Cele mai gustoase alimente prăjite din lume. Specialiștii recomandă să le încerci măcar o dată în viață

Oricât de mult ne-ar avertiza medicii că alimentele prăjite nu sunt bune, uneori nu putem rezista tentației. Descoperă și tu cele mai bune gustoase alimente prăjite din lume. Specialiștii recomandă să le încerci măcar o dată în viață.

platou cu alimente prăjite
Fiecare țară are câteva alimente prăjite specifice, unele devenite populare în toată lumea/ Shutterstock

Oameni folosesc prăjirea pentru a-și găti hrana încă din Antichitate, așa cum arată dovezile istorice. Fie că vorbim despre aluaturi sau legume, prăjelile au făcut parte din viața noastră din cele mai vechi timpuri.

Fiecare țară are specialitățile ei atunci când vine vorba de alimente prăjite. Iată-le în lista de mai jos pe cele mai bune 30.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai bune alimente prăjite din lume

Dacă suntem în vacanță șansele să cădem pradă ispitei sunt și mai mari. Adevărul este că unele alimente prăjite sunt cu adevărat delicioase. Vezi mai jos o listă impresionantă cu unele dintre cele mai gustoase alimente prăjite din lume.

Tempura (Japonia)

Tempura este un fel de mâncare japonez popular în care alimentele (cel mai frecvent fructe de mare, legume sau sushi) sunt învelite într-un aluat ușor și prăjite pentru a le face mai crocante. Aluatul este preparat din făină, ouă și apă rece sau minerală.

Tempura pe un platou gri
Tempura a devenit atât de popular încât se găsește în orice restaurant japonez din lume / Shutterstock

Tempura a fost introdus în Japonia de către misionarii portughezi în secolul al XVI-lea pentru a-i ajuta să postească mai ușor.

Hushpuppies (Sudul SUA)

HushPuppies sunt făcute dintr-un aluat ușor de făină de porumb, de mărimea unei mingi de golf ușor care este prăjit.

Hushpuppies pe un platou de lemn
Nu există masă din sudul SUA fătă hushpuppies / Shutterstock

La exterior este auriu și crocant, iar la interior moale și pufos. Este servit drept garnitură la orice masă din Sud.

Churros (Spania, Portugalia și America de Sud)

Churros este un desert tradițional spaniole și portughez. Este făcut din aluat de patiserie, predominant choux, care este prăjit și pudrat cu zahăr și scorțișoară. Sunt populare în Spania, Franța, Filipine, Portugalia, America de Sud și sud-vestul Statelor Unite. 

Churros într-un con făcut din hârtie
Spaniolii își încep ziua cu churros / Shutterstock

Pot fi lungi și subțiri sau groși, drepte sau răsucite și înnodate. De obicei, sunt consumate la micul dejun înmuiate în champurrado  (o băutură tradițională pe bază de ciocolată caldă) sau cafe con leche.

Beignets (Louisiana, SUA)

Beignets sunt produse de patiserie, un fel de gogoașă pătrată, adusă de francezi în Louisiana în secolul al XVIII-lea. Beignet a fost numit gogoașa oficială a statului Louisiana în 1986.

Beignets pudrate cu zahăr și puse pe o farfurie albă
Beignets sunt pufoase și foarte parfumate / Shutterstock

Beignets sunt de obicei servite fierbinți cu zahăr pudră la micul dejun sau ca desert. Sunt făcute din aluat choux care se prăjește.

Mandazi (Estul Africii)

Mandazi sunt ca niște pernuțe din aluat prăjit, aromate cu cardamom și nucă de cocos. Sunt consumate la micul dejun în toată Africa de Est. 

Mandazi pudrate cu zahăr
În Kenya, Uganda și Tanzania diminețile încep cu mandazi / Shutterstock

Cei care servesc deseori au alături o cană de chai condimentat cu lapte, care a devenit un aliment de bază pe măsură ce indienii au venit să lucreze și să facă comerț în Kenya, Uganda și Tanzania sub dominația colonială britanică. 

Cardamomul din mandazi sugerează influențe Asia de Sud și Orientul Mijlociu.

Jalebi (India)

Jalebi este un desert de origine arabă care este renumit pentru forma sa de spirală. Deși este un preparat arab, este foarte popular în India, Pakistan și Bangladesh. 

Jalebi pus pe un platou negru
Jalebi este un street food foarte popular / Shutterstock

Principala caracteristică a rețetelor de jalebi este utilizarea siropului de zahăr cunoscut sub numele de „sheera” sau „chaashni”. Acest sirop oferă jalebi un înveliș de zahăr cristalizat. 

Flori de zucchini (Italia)

Florile de zucchini sunt umplute cu cremă de ricotta și pătrunjel și prăjite, apoi sunt trecute printr-un aluat și prăjite până devin aurii. În unele rețete umplutura constă în brânză, șuncă prosciutto, orez și ierburi aromatice.

Florile de zucchini prăjite pe o farfurie neagră
Florile de zucchini prăjite sunt populare în Sicilia / Shutterstock

Cronut (SUA)

Cronut a fost preparat pentru prima dată de cofetarul Dominique Ansel, în SoHo din New York. În mai puțin de o lună de la primul cronut vândut a devenit celebru în întreaga lume.

Cronut este un desert devenit popular și datorită social media/ Shutterstock

Este o combinație între gogoașă și croissant. Deasupra are diverse crème sau toppinguri.

Pătlăgele prăjite (SUA)

De cele mai multe sunt asociate cu bucătăria sudistă, dar își au originea în vestul SUA. Pătlăgelele sunt trecute printr-un aluat de făină, mălai sau pesmet înainte de a fi prăjite.

Pătlăgelele pane pe o farfurie albă
Pătlăgelele pane sunt un fel de mâncare popular în sudul SUA /Shutterstock

Cartofi prăjiți (Belgia și Franța)

Cartofii prăjiți sunt iubiți în întreaga lumea. Primii care i-au gătit au fost belgienii și francezii. Nu se știe încă exact originea exactă, pentru că cele două țări încă își mai dispută drepturile de autor.

Cartofi prăjiți pe un blat de lemn
Cartofii prăjiți sunt cel mai popular aliment prăjit din lume / Shutterstock

Cartofii prăjiți pot fi mâncați simpli, drept garnitură pentru o mulțime de alte mâncăruri, cu sosuri sau fără.

Pakora (India)

Pakora sunt legume acoperite cu aluat de făină și prăjite. Sunt vândute pe stradă, dar și servite în restaurante din Asia de Sud și din întreaga lume. În varianta originală aluatul era preparat din făină de mazăre.

Pakora într-un bol alb
Pakora pot fi garnitură sau fel de mâncare principal / Shutterstock

Tostones (Caribbe and America de Sud)

Componenta principală a rețetei de tostones este pătlagica, care este feliată și prăjită de două ori. Seamănă la aspect cu chipsurile de cartofi și este consumat de obicei ca o gustare. 

Tostones pe un tocător de lemn
Tostones se vând chiar și în supermarketuri pre-pregătite / Shutterstock

În regiunile în care pătlaginile sunt disponibile din abundență, acest fel de mâncare este destul de popular. 

Locuri precum Haiti, Cuba, Puerto Rico și Nicaragua sunt renumite pentru fabricarea de tostones și chiar disponibile în formă ambalată în supermarketuri. 

Arancini (Italia)

Arancini sunt bile mari, aurii de orez, umplute cu o combinație savuroasă de ingrediente și prăjite. Umpluturile includ adesea sos de carne cu mazăre, prosciutto uscat, brânzeturi precum mozzarella și pecorino, roșii sau capere uscate. Sunt deosebit de populare în Sicilia. 

Arancini într-un castron alb
Umplutura de arancini este foarte gustoasă / Shutterstock

Fofos de arroz (Mozambic)

Acest fel de mâncare popular din Mozambic constă din bile de orez prăjite umplute cu ingrediente sărate, cum ar fi creveți, usturoi și ceapă. 

Fofos de arroz într-o farfurie argintie
Creveții sunt cea mai populară umplutură pentru fofos de arroz / Shutterstock

Bilele sunt în mod tradițional trecute prin ouă și în pesmet, apoi prăjite în ulei încins. Felul de mâncare se servește cald.

Chiko rolls (Australia)

Chiko Roll este o gustare australiană inventată de Frank McEncroe, inspirată de pachețelele de primăvară chinezești.

Chiko rolls pe o farfurie albă
Chiko rolls sunt inspirate de pachețelele de primăvară asiatice / Shutterstock

A fost vândută pentru prima dată în 1951 sub numele de „Chicken Roll”, în ciuda faptului că nu conține pui. Gustarea a fost concepută pentru a fi mâncată cu ușurință în mișcare, fără farfurie sau tacâmuri. 

Onion bhajis (India)

Bhajis este o versiune de pakura, care sunt inele de ceapă trecute printr-un aluat cu multe condimente și apoi prăjite. Sunt o gustare stradală populară mai ales în sudul Indiei și e consumă mai ales la ora ceaiului

Onion bhajis pe o farfurie albă alături de un sos iute
Condimentele fac onion bhajis speciale / Shutterstock

Banh cam (Vietnam)

Bánh cam sau bánh rán în vietnameză este unul dintre cele mai faimoase și îndrăgite deserturi vietnameze. Numele se traduce prin „prăjitură cu portocală”, deși nu are nimic de-a face cu această citrică. Denumirea vine de la asemănarea vizuală între cele două.

Banh cam pe un șervețel alb
Banh cam se mai vinde și sub denumirea de „orange cake” / Shutterstock

Este făcut din făină de orez, umplute pastă de fasole mun, modelat într-o bilă, trecut prin semințe de susan care mai apoi sunt prăjite.

Ouă scoțiene (Marea Britanie)

Scotch egg sau ouă scoțiene sunt un preparat tradițional britanic constând dintr-un ou fiert tare decojit, care este învelit în cârnați, acoperit cu pesmet și apoi prăjit sau copt până devine crocant. Se găsește în puburi sau este consumat la picnicuri.  

Ouăle scoțiene servite pe farfurii albe
Ouăle scoțiene sunt populare de sute ani în Marea Britanie / Shutterstock

Ouăle scoțiene sunt baza mai multor povești privind originea lor. Fortnum & Mason, un magazin universal din Londra, cunoscut pentru produsele sale alimentare, susține că a creat această rețetă în 1738 pentru călătorii bogați care se plimbau cu trăsura. 

O altă teorie susține că felul de mâncare a derivat dintr-un altul originar din nordul Indiei nargisi kofta (un ou acoperit cu carne tocată și servit cu curry), pe care soldații reveniți de acolo l-au introdus în Anglia. O a treia poveste susține că a fost inventat de fermierii scoțieni ca un fel de mâncare ieftin.

Katsu (Japonia)

Katsu este un preparat prăjit de carne sau fructe de mare, făcut cu pesmet japonez de panko. 

Katsu alături de câteva sosuri speciale
Katsu este un șnițel reinterpretat / Shutterstock

Asemănător ca formă cu un șnițel german, katsu este unul dintre multele alimente occidentale care a fost adaptat pentru a se potrivi gusturilor locale și a devenit o parte cheie a bucătăriei japoneze.

Calamari prăjiți (Italia și Grecia)

Calamarii prăjiți sunt calamari trecuți prin aluat și prăjiți. Se servesc cu lămâie, cu sos de maioneză sau alte sosuri. Se găsesc peste tot în Grecia și Italia și au fost adoptați de bucătăria mai multor țări.

Calamari părjiți pe un grătar gri
Vei găsi calamari prăjiți la orice tavernă din Grecia / Shutterstock

Pui prăjit (Coreea de Sud și SUA)

Sunt multe feluri de a prăji puiul, dar americanii și coreeni pare că au cele mai bune rețete. Puiul american este îmbrăcat într-o crustă groasă după ce este marinat bine înainte. Puiul coreean este trecut printr-un aluat subțire și prăjit de două ori.

Pui prăjit alături de câteva sosuri speciale
Fiecare țară are rețeta ei de pui prăjit / Shutterstock

Scoici prăjite (New England, SUA)

Din Connecticut până în Maine găsești tot felul de localuri care vând scoici prăjite. Acestea sunt înmuiate în lapte apoi tăvălite prin făină de mălai și apoi prăjite. Se servesc cu sos tartar.

Scoici părjite și servite pe o farfurie albă
Scoicile prăjite sunt cel mai popular fel de mâncare în regiunea New England / Shutterstock

Kibbeh (Orientul Mijlociu)

Cu origini în Orientul Mijlociu, considerat felul de mâncare național al Libanului, kibbeh este o combinație de grâu bulgur, ceapă tocată, baharat (șapte condimente) și carne slabă de vită, capră, miel, pește sau cămilă. Poate fi consumat crud și este asemănător cu tartarul.

Kibbeh alături de un sos alb
Kibbeh este mâncarea națională în Liban / Shutterstock

Leche frita (Spania)

Leche frita este un desert delicios spaniol care este de fapt o budincă de lapte dulce și fermă, învelită într-o coajă crocantă de ouă și făină. Se face cu făină, amidon de porumb, zahăr, lapte, ouă, unt și ulei de măsline. Întregul amestec este aromat cu scorțișoară.

Leche frita pe o farfurie albă
Leche frita este un desert popular în Spania / Shutterstock

Prawn toast (Hong Kong)

Prawn toast se face dintr-o cremă de creveți întinsă pe pâine care apoi este prăjită până devine aurie. Se servește drept gustare.

Toast presărat cu susan pe o farfurie albă
Uneori toastul este presărat cu susan / Shutterstock

Pizza prăjită (Italia)

Pizza prăjită este o specialitate în orașul Napoli. La început a fost o gustare populară printre comunitățile sărace ale orașului, dar a devenit cunoscută peste tot în timpul celui de-al doilea Război Mondial.

Pizza prăjită pe o farfurie albă
Pizza prăjită a apărut din cauza sărăcie i/ Shutterstock

Chimichangas

Chimichangas este de fapt un burrito prăjit și a fost inventat în statul Arizona. Burrito sunt umpluți cu orez, fasole, brânză și carne și apoi prăjiți până când tortilla devine crocantă.

Chimichangas pe o farfurie albă
Chimichangas este un burrito prăjit / Shutterstock

Chicharrons (Spania, America de Sud și Filipine)

Chicharrons este șorici de porc prăjit. Poate fi consumat la fel principal, pusă în tortilla sau ca topping pentru alte preparate.

Chicharrons alături de mai mulți căței de usturoi
Chicharrons este popular în toată America de Sud / Shutterstock
Citește și
CELE MAI CITITE
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți pe un platou negru cu linguriță, căpșuni, banane și fulgi de migdale
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
5 porții de mini Pavlova cu mousse de căpșuni
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
Compot de rubarbă cu căpșuni în borcan, alături de un polonic, tije de rubarbă și un bol cu căpșuni
Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară
Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară
Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni porționat
Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni
Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
O femeie care se află cu coșul la cumpărături
Cele mai populare alimente în 2025. Top 7 tendințe gastronomice
Cele mai populare alimente în 2025. Top 7 tendințe gastronomice
Prăjitură cu iaurt din doar 3 ingrediente
Prăjitură cu iaurt din doar 3 ingrediente. Cel mai cremos și simplu tort pe care îl poți face
Prăjitură cu iaurt din doar 3 ingrediente. Cel mai cremos și simplu tort pe care îl poți face
ingrediente dulci puse în cămară
10 ingrediente dulci ce nu trebuie să îți lipsească din cămară
10 ingrediente dulci ce nu trebuie să îți lipsească din cămară
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Un ou spart care are puncte de sânge de pe gălbenuș, așezat într-un polonic, alături de un ou întreg
06:37
Ce sunt punctele de sânge de pe gălbenuș? Iată ce trebuie să faci cu ouăle care le au Ce sunt punctele de sânge de pe gălbenuș? Iată ce trebuie să faci cu ouăle care le au
Șnițel de soia de post, tăiat în secțiune, pe o farfurie alături de piure de cartofi
16 mai, 05:55
Șnițel de soia de post. Care sunt pașii de urmat pentru o rețetă delicioasă de post Șnițel de soia de post. Care sunt pașii de urmat pentru o rețetă delicioasă de post
Risotto cu spanac în bol alb cu furculiță și un ștergar
16 mai, 05:36
Risotto cu spanac. O rețetă simplă, cu gust aromat Risotto cu spanac. O rețetă simplă, cu gust aromat
Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor într-o farfurie cu furculiță
15 mai, 05:22
Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă
Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni porționat
14 mai, 05:45
Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți pe un platou negru cu linguriță, căpșuni, banane și fulgi de migdale
13 mai, 06:08
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, în bol alb și o crenguță de rozmarin
13 mai, 05:02
Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit
12 mai, 07:56
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
1
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Această supă cremă de sparanghel verde este un preparat simplu și extrem de sănătos, perfect pentru a-ți cuceri simțurile. Gustul delicat al sparanghelului verde este pus în valoare printr-o textură mătăsoasă...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
2
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
4
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budinca de chia cu banane este un desert sănătos, ușor de preparat și perfect pentru orice moment al zilei. Aceasta combină beneficiile semințelor de chia, bogate în fibre și acizi grași...
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
5
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană este o prăjitură din bucătăria italiană colorată și incredibil de aromată, care își are originile în Sicilia. Este o adevărată operă de artă dulce. Conține ricotta, fructe confiate, blat...
Parteneri
5 zodii găsesc claritate în relații după 17 mai 2025. Ce arată astrele
5 zodii găsesc claritate în relații după 17 mai 2025. Ce arată astrele
5 zodii găsesc claritate în relații după 17 mai 2025. Ce arată astrele
Casele şi apartamentele s-ar putea ieftini, după ce vânzările au scăzut. Iancu Guda: Cel puţin 10%
Casele şi apartamentele s-ar putea ieftini, după ce vânzările au scăzut. Iancu Guda: "Cel puţin 10%"
Casele şi apartamentele s-ar putea ieftini, după ce vânzările au scăzut. Iancu Guda: "Cel puţin 10%"
Ce sumă primește lunar, de la statul român, soția milionarului cu trei pensii: Nevasta e sfântă
Ce sumă primește lunar, de la statul român, soția milionarului cu trei pensii: „Nevasta e sfântă”
Ce sumă primește lunar, de la statul român, soția milionarului cu trei pensii: „Nevasta e sfântă”
Ce spune Dana Rogoz despre George Simion. Au învățat în același liceu, iar vedeta a fost martora unui moment surprinzător
Ce spune Dana Rogoz despre George Simion. Au învățat în același liceu, iar vedeta a fost martora unui moment surprinzător
Ce spune Dana Rogoz despre George Simion. Au învățat în același liceu, iar vedeta a fost martora unui moment surprinzător
Hande Soral publică noi fotografii de familie. Actrița demonstrează că nu există probleme în căsnicia cu actorul Ismail Demirci
Hande Soral publică noi fotografii de familie. Actrița demonstrează că nu există probleme în căsnicia cu actorul Ismail Demirci
Hande Soral publică noi fotografii de familie. Actrița demonstrează că nu există probleme în căsnicia cu actorul Ismail Demirci
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Sparanghel înfășurat în bacon. Gustare crocantă și plină de savoare
Sparanghel înfășurat în bacon. Gustare crocantă și plină de savoare
Sparanghel înfășurat în bacon. Gustare crocantă și plină de savoare
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
Noul look al lui Meghan Trainor a stârnit indignarea fanilor. Artista a slăbit considerabil și a apelat la operații estetice
Noul look al lui Meghan Trainor a stârnit indignarea fanilor. Artista a slăbit considerabil și a apelat la operații estetice
Noul look al lui Meghan Trainor a stârnit indignarea fanilor. Artista a slăbit considerabil și a apelat la operații estetice
Ce trebuie să punem în trusa de prim ajutor
Ce trebuie să punem în trusa de prim ajutor
Ce trebuie să punem în trusa de prim ajutor
fresh
Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă

Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă

Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă

Risotto cu spanac. O rețetă simplă, cu gust aromat

Risotto cu spanac. O rețetă simplă, cu gust aromat

Șnițel de soia de post. Care sunt pașii de urmat pentru o rețetă delicioasă de post

Șnițel de soia de post. Care sunt pașii de urmat pentru o rețetă delicioasă de post

Ce sunt punctele de sânge de pe gălbenuș? Iată ce trebuie să faci cu ouăle care le au

Ce sunt punctele de sânge de pe gălbenuș? Iată ce trebuie să faci cu ouăle care le au
închide