13 condimente potrivite pentru ciocolata albă. Sfaturi de la cofetarii specialiști

Ciocolata albă este o invenție relativ recentă în istoria ciocolatei, comparativ cu ciocolata neagră sau cu ciocolata cu lapte. Gustul bogat, cremos și dulce al ciocolatei albe a cucerit rapid inimile consumatorilor de dulciuri din întreaga lume. Descoperă și tu 13 condimente potrivite pentru ciocolata albă. Iată câteva sfaturi de la cofetarii specialiști.

condimente potrivite pentru ciocolata albă pe o masă albă
Ciocolata albă are nevoie de condimente care să echilibreze gustul său dulce / Shutterstock

Ciocolata albă nu conține substanțe solide de cacao, doar unt de cacao, care este practic doar grăsimea boabelor de cacao. Cu toate acestea, are o aromă distinctă în sine, iar untul cacao este cel care i-o imprimă.

Chiar dacă este un desert satisfăcător atunci când este consumat singur, ciocolata albă devine un deliciu atunci când este asociată cu anumite condimente. Profilul său cremos aproape neutru este baza perfectă pentru atât de multe gusturi diferite. Se potrivește bine atât cu ingrediente picante, cât și cu fructe, flori, ierburi aromatice. Iată o listă cu condimente potrivite pentru ciocolata alba.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Condimente potrivite pentru ciocolata albă

Aceasta a fost creată pentru prima dată în Elveția, la începutul secolului al XX-lea, de către ciocolatierii care au rafinat procesul de producție a ciocolatei. Principalele ingrediente ale ciocolatei albe includ unt de cacao, zahăr și lapte praf, fără adaos de masă de cacao.

Vanilie

Vanilia și ciocolata albă sunt o combinație divină, deoarece vanilia poate este foarte bine pusă în evidență de untul de cacao și laptele îndulcit. Totuși, este atât de delicată încât să nu le copleșească.

Ideal este să cauți ciocolată albă pentru care s-au folosit păstăi de vanilie adevărate. Vei recunoaște acest lucru pentru că are mici pete negre. Aroma sau esența de vanilie tind să aibă un gust mai artificial.

Sare

Combinația de dulce și sărat este una specială și funcționează la fel de bine și în cazul ciocolatei albe. Poți să faci prăjituri cu ciocolată albă în care să adaugi un praf de sare. Nu te vei mai sătura de ele.

Există, de asemenea, o mulțime de producători artizanali care fac ciocolată albă cu fulgi de sare de mare. Trebuie doar să încerci odată și vei descoperi un sortiment special, cu o textură care te va cuceri.

Sumac

Sumac este un condiment de culoarea purpurie, popular în Orientul Mijlociu și în țări precum Iran și Turcia. Are un gust destul de acid, așa că este perfect pentru asocierea cu ciocolata albă. Ajută la diminuarea gustului uneori mult prea dulce al acesteia, fără totuși să îi domine aroma.

Nu vei găsi în magazine ciocolată albă cu sumac, dar o poți face casă.

Pur și simplu se topește niște ciocolată albă la bain marie și apoi presară sumac deasupra. Poți adăuga și alte toppinguri, cum ar fi nucile sau lămâile confiate.

Lavanda

Lavanda și ciocolata albă au devenit o asociere populară și îți va fi destul de ușor să găsești un astfel de sortiment dacă este pe placul tău.

Petalele de lavandă nu doar că dau o aromă interesantă, dar creează și un impact vizual de apreciat. Notele florale fine se îmbină cu natura catifelată a ciocolatei pentru a crea un desert ușor parfumat.

Boabe de piper roz

Un alt condiment care se potrivește de minune cu ciocolata albă este piperul roz. De fapt, completează perfect și ciocolată neagră și pe cea cu lapte.

Piperul ușor fructat creează o complexitate de arome care echilibrează conținutul de zahăr al ciocolatei albe. În plus, arată și foarte bine din punct de vedere vizual.

Cardamom

Cardamomul este un condiment care se potrivește foarte bine cu ciocolata albă. În Asia de Sud și Orientul Mijlociu, cardamomul se folosește des în diferite deserturi și băuturi, dar și în preparate sărate.

Este un condiment versatil care aduce complexitate oricărui fel de mâncare în care este adăugat, ducându-l de la banal la luxuriant. Totuși, trebuie folosit corect pentru că poate fi neplăcut atunci când este adăugat în cantități mari.

Aromele ușor lemnoase, cu note de citrice ale cardamomului îl fac unul dintre cele mai potrivite condimente pentru ciocolata albă, adăugând o profunzime incredibilă a aromei sale. Descoperă o listă cu condimente esențiale pentru preparate gustoase.

Şofran

Șofranul este un condiment poate intimida, și acest lucru nu se întâmplă doar din cauza prețului său ridicat. Este suficientă o cantitate mică pentru a da gust preparatelor, așa că trebuie folosit cu atenție.

Aroma pământească și florală a șofranului este delicată, iar în combinație cu ciocolata albă se transformă într-o îmbinare de gusturi nobilă. În plus, aduce și un strop de culoare, semănând cu niște firișoare de chihlimbar.

Scorţişoară

Scorțișoara este unul dintre cele mai folosite condimente pentru deserturi, dar mai cu seamă în cele cu ciocolată, fie ea albă sau neagră. Poți să le îmbini în brioșe, rulouri cu scorțișoară, fursecuri, trufe sau chiar și într-o cană de ciocolată caldă albă.

În plus, ar putea fi chiar benefic pentru sănătate să adaugi scorțișoară la ciocolata albă, deoarece există dovezi că scorțișoara ajută la scăderea nivelului zahărului din sânge.

Mentă

Menta aduce note proaspete, răcoritoare, contrabalansând gustul dulce. Este recomandat să folosești mentă proaspătă pentru a evita senzația de aromă artificială dată de esențele din magazin. Poți combina menta cu ciocolată albă în bomboane, băuturi, creme pentru prăjituri.

Ghimbir

Ghimbirul nu e potrivit doar pentru turta dulce pe care o pregătești de Crăciun. Este un condiment incredibil de versatil care dă gust multor preparate dulci sau sărate.

Se potrivește foarte bine și cu ciocolata albă pentru că aduce note picante care echilibrează gustul dulce și untos al acesteia.

Cel mai potrivit este să adaugi fulgi de ciocolată albă în prăjiturile cu ghimbir sau să faci o glazură de ciocolată albă cu care să îmbraci turta dulce sau alte deserturi care au în compoziție ghimbir.

Trandafir

Trandafiri sub diverse forme au fost folosiți pentru a aroma deserturile de secole mai ales în partea de nord a Africii și în vestul Asiei. Este un ingredient parfumat, perfect pentru băuturi, dar și pentru tot felul de prăjituri. Cel mai adesea se găsește sub formă de esență de trandafiri sau apă de trandafiri.

Pentru un efect vizual mai interesant mugurii de trandafiri se pot infuza în alimente. Aceștia aduc și un plus de savoare, dar și modele roz-violet care dac deserturile adevărate opere de artă.

Lemongrass

Lemongrass este o iarbă aromatică pe care thailandezii o folosesc pentru ceai, supe sau curry. Nu este folosită prea des în asociere cu ciocolata alba, dar ar trebui să încerci.

Aroma de lămâie, cu note lemnoase, îi conferă ciocolatei o ușoară fiind suficient de blândă ca untul de cacao să rămână predominant. Trufele de ciocolată albă cu lemongrass sunt unul dintre cele mai bune moduri de a te bucura de această asociere.

Busuioc

Busuiocul a început să fie din ce în ce mai folosit în deserturi, devenind o aromă comună pentru înghețată și sorbeturi. Totuși, nu se potrivește cu orice fel de aromă dulce. Cu toate acestea, transformă orice preparat cu ciocolată albă într-un desert sofisticat, cu note proaspete, intens parfumat.

Citește și
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Clătite de post cu apă minerală servite pe o farfurie gri
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
condimente pentru carnea de miel
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
condimente mexicane pe o masă
20 dintre cele mai populare condimente mexicane
20 dintre cele mai populare condimente mexicane
condimente asiatice pe o masă
Topul celor mai populare condimente asiatice. Care este secretul preparatelor lor atât de aromate
Topul celor mai populare condimente asiatice. Care este secretul preparatelor lor atât de aromate
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Două borcane cu gem de rubarbă și lingurițe
05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Cât se ține carnea de miel la cuptor
03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
26 aprilie, 09:17
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Friptură fragedă de curcan la cuptor pe o masă neagră
26 aprilie, 09:08
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
condimente pentru carnea de miel
25 aprilie, 08:45
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă 7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
rețetă carne de porc la cuptor cu legume
25 aprilie, 06:55
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Decizia radicală luată de fiica cea mare a lui Cristi Borcea, la 20 de ani. Momentul care îi poate schimba total viaţa
Decizia radicală luată de fiica cea mare a lui Cristi Borcea, la 20 de ani. Momentul care îi poate schimba total viaţa
Decizia radicală luată de fiica cea mare a lui Cristi Borcea, la 20 de ani. Momentul care îi poate schimba total viaţa
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala zombie care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: Este o formă de respect
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
fresh
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
închide