Ouă umplute cu cremă de avocado. Rețeta unui adevărat deliciu pentru platoul de aperitive

Dacă ești în căutarea unui aperitiv mai deosebit, atunci poți încerca rețeta de ouă umplute cu cremă de avocado. Ușor de preparat, dar cu un impact vizual și gustativ deosebit, acest preparat se poate personaliza în nenumărate feluri, adaptându-se oricărei preferințe sau ocazii.

Ouă umplute cu cremă de avocado
Ouăle umplute cu cremă de avocado se păstează la rece până în momentul servirii/ Shutterstock

Prepararea ouălor umplute începe cu alegerea ouălor proaspete. Răcirea rapidă a ouălor este esențială pentru a preveni crăparea și pentru a facilita curățarea cojii. Umplutura este locul unde creativitatea se poate exprima: de la combinații simple cu maioneză și muștar, la variante mai sofisticate cu avocado, cremă de brânză sau chiar carne afumată.

Condimentele joacă un rol important. Adăugarea unor ingrediente precum mărarul proaspăt, ceapa verde sau paprika poate face diferența în final.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cât se țin la fiert ouăle înainte de a le pregăti

Ouăle trebuie fierte timp de 10-12 minute pentru a obține un gălbenuș ferm, ideal pentru preparate precum ouăle umplute.

Este important să le pui într-o cratiță cu apă rece și să le fierbi la foc mediu. După ce apa începe să fiarbă, reduci puțin focul pentru a preveni spargerea ouălor. După fierbere, lasă ouăle să se răcească în apă rece sau cu gheață, pentru a opri procesul de fierbere și a le face mai ușor de curățat.

Rețetă de ouă umplute cu avocado

Pentru un aspect cu adevărat atrăgător, decorarea ouălor umplute este la fel de importantă ca gustul. Fie că alegi să folosești ierburi aromatice proaspete, felii de măsline, ardei roșu sau chiar câteva boabe de pește sau icre negre, fiecare detaliu contează.

De asemenea, aspectul ordonat al ouălor umplute, cu umplutura distribuită uniform și albușurile intacte, adaugă eleganță mesei. Aceste mici delicii sunt nu doar delicioase, ci și un simbol al ospitalității și rafinamentului culinar, fiind perfecte pentru orice masă festivă sau eveniment special.

Ingrediente

  • 6 ouă mari
  • 1 avocado copt
  • 2 linguri de iaurt grecesc sau smântână
  • 1 linguriță de muștar Dijon
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • sare și piper după gust
  • 1-2 linguri de ceapă verde sau ierburi proaspete tocate (opțional, pentru garnitură)

Mod de preparare

Pentru început, se pun ouăle într-o cratiță cu apă rece și se fierb timp de 10-12 minute, până când sunt tari. După ce s-au fiert, se scot din apă și se lasă la răcit sub un jet de apă rece.

Odată ce ouăle s-au răcit complet, se curăță cu grijă de coajă și se taie pe jumătate, pe lungime. Li se scot galbenușurile și se pun într-un bol mare, având grijă să ca albușurile să rămână intacte pentru umplere.

Apoi, se tai avocado pe jumătate. I se îndepărtează sâmburele și i se scoate pulpa, care se pune în bolul cu gălbenușurile. Se adaugă iaurtul sau smântâna, muștarul, sucul de lămâie și se condimentează cu sare și piper după gust. Cu ajutorul unei furculițe, se zdrobesc avocado și galbenușurile, amestecând până se obține o compoziție fină și omogenă.

După aceea, se umple fiecare jumătate de albuș cu amestecul de avocado, folosind o lingură sau un pos. Se pot decora cu ceapă verde tocată sau ierburi proaspete. De asemenea, se paote adăuga un praf de paprika pentru un plus de savoare.

Trucuri pentru cele mai bune ouă umplute

Pentru cele mai bune ouă umplute, câteva trucuri simple te pot ajuta să obții un preparat delicios și aspectuos. În primul rând, este esențial ca ouăle să fie fierte corect, astfel încât gălbenușul să fie ferm, dar să nu fie prea uscat. Un timp de fierbere de aproximativ 10-12 minute este ideal. Răcirea rapidă a ouălor în apă rece sau cu gheață ajută la prevenirea apariției petelor verzi pe marginea galbenușului.

În al doilea rând, pentru umplutura perfectă, este important ca gălbenușurile să fie pasate bine, astfel încât să obții o cremă fină și omogenă. Poți folosi o furculiță sau un mixer pentru a le face cât mai fine. Pentru un gust mai bogat, adaugă ingrediente precum maioneză sau iaurt grecesc, iar pentru un plus de savoare, muștarul sau condimentele potrivite (sare, piper, boia) sunt esențiale.

De asemenea, asigură-te că albușurile sunt umplute uniform, fără a le supraîncărca, pentru a menține un aspect curat și ordonat. Dacă vrei să adaugi un strop de culoare și textură, poți decora cu ierburi proaspete (ceapă verde, pătrunjel sau mărar) sau chiar cu câteva felii de măsline sau ardei iute pentru un contrast interesant.

Citește și
CELE MAI CITITE
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao într-o tavă de lemn
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Prăjitură cu vanilie și mac porționată și decorată cu crenguțe de brad și merișoare
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Tort Raffaello
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Două pahare cu Tiramisu cu cremă de cocos
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
femeie făcând piure de cartofi
Ți se pare că piureul de cartofi este mai bun la restaurant? Iată de ce
Ți se pare că piureul de cartofi este mai bun la restaurant? Iată de ce
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
salate de cartofi
5 idei de salate de cartofi pe care trebuie să le încerci
5 idei de salate de cartofi pe care trebuie să le încerci
Fursecuri boabe de cafea într-un bol și pe un tocător, alături de un bol cu boabe de cafea și o ceașcă cu cafea
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Zeppole di San Giuseppe
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două porții de ciorbă de varză acră cu cartofi
11 decembrie, 05:00
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
11 decembrie, 04:42
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
11 decembrie, 04:07
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Trei secțiuni de blat de tort
10 decembrie, 12:23
Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil
salate de cartofi
10 decembrie, 06:56
5 idei de salate de cartofi pe care trebuie să le încerci 5 idei de salate de cartofi pe care trebuie să le încerci
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
10 decembrie, 05:30
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Mai multe legături de praz pe un fundal alb
9 decembrie, 15:51
(P) Super legumele care schimbă regulile alimentației sănătoase (P) Super legumele care schimbă regulile alimentației sănătoase
Fursecuri boabe de cafea într-un bol și pe un tocător, alături de un bol cu boabe de cafea și o ceașcă cu cafea
9 decembrie, 09:00
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Orez cu lapte preparat după cea mai simplă rețetă
Orez cu lapte preparat după cea mai simplă rețetă
Orez cu lapte preparat după cea mai simplă rețetă
Târgul de Crăciun unde o felie cu untură e 10 lei. Şoriciul, la fel de scump ca vita Angus
Târgul de Crăciun unde o felie cu untură e 10 lei. Şoriciul, la fel de scump ca vita Angus
Târgul de Crăciun unde o felie cu untură e 10 lei. Şoriciul, la fel de scump ca vita Angus
Celebra companie din România care a fost achiziţionată de un colos din Franţa: amp;#8220;Pot ieşi la pensie acum”
Celebra companie din România care a fost achiziţionată de un colos din Franţa: amp;#8220;Pot ieşi la pensie acum”
Celebra companie din România care a fost achiziţionată de un colos din Franţa: amp;#8220;Pot ieşi la pensie acum”
Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN, 11 decembrie 2025. Alexia este dată afară din casă. Unde se mută Ana și ce secret greu află Basty
Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN, 11 decembrie 2025. Alexia este dată afară din casă. Unde se mută Ana și ce secret greu află Basty
Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN, 11 decembrie 2025. Alexia este dată afară din casă. Unde se mută Ana și ce secret greu află Basty
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
6 medicamente care nu se combină bine cu suplimentul de vitamina D, potrivit farmaciștilor
6 medicamente care nu se combină bine cu suplimentul de vitamina D, potrivit farmaciștilor
6 medicamente care nu se combină bine cu suplimentul de vitamina D, potrivit farmaciștilor
fresh
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă

Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă

Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă

Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil

Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil

5 idei de salate de cartofi pe care trebuie să le încerci

5 idei de salate de cartofi pe care trebuie să le încerci

Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea

Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea

Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos

Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
închide