Tort cu ciocolată albă și pere poșate în vin. Tort fantezie de toamnă

timpul de preparare
Timp de gătire: 1 oră și 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Poți transforma momentele petrecute alături de cei dragi în momente dulci, răsfățându-i cu un tort cu ciocolată albă și pere poșate în vin. Este un tort fantezie de toamnă care cucerește instant orice gurmand.

Publicat: 24 septembrie 2022, 08:01
Tort cu ciocolată albă și pere poșate în vin, decorat cu alune și sirop de vin cu ciocolată neagră, alături de două pahare cu vin
Galerie foto

Galerie foto

Tortul cu pere poșate poate vi vedeta deserturilor de toamnă / Shutterstock

Rețeta nu este foarte complicată. Tot ce ai de făcut pentru acest tort este să prepari un blat cu ciocolată neagră și o cremă de ciocolată albă. Apoi fierbi câteva pere de toamnă în vin cu scorțișoară. Cu acestea decorezi frumos tortul, după propria imaginație.

Citește și

Perele poșate în vin sunt un adevărat deliciu culinar. Le prepară și marii bucătari atât ca desert, cât și ca garnitură la diferite fripturi sau alte preparate. Perele poșate pot fi acompaniate de diferite sosuri dulci sau picante. Dar până când le vei prepara pentru diferite fripturi, prepară-le pentru rețeta de tort pe care ți-o oferim mai jos cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu prepararea blatului de tort. Cât timp blatul stă la cuptor, te poți ocupa de crema de ciocolată albă și de perele poșate în vin.

Pași necesari pentru blat de tort cu ciocolată albă și pere poșate în vin

Separă în două boluri, albușurile de gălbenușuri. Presără sare peste albușuri și lasă-le la temperatura camerei până când pregătești ciocolata.

Taie ciocolata în bucăți mici și pune-o într-un vas. Adaugă untul tăiat în bucăți și laptele și pune cratița pe flacăra aragazului. Amestecă continuu până când untul și ciocolata se topesc și se omogenizează compoziția. Când e gata, o poți lua de pe foc și las-o la răcit.

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Bate albușurile până când devin spumoase. Adaugă treptat zahărul și bate-le în continuare cu un tel sau cu mixerul, până când bezeaua devine fermă. Amestecă gălbenușurile cu compoziția de ciocolată, răcită. Adaugă amestecul rezultat peste bezeaua de albușuri.

Folosește o spatulă și amestecăm ușor de jos în sus cu mișcări circulare până când se omogenizează din nou compoziția. Apoi, cu aceleași mișcări de jos în sus, adaugă lingură cu lingură făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul.

Pune hârtie de copt la baza tăvii, iar pereții laterali îi ungi cu ulei și presari făină. Întinde compoziția pentru blat de tort în forma de copt. Niveleaz-o uniform și pune forma de copt la cuptor pentru 35 de minute. Lasă blatul de tort să se răcească în forma de copt. Apoi îl transferi pe un grătar de răcire și cureți forma de copt pentru că vei monta deliciosul tort cu ciocolată albă și pere poșate în vin tot în ea.

Pași necesari pentru cremă de ciocolată albă

Pune 150 ml de smântână într-o crăticioară la încălzit. Adaugă ciocolata ruptă în ea și amestecă până când se topește. Stinge focul și lasă compoziția să se răcească. După răcire, adaugă vanilia și mascarponele și omogenizează compoziția. Bate restul de smântână până când capătă consistență și încorporeaz-o în crema de ciocolată albă cu mascarpone. Adaugă și un praf de sare, pentru intensificarea gustului.

Pași necesari pentru pere poșate în vin

Decojește perele, dar nu le îndepărta codițele. Toarnă vinul într-o cratiță și adaugă zahărul, batoanele de scorţişoară şi pe cel de vanilie. Așază cratița la foc mediu și și fierbe ingredientele amestecând continuu până când se topește zahărul. Adaugă perele, câte încap și fierbe-le la foc mic timp de 30 de minute.

Scoate perele în alt vas și fierbe vinul pentru alte 30 de minute. Adaugă în el și un cub de ciocolată neagră, pentru consistență.

Cum asamblezi tortul cu ciocolată albă și pere poșate în vin

Pune blatul de tort înapoi în forma de copt și întinde crema de ciocolată albă peste el. Adaugă perele deasupra și presară alune peste cremă. Pune tortul la rece pentru cel puțin două ore. Blatul de tort este ușor umed, deci nu necesită însiropare, iar crema de mascarpone va deveni mai fermă la rece.

Decorează tortul cu siropul de vin și ciocolată înainte de a-l porționa.

Dacă te va cuceri gustul și aspectul acestui tort, salvează pentru data viitoare și rețeta de tort cu mousse de ciocolată și pere poșate în vin.

Citește și
Tort cu ciocolată alb secționat pe un platou roșu și pere poșate în vin,
Galerie foto

Galerie foto

Tort cu ciocolată albă și pere poșate în vin, decorat cu alune și sirop de vin cu ciocolată neagră, alături de două pahare cu vin
Pere decojite într-o cratiță cu vin
Cremă de ciocolată albă
+21
CELE MAI CITITE
mai multe tipuri de paste
Cele mai cunoscute tipuri de paste italiene. Cum le alegi pe cele potrivite pentru tine
Cele mai cunoscute tipuri de paste italiene. Cum le alegi pe cele potrivite pentru tine
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Gâteau St. Honoré, un tort ecler cu caramel sărat pe platou
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Clătite de post cu apă minerală servite pe o farfurie gri
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată porționat pe un platou și pe o farfurie, alături de o cană cu cafea
Galerie foto
Desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată. Rețetă fără coacere
Desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată. Rețetă fără coacere
Ruladă de cacao cu migdale și creme de ciocolată cu caise din compot, porționată pe o farfurie
Galerie foto
Ruladă de cacao cu migdale și creme de ciocolată. Rețeta cu caise din compot
Ruladă de cacao cu migdale și creme de ciocolată. Rețeta cu caise din compot
Tort cu blaturi de turtă dulce pe un platou cu picior, într-un decor de iarnă
Galerie foto
Tort cu blaturi de turtă dulce, perfect pentru masa de Crăciun
Tort cu blaturi de turtă dulce, perfect pentru masa de Crăciun
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
condimente pentru carnea de miel
25 aprilie, 08:45
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă 7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
rețetă carne de porc la cuptor cu legume
25 aprilie, 06:55
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
24 aprilie, 08:01
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Drob vegetarian cu ciuperci și orez feliat și pus pe un tocător de lemn alături de trei ouă roșii
24 aprilie, 07:11
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
23 aprilie, 09:15
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
23 aprilie, 08:27
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
22 aprilie, 08:47
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată porționat
22 aprilie, 05:55
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: Doamne! Ce am făcut să merit?
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de Regina Întunericului. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Adamari López și Toni Costa demonstrează că sunt o familie unită pentru fiica lor, în ciuda faptului că s-au despărțit. Cum au apărut în mediul online
Adamari López și Toni Costa demonstrează că sunt o familie unită pentru fiica lor, în ciuda faptului că s-au despărțit. Cum au apărut în mediul online
Adamari López și Toni Costa demonstrează că sunt o familie unită pentru fiica lor, în ciuda faptului că s-au despărțit. Cum au apărut în mediul online
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
Brioșe cu mascarpone și rubarbă
Brioșe cu mascarpone și rubarbă
Brioșe cu mascarpone și rubarbă
Probleme cu părinții pe care generația Z le aduce în discuție la terapie. Care sunt cele mai mari provocări ale tinerilor
Probleme cu părinții pe care generația Z le aduce în discuție la terapie. Care sunt cele mai mari provocări ale tinerilor
Probleme cu părinții pe care generația Z le aduce în discuție la terapie. Care sunt cele mai mari provocări ale tinerilor
HelloTaste
HelloTaste
HelloTaste
Proprietățile medicinale ale ceaiului din coji de portocală. Efectele benefice ale acestei băuturi
Proprietățile medicinale ale ceaiului din coji de portocală. Efectele benefice ale acestei băuturi
Proprietățile medicinale ale ceaiului din coji de portocală. Efectele benefice ale acestei băuturi
fresh
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect

De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect

De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect

Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post

Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
închide