5 garnituri pentru carnea de vită. Rețete rapide și gustoase

Nu mâncăm în fiecare zi friptură de vită, așa că, atunci când avem ocazia, trebuie să avem lângă niște garnituri cu adevărat spectaculoase. Poți să alegi și un piure de cartofi, dar mai bine cauți ceva mai sofisticat. Descoperă 5 garnituri pentru carnea de vită. Iată câteva rețete rapide, simple și gustoase pentru preparatele tale.

Garnituri pentru carnea de vită puse pe un platou de lemn
Cele mai bune garnituri pentru canea de vită sunt cele care nu acoperă aroma fripturii / Shutterstock

Cele mai bune garnituri pentru carnea de vită sunt cele care completează gustul fripturii fără să încerce să îl subjuge. Ideal ar fi să nu fie un amestec prea complex de arome puternice, ci mai degrabă să alegi garnituri cu mai puține ingrediente dar de calitate.

Rețetele de garnituri pot fi pregătite chiar și de bucătarii începători. Vita are un gust puternic, iar bucătarii specialiști recomandă să optezi pentru garnituri care să nu acopere aromele acestui preparat savuros.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cartofi copți de două ori

Cartofii copți de două ori sunt practic o modalitate de a mânca piure de cartofi într-o barcă drăguță făcută tot din cartofi. În timp ce exteriorul devine crocant, interiorul devine cremos.

Cartofii copți de două ori puși pe o tavă mare de lemn
Cartofii copți de două ori sunt garnitura perfectă pentru o friptură de vită la grătar / Shutterstock

Ingrediente

  • 6 cartofi roșii mari, curățați
  • 1 lingură de ulei de măsline extra virgin
  • sare
  • 100 g unt, înmuiat
  • 100 ml lapte
  • 300 g smântână
  • 100 g cheddar mărunțit, împărțit
  • piper negru proaspăt măcinat 

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C. 

Cartofii se spală și se usucă complet în prosoape de hârtie. Se înțeapă peste tot cu o furculiță, apoi se freacă cu ulei și se stropesc cu sare. Se pun într-o tavă și se lasă la cuptor până se pot străpunge ușor cu o furculiță, aproximativ o oră. Se scot și se lasă să se răcească.

Se taie un strat subțire din vârful fiecărui cartof. Se scoate câte un dop din fiecare cartof și se pune interiorul într-un castron mare. Restul cartofilor se lasă deoparte.

Peste cartofii din castron se adăugă unt, lapte și smântână. Se pasează până când untul este topit și cartofii sunt în mare parte făcuți piure, dar cu câteva bucăți mai mari prin el. Se adaugă o cană de cheddar și se amestecă până se încorporează. Se asezonează cu sare și piper. 

Se umplu cartofii puși deoparte cu compoziția de cartofi șe se presară cheddar deasupra. Se coc până când brânza se topește și afară este crocantă, aproximativ 15 minute. 

Cușcuș cu ierburi

Cușcușul este mult mai ușor de făcut decât majoritatea cerealelor sau pastelor. Cu un strop de ulei de măsline și suc de lămâie obții garnitura perfectă.

Cuscusul cu ierburi pus într-o farfurie albă și decorat cu o felie de lămâie
Cuscusul cu ierburi este aromat suficient cât să nu acopere aroma cărnii de vită / Shuterstock

Ingrediente

  • 250 g cuscus
  • 400 ml supă de pui 
  • 2 linguri de ulei de măsline extra virgin 
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • pătrunjel proaspăt tocat 
  • sare  
  • piper negru proaspăt măcinat
  • fulgi de ardei roșu 

Mod de preparare

Se clătește cușcușul sub apă rece până când apa devine limpede. Într-o cratiță medie la foc mediu, se aduce supa de pui la punctul de fierbere. Se adaugă cușcușul, apoi se acoperă cu un capac și se ia de pe foc. Se lasă să stea 10 minute, apoi se răscolește cu o furculiță. 

Se adaugă ulei, suc de lămâie și pătrunjel. Se condimentează cu sare, piper și un praf de fulgi de ardei roșu. 

Anghinare coaptă cu lămâie

Anghinarea este savuroasă înmuiată în sos cremos de usturoi cu lămâie. 

Două anghinare coapte puse pe o farfurie albă
Anghinarea coaptă este o garnitură sofisticată pentru carnea de vită / Shutterstock

Ingrediente

  • 4 anghinare medii
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1/2 lămâie medie
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de piper
  • Sos de usturoi
  • 70 g maioneză
  • 70 g iaurt grecesc simplu
  • 1/2 linguriță de usturoi proaspăt tocat
  • 1/4 linguriță de coajă rasă de lămâie
  • piper

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Folosind un cuțit ascuțit se taie 2 cm din partea de sus a fiecărei anghinare. Cu ajutorul foarfecelor de bucătărie, se taie vârfurile frunzelor exterioare. Se taie apoi fiecare anghinare pe lungime în jumătate. 

Anghinarea se stropește cu ulei, apoi se pun într-o tavă de copt. Se freacă suprafețele tăiate de anghinare cu jumătate de lămâie. Se presară cu sare si piper. Se acoperă tava cu folie. Se dau la cuptor până când se înmoaie și frunzele de lângă centru se smulg ușor, 50-55 de minute.

Între timp, se amestecă ingredientele pentru aioli, apoi se dau la rece. Se servesc cu anghinare.

Salata Panzanella de dovlecei

Aceasta este salata ideală pentru vară pe care o poți face chiar și cu pâine veche de o zi.

Salata panzanella servită într-un castron mare și alb
Salata panzanella este perfectă pentru bucățile de carne mai grase / Shutterstock

Ingrediente

  • 3 dovlecei medii, tăiați felii
  • 70 ml ulei de măsline, împărțit
  • 1 baghetă de pâine, tăiată cubulețe
  • 400 g roșii mini sau cherry, tăiate pe jumătate
  • 1 ardei verde mediu, tocat grosier
  • 1/2 ceapă roșie, feliată subțire
  • 50 ml oțet balsamic
  • 4 căței de usturoi tocați
  • 1 linguriță de condimente italiene
  • 1/2 linguriță de fulgi de ardei roșu
  • 1 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de piper măcinat
  • 400 g brânză mozzarella proaspătă

Mod de preparare

Feliile de dovlecel se amestecă cu ulei de măsline și se dau la cuptor până se rumenesc, aproximariv 25-30 de minute. Se scot din cuptor și se lasă să se răcească.

Între timp, într-un castron mare, se pune pâinea cu o lingură de ulei de măsline. Se amestecă bine și apoi se transferă pe o tavă de copt. Se dă la cuptor la foc mare până se rumenește ușor, 12-14 minute, amestecând din când în când.

Se pun dovlecelul răcit, pâinea prăjită, roșiile, ardeiul verde și ceapa roșie într-un castron mare. Într-un castron mic se amestecă oțetul, usturoiul, condimentele și restul de 2 linguri de ulei. Se pun peste salată și se amestecă ușor pentru a se combina. Se adaugă mozzarella și se amestecă. Se servește imediat.

Sparanghel sotat

Este incredibil cât de multă aromă produc aceste legume mici și cât de multe beneficii au pentru sănătate. Uneori, cele mai simple garnituri sunt cele mai gustoase.

Sparanghel sotat pus pe o farfurie albastră
Sparanghelul sotat se potrivește cu orice fel de carne de vită / Shutterstock

Ingrediente

  • ½ lingură de ulei de măsline
  • 10 bucăți de sparanghel cu capetele tăiate
  • ½ linguriță de sare
  • ½ linguriță de piper

Mod de preparare

Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu. Se adaugă sparanghelul și se presară cu generozitate sare li piper. Se lasă aproximativ 5 minute pentru sparanghel crocant și 10-12 minute pentru sparanghel moale, amestecând din când în când. 

Citește și
CELE MAI CITITE
Prăjitură de post cu mere cuburi, porționată pe un platou
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
maioneză de post de la mănăstire
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
cartofii țărănești cu ceapă
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
carne de curcan pe un tocător
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Gutui coapte cu nuci și miere pe o farfurie cu furculiță și într-un bol de sticlă
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute
carnea de vită la cuptor
La ce temperatură se ține carnea de vită la cuptor. Trucuri pentru o friptură suculentă și aromată
La ce temperatură se ține carnea de vită la cuptor. Trucuri pentru o friptură suculentă și aromată
Beef Stroganoff în tigaie cu lingură de lemn
Beef Stroganoff. Rețeta unui preparat rafinat, din bucătăria rusească
Beef Stroganoff. Rețeta unui preparat rafinat, din bucătăria rusească
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
legume la cuptor
06:56
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
rețete cu sfeclă
05:55
Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal
Augsburger Zwetschgendatschi
05:33
Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez
Pastă de mici preparată în casă, într-un vas alb, oval
29 noiembrie, 06:41
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Supă finlandeză de somon în bol alb
29 noiembrie, 05:53
Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare
Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară în bol oval, o lingură și mere proaspete
29 noiembrie, 05:16
Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară. Un preparat dulceag și aromat Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară. Un preparat dulceag și aromat
marry me chicken
28 noiembrie, 10:01
Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken
persoana care încălzește mâncare la microunde
28 noiembrie, 09:53
10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde 10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
4 zodii experimentează norocul și abundența în decembrie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
4 zodii experimentează norocul și abundența în decembrie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
4 zodii experimentează norocul și abundența în decembrie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
Ziua Z pentru mașinile vechi din Madrid. Şoferii, nevoiți să-și vândă autoturismele pe 100 € la dezmembrări
"Ziua Z" pentru mașinile vechi din Madrid. Şoferii, nevoiți să-și vândă autoturismele pe 100 € la dezmembrări
"Ziua Z" pentru mașinile vechi din Madrid. Şoferii, nevoiți să-și vândă autoturismele pe 100 € la dezmembrări
Unde au ajuns sute de milioane de euro din averea lui Ion Ţiriac. Fiul său a făcut anunţul
Unde au ajuns sute de milioane de euro din averea lui Ion Ţiriac. Fiul său a făcut anunţul
Unde au ajuns sute de milioane de euro din averea lui Ion Ţiriac. Fiul său a făcut anunţul
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul amp;#8211; susținute de studii științifice
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul amp;#8211; susținute de studii științifice
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul amp;#8211; susținute de studii științifice
fresh
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda

Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda

Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda

10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde

10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde

Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken

Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken

Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească

Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească

Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare

Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare
închide