13 condimente potrivite pentru ciocolata albă. Sfaturi de la cofetarii specialiști

Ciocolata albă este o invenție relativ recentă în istoria ciocolatei, comparativ cu ciocolata neagră sau cu ciocolata cu lapte. Gustul bogat, cremos și dulce al ciocolatei albe a cucerit rapid inimile consumatorilor de dulciuri din întreaga lume. Descoperă și tu 13 condimente potrivite pentru ciocolata albă. Iată câteva sfaturi de la cofetarii specialiști.

condimente potrivite pentru ciocolata albă pe o masă albă
Ciocolata albă are nevoie de condimente care să echilibreze gustul său dulce / Shutterstock

Ciocolata albă nu conține substanțe solide de cacao, doar unt de cacao, care este practic doar grăsimea boabelor de cacao. Cu toate acestea, are o aromă distinctă în sine, iar untul cacao este cel care i-o imprimă.

Chiar dacă este un desert satisfăcător atunci când este consumat singur, ciocolata albă devine un deliciu atunci când este asociată cu anumite condimente. Profilul său cremos aproape neutru este baza perfectă pentru atât de multe gusturi diferite. Se potrivește bine atât cu ingrediente picante, cât și cu fructe, flori, ierburi aromatice. Iată o listă cu condimente potrivite pentru ciocolata alba.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Condimente potrivite pentru ciocolata albă

Aceasta a fost creată pentru prima dată în Elveția, la începutul secolului al XX-lea, de către ciocolatierii care au rafinat procesul de producție a ciocolatei. Principalele ingrediente ale ciocolatei albe includ unt de cacao, zahăr și lapte praf, fără adaos de masă de cacao.

Vanilie

Vanilia și ciocolata albă sunt o combinație divină, deoarece vanilia poate este foarte bine pusă în evidență de untul de cacao și laptele îndulcit. Totuși, este atât de delicată încât să nu le copleșească.

Ideal este să cauți ciocolată albă pentru care s-au folosit păstăi de vanilie adevărate. Vei recunoaște acest lucru pentru că are mici pete negre. Aroma sau esența de vanilie tind să aibă un gust mai artificial.

Sare

Combinația de dulce și sărat este una specială și funcționează la fel de bine și în cazul ciocolatei albe. Poți să faci prăjituri cu ciocolată albă în care să adaugi un praf de sare. Nu te vei mai sătura de ele.

Există, de asemenea, o mulțime de producători artizanali care fac ciocolată albă cu fulgi de sare de mare. Trebuie doar să încerci odată și vei descoperi un sortiment special, cu o textură care te va cuceri.

Sumac

Sumac este un condiment de culoarea purpurie, popular în Orientul Mijlociu și în țări precum Iran și Turcia. Are un gust destul de acid, așa că este perfect pentru asocierea cu ciocolata albă. Ajută la diminuarea gustului uneori mult prea dulce al acesteia, fără totuși să îi domine aroma.

Nu vei găsi în magazine ciocolată albă cu sumac, dar o poți face casă.

Pur și simplu se topește niște ciocolată albă la bain marie și apoi presară sumac deasupra. Poți adăuga și alte toppinguri, cum ar fi nucile sau lămâile confiate.

Lavanda

Lavanda și ciocolata albă au devenit o asociere populară și îți va fi destul de ușor să găsești un astfel de sortiment dacă este pe placul tău.

Petalele de lavandă nu doar că dau o aromă interesantă, dar creează și un impact vizual de apreciat. Notele florale fine se îmbină cu natura catifelată a ciocolatei pentru a crea un desert ușor parfumat.

Boabe de piper roz

Un alt condiment care se potrivește de minune cu ciocolata albă este piperul roz. De fapt, completează perfect și ciocolată neagră și pe cea cu lapte.

Piperul ușor fructat creează o complexitate de arome care echilibrează conținutul de zahăr al ciocolatei albe. În plus, arată și foarte bine din punct de vedere vizual.

Cardamom

Cardamomul este un condiment care se potrivește foarte bine cu ciocolata albă. În Asia de Sud și Orientul Mijlociu, cardamomul se folosește des în diferite deserturi și băuturi, dar și în preparate sărate.

Este un condiment versatil care aduce complexitate oricărui fel de mâncare în care este adăugat, ducându-l de la banal la luxuriant. Totuși, trebuie folosit corect pentru că poate fi neplăcut atunci când este adăugat în cantități mari.

Aromele ușor lemnoase, cu note de citrice ale cardamomului îl fac unul dintre cele mai potrivite condimente pentru ciocolata albă, adăugând o profunzime incredibilă a aromei sale. Descoperă o listă cu condimente esențiale pentru preparate gustoase.

Şofran

Șofranul este un condiment poate intimida, și acest lucru nu se întâmplă doar din cauza prețului său ridicat. Este suficientă o cantitate mică pentru a da gust preparatelor, așa că trebuie folosit cu atenție.

Aroma pământească și florală a șofranului este delicată, iar în combinație cu ciocolata albă se transformă într-o îmbinare de gusturi nobilă. În plus, aduce și un strop de culoare, semănând cu niște firișoare de chihlimbar.

Scorţişoară

Scorțișoara este unul dintre cele mai folosite condimente pentru deserturi, dar mai cu seamă în cele cu ciocolată, fie ea albă sau neagră. Poți să le îmbini în brioșe, rulouri cu scorțișoară, fursecuri, trufe sau chiar și într-o cană de ciocolată caldă albă.

În plus, ar putea fi chiar benefic pentru sănătate să adaugi scorțișoară la ciocolata albă, deoarece există dovezi că scorțișoara ajută la scăderea nivelului zahărului din sânge.

Mentă

Menta aduce note proaspete, răcoritoare, contrabalansând gustul dulce. Este recomandat să folosești mentă proaspătă pentru a evita senzația de aromă artificială dată de esențele din magazin. Poți combina menta cu ciocolată albă în bomboane, băuturi, creme pentru prăjituri.

Ghimbir

Ghimbirul nu e potrivit doar pentru turta dulce pe care o pregătești de Crăciun. Este un condiment incredibil de versatil care dă gust multor preparate dulci sau sărate.

Se potrivește foarte bine și cu ciocolata albă pentru că aduce note picante care echilibrează gustul dulce și untos al acesteia.

Cel mai potrivit este să adaugi fulgi de ciocolată albă în prăjiturile cu ghimbir sau să faci o glazură de ciocolată albă cu care să îmbraci turta dulce sau alte deserturi care au în compoziție ghimbir.

Trandafir

Trandafiri sub diverse forme au fost folosiți pentru a aroma deserturile de secole mai ales în partea de nord a Africii și în vestul Asiei. Este un ingredient parfumat, perfect pentru băuturi, dar și pentru tot felul de prăjituri. Cel mai adesea se găsește sub formă de esență de trandafiri sau apă de trandafiri.

Pentru un efect vizual mai interesant mugurii de trandafiri se pot infuza în alimente. Aceștia aduc și un plus de savoare, dar și modele roz-violet care dac deserturile adevărate opere de artă.

Lemongrass

Lemongrass este o iarbă aromatică pe care thailandezii o folosesc pentru ceai, supe sau curry. Nu este folosită prea des în asociere cu ciocolata alba, dar ar trebui să încerci.

Aroma de lămâie, cu note lemnoase, îi conferă ciocolatei o ușoară fiind suficient de blândă ca untul de cacao să rămână predominant. Trufele de ciocolată albă cu lemongrass sunt unul dintre cele mai bune moduri de a te bucura de această asociere.

Busuioc

Busuiocul a început să fie din ce în ce mai folosit în deserturi, devenind o aromă comună pentru înghețată și sorbeturi. Totuși, nu se potrivește cu orice fel de aromă dulce. Cu toate acestea, transformă orice preparat cu ciocolată albă într-un desert sofisticat, cu note proaspete, intens parfumat.

Citește și
CELE MAI CITITE
Salată de castraveți cu usturoi și mărar în bol rustic, alături de castraveți, usturoi și mărar
Salată de castraveți cu usturoi și mărar, răcoroasă și hidratantă
Salată de castraveți cu usturoi și mărar, răcoroasă și hidratantă
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă porționată pe platou
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă. Rețeta unui desert aromat și elegant
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă. Rețeta unui desert aromat și elegant
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori servit pe o farfurie albă
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Înghețată cu aromă intensă de citrice în cornete așezate într-un recipient rustic, alături de felii d citrice
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată pe o farfurie
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă porționată pe platou
Galerie foto
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă. Rețeta unui desert aromat și elegant
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă. Rețeta unui desert aromat și elegant
Ceafă de porc la cuptor cu bere și cartofi servită într-o tavă albă
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
Două bucăți de mușchi de porc condimentate pentru grătar
Ce condimente se pun la carnea de porc. Ele dau un gust aparte preparatului tău
Ce condimente se pun la carnea de porc. Ele dau un gust aparte preparatului tău
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Castraveți murați la soare într-un bol și în furculiță
06:43
Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii
Clafoutis cu multe legume și parmezan, decorat cu rozmarin
05:41
Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios
Rețeta de salată argentiniană, cu roșii, brânză telemea și usturoi în bol
25 iulie, 08:04
Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi
Porții de brownie cu afine și cremă de lămâie
25 iulie, 06:15
Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios
ciuperci proaspete puse pe un tocător
24 iulie, 08:06
Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare
Trei roșii umplute alături de capace din roșii și frunze de bucuioc
24 iulie, 08:00
Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete
Două vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval pe o farfurie albă, alături de tacâmuri pentru servire
23 iulie, 08:52
Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval
O oală plină cu paste puse la fiert
23 iulie, 06:49
Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
1
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica este o prăjitură tradițională slovenă, originară din regiunea Prekmurje. Este un desert stratificat, care combină mai multe umpluturi delicioase într-un singur preparat. Fiecare strat contribuie la complexitatea gustului și...
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
2
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Pepenele galben este nu doar delicios și răcoritor, ci și plin de nutrienți esențiali care aduc numeroase beneficii pentru sănătate. Descoperă si tu câte calorii are pepenele galben. Află cât zahăr...
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
3
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise este un desert delicios, foarte aromat, perfect pentru sezonul caiselor. O poți prepara și mai târziu, în sezonul rece, cu caise din compot. Rețeta nu...
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
4
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru...
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
5
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Pentru că murele și zmeura sunt perfecte pentru a le combina în diferite deserturi, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu zmeură și mure. Te vei bucura de un spectacol...
Parteneri
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Patricia a ajuns cu bine în Turcia, unde medicii speră să facă un miracol. Sper să mă întorc cu copilul de mână!
Patricia a ajuns cu bine în Turcia, unde medicii speră să facă un miracol. "Sper să mă întorc cu copilul de mână!"
Patricia a ajuns cu bine în Turcia, unde medicii speră să facă un miracol. "Sper să mă întorc cu copilul de mână!"
Reacţia Larisei Drăgulescu după ce a aflat că Marian Drăgulescu se însoară! Ce relaţie poate avea cu logodnica fostului gimnast
Reacţia Larisei Drăgulescu după ce a aflat că Marian Drăgulescu se însoară! Ce relaţie poate avea cu logodnica fostului gimnast
Reacţia Larisei Drăgulescu după ce a aflat că Marian Drăgulescu se însoară! Ce relaţie poate avea cu logodnica fostului gimnast
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Elon Musk susține că ar fi fost păcălit să ajute la moartea copilului său transgender: Mi-am pierdut fiul
Elon Musk susține că ar fi fost „păcălit” să ajute la „moartea” copilului său transgender: „Mi-am pierdut fiul”
Elon Musk susține că ar fi fost „păcălit” să ajute la „moartea” copilului său transgender: „Mi-am pierdut fiul”
Clafoutis cu legume și brânză feta
Clafoutis cu legume și brânză feta
Clafoutis cu legume și brânză feta
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
fresh
Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare

Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare

Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi

Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi

Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios

Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios

Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii

Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii
închide