13 condimente potrivite pentru ciocolata albă. Sfaturi de la cofetarii specialiști

Ciocolata albă este o invenție relativ recentă în istoria ciocolatei, comparativ cu ciocolata neagră sau cu ciocolata cu lapte. Gustul bogat, cremos și dulce al ciocolatei albe a cucerit rapid inimile consumatorilor de dulciuri din întreaga lume. Descoperă și tu 13 condimente potrivite pentru ciocolata albă. Iată câteva sfaturi de la cofetarii specialiști.

condimente potrivite pentru ciocolata albă pe o masă albă
Ciocolata albă are nevoie de condimente care să echilibreze gustul său dulce / Shutterstock

Ciocolata albă nu conține substanțe solide de cacao, doar unt de cacao, care este practic doar grăsimea boabelor de cacao. Cu toate acestea, are o aromă distinctă în sine, iar untul cacao este cel care i-o imprimă.

Chiar dacă este un desert satisfăcător atunci când este consumat singur, ciocolata albă devine un deliciu atunci când este asociată cu anumite condimente. Profilul său cremos aproape neutru este baza perfectă pentru atât de multe gusturi diferite. Se potrivește bine atât cu ingrediente picante, cât și cu fructe, flori, ierburi aromatice. Iată o listă cu condimente potrivite pentru ciocolata alba.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Condimente potrivite pentru ciocolata albă

Aceasta a fost creată pentru prima dată în Elveția, la începutul secolului al XX-lea, de către ciocolatierii care au rafinat procesul de producție a ciocolatei. Principalele ingrediente ale ciocolatei albe includ unt de cacao, zahăr și lapte praf, fără adaos de masă de cacao.

Vanilie

Vanilia și ciocolata albă sunt o combinație divină, deoarece vanilia poate este foarte bine pusă în evidență de untul de cacao și laptele îndulcit. Totuși, este atât de delicată încât să nu le copleșească.

Ideal este să cauți ciocolată albă pentru care s-au folosit păstăi de vanilie adevărate. Vei recunoaște acest lucru pentru că are mici pete negre. Aroma sau esența de vanilie tind să aibă un gust mai artificial.

Sare

Combinația de dulce și sărat este una specială și funcționează la fel de bine și în cazul ciocolatei albe. Poți să faci prăjituri cu ciocolată albă în care să adaugi un praf de sare. Nu te vei mai sătura de ele.

Există, de asemenea, o mulțime de producători artizanali care fac ciocolată albă cu fulgi de sare de mare. Trebuie doar să încerci odată și vei descoperi un sortiment special, cu o textură care te va cuceri.

Sumac

Sumac este un condiment de culoarea purpurie, popular în Orientul Mijlociu și în țări precum Iran și Turcia. Are un gust destul de acid, așa că este perfect pentru asocierea cu ciocolata albă. Ajută la diminuarea gustului uneori mult prea dulce al acesteia, fără totuși să îi domine aroma.

Nu vei găsi în magazine ciocolată albă cu sumac, dar o poți face casă.

Pur și simplu se topește niște ciocolată albă la bain marie și apoi presară sumac deasupra. Poți adăuga și alte toppinguri, cum ar fi nucile sau lămâile confiate.

Lavanda

Lavanda și ciocolata albă au devenit o asociere populară și îți va fi destul de ușor să găsești un astfel de sortiment dacă este pe placul tău.

Petalele de lavandă nu doar că dau o aromă interesantă, dar creează și un impact vizual de apreciat. Notele florale fine se îmbină cu natura catifelată a ciocolatei pentru a crea un desert ușor parfumat.

Boabe de piper roz

Un alt condiment care se potrivește de minune cu ciocolata albă este piperul roz. De fapt, completează perfect și ciocolată neagră și pe cea cu lapte.

Piperul ușor fructat creează o complexitate de arome care echilibrează conținutul de zahăr al ciocolatei albe. În plus, arată și foarte bine din punct de vedere vizual.

Cardamom

Cardamomul este un condiment care se potrivește foarte bine cu ciocolata albă. În Asia de Sud și Orientul Mijlociu, cardamomul se folosește des în diferite deserturi și băuturi, dar și în preparate sărate.

Este un condiment versatil care aduce complexitate oricărui fel de mâncare în care este adăugat, ducându-l de la banal la luxuriant. Totuși, trebuie folosit corect pentru că poate fi neplăcut atunci când este adăugat în cantități mari.

Aromele ușor lemnoase, cu note de citrice ale cardamomului îl fac unul dintre cele mai potrivite condimente pentru ciocolata albă, adăugând o profunzime incredibilă a aromei sale. Descoperă o listă cu condimente esențiale pentru preparate gustoase.

Şofran

Șofranul este un condiment poate intimida, și acest lucru nu se întâmplă doar din cauza prețului său ridicat. Este suficientă o cantitate mică pentru a da gust preparatelor, așa că trebuie folosit cu atenție.

Aroma pământească și florală a șofranului este delicată, iar în combinație cu ciocolata albă se transformă într-o îmbinare de gusturi nobilă. În plus, aduce și un strop de culoare, semănând cu niște firișoare de chihlimbar.

Scorţişoară

Scorțișoara este unul dintre cele mai folosite condimente pentru deserturi, dar mai cu seamă în cele cu ciocolată, fie ea albă sau neagră. Poți să le îmbini în brioșe, rulouri cu scorțișoară, fursecuri, trufe sau chiar și într-o cană de ciocolată caldă albă.

În plus, ar putea fi chiar benefic pentru sănătate să adaugi scorțișoară la ciocolata albă, deoarece există dovezi că scorțișoara ajută la scăderea nivelului zahărului din sânge.

Mentă

Menta aduce note proaspete, răcoritoare, contrabalansând gustul dulce. Este recomandat să folosești mentă proaspătă pentru a evita senzația de aromă artificială dată de esențele din magazin. Poți combina menta cu ciocolată albă în bomboane, băuturi, creme pentru prăjituri.

Ghimbir

Ghimbirul nu e potrivit doar pentru turta dulce pe care o pregătești de Crăciun. Este un condiment incredibil de versatil care dă gust multor preparate dulci sau sărate.

Se potrivește foarte bine și cu ciocolata albă pentru că aduce note picante care echilibrează gustul dulce și untos al acesteia.

Cel mai potrivit este să adaugi fulgi de ciocolată albă în prăjiturile cu ghimbir sau să faci o glazură de ciocolată albă cu care să îmbraci turta dulce sau alte deserturi care au în compoziție ghimbir.

Trandafir

Trandafiri sub diverse forme au fost folosiți pentru a aroma deserturile de secole mai ales în partea de nord a Africii și în vestul Asiei. Este un ingredient parfumat, perfect pentru băuturi, dar și pentru tot felul de prăjituri. Cel mai adesea se găsește sub formă de esență de trandafiri sau apă de trandafiri.

Pentru un efect vizual mai interesant mugurii de trandafiri se pot infuza în alimente. Aceștia aduc și un plus de savoare, dar și modele roz-violet care dac deserturile adevărate opere de artă.

Lemongrass

Lemongrass este o iarbă aromatică pe care thailandezii o folosesc pentru ceai, supe sau curry. Nu este folosită prea des în asociere cu ciocolata alba, dar ar trebui să încerci.

Aroma de lămâie, cu note lemnoase, îi conferă ciocolatei o ușoară fiind suficient de blândă ca untul de cacao să rămână predominant. Trufele de ciocolată albă cu lemongrass sunt unul dintre cele mai bune moduri de a te bucura de această asociere.

Busuioc

Busuiocul a început să fie din ce în ce mai folosit în deserturi, devenind o aromă comună pentru înghețată și sorbeturi. Totuși, nu se potrivește cu orice fel de aromă dulce. Cu toate acestea, transformă orice preparat cu ciocolată albă într-un desert sofisticat, cu note proaspete, intens parfumat.

Citește și
CELE MAI CITITE
mini-tarte cu fructe, așezate pe un fundal albastru deschis
Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival
Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival
Cobbler cu caise în vas alb cu lingură
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Borcan cu castraveți în saramură
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Patru porții de negresă cu ciocolată și jeleu de caise
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
condimente pentru mâncare indiană puse în mai multe boluri de lemn
5 condimente pentru mâncare indiană pe care trebuie să le ai în bucătărie
5 condimente pentru mâncare indiană pe care trebuie să le ai în bucătărie
O oală cu vin fiert și bucăți de măr și portocală
Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită
Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită
Bucăți de ciocolată albă de casă, cu cereale
Galerie foto
Ciocolată albă de casă, cu cereale. Rețetă simplă și ușoară
Ciocolată albă de casă, cu cereale. Rețetă simplă și ușoară
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Écrasé de cartofi în bol
27 iunie, 06:11
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
27 iunie, 05:41
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Un desert de vară colorat și sănătos
26 iunie, 17:48
(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate (P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate
Ouă poșate cu sparanghel sotat și parmezan ras pe două farfurii
26 iunie, 07:00
Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
26 iunie, 06:33
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Piure de mazăre cu mentă în farfurie, decorat cu boabe de mazăre și frunze de mentă
25 iunie, 06:55
Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Cât de important este să cureți valiza. Nu mai ignora igienizarea ei dacă vrei să te ferești de boli
Cât de important este să cureți valiza. Nu mai ignora igienizarea ei dacă vrei să te ferești de boli
Cât de important este să cureți valiza. Nu mai ignora igienizarea ei dacă vrei să te ferești de boli
Cum s-a transformat o stradă pietonală celebră din România în scenă pentru un alai de peşti
Cum s-a transformat o stradă pietonală celebră din România în scenă pentru un "alai de peşti"
Cum s-a transformat o stradă pietonală celebră din România în scenă pentru un "alai de peşti"
Amănuntul neştiut despre milionarul român cu 3 pensii! Cu ce ajunsese să se ocupe: amp;#8220;Pe ce pun mâna, ridic”
Amănuntul neştiut despre milionarul român cu 3 pensii! Cu ce ajunsese să se ocupe: amp;#8220;Pe ce pun mâna, ridic”
Amănuntul neştiut despre milionarul român cu 3 pensii! Cu ce ajunsese să se ocupe: amp;#8220;Pe ce pun mâna, ridic”
O celebră cântăreață a învins cancerul după ce a trecut printr-o intervenție chirurgicală de extirpare a sânilor. Cum se simte acum și cum descrie întreaga experiență: A dispărut tot!
O celebră cântăreață a învins cancerul după ce a trecut printr-o intervenție chirurgicală de extirpare a sânilor. Cum se simte acum și cum descrie întreaga experiență: „A dispărut tot!”
O celebră cântăreață a învins cancerul după ce a trecut printr-o intervenție chirurgicală de extirpare a sânilor. Cum se simte acum și cum descrie întreaga experiență: „A dispărut tot!”
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Rulouri de dovlecei cu brânză și roșii
Rulouri de dovlecei cu brânză și roșii
Rulouri de dovlecei cu brânză și roșii
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
fresh
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos

Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos

Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos

Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură

Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură

(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate

(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
închide