Tocană de ardei copți cu piept de pui. Rețetă simplă și gustoasă
Pentru felul principal al mesei de prânz sau pentru o cină delicioasă, prepară o rețetă de tocană de ardei copți cu piept de pui. Te va cuceri pe loc combinația ingredientelor folosite.
Galerie foto
Poți folosi pentru această rețetă ardei capia sau ardei gras, proaspeți sau de la congelator. Tocana va ieși la fel de gustoasă indiferent de opțiune. Dacă adaugi și puțin parmezan sau brânză de burduf, tocana va fi si mai delicioasă, dar și mai consistentă. Pentru ca deliciul să fie maxim, poți prepara și o mămăliguță după rețeta clasică.
Îți oferim în acest scop și rețeta de mămăligă, așa cu o prepara mama sau bunica. Iar mai jos, poți urmări lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru delicioasa tocană.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea ardeilor pe care va trebui să îi coci, dacă folosești ardei proaspeți, sau să îi lași la decongelat, dacă folosești ardei copți de la congelator.
Coace ardeii, fie pe un grill, pe o tavă așezată pe flacăra aragazului sau la cuptor. Apoi îi cureți și îi lași la scurs, într-o sită. Vei folosi la fierberea mâncării și din sucul scurs de la ardeii copți. Descoperă aici și câteva sfaturi despre cum se curăță perfect ardeii copți.
Pașii necesari pentru a prepara tocană de ardei copți cu piept de pui
Porționează pieptul de pui în cuburi potrivit de mari. Pune uleiul la încins într-o tigaie adâncă, așezată pe plită sau pe flacăra aragazului. Adaugă bucățile din piept de pui și rumenește-le ușor pe toate părțile. Apoi adaugă untul și amestecă-l printre bucățile de carne. După ce se topește adaugă ceapa tocată mărunt și un cățel de usturoi tocat rondele.
Amestecă constant ingredientele din tigaie pentru a se pătrunde uniform. Când ceapa își schimbă culoarea și devine sticloasă, adaugă roșiile curățate și tocate.
Toarnă peste ingredientele din tigaie și o ceașcă cu sucul lăsat de ardeii copți și lasă ingredientele să fiarbă pentru aproximativ 10-15 minute. Apoi toacă ardeii în fâșii și adaugă-i în tigaie. Mai adaugă și suc de roșii și condimentele, iar dacă sosul este mai consistent, mai diluează-l cu suc de la ardeii copți.
Lasă mâncarea să mai fiarbă pentru aproximativ 10 minute. Spre final de fierbere, adaugă un cățel de usturoi răzuit pentru un plus de aromă și gust picant.
Servește delicioasa tocană de ardei copți cu piept de pui caldă, presărată cu pătrunjel verde. Opțional, poți adăuga în timpul servirii și parmezan răzuit sau brânză de burduf. Combinația dintre ardeii copți și brânză este extrem de delicioasă. Descoperă aici și o rețeta de ardei umpluți cu brânză feta la cuptor.
Dacă îți plac mâncărurile cu carne de pui, îți mai oferim o rețetă de tocăniță din carne de pui cu legume la grill.
Galerie foto