Tort cu ciocolată albă și pere poșate în vin. Tort fantezie de toamnă

timpul de preparare
Timp de gătire: 1 oră și 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Poți transforma momentele petrecute alături de cei dragi în momente dulci, răsfățându-i cu un tort cu ciocolată albă și pere poșate în vin. Este un tort fantezie de toamnă care cucerește instant orice gurmand.

Publicat: 24 septembrie 2022, 08:01
Tort cu ciocolată albă și pere poșate în vin, decorat cu alune și sirop de vin cu ciocolată neagră, alături de două pahare cu vin
Galerie foto

Galerie foto

Tortul cu pere poșate poate vi vedeta deserturilor de toamnă / Shutterstock

Rețeta nu este foarte complicată. Tot ce ai de făcut pentru acest tort este să prepari un blat cu ciocolată neagră și o cremă de ciocolată albă. Apoi fierbi câteva pere de toamnă în vin cu scorțișoară. Cu acestea decorezi frumos tortul, după propria imaginație.

Citește și

Perele poșate în vin sunt un adevărat deliciu culinar. Le prepară și marii bucătari atât ca desert, cât și ca garnitură la diferite fripturi sau alte preparate. Perele poșate pot fi acompaniate de diferite sosuri dulci sau picante. Dar până când le vei prepara pentru diferite fripturi, prepară-le pentru rețeta de tort pe care ți-o oferim mai jos cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu prepararea blatului de tort. Cât timp blatul stă la cuptor, te poți ocupa de crema de ciocolată albă și de perele poșate în vin.

Pași necesari pentru blat de tort cu ciocolată albă și pere poșate în vin

Separă în două boluri, albușurile de gălbenușuri. Presără sare peste albușuri și lasă-le la temperatura camerei până când pregătești ciocolata.

Taie ciocolata în bucăți mici și pune-o într-un vas. Adaugă untul tăiat în bucăți și laptele și pune cratița pe flacăra aragazului. Amestecă continuu până când untul și ciocolata se topesc și se omogenizează compoziția. Când e gata, o poți lua de pe foc și las-o la răcit.

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Bate albușurile până când devin spumoase. Adaugă treptat zahărul și bate-le în continuare cu un tel sau cu mixerul, până când bezeaua devine fermă. Amestecă gălbenușurile cu compoziția de ciocolată, răcită. Adaugă amestecul rezultat peste bezeaua de albușuri.

Folosește o spatulă și amestecăm ușor de jos în sus cu mișcări circulare până când se omogenizează din nou compoziția. Apoi, cu aceleași mișcări de jos în sus, adaugă lingură cu lingură făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul.

Pune hârtie de copt la baza tăvii, iar pereții laterali îi ungi cu ulei și presari făină. Întinde compoziția pentru blat de tort în forma de copt. Niveleaz-o uniform și pune forma de copt la cuptor pentru 35 de minute. Lasă blatul de tort să se răcească în forma de copt. Apoi îl transferi pe un grătar de răcire și cureți forma de copt pentru că vei monta deliciosul tort cu ciocolată albă și pere poșate în vin tot în ea.

Pași necesari pentru cremă de ciocolată albă

Pune 150 ml de smântână într-o crăticioară la încălzit. Adaugă ciocolata ruptă în ea și amestecă până când se topește. Stinge focul și lasă compoziția să se răcească. După răcire, adaugă vanilia și mascarponele și omogenizează compoziția. Bate restul de smântână până când capătă consistență și încorporeaz-o în crema de ciocolată albă cu mascarpone. Adaugă și un praf de sare, pentru intensificarea gustului.

Pași necesari pentru pere poșate în vin

Decojește perele, dar nu le îndepărta codițele. Toarnă vinul într-o cratiță și adaugă zahărul, batoanele de scorţişoară şi pe cel de vanilie. Așază cratița la foc mediu și și fierbe ingredientele amestecând continuu până când se topește zahărul. Adaugă perele, câte încap și fierbe-le la foc mic timp de 30 de minute.

Scoate perele în alt vas și fierbe vinul pentru alte 30 de minute. Adaugă în el și un cub de ciocolată neagră, pentru consistență.

Cum asamblezi tortul cu ciocolată albă și pere poșate în vin

Pune blatul de tort înapoi în forma de copt și întinde crema de ciocolată albă peste el. Adaugă perele deasupra și presară alune peste cremă. Pune tortul la rece pentru cel puțin două ore. Blatul de tort este ușor umed, deci nu necesită însiropare, iar crema de mascarpone va deveni mai fermă la rece.

Decorează tortul cu siropul de vin și ciocolată înainte de a-l porționa.

Dacă te va cuceri gustul și aspectul acestui tort, salvează pentru data viitoare și rețeta de tort cu mousse de ciocolată și pere poșate în vin.

Citește și
Tort cu ciocolată alb secționat pe un platou roșu și pere poșate în vin,

Galerie foto

Tort cu ciocolată albă și pere poșate în vin, decorat cu alune și sirop de vin cu ciocolată neagră, alături de două pahare cu vin
Pere decojite într-o cratiță cu vin
Cremă de ciocolată albă
+2
CELE MAI CITITE
Cozonacul fără frământare are cremă de ciocolată și blat pufos
Cozonac fără frământare. Rețeta perfectă pentru sărbători
Cozonac fără frământare. Rețeta perfectă pentru sărbători
Colaj cu unele dintre cele mai populare deserturi din România: papanași, mucenici și amandine.
Cele mai populare deserturi din România. Preparatele dulci pe care românii le adoră
Cele mai populare deserturi din România. Preparatele dulci pe care românii le adoră
Cele mai populare ciorbe din România în boluri pe o masă
Cele mai populare ciorbe din România. Care sunt preparatele preferate ale românilor
Cele mai populare ciorbe din România. Care sunt preparatele preferate ale românilor
Spaghete cu ton și sos de roșii, decorate cu măsline, capere și ceapă verde
Spaghete cu ton și sos de roșii. O rețetă simplă pentru o masă gustoasă
Spaghete cu ton și sos de roșii. O rețetă simplă pentru o masă gustoasă
Tocăniță de dovlecei în bol negru cu lingură
Tocăniță de dovlecei. O rețetă de post, simplă și gustoasă
Tocăniță de dovlecei. O rețetă de post, simplă și gustoasă
Te-ar mai putea interesa și
Tartă cu mere de post, porționată în forma de copt, alături de un ștergar și mere proaspete
Galerie foto
Tartă cu mere de post. Un desert delicios din ingrediente simple
Tartă cu mere de post. Un desert delicios din ingrediente simple
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Un borcan de dulceață de ceapă roșie alături de o ceapă roșie
08:00
Dulceață de ceapă roșie, rețeta de care ai nevoie pentru preparate speciale Dulceață de ceapă roșie, rețeta de care ai nevoie pentru preparate speciale
Fursecuri limbi de pisică pe o farfurie alături de o ceașcă de ceai
07:00
Fursecuri limbi de pisică. Rețeta unui desert clasic, mereu la modă Fursecuri limbi de pisică. Rețeta unui desert clasic, mereu la modă
sos pentru marinarea cărnii de vită pus peste bucăți de carne de vită
06:00
Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor
ienibahar întreg și ienibahar măcinat pe o masă de lemn
6 decembrie, 08:00
Ienibahar. La ce se folosește și ce gust are Ienibahar. La ce se folosește și ce gust are
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz puse pe o masă albă
6 decembrie, 07:00
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
Bol cu ciulama de ciuperci cu usturoi servită cu mămăliguță
6 decembrie, 06:00
Ciulama de ciuperci cu usturoi. Rețetă de post Ciulama de ciuperci cu usturoi. Rețetă de post
Porție de mâncare de păstăi congelate în farfurie albă, alături de verdeață
5 decembrie, 08:00
Mâncare de fasole verde congelată. Rețetă de post Mâncare de fasole verde congelată. Rețetă de post
când cumperi de la supermarket
5 decembrie, 07:00
7 greșeli pe care le faci când cumperi de la supermarket 7 greșeli pe care le faci când cumperi de la supermarket
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Negresă cu fulgi de ovăz pe un platou alături de furculițe și o masă albă
1
Negresă cu fulgi de ovăz. Prăjitura care este gata în două minute
Negresă cu fulgi de ovăz. Prăjitura care este gata în două minute
Pentru această negresă cu fulgi de ovăz nu ai nevoie de ouă, zahăr sau de făină și nici de prea multe pregătiri. Practic, în două minute, va fi gata de pus...
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz puse pe o masă albă
2
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
O porție de brioșe cu măr și fulgi de ovăz este perfectă pentru toți membrii familiei. Brioșele nu au zahăr sau făină și cu toate acestea sunt suficient de dulci și...
Prajitura cu foi de napolitane si mac, asezata pe o farfurie
3
Prăjitura Furnicuța cu foi de napolitană. Desertul care îți amintește de copilărie
Prăjitura Furnicuța cu foi de napolitană. Desertul care îți amintește de copilărie
Prăjitura Furnicuța cu foi de napolitană, un desert ușor de făcut și care va atrage toate privirile. Cu cât foile de napolitană sunt mai calitative, cu atât prăjitura se va păstra...
Bol cu biscuiți cu cocos din 3 ingrediente pe o masă albă
4
Biscuiți cu cocos din 3 ingrediente. Rețetă fără coacere
Biscuiți cu cocos din 3 ingrediente. Rețetă fără coacere
Biscuiții cu cocos din 3 ingrediente sunt atât de moi și de aromați încât vei vrea să faci rețeta iar și iar. În plus, în doar 10 minute sunt gata. Dacă...
Pateu de măsline cu capere într-un vas rustic, metalic și pe o felie de pâine
5
Pateu de măsline cu capere. Un aperitiv gustos, de post
Pateu de măsline cu capere. Un aperitiv gustos, de post
Pentru gustări delicioase din zilele de post sau pentru un platou cu aperitive, merită preparată și rețeta de pateu de măsline cu capere. Măslinele sunt nelipsite de pe platourile cu aperitive...
Parteneri
Cum poți scăpa de mucegaiul din casă. Sfaturi utile din partea experților în curățenie

Cum poți scăpa de mucegaiul din casă. Sfaturi utile din partea experților în curățenie

Cum poți scăpa de mucegaiul din casă. Sfaturi utile din partea experților în curățenie
Cele mai mari salarii din România. Top 3 judeţe unde se câştigă cei mai mulţi bani

Cele mai mari salarii din România. Top 3 judeţe unde se câştigă cei mai mulţi bani

Cele mai mari salarii din România. Top 3 judeţe unde se câştigă cei mai mulţi bani
Anamaria Prodan a dat, în sfârșit, cărțile pe față! Dezvăluirea prin care a recunoscut prin ce calvar a trecut

Anamaria Prodan a dat, în sfârșit, cărțile pe față! Dezvăluirea prin care a recunoscut prin ce calvar a trecut

Anamaria Prodan a dat, în sfârșit, cărțile pe față! Dezvăluirea prin care a recunoscut prin ce calvar a trecut
Un băiat a mâncat timp de 7 ani doar crochete de pui și câteva alimente, toate bej! Cine e, cum arată și cum s-a vindecat

Un băiat a mâncat timp de 7 ani doar crochete de pui și câteva alimente, toate bej! Cine e, cum arată și cum s-a vindecat

Un băiat a mâncat timp de 7 ani doar crochete de pui și câteva alimente, toate bej! Cine e, cum arată și cum s-a vindecat
Özge Özpirinççi petrece timp de calitate alături de partenerul său, Burak Yamantürk. Cei doi nu uită de momentele romantice împreună

Özge Özpirinççi petrece timp de calitate alături de partenerul său, Burak Yamantürk. Cei doi nu uită de momentele romantice împreună

Özge Özpirinççi petrece timp de calitate alături de partenerul său, Burak Yamantürk. Cei doi nu uită de momentele romantice împreună
De ce răcim mai des iarna. Experții au în sfârșit un răspuns

De ce răcim mai des iarna. Experții au în sfârșit un răspuns

De ce răcim mai des iarna. Experții au în sfârșit un răspuns
Desert Buturuga de Crăciun

Desert Buturuga de Crăciun

Desert Buturuga de Crăciun
Cifrele vorbesc. Dahmer-Monster: The Jeffrey Dahmer Story a trecut de un miliard de ore de vizionare pe Netflix

Cifrele vorbesc. „Dahmer-Monster: The Jeffrey Dahmer Story” a trecut de un miliard de ore de vizionare pe Netflix

Cifrele vorbesc. „Dahmer-Monster: The Jeffrey Dahmer Story” a trecut de un miliard de ore de vizionare pe Netflix
fresh
Negresă cu fulgi de ovăz pe un platou alături de furculițe și o masă albă
Negresă cu fulgi de ovăz. Prăjitura care este gata în două minute
Negresă cu fulgi de ovăz. Prăjitura care este gata în două minute
Ciulama de ciuperci cu usturoi. Rețetă de post
Ciulama de ciuperci cu usturoi. Rețetă de post
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
Mâncare de fasole verde congelată. Rețetă de post
Mâncare de fasole verde congelată. Rețetă de post
Ienibahar. La ce se folosește și ce gust are
Ienibahar. La ce se folosește și ce gust are
închide