Varză murată călită. Rețetă simplă de post

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Pentru că în sezonul rece varza murată este unul dintre alimentele cele mai populare și pentru că suntem în post, îți oferim o rețetă de varză murată călită. Este una dintre cele mai simple rețete de mâncare, din categoria celor de post.

Porție de varză murată călită, în farfurie albă, decorată cu pătrunjel verde
Galerie foto

Galerie foto

Varza călită este delicioasă cu mămăliguță sau cu pâine de casă / Shutterstock

Varza murată este foarte apreciată, nu doar pentru gust, ci și pentru beneficiile nutriționale pe care le oferă. Datorită procesului de fermentație, varza murată are o mulțime de proprietăți benefice, pe care varza proaspătă nu le are. Fermentarea verzei creează condiții favorabile creșterii probioticelor, care au beneficii dovedite pentru sănătate. Acestea fac alimentele mai digerabile, ceea ce sporește capacitatea intestinului de a absorbi vitaminele și mineralele pe care le conțin.

Citește și

Pentru rețeta de față nu vei sta prea mult în bucătărie. Doar scurgi și toci varza, toci o ceapă, o călești, apoi adaugi varza scursă și tocată. Varza călită se prepară, de obicei, pe flacăra aragazului, dar poți opta și pentru prepararea ei la cuptor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Și pentru că varza călită este foarte delicioasă servită cu mămăliguță, îți oferim și cea mai rapidă metodă de a face mămăliguță. Urmărește în continuare rețeta detaliată pentru a prepara și tu varză murată călită, pentru un prânz delicios în familie.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea verzei. Pentru că aceasta are gust acru și sărat, va avea nevoie de un timp de stat în apă rece pentru a mai elimina din sare. Scurge varza murată de saramură, toac-o în fâșii și o pune-o în apă rece pentru aproximativ 10-15 minute. Nu exagera cu desărarea, pentru a nu-i diminua și proprietățile.

Descoperă și o rețetă de mâncare de varză cu paste tricolore, tot din categoria rețetelor de post.

Cum prepari rețeta de varză murată călită, de post

După ce varza a stat suficient timp la desărat, curăță ceapa, clătește-o și toac-o mărunt.

Așază o cratiță sau o tigaie adâncă pe flacăra aragazului, adaugă uleiul în ea și lasă-l să se înfierbânte. Adaugă ceapa tocată și călește-o doar până când începe să-și schimbe culoare și devine transparentă. Scurge bine varza murată din apa în care a stat și adaug-o peste ceapă.

Ia o spatulă și amestecă bine varza cu ceapa și uleiul din vas. Lasă varza să se prepare timp de 35-40 de minute, la foc de intensitate mică. nu mai amesteca varza pe parcursul preparării pentru a nu o strivi. Doar agită vasul din când în când pentru a se amesteca ingredientele. Adaugă apă doar dacă lichidul din vas se reduce și varza începe să se ardă. Dar nu adăuga mai mult de 2-3 linguri de apă.

Varza va fierbe doar în ulei, de unde și denumirea de varză călită. Pe parcursul călirii verzei, adaugă în vas și două foi de dafin, o crenguță de cimbru și piper după gust.

Prepară și o mămăliguță, sau servește delicioasa varză murată călită, caldă cu pâine de casă și ardei iute.

Și dacă îți este poftă de sarmale, îți oferim și o rețetă de sarmale de post, simplă și gustoasă.

Citește și
Varză murată călită în tigaie de fontă. alături de un mojar cu boabe de piper
Galerie foto

Galerie foto

Varză acră călită în cratiță
Porție de varză murată călită, în farfurie albă, decorată cu pătrunjel verde
+21
CELE MAI CITITE
Porții de kugel de cartofi
Kugel de cartofi. Rețetă tradițională evreiască
Kugel de cartofi. Rețetă tradițională evreiască
salată shuba
Salata shuba, cea mai populară și sofisticată rețetă rusească
Salata shuba, cea mai populară și sofisticată rețetă rusească
Persoană servind Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale
Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale
Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale
Croissante rapide, unul secționat
Croissante rapide. Rețetă pentru un mic dejun savuros
Croissante rapide. Rețetă pentru un mic dejun savuros
Porție de ciorbă de cartofi cu pipote de pui
Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent
Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Varză pusă la murat într-un gas albastru
Cum se alege varza pentru murat. Tot ce trebuie să știi ca să iei decizia corectă
Cum se alege varza pentru murat. Tot ce trebuie să știi ca să iei decizia corectă
Varză călită cu cârnați afumați în tigaie, decorată cu flori de mărar
Galerie foto
Varză călită cu cârnați afumați. Rețetă tradițională românească
Varză călită cu cârnați afumați. Rețetă tradițională românească
Varză călită cu morcovi și carne de porc afumată alături de o crenguță cu morcovi
Galerie foto
Varză călită cu morcovi și carne de porc afumată. Rețetă cu varză murată
Varză călită cu morcovi și carne de porc afumată. Rețetă cu varză murată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pâine țărănească cu jumări în aluat, porționată pe un tocător cu jumări proaspete
06:20
Pâine țărănească cu jumări în aluat, pentru mese savuroase Pâine țărănească cu jumări în aluat, pentru mese savuroase
Foietaj cu ciocolată pe o farfurie cu zmeură și mentă
05:19
Foietaj cu ciocolată. Un desert rapid, simplu și bun Foietaj cu ciocolată. Un desert rapid, simplu și bun
Trei porții din prăjitura Cartof
21 ianuarie, 06:56
Prăjitura Cartof. Rețeta unui desert clasic, din copilărie Prăjitura Cartof. Rețeta unui desert clasic, din copilărie
Prăjitura cu iaurt și fructe decorată cu frunze de mentă
21 ianuarie, 05:59
Prăjitura cu iaurt și fructe. Rețeta unui desert simplu, fără coacere Prăjitura cu iaurt și fructe. Rețeta unui desert simplu, fără coacere
pad thai
20 ianuarie, 12:39
Cum prepari acasă pad thai, celebrul preparat thailandez Cum prepari acasă pad thai, celebrul preparat thailandez
Salata de fructe pusă într-un bol alb
20 ianuarie, 06:12
Salată de fructe. Rețeta cu echilibrul perfect între dulce și acrișor Salată de fructe. Rețeta cu echilibrul perfect între dulce și acrișor
filet mignon
19 ianuarie, 05:33
Vrei o friptură de vită de calitate? Iată cum prepari acasă filet mignon Vrei o friptură de vită de calitate? Iată cum prepari acasă filet mignon
sfecla tăiată
19 ianuarie, 05:09
Cel mai bun mod de a păstra sfecla. Poate rezista până la câteva luni Cel mai bun mod de a păstra sfecla. Poate rezista până la câteva luni
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...
Parteneri
Tartă Tatin cu pere. Un desert simplu, aromat și delicios
Tartă Tatin cu pere. Un desert simplu, aromat și delicios
Tartă Tatin cu pere. Un desert simplu, aromat și delicios
Forţele lui Porter sau cum să dezvolţi o afacere de succes. Guda: Majoritatea antreprenorilor fac două greşeli esenţiale
Forţele lui Porter sau cum să dezvolţi o afacere de succes. Guda: Majoritatea antreprenorilor fac două greşeli esenţiale
Forţele lui Porter sau cum să dezvolţi o afacere de succes. Guda: Majoritatea antreprenorilor fac două greşeli esenţiale
O nouă dramă pentru văduva lui Helmut Duckadam. Alexandra şi-a strigat durerea imensă: „Dumnezeu sa te primească în Împărăția Sa”
O nouă dramă pentru văduva lui Helmut Duckadam. Alexandra şi-a strigat durerea imensă: „Dumnezeu sa te primească în Împărăția Sa”
O nouă dramă pentru văduva lui Helmut Duckadam. Alexandra şi-a strigat durerea imensă: „Dumnezeu sa te primească în Împărăția Sa”
Doinița Oancea se alătură distribuției serialului original Iubire cu parfum de lavandă
Doinița Oancea se alătură distribuției serialului original Iubire cu parfum de lavandă
Doinița Oancea se alătură distribuției serialului original Iubire cu parfum de lavandă
Cum arată actrița care a interpretat-o pe Carlota în Maria la del barrio la 30 de ani de la premiera telenovelei. Rebeca Manríquez are 65 de ani
Cum arată actrița care a interpretat-o pe Carlota în Maria la del barrio la 30 de ani de la premiera telenovelei. Rebeca Manríquez are 65 de ani
Cum arată actrița care a interpretat-o pe Carlota în Maria la del barrio la 30 de ani de la premiera telenovelei. Rebeca Manríquez are 65 de ani
Parada planetelor în 2025, un fenomen unic în viață. Când vei putea vedea pe cer 7 planete aliniate
Parada planetelor în 2025, un fenomen unic în viață. Când vei putea vedea pe cer 7 planete aliniate
Parada planetelor în 2025, un fenomen unic în viață. Când vei putea vedea pe cer 7 planete aliniate
Piept de pui cu lămâie și capere. O rețetă rafinată și echilibrată
Piept de pui cu lămâie și capere. O rețetă rafinată și echilibrată
Piept de pui cu lămâie și capere. O rețetă rafinată și echilibrată
Cum să încurajezi copilul să ia decizii de mic: pași pentru creșterea independenței
Cum să încurajezi copilul să ia decizii de mic: pași pentru creșterea independenței
Cum să încurajezi copilul să ia decizii de mic: pași pentru creșterea independenței
Rose de la BLACKPINK a egalat recordul lui Justin Bieber pentru cele mai multe săptămâni consecutive într-un celebru clasament muzical
Rose de la BLACKPINK a egalat recordul lui Justin Bieber pentru cele mai multe săptămâni consecutive într-un celebru clasament muzical
Rose de la BLACKPINK a egalat recordul lui Justin Bieber pentru cele mai multe săptămâni consecutive într-un celebru clasament muzical
Ce este osteoporoza. 8 lucruri pe care toată lumea ar trebui să le știe despre boala oaselor fragile
Ce este osteoporoza. 8 lucruri pe care toată lumea ar trebui să le știe despre boala oaselor fragile
Ce este osteoporoza. 8 lucruri pe care toată lumea ar trebui să le știe despre boala oaselor fragile
fresh
Prăjitura Cartof. Rețeta unui desert clasic, din copilărie

Prăjitura Cartof. Rețeta unui desert clasic, din copilărie

Prăjitura Cartof. Rețeta unui desert clasic, din copilărie

Prăjitura cu iaurt și fructe. Rețeta unui desert simplu, fără coacere

Prăjitura cu iaurt și fructe. Rețeta unui desert simplu, fără coacere

Salată de fructe. Rețeta cu echilibrul perfect între dulce și acrișor

Salată de fructe. Rețeta cu echilibrul perfect între dulce și acrișor

Cum prepari acasă pad thai, celebrul preparat thailandez

Cum prepari acasă pad thai, celebrul preparat thailandez

Foietaj cu ciocolată. Un desert rapid, simplu și bun

Foietaj cu ciocolată. Un desert rapid, simplu și bun
închide