Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Americană

Acest tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos are o combinație deosebită de texturi și arome. Are un blat catifelat și ușor acrișor, și o cremă fină, în care mascarponele și ciocolata albă se îmbină armonios cu aroma exotică a cocosului. Este un tort rafinat, perfect pentru ocazii speciale. Are un contrast cromatic spectaculos între roșul intens al blatului și albul imaculat al cremei.

Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos secționat pe platou și două porții pe farfurii
Galerie foto

Galerie foto

Fiecare felie este o mică operă de artă – dulce, fină și memorabilă / Profimedia Images

Blatul are o aromă subtilă de cacao și o notă ușor acrișoară. Este fin, dar suficient de ferm pentru a susține crema bogată. Crema de mascarpone cu ciocolată albă și cocos este mătăsoasă și aerată. Combină dulceața delicată a ciocolatei albe cu aroma exotică a cocosului și aciditatea brânzei mascarpone.

Citește și

Contrastul dintre blatul roșu intens și crema albă ca zăpada are și un joc interesant de arome. Dulceața discretă a cremei pune în valoare finețea blatului. Iar fulgii de cocos adaugă un plus de textură, completând armonios compoziția.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă mai jos lista de ingrediente și pași necesari pentru a prepara și tu deliciosul tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos.

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de pregătirea ingredientelor pentru prepararea blatului, preîncălzește cuptorul la 175°C și tapetează cu hârtie de copt 3 tăvi de 20 cm diametru. Poți coace blatul într-o singură tavă și îl tai ulterior.

Cum prepari blatul pentru tort Red Velvet cu vișine din compot

Într-un bol mare, cerne făina, pudra de cacao, praful de copt, bicarbonatul și sarea.

Într-un alt bol, amestecă zahărul cu uleiul până obții o compoziție cremoasă. Adaugă ouăle, unul câte unul, mixând bine după fiecare. Incorporează extractul de vanilie și oțetul.

Adaugă colorantul roșu în iaurt, apoi toarnă-l treptat peste compoziția lichidă. Incorporează ingredientele uscate în amestecul lichid, în 2-3 tranșe, amestecând ușor cu o spatulă.

Toarnă aluatul în tăvi și coace blaturile de tort timp de 20-25 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.

Lasă blaturile să se răcească complet înainte de asamblare.

Prepararea cremei de mascarpone cu ciocolată albă și cocos

Rupe ciocolata albă bucăți și topește-o la bain-marie sau în reprize scurte la microunde. Las-o să se răcească ușor.

Într-un bol mare, amestecă mascarponele cu zahărul pudră și vanilia până devine cremos.

Într-un alt bol, bate smântâna pentru frișcă până obții o textură pufoasă, dar nu prea tare. Încorporează ciocolata albă topită și răcită în mascarpone, amestecând ușor cu o spatulă.

Adaugă frișca bătută și fulgii de cocos măcinați, amestecând cu mișcări largi pentru a păstra textura aerată.

Asamblare tort Red Velvet cu vișine din compot

Așază primul blat pe un platou și întinde un strat generos de cremă de mascarpone cu ciocolată albă și cocos.

Adaugă al doilea blat și repetă procedeul.

Pune ultimul blat și acoperă întreaga suprafață a tortului cu crema rămasă. Nivelează cu o spatulă pentru un aspect elegant și ridică marginile formând o albie. Adaugă acolo vișinele trecute prin fulgii de cocos și zahăr pudră.

Lasă tortul la rece 4-5 ore înainte de a-l secționa.

Descoperă și o rețetă de guguluf Red Velvet cu glazură Royal Icing și căpșuni.

Sfaturi pentru reușita tortului

Pentru o culoare intensă și uniformă, evită coloranții lichizi, care pot dilua aluatul. Folosește un colorant de calitate sub formă de gel.

Nu amesteca excesiv blatul. În momentul în care combini ingredientele uscate cu cele lichide, amestecă doar cât să se omogenizeze, pentru a păstra textura aerată.

Lasă blaturile să se răcească complet înainte de a le acoperi cu cremă, altfel aceasta se va înmuia și tortul nu se va asambla bine.

Dacă ai timp, lasă tortul asamblat la frigider peste noapte. Gusturile se vor întrepătrunde și textura va deveni perfectă.

Acest tort este ideal pentru aniversări, sărbători sau pur și simplu atunci când vrei să impresionezi pe cineva cu un desert elegant și rafinat. Gustul său sofisticat și echilibrat îl face irezistibil, iar combinația dintre Red Velvet și crema de mascarpone cu ciocolată albă și cocos adaugă un plus de eleganță și savoare.

 

Citește și
Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos secționat, alături de două pahare cu vin
Galerie foto

Galerie foto

Femeie adăugând crema de cocos peste blaturile de tort
Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos secționat pe platou și două porții pe farfurii
+1
CELE MAI CITITE
Gogoși înfuriate decorate cu puțin zahăr
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Chec de post zebrat porționat
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Galerie foto
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
maioneză de post de la mănăstire
06:31
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Prăjitură de post cu mere cuburi, porționată pe un platou
05:52
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
Tocană de pui cu vinete năut și roșii
05:06
Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci
Gutui coapte cu nuci și miere pe o farfurie cu furculiță și într-un bol de sticlă
24 noiembrie, 13:39
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
carne de curcan pe un tocător
24 noiembrie, 05:49
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
cartofii țărănești cu ceapă
24 noiembrie, 05:47
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii
23 noiembrie, 06:59
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute
Cum se curăță scoicile
23 noiembrie, 05:57
Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Explozie într-un bloc din Buftea: 4 victime. Există risc de prăbuşire
Explozie într-un bloc din Buftea: 4 victime. Există risc de prăbuşire
Explozie într-un bloc din Buftea: 4 victime. Există risc de prăbuşire
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
Muffins cu cacao de post
Muffins cu cacao de post
Muffins cu cacao de post
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
fresh
Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții

Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții

Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții

Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute

Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute

Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă

Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă

Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant

Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
închide