Turte chinezești, la tigaie, umplute cu ceapă verde

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Mic dejun
tipul bucătăriei
bucătăria: Asiatică

Pentru micul dejun sau pentru gustările de mai târziu, rețeta de turte chinezești, la tigaie, umplute cu ceapă verde, poate fi una dintre opțiuni. Se prepară destul de ușor și nu necesită ingrediente multe.

Patru turte chinezești la tigaie, umplute cu ceapă verde și una montată pe un tocător de lemn cu sucitor
Galerie foto

Galerie foto

Aluatul pentru turte se modelează sub formă de spirală / Shutterstock

Turtele la tigaie sunt ideale atunci când rămâi fără pâine sau când ai poftă de pâine proaspătă de casă. Avantajul lor este că se prepară într-un timp mai scurt și ies mai gustoase. Le poți prepara simple sau cu diferite umpluturi. În plus, au gustul copilăriei pentru că, mulți dintre noi am crescut cu ele. Le preparau bunicile pe plita sobei, la gura căreia stăteam la povești.

Citește și

Comparativ cu turtele preparate după rețeta bunicii, cele chinezești au la bază un aluat mult mai simplu. Nu este un aluat dospit precum cel pentru pâinea clasică. Este un aluat opărit, care necesită un timp scurt de relaxare, după frământare. Iar umplute cu ceapă verde sunt foarte gustoase și vor avea un aspect interesant.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și rețeta de turte la tigaie din aluat simplu de pâine, așa cum o prepara bunica. Iar în continuare îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de turte chinezești la tigaie, umplute cu ceapă verde.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe prin a aduce pe masa de lucru toate ingredientele necesare rețetei, dar și ustensilele de lucru. Ai nevoie de un bol încăpător, o sită, o spatulă, tel sau mixer și o tigaie.

Cum prepari turte chinezești la tigaie

Trece făina prin sită în bolul de frământare pregătit. Adaugă sarea peste făină și amestecă-le bine cu o spatulă.

Pune apa într-un ibric așezat pe flacăra aragazului și las-o să fiarbă până când începe să clocotească. Adaug-o imediat peste făina din bol și amestecă intens până când este complet absorbită și se formează un aluat compact.

Lasă aluatul să se răcorească puțin, apoi îl frămânți pe masa presărată cu făină, până când nu va mai fi lipicios. Modelează-l sub formă de rulou și lasă-l la odihnit 10-15 minute.

Între timp, ocupă-te de ceapa verde pe care o clătești bine cu apă rece și o scurgi. Apoi o toci în rondele.

Pentru a forma și coace turtele, secționează ruloul de aluat în 4-5 bucăți aproximativ egale. Întinde fiecare bucată de aluat pe masa presărată cu făină, în forma unui disc subțire. Folosește sucitorul de aluaturi pe care îl treci prin făină pentru a nu se lipi aluatul de el.

Unge discul de aluat la suprafață cu ulei de măsline. Presară rondele de ceapă verde pe toată suprafața și rulează-l strâns. Ruloul obținut îl mai rulezi odată sub formă de melc sau de spirală. Îl aplatizezi ușor cu sucitorul de aluaturi, obținând o turtă de dimensiunea tigăii. Poți folosi o tigaie cu diametrul de 24 cm.

Repeți procedeul cu fiecare bucată de aluat.

Unge tigaia cu ulei și pune-o la încins, apoi așază prima turtă. Rumenește-o pe prima parte, unge-o la suprafață cu ulei și întoarce-o cu o spatulă. Las-o să se rumenească și pe a doua parte.

Ies foarte gustoase, aceste turte chinezești la tigaie, umplute cu ceapă verde. Sunt crocante la exterior, iar la interior aluatul este foietat.

Iar dacă te vor cuceri, pentru data viitoare îți propunem să încerci rețeta de paratha, lipie indiană cu unt.

Citește și
Două turte chinezești la tigaie, umplute cu ceapă verde
Galerie foto

Galerie foto

Turte chinezești secționate pe o farfurie alături de un bol cu sos de soia și câteva fire de ceapă verde
Pasul de rumenire în tigaie a turtei chinezești
Patru turte chinezești la tigaie, umplute cu ceapă verde și una montată pe un tocător de lemn cu sucitor
+1
CELE MAI CITITE
Varză cu orez și morcovi în bol negru cu lingură de lemn
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Baba Ganoush
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Supă de sfeclă roșie
Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust
Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust
camembert la cuptor
Camembert la cuptor. Pare o rețetă pretențioasă, dar e gata rapid și are gust delicios
Camembert la cuptor. Pare o rețetă pretențioasă, dar e gata rapid și are gust delicios
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Trei turte la tigaie din aluat simplu de pâine pe i farfurie ținută în mâini
Galerie foto
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
Turtă cu ceapă verde ruptă în mâini
Galerie foto
Turte cu ceapă verde, preparate la tigaie. Rețetă de post
Turte cu ceapă verde, preparate la tigaie. Rețetă de post
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Trei frigărui de somon cu legume pe o farfurie, felii de lămâie și frunze de pătrunjel
21 noiembrie, 13:16
Frigărui de somon cu legume. Prospețime mediteraneeană pe o frigăruie Frigărui de somon cu legume. Prospețime mediteraneeană pe o frigăruie
Porție de pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză pe o farfurie albă ținută în mâini
21 noiembrie, 07:40
Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, în două boluri
21 noiembrie, 07:33
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori
pilaf sârbesc cu legume
20 noiembrie, 09:29
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Chec de post zebrat porționat
20 noiembrie, 06:23
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
20 noiembrie, 05:50
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
19 noiembrie, 06:58
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean în bol cu furculiță
19 noiembrie, 05:48
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
Au dispărut ouăle din magazine sau au preț dublu. Fermierii le trimit la export
Au dispărut ouăle din magazine sau au preț dublu. Fermierii le trimit la export
Au dispărut ouăle din magazine sau au preț dublu. Fermierii le trimit la export
Ioana Țiriac, declarație rară despre tatăl ei. Dezvăluirea unică făcută: Doar el putea să facă asta
Ioana Țiriac, declarație rară despre tatăl ei. Dezvăluirea unică făcută: „Doar el putea să facă asta”
Ioana Țiriac, declarație rară despre tatăl ei. Dezvăluirea unică făcută: „Doar el putea să facă asta”
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
File de cod cu roșii și măsline negre
File de cod cu roșii și măsline negre
File de cod cu roșii și măsline negre
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
fresh
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos

Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos

Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne

Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne

Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori

Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori

Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză

Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză
închide