Ultima cină de pe Titanic. Meniul cu 11 feluri de mâncare care a fost servit înainte de impact
Despre Titanic s-a vorbit atât de mult încât se știu foarte multe detalii despre ce s-a întâmplat cu oamenii de acolo. Datorită meniurilor recuperate în urma tragediei, s-a aflat chiar și ce au mâncat pasagerii la ultimele lor mese de la bordul navei. Iată ce a conținut ultima cină de pe Titanic.
Galerie foto
RMS Titanic, o navă de lux, s-a scufundat la primele ore ale zilei de 15 aprilie 1912, în largul coastei Newfoundland, în Atlanticul de Nord. Nava s-a izbit de un aisberg în timpul călătoriei sale inaugurale.
Din cei 2.240 de pasageri și echipajul de la bord, peste 1.500 și-au pierdut viața în dezastru. Titanic a inspirat nenumărate cărți, articole și filme. Povestea navei Titanic a intrat în conștiința publicului ca o poveste de avertizare despre pericolele orgoliului uman.
Ultima cină de pe Titanic: ce conținea meniul
Oaspeții de primă clasă ai Titanicului au plătit sute de lire sterline (echivalentul a zeci de mii de dolari astăzi) pentru biletele lor. Meniul s-a reflectat în preț.
Prânzul decadent și meniurile de cină cu 10 feluri de mâncare din 14 aprilie 1912 arată că acolo se servea o bucătăriei de înaltă clasă. Preparate cu nume sofisticate, gătite la foc mic sau la aburi, toate cele de mai jos au delectat pasagerii.
Poți vedea mai jos cu ce s-au delectat oaspeții de pe Titanic înainte de tragedie.
Somon poșat cu sos mousseline și castraveți
La cina din 14 aprilie, unii oaspeți de la bordul Titanicului au mâncat pește servit cu un sos de frișcă neîndulcită și sos olandez cu castraveți tăiați.
Pui à la Maryland
Numit după statul SUA, acest fel de mâncare de prânz constă din pui pane servit cu sos. Era adesea ornat cu banane .
Cockie Leekie
Această supă scoțiană servită la prânz este făcută din praz, pui și orez.
Porumbel și creson
Acest fel de mâncare, centrat în jurul cărnii de porumbel prăjite, a fost al șaptelea fel al ultimei cine pe Titanic.
Ou à l’Argenteuil
Acest prepat de la prânzul din 14 aprilie este un nume de lux pentru omletă cu sparanghel. În cazul în care ți-am făcut poftă și iubește sparanghelul, încearcă această rețetă de ouă poșate pe pat de sparanghel.
Consommé Olga
Servit în meniul din ultima masă de pe Titanic, consomé Olga este supa de vită clarificată, gătită cu vin de Porto și servită cu măduvă de sturion ca garnitură.
Corned Ox Limba
La bufetul de prânz a fost servit acest corned ox limba, care este un fel de mâncare cu limbă de vită.
Pâté de Foie Gras
Foie gras, cunoscut sub denumirea de ficat de gâscă, a fost al nouălea și penultimul fel al meniului de cină.
Cartofi piure, prăjiți și copți
Preparatul a fost servit la prânz în ziua în care Titanicul a lovit un aisberg.
Piersici în Jeleu Chartreuse
Desertul a fost servit la sfârșitul cinei cu 11 feluri de mâncare din 14 aprilie. Chartreuse este un lichior de desert cu o nuanță verde sau galbenă.
Budincă Waldorf
Un alt desert din meniul de cină a fost această prăjitură gătită la abur făcută din mere și nuci.