Ultima cină de pe Titanic. Meniul cu 11 feluri de mâncare care a fost servit înainte de impact

Despre Titanic s-a vorbit atât de mult încât se știu foarte multe detalii despre ce s-a întâmplat cu oamenii de acolo. Datorită meniurilor recuperate în urma tragediei, s-a aflat chiar și ce au mâncat pasagerii la ultimele lor mese de la bordul navei. Iată ce a conținut ultima cină de pe Titanic.

Publicat: 4 iulie 2022, 11:17 / Actualizat: 22 iulie 2022, 13:08
Vasul Titanic, plutind pe apele Oceanului Atlantic
Galerie foto

Galerie foto

Ultima cină de pe Titanic. Meniul cu 11 feluri de mâncare care a fost servit înainte de impact / Shutterstock

RMS Titanic, o navă de lux, s-a scufundat la primele ore ale zilei de 15 aprilie 1912, în largul coastei Newfoundland, în Atlanticul de Nord. Nava s-a izbit de un aisberg în timpul călătoriei sale inaugurale. 

Din cei 2.240 de pasageri și echipajul de la bord, peste 1.500 și-au pierdut viața în dezastru. Titanic a inspirat nenumărate cărți, articole și filme. Povestea navei Titanic a intrat în conștiința publicului ca o poveste de avertizare despre pericolele orgoliului uman.

Ultima cină de pe Titanic: ce conținea meniul

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Oaspeții de primă clasă ai Titanicului au plătit sute de lire sterline (echivalentul a zeci de mii de dolari astăzi) pentru biletele lor. Meniul s-a reflectat în preț. 

Prânzul decadent și meniurile de cină cu 10 feluri de mâncare din 14 aprilie 1912 arată că acolo se servea o bucătăriei de înaltă clasă. Preparate cu nume sofisticate, gătite la foc mic sau la aburi, toate cele de mai jos au delectat pasagerii.

Poți vedea mai jos cu ce s-au delectat oaspeții de pe Titanic înainte de tragedie.

Citește și

Somon poșat cu sos mousseline și castraveți

La cina din 14 aprilie, unii oaspeți de la bordul Titanicului au mâncat pește servit cu un sos de frișcă neîndulcită și sos olandez cu castraveți tăiați.

Pui à la Maryland

Numit după statul SUA, acest fel de mâncare de prânz constă din pui pane servit cu sos. Era adesea ornat cu banane .

Cockie Leekie

Această supă scoțiană servită la prânz este făcută din praz, pui și orez.

Porumbel și creson

Acest fel de mâncare, centrat în jurul cărnii de porumbel prăjite, a fost al șaptelea fel al ultimei cine pe Titanic.

Ou à l’Argenteuil

Acest prepat de la prânzul din 14 aprilie este un nume de lux pentru omletă cu sparanghel. În cazul în care ți-am făcut poftă și iubește sparanghelul, încearcă această rețetă de ouă poșate pe pat de sparanghel.

Consommé Olga

Servit în meniul din ultima masă de pe Titanic, consomé Olga este supa de vită clarificată, gătită cu vin de Porto și servită cu măduvă de sturion ca garnitură.

Corned Ox Limba

La bufetul de prânz a fost servit acest corned ox limba, care este un fel de mâncare cu limbă de vită.

Pâté de Foie Gras

Foie gras, cunoscut sub denumirea de ficat de gâscă, a fost al nouălea și penultimul fel al meniului de cină.

Cartofi piure, prăjiți și copți

Preparatul a fost servit la prânz în ziua în care Titanicul a lovit un aisberg. 

Piersici în Jeleu Chartreuse

Desertul a fost servit la sfârșitul cinei cu 11 feluri de mâncare din 14 aprilie. Chartreuse este un lichior de desert cu o nuanță verde sau galbenă.

Budincă Waldorf

Un alt desert din meniul de cină a fost această prăjitură gătită la abur făcută din mere și nuci.

Citește și
CELE MAI CITITE
Patru porții de negresă cu ciocolată și jeleu de caise
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Ouă umplute cu salată de cartofi
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii într-o tigaie
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cea mai sănătoasă brânză pusă pe un blat de lemn
Cea mai sănătoasă brânză. Nu are multe grăsimi și nici sare în cantitate mare
Cea mai sănătoasă brânză. Nu are multe grăsimi și nici sare în cantitate mare
Păstrarea alimentelor la frigider ilustrată cu ajutorul unui frigider plin
Păstrarea alimentelor la frigider. 4 produse care stau mai bine pe blatul din bucătărie
Păstrarea alimentelor la frigider. 4 produse care stau mai bine pe blatul din bucătărie
O femeie care mănâncă alimente împotriva burnout
Ce poți să mănânci ca să scapi de burnout? Sfaturi oferite de un specialist
Ce poți să mănânci ca să scapi de burnout? Sfaturi oferite de un specialist
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Sparanghel înfășurat în bacon
06:02
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Chocotorta pe un platou, decorată cu biscuiți și ciocolată
05:44
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
29 iunie, 06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
29 iunie, 06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
28 iunie, 06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
28 iunie, 06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Écrasé de cartofi în bol
27 iunie, 06:11
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
27 iunie, 05:41
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Rezultate finale la Bac 2025. Edu.ro a afișat notele la probele scrise, după contestaţii
Rezultate finale la Bac 2025. Edu.ro a afișat notele la probele scrise, după contestaţii
Rezultate finale la Bac 2025. Edu.ro a afișat notele la probele scrise, după contestaţii
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Horoscop luna iulie 2025. Ce schimbări apar în viața zodiilor de foc. Astrele arată care sunt zodiile norocoase
Horoscop luna iulie 2025. Ce schimbări apar în viața zodiilor de foc. Astrele arată care sunt zodiile norocoase
Horoscop luna iulie 2025. Ce schimbări apar în viața zodiilor de foc. Astrele arată care sunt zodiile norocoase
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Prăjitură cu mousse de ciocolată și de fructe de pădure
Prăjitură cu mousse de ciocolată și de fructe de pădure
Prăjitură cu mousse de ciocolată și de fructe de pădure
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Katy Perry a fost surprinsă din nou fără inelul de logodnă. Vedeta le-ar fi mărturisit prietenilor că este singură de luni de zile
Katy Perry a fost surprinsă din nou fără inelul de logodnă. Vedeta le-ar fi mărturisit prietenilor că este „singură de luni de zile”
Katy Perry a fost surprinsă din nou fără inelul de logodnă. Vedeta le-ar fi mărturisit prietenilor că este „singură de luni de zile”
Beneficiile exerciţiilor fizice de grup. Ce spun studiile
Beneficiile exerciţiilor fizice de grup. Ce spun studiile
Beneficiile exerciţiilor fizice de grup. Ce spun studiile
fresh
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
închide