Turte chinezești, la tigaie, umplute cu ceapă verde
Pentru micul dejun sau pentru gustările de mai târziu, rețeta de turte chinezești, la tigaie, umplute cu ceapă verde, poate fi una dintre opțiuni. Se prepară destul de ușor și nu necesită ingrediente multe.
Galerie foto
Turtele la tigaie sunt ideale atunci când rămâi fără pâine sau când ai poftă de pâine proaspătă de casă. Avantajul lor este că se prepară într-un timp mai scurt și ies mai gustoase. Le poți prepara simple sau cu diferite umpluturi. În plus, au gustul copilăriei pentru că, mulți dintre noi am crescut cu ele. Le preparau bunicile pe plita sobei, la gura căreia stăteam la povești.
Comparativ cu turtele preparate după rețeta bunicii, cele chinezești au la bază un aluat mult mai simplu. Nu este un aluat dospit precum cel pentru pâinea clasică. Este un aluat opărit, care necesită un timp scurt de relaxare, după frământare. Iar umplute cu ceapă verde sunt foarte gustoase și vor avea un aspect interesant.
Descoperă aici și rețeta de turte la tigaie din aluat simplu de pâine, așa cum o prepara bunica. Iar în continuare îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de turte chinezești la tigaie, umplute cu ceapă verde.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe prin a aduce pe masa de lucru toate ingredientele necesare rețetei, dar și ustensilele de lucru. Ai nevoie de un bol încăpător, o sită, o spatulă, tel sau mixer și o tigaie.
Cum prepari turte chinezești la tigaie
Trece făina prin sită în bolul de frământare pregătit. Adaugă sarea peste făină și amestecă-le bine cu o spatulă.
Pune apa într-un ibric așezat pe flacăra aragazului și las-o să fiarbă până când începe să clocotească. Adaug-o imediat peste făina din bol și amestecă intens până când este complet absorbită și se formează un aluat compact.
Lasă aluatul să se răcorească puțin, apoi îl frămânți pe masa presărată cu făină, până când nu va mai fi lipicios. Modelează-l sub formă de rulou și lasă-l la odihnit 10-15 minute.
Între timp, ocupă-te de ceapa verde pe care o clătești bine cu apă rece și o scurgi. Apoi o toci în rondele.
Pentru a forma și coace turtele, secționează ruloul de aluat în 4-5 bucăți aproximativ egale. Întinde fiecare bucată de aluat pe masa presărată cu făină, în forma unui disc subțire. Folosește sucitorul de aluaturi pe care îl treci prin făină pentru a nu se lipi aluatul de el.
Unge discul de aluat la suprafață cu ulei de măsline. Presară rondele de ceapă verde pe toată suprafața și rulează-l strâns. Ruloul obținut îl mai rulezi odată sub formă de melc sau de spirală. Îl aplatizezi ușor cu sucitorul de aluaturi, obținând o turtă de dimensiunea tigăii. Poți folosi o tigaie cu diametrul de 24 cm.
Repeți procedeul cu fiecare bucată de aluat.
Unge tigaia cu ulei și pune-o la încins, apoi așază prima turtă. Rumenește-o pe prima parte, unge-o la suprafață cu ulei și întoarce-o cu o spatulă. Las-o să se rumenească și pe a doua parte.
Ies foarte gustoase, aceste turte chinezești la tigaie, umplute cu ceapă verde. Sunt crocante la exterior, iar la interior aluatul este foietat.
Iar dacă te vor cuceri, pentru data viitoare îți propunem să încerci rețeta de paratha, lipie indiană cu unt.
Galerie foto