Motivul pentru care unii castraveți se vând ambalați. La ce folosește de fapt folia de protecție
Castraveții de seră sunt, în general, considerați superiori castraveților obișnuiți. Un prim indiciu este că sunt mai scumpi decât cei „obișnuiți”. În plus, sunt mereu protejați de o folie. De ce au producătorii atât de mare grijă de ei? Descoperă în cele ce urmează motivul pentru care unii castraveți se vând ambalați. Iată explicațiile la care nu te-ai așteptat
Deși sunt adesea cu câțiva centimetri mai lungi decât castraveții de grădină, cei de seră au și alte caracteristici care îi fac mai speciali în afara dimensiunii. Unul dintre ele este că au semințe mult mai mici și coaja mai subțire, ceea ce le oferă o aromă mai dulce celor de seră. De la coaja subțire apar și problemele care au dus la căutarea unor soluții pentru protejarea ei.
Motivul pentru care unii castraveți se vând ambalați
Castraveții de seră, din cauza că au coaja subțire, au toate șansele să fie tăiați, loviți sau deteriorați în orice mod pe parcursul procesului de ambalare și expediere, potrivit MentalFloss.com.
Cojile lor subțiri îi fac mai puțini rezistenți și la trecerea timpului așa că există riscul să se strice mai repede. Ambalarea lor în plastic oferă un strat suplimentar de protecție împotriva acestor probleme.
Poate te gândești că de îndată ce ai cumpărat castraveții și ai ajuns cu ei acasă nu mai are ce să li se întâmple rău, așa că îi scoți din folie. Mai gândește-te!
Plasticul le poate prelungi termenul de valabilitate, așa că probabil cel mai bine este să-i lași până când îi vei mânca. Le vei crește perioada de prospețime aproximativ 10 zile dacă îi ții în frigider.
Totuși, plasticul reprezintă o problemă majoră de mediu, iar cercetătorii caută modalități de a ambala fructele și legume fără să îl folosească. O companie numită Apeel, folosește un lichid pe bază de lipide care imită coaja naturală, ambalând ermetic, fără ca aerul să poată pătrunde.
Află mai multe și despre cum depozitezi ceapa și cartofii.
Folia de plastic ajută castraveții să reziste mai mult
Folia de plastic acționează ca un strat suplimentar de protecție pentru castraveții care au coaja deosebit de subțire. Castraveții nu mai riscă să fie loviți sau tăiați în timpul împachetării și transportului. De asemenea, este important să nu scoți folia nici când ajungi acasă.
Ambalajul strâns din plastic ajută castraveții să reziste mai mult în frigider. Îi apară de frig, și previne și încetinește deshidratarea și alterarea.
Castraveții ambalați în plastic rămân proaspeți de obicei aproximativ 10 zile în frigider. În plus, pentru că au folie, castraveți sunt atinși de mai puține mâini. Află mai multe despre beneficiile consumului de castraveți.
Coaja face diferența
Așadar, dacă folie de plastic protejează castraveții și ajută la asigurarea unui termen de valabilitate mai lung, atunci de ce nu sunt toți împachetați? Coaja este cea care dictează modul de ambalaje.