Top 6 cele mai bune compoturi de fructe. Ce recomandă specialiștii să ai mereu în cămară

De sute de ani oamenii au conservat fructele pentru a se bucura de ele pe tot parcursul anului. Au fost uscate, transformate în dulceață sau compot, murate sau congelate, atunci când această metodă a fost disponibilă. Descoperă și tu top 6 cele mai bune compoturi de fructe. Află ce recomandă specialiștii să ai mereu în cămară.

compoturi de fructe pe un fundal alb
Cele mai bune fructe pentru compot sunt cele care își păstrează textura / Shutterstock

Unele dintre ele se păstrează mai bine, altele își pierd textura, dar și gustul. Iată ce compoturi de fructe poți cumpăra din magazin și pe care să le eviți.

Compoturile de fructe sunt o variantă excelentă de a te bucura de aroma fructelor preferate și când acestea nu mai sunt disponibile proaspete în magazin.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Top 6 cele mai bune compoturi de fructe

Poți să le faci în casă, dacă ai timp, sau le poți cumpăra din magazin atunci când pur și simplu îți este poftă sau ai nevoie de ele pentru un desert.

Trebuie să știi că nu toate fructele rezistă la fel de bine în compot. Specialiștii de la TastingTable au făcut un top al celor mai bune compoturi de fructe pe care le poți cumpăra, dar și al celor pe care ar fi mai bine să le eviți.

Pere

Perele conservate sunt unul dintre cele mai bune fructe pentru conservare. Se înmoaie și capătă o textură asemănătoare cu cea a perelor coapte, aproape cremoasă. Se potrivesc foarte bine ca ingredient în deserturi, cu iaurt sau se pot consuma ca atare mai ales că își păstrează aroma.

Piersici

Piersicile sunt unul dintre cele mai populare fructe conservate în principal pentru că sezonul lor este foarte scurt. În acest fel te poți bucura de gustul lor tot timpul anului.

Același lucru este valabil și pentru nectarine sau caise. Pentru că se găsesc o perioadă scurtă de timp proaspete și prețul lor este de obicei destul de piperat, așa că este mai avantajos să le cumperi conservate.

Piersicile congelate nu rezistă la fel de bine ca piersicile din compot, deoarece la dezghețare își vor pierde din textură. Cele din compot se pot folosi pentru prăjituri, plăcinte, în iaurt sau se pot mânca simple ca o gustare.

Litchi

Fructele de lichii sunt sezoniere și, de obicei, scumpe atunci când ajung în raftul magazinelor noastre din țările de origine China sau Malaezia.

Când îți este poftă poți cumpăra un borcan de compot și te vei bucura de același gust și de aceeași textură ca a fructelor proaspete.

În general nu se folosește foarte mult zahăr la compotul de litchi motiv pentru care sunt un ingredient minunat în cocktailuri și alte băuturi.

Când sunt proaspete litchiile sunt delicioase, dar trebuie curățate de coajă, ceea ce nu este întotdeauna plăcut. Când ai la îndemână compotul totul devine mai simplu.

Jackfruit

Jackfruit este un fruct comun în țările asiatice, în special în Filipine, Indonezia, Malaezia și Bangladesh. În stare proaspăt îl vei găsi rar sau deloc în Europa sau în alte zone ale lumii.

Dacă l-ai gustat în țările de origine și ți-a plăcut și vrei să te bucuri de el și acasă nu îți rămâne decât să cauți varianta lui conservată.

Textura jackfruit conservat seamănă cu cea a cărnii, așa că de multe ori îl vei găsi în produse vegane ce imită preparate ca pulled pork sau pulled beef. Pentru că are o aromă neutră se potrivește bine cu o mulțime de condimente pe care le absoarbe în întregime.

Ananas

Deși ananasul proaspăt nu este atât de exotic pe cât era în urmă cu câteva decenii, rămâne un fruct relativ scump. În plus, este destul de greu de curățat și, dacă nu ai îndemânare, vei arunca multă pulpă de fruct.

Ananasul în conservă este cea mai convenabilă modalitate de a te bucura de acest fruct foarte aromat. Își păstrează textura chiar și în compot și poate fi folosit pentru deserturi sau alte preparate gătite.

Mandarine

Mandarinele sunt citrice incredibil de suculente, fragede și dulci, pline de vitamina C. Mandarinele în compot își păstrează textura și gustul motiv pentru care se potrivesc în salate, în smoothie-uri, în iaurt, ca topping de înghețată.

Ce fel de compoturi de fructe e recomandat să eviți

Unele fructe nu își păstrează deloc textura când sunt conservate, altele nici gustul nu îl mai au la fel de parfumat ca atunci când sunt proaspete.

Fructe de pădure

Fructele de pădure sunt unele dintre fructele cel mai dificil de păstrat fructe de păstrat în forma lor originală prin conservare, deoarece tind să-și piardă textura. Deși pot fi conservate atunci când ating maturitatea, nu vor mai avea aproape nimic din varianta lor proaspătă.

Fructele conservate sunt o opțiune bună pentru a coace plăcinte sau umpluturi de prăjituri. Cea mai bună alegere sunt cele congelate față de cele în compot sau în altă formă. În plus, prin congelare, își păstrează valoarea nutrițională și nu conțin zahăr sau aditivi alimentari.

Mere

Merele se află pe lista celor mai proaste conserve de fructe, deoarece nu au o foarte mare utilitate. Sunt folosite în general pentru a face plăcintă cu mere sau alte produse de copt care conțin umplutură moale cu mere.

Merele sunt unul dintre cele mai răspândite fructe în multe țări și sunt de obicei disponibile pe tot parcursul anului, așa că de obicei sunt consumate proaspete.

De asemenea, sunt fructe cu un preț relativ mic, așa că nu există cu adevărat niciun motiv să cumperi mere conservate.

În plus, merele nu au o aromă puternică, iar prin conservare se pierde și aceasta. Mai mult, merele conservate sunt aproape întotdeauna curățate de coajă, ceea ce înseamnă că nu se pierd aproape toate vitaminele, cum ar fi A, C și K.

Cireșe Maraschino

Cireșele originale maraschino erau o modalitate de conservare a cireșelor Morello în Croația, folosind un lichior preparat din acestea.

Versiunea pe care o găsim în mod obișnuit în magazinele alimentare astăzi este cu totul diferită. Deși s-ar putea să-ți placă să savurezi cireșele maraschino într-un cocktail sau deasupra unei înghețate, vestea proastă este că nu sunt chiar cele mai bune ingrediente.

Ca să se ajungă la culoarea lor puternică le-a fost îndepărtată cea naturală, fiind înmuiate în clorură de calciu și dioxid de sulf.

Cu alte cuvinte, au fost albite. Apoi au fost vopsite artificial și scufundate în sirop de porumb cu conținut ridicat de fructoză. De fapt, sunt mai mult niște bomboane decât niște fructe conservate.

Cocktail de fructe

Dacă alegi să cumperi un compot cu cocktail de fructe pentru că îți este poftă de o salată răcoritoare și dulce atunci mai bine treci pe la piață și cumpără un măr, o pară sau orice alt fruct mai găsești. Cu siguranță vei obține un preparat mai gustos și mai hrănitor.

Nu necesită nici foarte mult timp și vei putea să faci combinațiile preferate. În plus, nu va avea zahăr adăugat și nici aditivi alimentari care îți pot pune în pericol sănătatea.

Bananele

Bananele sunt unul dintre cele mai iubite fructe din lume. Deși sunt considerate fructe exotice, sunt disponibile pe tot parcursul anului. Bananele proaspete nu numai că sunt foarte ușor de mâncat și de savurat, dar se înmoaie și destul de repede. Când sunt foarte coapte pot fi folosite pentru diverse prăjituri sau creme.

Nu vei găsi compot de banane, dar de obicei sunt congelate. Problema este că este un fruct cu pulpa moale, banana conservată va fi și mai moale și va avea o textură aproape neplăcută.

Struguri

Strugurii nu ar trebui cumpărați sub formă de conservă pentru că, de cele mai multe ori, se găsesc în stare proaspătă pe tot parcursul anului. De asemenea, nu necesită preparare specială, trebuind doar spălați înainte de consum.

Strugurii conservați sunt adesea destul de moi și nu își păstrează textura. În plus, compotul de struguri conține de obicei o cantitate mare de zahăr, dar pierde beneficiile nutriționale ale fructelor proaspete.

Citește și
CELE MAI CITITE
Porții de ștrudel cu cartofi și cașcaval pe o farfurie cu furculiță și cuțit
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
ouă expirate
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Biscuiți cu mentă în coș cu ștergar, decorați cu frunze de mentă
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
Omletă cu sparanghel și cartofi porționată pe un tocător de lemn
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Borcan cu castraveți în saramură
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Mazăre în saramură la borcan, alături de usturoi și condimente
Mazăre în saramură la borcan, naturală, simplă și cu gust ca din grădină
Mazăre în saramură la borcan, naturală, simplă și cu gust ca din grădină
Bulion de corcodușe în bol cu lingură și un bol cu corcodușe proaspete
Bulion de corcodușe. Rețetă tradițională pentru iarnă
Bulion de corcodușe. Rețetă tradițională pentru iarnă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două cornete cu înghețată cu lavandă și flori de lavandă
05:22
Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence
Porții de cartofi dulci cu guacamole și năut crocant
05:19
Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi
Focaccia cu cartofi și rozmarin secționată
8 iulie, 05:36
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă
Două cupe de înghețată de afine cu mascarpone, alături de afine proaspete și frunze de mentă
8 iulie, 05:21
Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant
Panna cotta cu jeleu de zmeură. pe o farfurie albă, decorată cu zmeură și frunze de mentă
7 iulie, 05:20
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime
File de somon în crustă de muștar cu fistic pe farfurie și într-o furculiță ținută în mână
7 iulie, 05:12
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
Galette cu caise evantai pe un tocător de lemn rotund, alături de caise proaspete
6 iulie, 06:03
Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc
Plăcintă împletită cu pui și legume porționată, alături de o ceașcă cu ceai
6 iulie, 05:42
Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Dacă te-ai născut în aceste luni, ai o inteligență ieșită din comun
Dacă te-ai născut în aceste luni, ai o inteligență ieșită din comun
Dacă te-ai născut în aceste luni, ai o inteligență ieșită din comun
ANIMAŢIE. Anvelopele, adevărate bombe pe caniculă. Cum cedează brusc cauciucurile
ANIMAŢIE. Anvelopele, adevărate bombe pe caniculă. Cum cedează brusc cauciucurile
ANIMAŢIE. Anvelopele, adevărate bombe pe caniculă. Cum cedează brusc cauciucurile
Corina Caciuc s-a operat, iar urmăritorii au reacţionat imediat: amp;#8220;Se măreşte familia”! Reacţia lui Reghecampf
Corina Caciuc s-a operat, iar urmăritorii au reacţionat imediat: amp;#8220;Se măreşte familia”! Reacţia lui Reghecampf
Corina Caciuc s-a operat, iar urmăritorii au reacţionat imediat: amp;#8220;Se măreşte familia”! Reacţia lui Reghecampf
Gestul neobișnuit făcut de Emmanuel Macron față de Printesa Kate, în timpul vizitei istorice din Marea Britanie
Gestul neobișnuit făcut de Emmanuel Macron față de Printesa Kate, în timpul vizitei istorice din Marea Britanie
Gestul neobișnuit făcut de Emmanuel Macron față de Printesa Kate, în timpul vizitei istorice din Marea Britanie
Ersin Arıcı și-a sărbătorit ziua de naștere. Beril Pozam i-a transmis un mesaj emoționant
Ersin Arıcı și-a sărbătorit ziua de naștere. Beril Pozam i-a transmis un mesaj emoționant
Ersin Arıcı și-a sărbătorit ziua de naștere. Beril Pozam i-a transmis un mesaj emoționant
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jeleu de coacăze roșii, pentru deserturi
Jeleu de coacăze roșii, pentru deserturi
Jeleu de coacăze roșii, pentru deserturi
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Justin Bieber stârnește din nou îngrijorare în rândul fanilor, după ce a publicat un selfie în care pare că zâmbește forțat
Justin Bieber stârnește din nou îngrijorare în rândul fanilor, după ce a publicat un selfie în care pare că zâmbește forțat
Justin Bieber stârnește din nou îngrijorare în rândul fanilor, după ce a publicat un selfie în care pare că zâmbește forțat
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
fresh
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă

Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă

Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă

Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant

Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant

Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence

Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence

Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi

Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi

File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi

File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
închide