Ouă scoțiene. Rețetă de chiftele umplute cu ouă fierte
Pentru un platou cu aperitive sau doar pentru atunci când dorești o rețetă de gustare delicioasă, poți prepara rețeta de ouă scoțiene. Este de fapt o rețetă de chiftele umplute cu ouă, foarte gustoase și consistente.
Galerie foto
Chiftelele fac parte dintre cele mai adorate gustări și pot fi preparate în multe moduri. Pot fi preparate dintr-un singur tip de carne sau din amestec, dar pot fi preparate și din legume sau din pește. Pot fi servite ca aperitive, dar și ca fel principal, incluse în diferite sosuri. Cea mai populară este rețeta de chiftele în sos de roșii cu uaturoi.
Un avantaj al chiftelelor umplute cu ouă fierte față de cele clasice este aspectul spectaculos când sunt secționate. Atunci când te hotărăști să le așezi pe platoul cu aperitive festive este ideal să le secționezi în jumătăți. Compoziția de carne tocată o poți alege după preferințe. Poți folosi amestecul clasic de carne pentru chiftele, o parte de carne de vită și două părți din carne de porc. Dar poți folosi și carne de pui, dar și de miel.
Descoperă și o rețetă de chifteluțe în aluat de bere, preparate la cuptor, perfecte pentru gustări, dar și pentru platoul cu aperitive. Iar mai jos, vei descoperi rețeta de chiftele umplute cu ouă fierte, denumite ouă scoțiene.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi pregătești compoziția pentru chiftele. Amesteci într-un bol carnea tocată cu ceapa tocată și usturoiul trecut prin presă. Presară sare, piper și boia de ardei și amestecă bine toate ingredientele. Poți opta pentru condimentele preferate. Mai adaugă un ou crud și verdeața tocată mărunt.
Omogenizează bine compoziția și las-o deoparte până când fierbi ouăle Descoperă aici cum se prepară ouă fierte moi sau tari.
Cum prepari ouă scoțiene
Pentru a prepara chiftelele umplute cu ouă fierte, pregătește trei boluri, o tavă de copt și șase hârtiuțe pentru brioșe.
În primul bol amestecă un ou crud cu o linguriță de făină, un praf de sare și un praf de piper. În al doilea bol pune făină, iar în al treilea bol pune pesmetul. Curăță ouăle fierte și trece-le mai întâi prin făină. Împarte carnea tocată în șase părți și modelează-le sub formă de bile, iar în interiorul lor adaugi ouăle fierte.
După formare, trece chiftelele umplute cu ouă fierte prin făină, apoi prin compoziția de ou crud. Tăvălește-le bine prin pesmet să se acopere pe toate părțile și așază-le în hârtiuțele de brioșe.
Stropește-le cu puțin ulei și introdu tava în cuptor. Setează temperatura la 180 de grade Celsius și timpul la 45 de minute. Pe la jumătatea timpului întoarce chiftelele pe partea cealaltă pentru a se rumeni uniform. Dacă îți plac chiftelele prăjite, nu ezita să prăjești și ouăle scoțiene în ulei. Însă, vor fi mai sănătoase preparate la cuptor.
Lasă delicioasele ouă scoțiene să se tempereze, apoi le poți secționa frumos în jumătăți. Vor arăta spectaculos secționate și îi vor cuceri pe cei care le vor savura.
Tot din categoria rețetelor de chiftele îți mai recomandăm să încerci și rețeta de chiftele de orez. Este o rețetă rapidă și ușor de preparat.
Galerie foto