13 condimente potrivite pentru ciocolata albă. Sfaturi de la cofetarii specialiști

Ciocolata albă este o invenție relativ recentă în istoria ciocolatei, comparativ cu ciocolata neagră sau cu ciocolata cu lapte. Gustul bogat, cremos și dulce al ciocolatei albe a cucerit rapid inimile consumatorilor de dulciuri din întreaga lume. Descoperă și tu 13 condimente potrivite pentru ciocolata albă. Iată câteva sfaturi de la cofetarii specialiști.

condimente potrivite pentru ciocolata albă pe o masă albă
Ciocolata albă are nevoie de condimente care să echilibreze gustul său dulce / Shutterstock

Ciocolata albă nu conține substanțe solide de cacao, doar unt de cacao, care este practic doar grăsimea boabelor de cacao. Cu toate acestea, are o aromă distinctă în sine, iar untul cacao este cel care i-o imprimă.

Chiar dacă este un desert satisfăcător atunci când este consumat singur, ciocolata albă devine un deliciu atunci când este asociată cu anumite condimente. Profilul său cremos aproape neutru este baza perfectă pentru atât de multe gusturi diferite. Se potrivește bine atât cu ingrediente picante, cât și cu fructe, flori, ierburi aromatice. Iată o listă cu condimente potrivite pentru ciocolata alba.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Condimente potrivite pentru ciocolata albă

Aceasta a fost creată pentru prima dată în Elveția, la începutul secolului al XX-lea, de către ciocolatierii care au rafinat procesul de producție a ciocolatei. Principalele ingrediente ale ciocolatei albe includ unt de cacao, zahăr și lapte praf, fără adaos de masă de cacao.

Vanilie

Vanilia și ciocolata albă sunt o combinație divină, deoarece vanilia poate este foarte bine pusă în evidență de untul de cacao și laptele îndulcit. Totuși, este atât de delicată încât să nu le copleșească.

Ideal este să cauți ciocolată albă pentru care s-au folosit păstăi de vanilie adevărate. Vei recunoaște acest lucru pentru că are mici pete negre. Aroma sau esența de vanilie tind să aibă un gust mai artificial.

Sare

Combinația de dulce și sărat este una specială și funcționează la fel de bine și în cazul ciocolatei albe. Poți să faci prăjituri cu ciocolată albă în care să adaugi un praf de sare. Nu te vei mai sătura de ele.

Există, de asemenea, o mulțime de producători artizanali care fac ciocolată albă cu fulgi de sare de mare. Trebuie doar să încerci odată și vei descoperi un sortiment special, cu o textură care te va cuceri.

Sumac

Sumac este un condiment de culoarea purpurie, popular în Orientul Mijlociu și în țări precum Iran și Turcia. Are un gust destul de acid, așa că este perfect pentru asocierea cu ciocolata albă. Ajută la diminuarea gustului uneori mult prea dulce al acesteia, fără totuși să îi domine aroma.

Nu vei găsi în magazine ciocolată albă cu sumac, dar o poți face casă.

Pur și simplu se topește niște ciocolată albă la bain marie și apoi presară sumac deasupra. Poți adăuga și alte toppinguri, cum ar fi nucile sau lămâile confiate.

Lavanda

Lavanda și ciocolata albă au devenit o asociere populară și îți va fi destul de ușor să găsești un astfel de sortiment dacă este pe placul tău.

Petalele de lavandă nu doar că dau o aromă interesantă, dar creează și un impact vizual de apreciat. Notele florale fine se îmbină cu natura catifelată a ciocolatei pentru a crea un desert ușor parfumat.

Boabe de piper roz

Un alt condiment care se potrivește de minune cu ciocolata albă este piperul roz. De fapt, completează perfect și ciocolată neagră și pe cea cu lapte.

Piperul ușor fructat creează o complexitate de arome care echilibrează conținutul de zahăr al ciocolatei albe. În plus, arată și foarte bine din punct de vedere vizual.

Cardamom

Cardamomul este un condiment care se potrivește foarte bine cu ciocolata albă. În Asia de Sud și Orientul Mijlociu, cardamomul se folosește des în diferite deserturi și băuturi, dar și în preparate sărate.

Este un condiment versatil care aduce complexitate oricărui fel de mâncare în care este adăugat, ducându-l de la banal la luxuriant. Totuși, trebuie folosit corect pentru că poate fi neplăcut atunci când este adăugat în cantități mari.

Aromele ușor lemnoase, cu note de citrice ale cardamomului îl fac unul dintre cele mai potrivite condimente pentru ciocolata albă, adăugând o profunzime incredibilă a aromei sale. Descoperă o listă cu condimente esențiale pentru preparate gustoase.

Şofran

Șofranul este un condiment poate intimida, și acest lucru nu se întâmplă doar din cauza prețului său ridicat. Este suficientă o cantitate mică pentru a da gust preparatelor, așa că trebuie folosit cu atenție.

Aroma pământească și florală a șofranului este delicată, iar în combinație cu ciocolata albă se transformă într-o îmbinare de gusturi nobilă. În plus, aduce și un strop de culoare, semănând cu niște firișoare de chihlimbar.

Scorţişoară

Scorțișoara este unul dintre cele mai folosite condimente pentru deserturi, dar mai cu seamă în cele cu ciocolată, fie ea albă sau neagră. Poți să le îmbini în brioșe, rulouri cu scorțișoară, fursecuri, trufe sau chiar și într-o cană de ciocolată caldă albă.

În plus, ar putea fi chiar benefic pentru sănătate să adaugi scorțișoară la ciocolata albă, deoarece există dovezi că scorțișoara ajută la scăderea nivelului zahărului din sânge.

Mentă

Menta aduce note proaspete, răcoritoare, contrabalansând gustul dulce. Este recomandat să folosești mentă proaspătă pentru a evita senzația de aromă artificială dată de esențele din magazin. Poți combina menta cu ciocolată albă în bomboane, băuturi, creme pentru prăjituri.

Ghimbir

Ghimbirul nu e potrivit doar pentru turta dulce pe care o pregătești de Crăciun. Este un condiment incredibil de versatil care dă gust multor preparate dulci sau sărate.

Se potrivește foarte bine și cu ciocolata albă pentru că aduce note picante care echilibrează gustul dulce și untos al acesteia.

Cel mai potrivit este să adaugi fulgi de ciocolată albă în prăjiturile cu ghimbir sau să faci o glazură de ciocolată albă cu care să îmbraci turta dulce sau alte deserturi care au în compoziție ghimbir.

Trandafir

Trandafiri sub diverse forme au fost folosiți pentru a aroma deserturile de secole mai ales în partea de nord a Africii și în vestul Asiei. Este un ingredient parfumat, perfect pentru băuturi, dar și pentru tot felul de prăjituri. Cel mai adesea se găsește sub formă de esență de trandafiri sau apă de trandafiri.

Pentru un efect vizual mai interesant mugurii de trandafiri se pot infuza în alimente. Aceștia aduc și un plus de savoare, dar și modele roz-violet care dac deserturile adevărate opere de artă.

Lemongrass

Lemongrass este o iarbă aromatică pe care thailandezii o folosesc pentru ceai, supe sau curry. Nu este folosită prea des în asociere cu ciocolata alba, dar ar trebui să încerci.

Aroma de lămâie, cu note lemnoase, îi conferă ciocolatei o ușoară fiind suficient de blândă ca untul de cacao să rămână predominant. Trufele de ciocolată albă cu lemongrass sunt unul dintre cele mai bune moduri de a te bucura de această asociere.

Busuioc

Busuiocul a început să fie din ce în ce mai folosit în deserturi, devenind o aromă comună pentru înghețată și sorbeturi. Totuși, nu se potrivește cu orice fel de aromă dulce. Cu toate acestea, transformă orice preparat cu ciocolată albă într-un desert sofisticat, cu note proaspete, intens parfumat.

Citește și
CELE MAI CITITE
legume la cuptor
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
rețete cu sfeclă
Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal
Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal
Fasole cu ciolan afumat
Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă
Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă
Makowiec secționat în două pe un tocător de lemn, o păstaie de vanilie și stafide
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
Varză călită cu coaste de porc în bol
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
carne de vită condimentată
Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
carne de curcan pe un tocător
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
carne de porc și condimente
Cele mai bune condimente pentru carnea de porc. Cu ce să o aromatizezi ca să aibă gust ca la restaurant
Cele mai bune condimente pentru carnea de porc. Cu ce să o aromatizezi ca să aibă gust ca la restaurant
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
chec cu mere
06:15
Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare
shaorma cu pui făcută în casă
05:46
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi
Două pahare cu Tiramisu cu cremă de cocos
6 decembrie, 06:48
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
Tort Raffaello
6 decembrie, 05:42
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Coaja de portocală confiată
6 decembrie, 05:21
Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert
femeie făcând piure de cartofi
5 decembrie, 11:03
Ți se pare că piureul de cartofi este mai bun la restaurant? Iată de ce Ți se pare că piureul de cartofi este mai bun la restaurant? Iată de ce
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao într-o tavă de lemn
5 decembrie, 01:49
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Prăjitură cu vanilie și mac porționată și decorată cu crenguțe de brad și merișoare
5 decembrie, 01:48
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Rosalía a anunțat turneul internațional Lux după succesul uriaș al albumului. Unde va concerta vedeta
Rosalía a anunțat turneul internațional „Lux” după succesul uriaș al albumului. Unde va concerta vedeta
Rosalía a anunțat turneul internațional „Lux” după succesul uriaș al albumului. Unde va concerta vedeta
Slănină ascunsă în ultima iarnă comunistă, păstrată 35 de ani într-un turn din Sibiu. Cine a lăsat-o acolo
Slănină ascunsă în ultima iarnă comunistă, păstrată 35 de ani într-un turn din Sibiu. Cine a lăsat-o acolo
Slănină ascunsă în ultima iarnă comunistă, păstrată 35 de ani într-un turn din Sibiu. Cine a lăsat-o acolo
amp;#8220;E tare de tot” Afacerile cu care George Copos a ajuns la o avere de amp;#8220;aproape 1 miliard de euro”!
amp;#8220;E tare de tot” Afacerile cu care George Copos a ajuns la o avere de amp;#8220;aproape 1 miliard de euro”!
amp;#8220;E tare de tot” Afacerile cu care George Copos a ajuns la o avere de amp;#8220;aproape 1 miliard de euro”!
Dulceața de vinete, preparatul cu puține calorii cu gust excepțional. Cum se pregătește pas cu pas
Dulceața de vinete, preparatul cu puține calorii cu gust excepțional. Cum se pregătește pas cu pas
Dulceața de vinete, preparatul cu puține calorii cu gust excepțional. Cum se pregătește pas cu pas
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut
Jumătate din Internet a picat într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
„Jumătate din Internet a picat” într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
„Jumătate din Internet a picat” într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
Cheesecake cu dovleac și sos caramel
Cheesecake cu dovleac și sos caramel
Cheesecake cu dovleac și sos caramel
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
fresh
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos

Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos

Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos

Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători

Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători

Ți se pare că piureul de cartofi este mai bun la restaurant? Iată de ce

Ți se pare că piureul de cartofi este mai bun la restaurant? Iată de ce

Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă

Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă

Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian

Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
închide