarnă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tartă cu ceapă caramelizată pe o farfurie albă
Tartă cu ceapă caramelizată, dovleac și cimbru. Deliciu alsacian la tine acasă
Tartă cu ceapă caramelizată, dovleac și cimbru. Deliciu alsacian la tine acasă
Tartă cu piept de pui și ciuperci secționată în tava de copt
Galerie foto
Tartă cu piept de pui și ciuperci. Rețetă pentru gustări delicioase
Tartă cu piept de pui și ciuperci. Rețetă pentru gustări delicioase
Tartă sărată cu dovleac și alte ingrediente porționată pe un platou negru
Galerie foto
Tartă sărată cu dovleac și alte ingrediente. Rețetă de aperitiv
Tartă sărată cu dovleac și alte ingrediente. Rețetă de aperitiv
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Kimchi servit pe o farfurie albă
09:00
Kimchi. Cele mai populare murături coreene Kimchi. Cele mai populare murături coreene
Fursecuri daneze cu unt servite pe platouri albastre
08:00
Fursecuri daneze cu unt, deliciul scandinav de pe masa ta de sărbătoare Fursecuri daneze cu unt, deliciul scandinav de pe masa ta de sărbătoare
Cartofi confiați într-un bol
07:00
Cartofi confiați. Cel mai rafinat mod de a prepara cartofii Cartofi confiați. Cel mai rafinat mod de a prepara cartofii
fructe de mare stricate
06:00
11 semne că fructele de mare și peștele din galantar sunt pe cale să se strice 11 semne că fructele de mare și peștele din galantar sunt pe cale să se strice
Cornuri de post cu marmeladă pe o farfurie albă, alături de un set de ceai
10 decembrie, 09:00
Cornuri de post cu marmeladă. Rețeta celui mai pufos aluat Cornuri de post cu marmeladă. Rețeta celui mai pufos aluat
Ce condimente se pun la carnea de vită ilustreate cu ajutorul unei fripturi pe un blat de lemn și două castroneșe cu sare și boabe de piper
10 decembrie, 08:00
Ce condimente se pun la carnea de vită. 10 opțiuni pentru o friptură gustoasă Ce condimente se pun la carnea de vită. 10 opțiuni pentru o friptură gustoasă
Rețete de post rapide puse pe masă
10 decembrie, 07:00
7 rețete de post rapide. În doar 15 minute ai masa gata pentru toată familia 7 rețete de post rapide. În doar 15 minute ai masa gata pentru toată familia
O femeie care ia gustări de noapte
10 decembrie, 06:00
Ce gustări poți să alegi noaptea fără să te îngrași. Explicații de la nutriționiști Ce gustări poți să alegi noaptea fără să te îngrași. Explicații de la nutriționiști
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Porții de prăjitură cu suc de roșii în aluat pe un suport de lemn
1
Prăjitură cu suc de roșii în aluat. Rețetă delicioasă, de post
Prăjitură cu suc de roșii în aluat. Rețetă delicioasă, de post
Această rețetă de prăjitură cu suc de roșii în aluat este una dintre cele mai apreciate rețete de prăjituri din categoria celor de post. Rețeta se prepară din ingrediente cunoscute, însă...
Un castron plin cu guacamole oxidat
2
Ce să faci ca guacamole să nu mai oxideze. Va fi verde și după 3 zile
Ce să faci ca guacamole să nu mai oxideze. Va fi verde și după 3 zile
Guacamole este unul dintre preparatele care se potrivesc cu aproape orice. Îl poți servi cu legume proaspete sau gătite, cu ouă, cu pâine prăjită, cu burgeri, cu carne. Problema este că...
Canestrelli pe o farfurie și într-o tavă, alături de un ceainic
3
Canestrelli. Rețetă de biscuiți din bucătăria italiană
Canestrelli. Rețetă de biscuiți din bucătăria italiană
Pentru a îmbogăți platoul cu fursecuri preparate pentru sărbătorile de iarnă, îți recomandăm să încerci și rețeta de biscuiți italieni Canestrelli. Au o textură fragedă și sfărâmicioasă și un gust delicios....
cartofii copți perfecți puși pe o tavă
4
Instrumentul de care ai nevoie pentru a face cei mai buni cartofi copți
Instrumentul de care ai nevoie pentru a face cei mai buni cartofi copți
Cartofii copți nu ar trebui să lipsească din meniul tău. Simpli sau cu umpluturi savuroase, sunt perfect ca fel principal sau drept garnitură. Ca să îți iasă pufoși la interior și...
Cartofi de post la cuptor,serviți într-o tavă neagră
5
Cartofi de post la cuptor. Rețeta simplă și gustoasă pentru serile de iarnă
Cartofi de post la cuptor. Rețeta simplă și gustoasă pentru serile de iarnă
O porție de cartofi de post, la cuptor, poate fi cina ta delicioasă și rapidă. Se fac atât de simplu încât în 10 minute poți pune tava la cuptor, iar în...
Parteneri
Zodii norocoase în ziua de 12 decembrie 2023. Trei nativi care se vor bucura de reușite

Zodii norocoase în ziua de 12 decembrie 2023. Trei nativi care se vor bucura de reușite

Zodii norocoase în ziua de 12 decembrie 2023. Trei nativi care se vor bucura de reușite
Cazul fetelor din Hunedoara care s-au sinucis. Prin ce a trecut una dintre ele cu o seară înainte

Cazul fetelor din Hunedoara care s-au sinucis. Prin ce a trecut una dintre ele cu o seară înainte

Cazul fetelor din Hunedoara care s-au sinucis. Prin ce a trecut una dintre ele cu o seară înainte
Cea mai cunoscută amantă din România s-a filmat în chiloţi şi în bustieră decoltată: „Arăţi bombă!”

Cea mai cunoscută amantă din România s-a filmat în chiloţi şi în bustieră decoltată: „Arăţi bombă!”

Cea mai cunoscută amantă din România s-a filmat în chiloţi şi în bustieră decoltată: „Arăţi bombă!”
Laura Giurcanu, povestea din spatele rujului roșu purtat în cursa alături de Aris Eram. Cum a explicat gestul controversat

Laura Giurcanu, povestea din spatele rujului roșu purtat în cursa alături de Aris Eram. Cum a explicat gestul controversat

Laura Giurcanu, povestea din spatele rujului roșu purtat în cursa alături de Aris Eram. Cum a explicat gestul controversat
Berk Oktay și Yıldız Çağrı au aniversat un an de căsnicie cu o postare emoționantă în mediul online. Ce a lăsat scris actorul din Micuța rază de soare

Berk Oktay și Yıldız Çağrı au aniversat un an de căsnicie cu o postare emoționantă în mediul online. Ce a lăsat scris actorul din Micuța rază de soare

Berk Oktay și Yıldız Çağrı au aniversat un an de căsnicie cu o postare emoționantă în mediul online. Ce a lăsat scris actorul din Micuța rază de soare
Cea mai fericită țară din Europa. Pe ce loc surprinzător se află România

Cea mai fericită țară din Europa. Pe ce loc surprinzător se află România

Cea mai fericită țară din Europa. Pe ce loc surprinzător se află România
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune

Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune

Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune
Bruxismul. Ce îl cauzează și cum se poate trata

Bruxismul. Ce îl cauzează și cum se poate trata

Bruxismul. Ce îl cauzează și cum se poate trata
Nicki Minaj a vorbit despre look-ul pe care l-a avut la evenimentul Met Gala din 2022. Uitați, bustul ăsta se va revărsa

Nicki Minaj a vorbit despre look-ul pe care l-a avut la evenimentul „Met Gala” din 2022. „Uitați, bustul ăsta se va revărsa”

Nicki Minaj a vorbit despre look-ul pe care l-a avut la evenimentul „Met Gala” din 2022. „Uitați, bustul ăsta se va revărsa”
Brânza cu cea mai redusă cantitate de sodiu. Care sunt cele mai recomandate sortimente

Brânza cu cea mai redusă cantitate de sodiu. Care sunt cele mai recomandate sortimente

Brânza cu cea mai redusă cantitate de sodiu. Care sunt cele mai recomandate sortimente
fresh
Baclava de post porționată în tavă
Baclava de post. Rețeta celui mai dulce și aromat desert
Baclava de post. Rețeta celui mai dulce și aromat desert
Brioșe proteice cu afine. Desertul delicios pe care îl mănânci fără vinovăție
Brioșe proteice cu afine. Desertul delicios pe care îl mănânci fără vinovăție
Iahnie de fasole cu afumătură. Rețeta tradițională
Iahnie de fasole cu afumătură. Rețeta tradițională
Cornuri de post cu marmeladă. Rețeta celui mai pufos aluat
Cornuri de post cu marmeladă. Rețeta celui mai pufos aluat
Confit de rață, rețeta unui preparat rafinat
Confit de rață, rețeta unui preparat rafinat
închide