Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți recomandăm pentru același platou, trei rețete de ouă umplute.
Cele trei tipuri de ouă umplute se deosebesc prin compoziția de umplere. Vei avea pe același platou contrast de texturi și gusturi, dar și contrast de culori. Însă dacă timpul îți permite, mai poți prepara și alte compoziții de umpluturi, gustoase și colorate.
Cu cât folosești mai multe ingrediente colorate pentru umplerea ouălor, cu atât platoul va arăta mai spectaculos. Descoperă și o rețetă de ouă umplute cu cremă din sfeclă roșie cu hrean și nuci. Combinația de ingrediente este absolut delicioasă și hrănitoare. Iar mai jos vei descoperi cele trei rețete de ouă umplute, pentru același platou, detaliate pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru toate cele trei variante de ouă umplute începi cu fierberea ouălor. Acestea trebuie să fie tari. Apoi le decojești, le secționezi în jumătăți și separi gălbenușurile. Apoi prepari pentru fiecare variantă compoziția de umplere, pe care o vei amesteca cu gălbenușurile.
Descoperă și cum faci ouă fierte moi sau tari, cum și în cât timp se gătesc corect.
Cum prepari cele trei rețete de ouă umplute
Cea mai simplă rețetă este cea a ouălor umplute cu maioneză. Începe cu aceasta și dacă adori gustul maionezei, poți adăuga câte puțin din ea și la celelalte variante de ouă umplute.
Pașii necesari pentru ouă umplute cu maioneză
Pentru a prepara maioneza, mai întâi amestecă muștarul cu gălbenușul crud. Adaugă și un praf de sare, apoi începe să picuri câte puțin din ulei, în timp ce amesteci energic, cu mixerul. Pasează gălbenușurile fierte și amestecă-le cu maioneza.
Presară și puțin piper, dar și boia de ardei, pentru un plus de gust. Trece compoziția rezultată prin sită, pentru a deveni cremoasă și mai fină.
Pune-o într-un dispozitiv de decorat prăjituri, cu capăt stelat și, umple cu ea jumătățile de albușuri fierte. Pentru un plus de aspect, decorează ouăle umplute cu verdeață tocată mărunt.
Pașii necesari pentru ouă umplute cu pastă de avocado și spanac
Pentru această variantă va trebui să prepari rețeta clasică de guacamole. Începe prin a toca cât mai fin frunzele de le ceapa verde și de la usturoiul verde. Apoi toacă fin și frunzele de spanac.
Scoate miezul de la fructul avocado și stropește-l imediat cu suc de lămâie pentru a nu oxida. Pasează-l bine cu o furculiță și amestecă-l cu ingredientele tocate. Presară sare și piper, apoi adaugă crema de brânză și gălbenușurile fierte și pasate.
Omogenizează bine compoziția și trece-o prin sită, ca și la pasul anterior, pentru a deveni cremoasă și fină. Pune și această compoziție în dispozitivul de decorat deserturi și umple jumătățile de albușuri cu ea. Decorează-le și pe acestea cu verdeață.
Pașii necesari pentru ouă umplute cu pate de somon afumat
Pentru ultima dintre cele trei rețete de ouă umplute, mai întâi pune somonul din conservă la scurs într-o sită. După ce este bine scurs, amestecă-l cu fileul de somon afumat, rupt în bucăți mai mici. Pune deoparte puțin file de somon și pentru decor.
Peste cele două tipuri de somon adaugă pasta de hrean și puțin suc de lămâie. Cu ajutorul blenderului pasează bine amestecul de ingrediente. Mai adaugă puțină cremă de brânză pentru a potrivi textura compoziției și trece-o prin sită.
Umple jumătățile de albușuri cu această compoziție, folosind același dispozitiv de decorare. Decorează-le și pe acestea după imaginație și așază-le pe toate pe același platou.
Tot pentru același platou mai poți prepara și rețeta de ouă umplute cu ton.