Tort cu ciocolată albă și pere poșate în vin. Tort fantezie de toamnă

timpul de preparare
Timp de gătire: 1 oră și 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Poți transforma momentele petrecute alături de cei dragi în momente dulci, răsfățându-i cu un tort cu ciocolată albă și pere poșate în vin. Este un tort fantezie de toamnă care cucerește instant orice gurmand.

Publicat: 24 septembrie 2022, 08:01
Tort cu ciocolată albă și pere poșate în vin, decorat cu alune și sirop de vin cu ciocolată neagră, alături de două pahare cu vin
Galerie foto

Galerie foto

Tortul cu pere poșate poate vi vedeta deserturilor de toamnă / Shutterstock

Rețeta nu este foarte complicată. Tot ce ai de făcut pentru acest tort este să prepari un blat cu ciocolată neagră și o cremă de ciocolată albă. Apoi fierbi câteva pere de toamnă în vin cu scorțișoară. Cu acestea decorezi frumos tortul, după propria imaginație.

Citește și

Perele poșate în vin sunt un adevărat deliciu culinar. Le prepară și marii bucătari atât ca desert, cât și ca garnitură la diferite fripturi sau alte preparate. Perele poșate pot fi acompaniate de diferite sosuri dulci sau picante. Dar până când le vei prepara pentru diferite fripturi, prepară-le pentru rețeta de tort pe care ți-o oferim mai jos cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu prepararea blatului de tort. Cât timp blatul stă la cuptor, te poți ocupa de crema de ciocolată albă și de perele poșate în vin.

Pași necesari pentru blat de tort cu ciocolată albă și pere poșate în vin

Separă în două boluri, albușurile de gălbenușuri. Presără sare peste albușuri și lasă-le la temperatura camerei până când pregătești ciocolata.

Taie ciocolata în bucăți mici și pune-o într-un vas. Adaugă untul tăiat în bucăți și laptele și pune cratița pe flacăra aragazului. Amestecă continuu până când untul și ciocolata se topesc și se omogenizează compoziția. Când e gata, o poți lua de pe foc și las-o la răcit.

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Bate albușurile până când devin spumoase. Adaugă treptat zahărul și bate-le în continuare cu un tel sau cu mixerul, până când bezeaua devine fermă. Amestecă gălbenușurile cu compoziția de ciocolată, răcită. Adaugă amestecul rezultat peste bezeaua de albușuri.

Folosește o spatulă și amestecăm ușor de jos în sus cu mișcări circulare până când se omogenizează din nou compoziția. Apoi, cu aceleași mișcări de jos în sus, adaugă lingură cu lingură făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul.

Pune hârtie de copt la baza tăvii, iar pereții laterali îi ungi cu ulei și presari făină. Întinde compoziția pentru blat de tort în forma de copt. Niveleaz-o uniform și pune forma de copt la cuptor pentru 35 de minute. Lasă blatul de tort să se răcească în forma de copt. Apoi îl transferi pe un grătar de răcire și cureți forma de copt pentru că vei monta deliciosul tort cu ciocolată albă și pere poșate în vin tot în ea.

Pași necesari pentru cremă de ciocolată albă

Pune 150 ml de smântână într-o crăticioară la încălzit. Adaugă ciocolata ruptă în ea și amestecă până când se topește. Stinge focul și lasă compoziția să se răcească. După răcire, adaugă vanilia și mascarponele și omogenizează compoziția. Bate restul de smântână până când capătă consistență și încorporeaz-o în crema de ciocolată albă cu mascarpone. Adaugă și un praf de sare, pentru intensificarea gustului.

Pași necesari pentru pere poșate în vin

Decojește perele, dar nu le îndepărta codițele. Toarnă vinul într-o cratiță și adaugă zahărul, batoanele de scorţişoară şi pe cel de vanilie. Așază cratița la foc mediu și și fierbe ingredientele amestecând continuu până când se topește zahărul. Adaugă perele, câte încap și fierbe-le la foc mic timp de 30 de minute.

Scoate perele în alt vas și fierbe vinul pentru alte 30 de minute. Adaugă în el și un cub de ciocolată neagră, pentru consistență.

Cum asamblezi tortul cu ciocolată albă și pere poșate în vin

Pune blatul de tort înapoi în forma de copt și întinde crema de ciocolată albă peste el. Adaugă perele deasupra și presară alune peste cremă. Pune tortul la rece pentru cel puțin două ore. Blatul de tort este ușor umed, deci nu necesită însiropare, iar crema de mascarpone va deveni mai fermă la rece.

Decorează tortul cu siropul de vin și ciocolată înainte de a-l porționa.

Dacă te va cuceri gustul și aspectul acestui tort, salvează pentru data viitoare și rețeta de tort cu mousse de ciocolată și pere poșate în vin.

Citește și
Tort cu ciocolată alb secționat pe un platou roșu și pere poșate în vin,
Galerie foto

Galerie foto

Tort cu ciocolată albă și pere poșate în vin, decorat cu alune și sirop de vin cu ciocolată neagră, alături de două pahare cu vin
Pere decojite într-o cratiță cu vin
Cremă de ciocolată albă
+21
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Paste cu pesto de leurdă în farfurie, alături de un borcan cu pesto și frunze de leurdă
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Torta della Nonna servit pe un suport special
Torta della Nonna, rețeta tortului pe care îl fac toate bunicile din Italia
Torta della Nonna, rețeta tortului pe care îl fac toate bunicile din Italia
Tort cu mousse de ciocolată albă și jeleu de fructe de pădure
Galerie foto
Tort cu mousse de ciocolată albă și jeleu de fructe de pădure
Tort cu mousse de ciocolată albă și jeleu de fructe de pădure
Tort cu creme de ciocolată și zmeură
Galerie foto
Tort cu ciocolată și zmeură. O armonie de arome și culori
Tort cu ciocolată și zmeură. O armonie de arome și culori
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
24 martie, 07:23
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
23 martie, 05:31
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Paste cu pesto de leurdă în farfurie, alături de un borcan cu pesto și frunze de leurdă
22 martie, 13:27
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Zodia care poate avea un 2025 fabulos începând cu zilele următoare. Nativul a cărui viață se schimbă în bine
Zodia care poate avea un 2025 fabulos începând cu zilele următoare. Nativul a cărui viață se schimbă în bine
Zodia care poate avea un 2025 fabulos începând cu zilele următoare. Nativul a cărui viață se schimbă în bine
A plecat la marea armată de îngeri din cer. Alex, militarul găsit împuşcat în cap în Târgu Jiu, a murit după 5 zile de comă
"A plecat la marea armată de îngeri din cer". Alex, militarul găsit împuşcat în cap în Târgu Jiu, a murit după 5 zile de comă
"A plecat la marea armată de îngeri din cer". Alex, militarul găsit împuşcat în cap în Târgu Jiu, a murit după 5 zile de comă
Celebrul milionar care şi-a tocat întreaga avere de peste 20 de milioane de euro şi nu regretă deloc: „Aş face totul la fel. Sunt fericit”
Celebrul milionar care şi-a tocat întreaga avere de peste 20 de milioane de euro şi nu regretă deloc: „Aş face totul la fel. Sunt fericit”
Celebrul milionar care şi-a tocat întreaga avere de peste 20 de milioane de euro şi nu regretă deloc: „Aş face totul la fel. Sunt fericit”
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Ce este și cum se manifestă bigorexia. E boala ultimilor ani, mai ales la băieți și bărbați
Ce este și cum se manifestă bigorexia. E boala ultimilor ani, mai ales la băieți și bărbați
Ce este și cum se manifestă bigorexia. E boala ultimilor ani, mai ales la băieți și bărbați
Riscul la care te expui când mesteci gumă. Ce ar ajunge în saliva ta
Riscul la care te expui când mesteci gumă. Ce ar ajunge în saliva ta
Riscul la care te expui când mesteci gumă. Ce ar ajunge în saliva ta
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Topul liceelor din Bucureşti. Cele mai căutate la admiterea din 2025
Topul liceelor din Bucureşti. Cele mai căutate la admiterea din 2025
Topul liceelor din Bucureşti. Cele mai căutate la admiterea din 2025
Nelly a dezvăluit că s-a căsătorit cu Ashanti pentru că nu voia ca ea să fie doar mama copilului său
Nelly a dezvăluit că s-a căsătorit cu Ashanti pentru că „nu voia ca ea să fie doar mama copilului său”
Nelly a dezvăluit că s-a căsătorit cu Ashanti pentru că „nu voia ca ea să fie doar mama copilului său”
Tot ce trebuie să știi despre ecografia transvaginală
Tot ce trebuie să știi despre ecografia transvaginală
Tot ce trebuie să știi despre ecografia transvaginală
fresh
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
închide