5 garnituri pentru carnea de vită. Rețete rapide și gustoase

Nu mâncăm în fiecare zi friptură de vită, așa că, atunci când avem ocazia, trebuie să avem lângă niște garnituri cu adevărat spectaculoase. Poți să alegi și un piure de cartofi, dar mai bine cauți ceva mai sofisticat. Descoperă 5 garnituri pentru carnea de vită. Iată câteva rețete rapide, simple și gustoase pentru preparatele tale.

Garnituri pentru carnea de vită puse pe un platou de lemn
Cele mai bune garnituri pentru canea de vită sunt cele care nu acoperă aroma fripturii / Shutterstock

Cele mai bune garnituri pentru carnea de vită sunt cele care completează gustul fripturii fără să încerce să îl subjuge. Ideal ar fi să nu fie un amestec prea complex de arome puternice, ci mai degrabă să alegi garnituri cu mai puține ingrediente dar de calitate.

Rețetele de garnituri pot fi pregătite chiar și de bucătarii începători. Vita are un gust puternic, iar bucătarii specialiști recomandă să optezi pentru garnituri care să nu acopere aromele acestui preparat savuros.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cartofi copți de două ori

Cartofii copți de două ori sunt practic o modalitate de a mânca piure de cartofi într-o barcă drăguță făcută tot din cartofi. În timp ce exteriorul devine crocant, interiorul devine cremos.

Cartofii copți de două ori puși pe o tavă mare de lemn
Cartofii copți de două ori sunt garnitura perfectă pentru o friptură de vită la grătar / Shutterstock

Ingrediente

  • 6 cartofi roșii mari, curățați
  • 1 lingură de ulei de măsline extra virgin
  • sare
  • 100 g unt, înmuiat
  • 100 ml lapte
  • 300 g smântână
  • 100 g cheddar mărunțit, împărțit
  • piper negru proaspăt măcinat 

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C. 

Cartofii se spală și se usucă complet în prosoape de hârtie. Se înțeapă peste tot cu o furculiță, apoi se freacă cu ulei și se stropesc cu sare. Se pun într-o tavă și se lasă la cuptor până se pot străpunge ușor cu o furculiță, aproximativ o oră. Se scot și se lasă să se răcească.

Se taie un strat subțire din vârful fiecărui cartof. Se scoate câte un dop din fiecare cartof și se pune interiorul într-un castron mare. Restul cartofilor se lasă deoparte.

Peste cartofii din castron se adăugă unt, lapte și smântână. Se pasează până când untul este topit și cartofii sunt în mare parte făcuți piure, dar cu câteva bucăți mai mari prin el. Se adaugă o cană de cheddar și se amestecă până se încorporează. Se asezonează cu sare și piper. 

Se umplu cartofii puși deoparte cu compoziția de cartofi șe se presară cheddar deasupra. Se coc până când brânza se topește și afară este crocantă, aproximativ 15 minute. 

Cușcuș cu ierburi

Cușcușul este mult mai ușor de făcut decât majoritatea cerealelor sau pastelor. Cu un strop de ulei de măsline și suc de lămâie obții garnitura perfectă.

Cuscusul cu ierburi pus într-o farfurie albă și decorat cu o felie de lămâie
Cuscusul cu ierburi este aromat suficient cât să nu acopere aroma cărnii de vită / Shuterstock

Ingrediente

  • 250 g cuscus
  • 400 ml supă de pui 
  • 2 linguri de ulei de măsline extra virgin 
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • pătrunjel proaspăt tocat 
  • sare  
  • piper negru proaspăt măcinat
  • fulgi de ardei roșu 

Mod de preparare

Se clătește cușcușul sub apă rece până când apa devine limpede. Într-o cratiță medie la foc mediu, se aduce supa de pui la punctul de fierbere. Se adaugă cușcușul, apoi se acoperă cu un capac și se ia de pe foc. Se lasă să stea 10 minute, apoi se răscolește cu o furculiță. 

Se adaugă ulei, suc de lămâie și pătrunjel. Se condimentează cu sare, piper și un praf de fulgi de ardei roșu. 

Anghinare coaptă cu lămâie

Anghinarea este savuroasă înmuiată în sos cremos de usturoi cu lămâie. 

Două anghinare coapte puse pe o farfurie albă
Anghinarea coaptă este o garnitură sofisticată pentru carnea de vită / Shutterstock

Ingrediente

  • 4 anghinare medii
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1/2 lămâie medie
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de piper
  • Sos de usturoi
  • 70 g maioneză
  • 70 g iaurt grecesc simplu
  • 1/2 linguriță de usturoi proaspăt tocat
  • 1/4 linguriță de coajă rasă de lămâie
  • piper

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Folosind un cuțit ascuțit se taie 2 cm din partea de sus a fiecărei anghinare. Cu ajutorul foarfecelor de bucătărie, se taie vârfurile frunzelor exterioare. Se taie apoi fiecare anghinare pe lungime în jumătate. 

Anghinarea se stropește cu ulei, apoi se pun într-o tavă de copt. Se freacă suprafețele tăiate de anghinare cu jumătate de lămâie. Se presară cu sare si piper. Se acoperă tava cu folie. Se dau la cuptor până când se înmoaie și frunzele de lângă centru se smulg ușor, 50-55 de minute.

Între timp, se amestecă ingredientele pentru aioli, apoi se dau la rece. Se servesc cu anghinare.

Salata Panzanella de dovlecei

Aceasta este salata ideală pentru vară pe care o poți face chiar și cu pâine veche de o zi.

Salata panzanella servită într-un castron mare și alb
Salata panzanella este perfectă pentru bucățile de carne mai grase / Shutterstock

Ingrediente

  • 3 dovlecei medii, tăiați felii
  • 70 ml ulei de măsline, împărțit
  • 1 baghetă de pâine, tăiată cubulețe
  • 400 g roșii mini sau cherry, tăiate pe jumătate
  • 1 ardei verde mediu, tocat grosier
  • 1/2 ceapă roșie, feliată subțire
  • 50 ml oțet balsamic
  • 4 căței de usturoi tocați
  • 1 linguriță de condimente italiene
  • 1/2 linguriță de fulgi de ardei roșu
  • 1 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de piper măcinat
  • 400 g brânză mozzarella proaspătă

Mod de preparare

Feliile de dovlecel se amestecă cu ulei de măsline și se dau la cuptor până se rumenesc, aproximariv 25-30 de minute. Se scot din cuptor și se lasă să se răcească.

Între timp, într-un castron mare, se pune pâinea cu o lingură de ulei de măsline. Se amestecă bine și apoi se transferă pe o tavă de copt. Se dă la cuptor la foc mare până se rumenește ușor, 12-14 minute, amestecând din când în când.

Se pun dovlecelul răcit, pâinea prăjită, roșiile, ardeiul verde și ceapa roșie într-un castron mare. Într-un castron mic se amestecă oțetul, usturoiul, condimentele și restul de 2 linguri de ulei. Se pun peste salată și se amestecă ușor pentru a se combina. Se adaugă mozzarella și se amestecă. Se servește imediat.

Sparanghel sotat

Este incredibil cât de multă aromă produc aceste legume mici și cât de multe beneficii au pentru sănătate. Uneori, cele mai simple garnituri sunt cele mai gustoase.

Sparanghel sotat pus pe o farfurie albastră
Sparanghelul sotat se potrivește cu orice fel de carne de vită / Shutterstock

Ingrediente

  • ½ lingură de ulei de măsline
  • 10 bucăți de sparanghel cu capetele tăiate
  • ½ linguriță de sare
  • ½ linguriță de piper

Mod de preparare

Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu. Se adaugă sparanghelul și se presară cu generozitate sare li piper. Se lasă aproximativ 5 minute pentru sparanghel crocant și 10-12 minute pentru sparanghel moale, amestecând din când în când. 

Citește și
CELE MAI CITITE
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori servit pe o farfurie albă
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Înghețată cu aromă intensă de citrice în cornete așezate într-un recipient rustic, alături de felii d citrice
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată pe o farfurie
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Porții de negresă din albușuri cu glazură de ciocolată, decorate cu frunze de mentă, pe două farfurii
Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată
Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată
bol cu orez cu lapte
Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos
Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
salate aperitiv rapide puse într-un colaj
Galerie foto
Rețete rapide de salate aperitiv. Sunt ușor de făcut și vor cuceri orice invitat
Rețete rapide de salate aperitiv. Sunt ușor de făcut și vor cuceri orice invitat
tipuri de ceai pentru a face ice tea puse pe o masă
Cele mai bune tipuri de ceai pentru a face ice tea. 15 variante de încercat
Cele mai bune tipuri de ceai pentru a face ice tea. 15 variante de încercat
Deserturi rapide de Paște puse pe o masă albă
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Castraveți murați la soare într-un bol și în furculiță
26 iulie, 06:43
Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii
Clafoutis cu multe legume și parmezan, decorat cu rozmarin
26 iulie, 05:41
Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios
Rețeta de salată argentiniană, cu roșii, brânză telemea și usturoi în bol
25 iulie, 08:04
Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi
Porții de brownie cu afine și cremă de lămâie
25 iulie, 06:15
Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios
ciuperci proaspete puse pe un tocător
24 iulie, 08:06
Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare
Trei roșii umplute alături de capace din roșii și frunze de bucuioc
24 iulie, 08:00
Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete
Două vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval pe o farfurie albă, alături de tacâmuri pentru servire
23 iulie, 08:52
Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval
O oală plină cu paste puse la fiert
23 iulie, 06:49
Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
1
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica este o prăjitură tradițională slovenă, originară din regiunea Prekmurje. Este un desert stratificat, care combină mai multe umpluturi delicioase într-un singur preparat. Fiecare strat contribuie la complexitatea gustului și...
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
2
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Pepenele galben este nu doar delicios și răcoritor, ci și plin de nutrienți esențiali care aduc numeroase beneficii pentru sănătate. Descoperă si tu câte calorii are pepenele galben. Află cât zahăr...
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
3
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise este un desert delicios, foarte aromat, perfect pentru sezonul caiselor. O poți prepara și mai târziu, în sezonul rece, cu caise din compot. Rețeta nu...
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
4
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru...
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
5
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Pentru că murele și zmeura sunt perfecte pentru a le combina în diferite deserturi, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu zmeură și mure. Te vei bucura de un spectacol...
Parteneri
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Patricia a ajuns cu bine în Turcia, unde medicii speră să facă un miracol. Sper să mă întorc cu copilul de mână!
Patricia a ajuns cu bine în Turcia, unde medicii speră să facă un miracol. "Sper să mă întorc cu copilul de mână!"
Patricia a ajuns cu bine în Turcia, unde medicii speră să facă un miracol. "Sper să mă întorc cu copilul de mână!"
Imagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena
Imagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena
Imagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Elon Musk susține că ar fi fost păcălit să ajute la moartea copilului său transgender: Mi-am pierdut fiul
Elon Musk susține că ar fi fost „păcălit” să ajute la „moartea” copilului său transgender: „Mi-am pierdut fiul”
Elon Musk susține că ar fi fost „păcălit” să ajute la „moartea” copilului său transgender: „Mi-am pierdut fiul”
Clafoutis cu legume și brânză feta
Clafoutis cu legume și brânză feta
Clafoutis cu legume și brânză feta
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
fresh
Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi

Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi

Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios

Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios

Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii

Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii
închide