Top 8 cele mai bune restaurante din lume în 2023. Unde te poți bucura de o experiență gastronomică unică

Lima a devenit capitală gastronomică datorită rezultatelor impresionante pe care le-a obținut la The World’s 50 Best Restaurants. Lima a ocupat locul nr. 1 și a câștigat mai multe locuri în top 50 cele mai bune restaurante decât orice alt oraș din lume. Descoperă top 8 cele mai bune restaurante din lume în 2023.

O masă cu pahare dintr-un restaurant de top din lume din anul 2023
Descoperă top 8 cele mai bune restaurante din lume în 2023. Surprizele au venit de unde te poți aștepta mai puțin / Shutterstock

Dacă îți dorești o experiență gastronomică unică, atunci trebuie să iei masa într-unul din cele mai bune restaurante din lume. Anul acesta, clasamentul a fost unul cu totul surprinzător. Patru restaurante din Lima s-au clasat pe lista celor mai bune 50 restaurante din lume. 

Top 8 cele mai bune restaurante din lume în 2023

Cele mai bune restaurante din lume s-au întrecut și anul acesta pentru a fi incluse în top 50 preferate. Surprizele au venit de unde te poți aștepta mai puțin. Anul acesta, capitala Peru a fost cea care a reușit să obțină primul loc în clasament. Iată 8 dintre cele mai apreciate restaurante din lume în anul 2023.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Central

Pentru o experiență gastronomică de neuitat trebuie să încerci unul dintre cele mai bune restaurante din lume. Central, condus de Virgilio Martinez și Pia Leon, oferă de mai bine de 15 ani mese rafinate cu ingrediente și tehnici peruane.

Restaurantul plimbă invitații prin 15 ecosisteme peruviane diferite, clasificate în funcție de altitudine – de la 15 metri sub Oceanul Pacific, până  la 4.2000 de metri sus în Anzi, scrie publicația CNN. Central a fost desemnat cel mai bun restaurant din lume în anul 2023. Restaurantul sud-american a reușit să surclaseze celelalte localuri din lume.

Disfrutar

Restaurantul impresionant a fost deschis în anul 2014. Disfrutar a luat naștere după muncă intensă și efortul depus de profesioniști. Vezi care au fost cele mai bune restaurante din lume în 2022.

Restaurantul se găsește în Barcelona și ocupă locul 2 în top 50 cele mai bune restaurante din lume. Data viitoare când mergi în vacanță în Spania poți lua în calcul și această destinație de vis.

Citește și

Diverxo

Tot în Spania se află și restaurantul care a ocupat locul 3 în clasamentul celor 50 localuri de lux din lume. Diverxo se află în Madrid și promite să ofere o experiență gastronomică unică.

Restaurantul este creația lui Dabiz Munoz, cunoscut pentru abordarea sa îndrăzneață a preparatelor și considerat pe scară largă unul dintre cei mai creativi bucătari din lume. În anul 2021, restaurantul a ocupat locul 20 în top 50 cele mai bune restaurante din lume. Anul acesta a reușit să se claseze pe locul 3.

Asador Etxebarri

Asador Etxebarri se află pe locul 4 în top 50 cele mai bune restaurante din lume. Restaurantul spaniol se găsește în Atxondo.

Localul se găsește la poalele luxuriante ale Țării Bascilor Spaniole, Asador Etxebarri a fost găzduit în aceeași clădire rustică din piatră încă din anii 1990. Restaurantul are vedere la munți, iar terasa este una cu totul spectaculoasă. Cât privește meniul, acesta te va plimba printr-o călătorie a gustului rafinat.

Alchemist

Alchemist se află în Copenhaga, Danemarca. Decorațunile restaurantului te trimit direct cu gândul la lumi imaginare precum Narnia sau la povești desprinse din Mijlocul Pământului.

Invitații susțin că în acest restaurant începe o călătorie cu totul diferită de ce ai fi putut trăi în orice alt restaurant din lume. Experiența restaurantului este împărțită în mai multe acte care îi duc pe oaspeți prin diferite locații, tipuri de artă și preparate realizate de băcătarul chef, Rasmus Munk.

Maido

Pe locul 6 în top 50 cele mai bune restaurante din lume se află Maido din Lima, Peru. Restaurantul reprezintă fuziunea dintre bucătăriile din America Latină și cea de Est și duce invitatul la un alt nivel gastronomic. Aici ai șansa de a degusta 12 feluri de mâncare.

Nikkei Experience este axată în principal pe pește, mâncăruri precum scoici, Paracas cu fasole verse și miso sau crab dishi și tapioca. De asemenea, nu trebuie ratată vita gătită în acest restaurant de lux.

Lido 84

Lido 84 se află în Gardone Riviera, Italia. Restaurantul este amplasat la marginea lacului Garda, în nordul Italiei. Este un adevărat restaurant de destinație cu priveliști uimitoare. În anul 2021, restaurantul a ocupat locul 15 în clasamentul celor mai bune 50 restaurante din lume.

Meniul de degustare este unul clasic, dar și unul inovator și creativ. Poți alege din mai multe feluri de preparate. Printre punctele de atracție se numără Torta di Rose, un tort ușor cu lămâie Garda și parmigiana de vinete. Dacă ajungi la acest restaurant trebuie să încerci și cacio e pepe en vessie, un preparat din paste rigatoni cu brânză pecorino, servite într-un mod unic și special.

Atomix

Aomix se află în New York, Statele Unite ale Americii și este un restaurant cu meniu de degustare cu 14 locuri. Locurile sunt amplasate în jurul unei singure mese în formă de U.

Restaurantul este condus de bucătarul Jonghyun JP Park și soția sa, Ellia. Fiecare fel de mâncare este servit cu o cărticică individuală frumos concepută, care traduce numele felului de mâncare din coreeană și enumără ingredientele, originea și semnificația acestuia. 

Citește și
CELE MAI CITITE
Varză cu orez și morcovi în bol negru cu lingură de lemn
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Bulgur cu legume mexicane și chimen în bol alb, alături de un borcan cu chimen, un ardei roșu și o sticlă de ulei
Bulgur cu legume mexicane și chimen. O călătorie culinară între Orient și Mexic
Bulgur cu legume mexicane și chimen. O călătorie culinară între Orient și Mexic
carne congelată pe blat
Greșeala pe care o faci când dezgheți carnea. Cum să eviți pericolul pentru sănătate
Greșeala pe care o faci când dezgheți carnea. Cum să eviți pericolul pentru sănătate
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane în bol, alături de ghimbir feliat, morcovi și crutoane în bol și în lingură
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane, catifelată și dulceagă
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane, catifelată și dulceagă
Baba Ganoush
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
un bucătar care pregătește un preparat pentru un restaurant fine dining
Cum recunoști un restaurant fine dining? 8 indicii că ești într-un local select
Cum recunoști un restaurant fine dining? 8 indicii că ești într-un local select
Unul dintre cele 10 locuri pe care trebuie să le vizitezi în 2024
10 locuri pe care trebuie să le vizitezi în 2024 dacă iubești mâncarea
10 locuri pe care trebuie să le vizitezi în 2024 dacă iubești mâncarea
Gordon Ramsay surprins într-o bucătărie
Unde găsești restaurantele lui Gordon Ramsay. Care sunt cele mai apreciate localuri ale celebrului bucătar
Unde găsești restaurantele lui Gordon Ramsay. Care sunt cele mai apreciate localuri ale celebrului bucătar
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Trei frigărui de somon cu legume pe o farfurie, felii de lămâie și frunze de pătrunjel
13:16
Frigărui de somon cu legume. Prospețime mediteraneeană pe o frigăruie Frigărui de somon cu legume. Prospețime mediteraneeană pe o frigăruie
Porție de pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză pe o farfurie albă ținută în mâini
07:40
Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, în două boluri
07:33
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori
pilaf sârbesc cu legume
20 noiembrie, 09:29
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Chec de post zebrat porționat
20 noiembrie, 06:23
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
20 noiembrie, 05:50
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
19 noiembrie, 06:58
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean în bol cu furculiță
19 noiembrie, 05:48
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
De ce lipsesc ouăle din supermarketuri, chiar dacă producem mai mult decât consumăm
De ce lipsesc ouăle din supermarketuri, chiar dacă producem mai mult decât consumăm
De ce lipsesc ouăle din supermarketuri, chiar dacă producem mai mult decât consumăm
Afacerea în care Adrian Mutu a investit 1.5 milioane de euro. S-a asociat cu un greu din lumea business-ului românesc
Afacerea în care Adrian Mutu a investit 1.5 milioane de euro. S-a asociat cu un greu din lumea business-ului românesc
Afacerea în care Adrian Mutu a investit 1.5 milioane de euro. S-a asociat cu un greu din lumea business-ului românesc
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Fiica lui William Levy a debutat ca actriță la cei 15 ani. A jucat alături de tatăl său celebru
Fiica lui William Levy a debutat ca actriță la cei 15 ani. A jucat alături de tatăl său celebru
Fiica lui William Levy a debutat ca actriță la cei 15 ani. A jucat alături de tatăl său celebru
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Salată de ridiche neagră cu morcovi și semințe de in
Salată de ridiche neagră cu morcovi și semințe de in
Salată de ridiche neagră cu morcovi și semințe de in
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
fresh
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele

Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele

Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare

Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare

Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos

Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
închide