carne de vită

Steak de vită cu sos de smântână şi parmezan
Video
BeautiFood | 16 aprilie 2024

Steak de vită cu sos de smântână şi parmezan

O friptură perfect fragedă și suculentă este servită cu un sos catifelat de smântână şi parmezan care pur și simplu se topește în gură! În cel de-al doilea episod al emisiunii BeautiFood | Sezonul 3, Chef Sorin Gonţea ne-a preparat un steak de vită cu sos alb de parmezan, o reţetă uşor de realizat de oricine acasă.

Steak de vită cu sos de smântână şi parmezan
Cum recunoști carnea de vită de calitate. Sfaturi de la specialiști
Sfaturi culinare | 24 februarie 2024

Cum recunoști carnea de vită de calitate. Sfaturi de la specialiști

Un prim pas către friptura de vită perfectă este să alegi carnea potrivită. Poate fi complicat mai ales că vezi în galantar atâtea tipuri –vrăbioară, piept, T-Bone. Dintre acestea trebuie să știi să o cumperi pe cea de calitate. Descoperă și tu cum recunoști carnea de vită de calitate. Iată câteva sfaturi simple și utile de la specialiști.

Cum recunoști carnea de vită de calitate. Sfaturi de la specialiști
Cum folosești corect bucățile de carnea de vită. Ghid util oricărui gurmand
Sfaturi culinare | 30 decembrie 2023

Cum folosești corect bucățile de carnea de vită. Ghid util oricărui gurmand

Orice preparat din carne de vită are nevoie de bucata de carne potrivită pentru a ieși așa cum trebuie. Descoperă cum folosești corect bucățile de carnea de vită. Un ghid util oricărui gurmand.

Cum folosești corect bucățile de carnea de vită. Ghid util oricărui gurmand
Pastrama de vită sau carnea sărată de vită. Care sunt diferențele
BeautiFood | 26 septembrie 2023

Pastrama de vită sau carnea sărată de vită. Care sunt diferențele

Pastrama de vită este considerată o delicatesă. Este obținută din diferite bucăți de carne de vită: din piept sau cap de piept cel mai frecvent, deși uneori se face și din carnea de pe coaste. În comparație cu pieptul, capul de piept este mai dens. Acesta este mai gras și de aceea este preferat pentru prepararea pastramei de vită. Descoperă diferențele dintre pastrama de vită sau carnea sărată de vită. Ce poți alege pentru data viitoare la grătar.

Pastrama de vită sau carnea sărată de vită. Care sunt diferențele
Cea mai sigură metodă prin care friptura de vită reîncălzită va rămâne suculentă
Sfaturi culinare | 22 septembrie 2023

Cea mai sigură metodă prin care friptura de vită reîncălzită va rămâne suculentă

Friteuza cu aer cald este unul dintre aparatele care nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie. Este utilă atât pentru prepararea alimentelor, dar și pentru reîncălzirea lor. Friptura de vită nu face excepție. Descoperă și tu cea mai sigură metodă prin care friptura de vită reîncălzită rămâne suculentă.

Cea mai sigură metodă prin care friptura de vită reîncălzită va rămâne suculentă
5 garnituri pentru carnea de vită. Rețete rapide și gustoase
Garnituri | 14 septembrie 2023

5 garnituri pentru carnea de vită. Rețete rapide și gustoase

Nu mâncăm în fiecare zi friptură de vită, așa că, atunci când avem ocazia, trebuie să avem lângă niște garnituri cu adevărat spectaculoase. Poți să alegi și un piure de cartofi, dar mai bine cauți ceva mai sofisticat. Descoperă 5 garnituri pentru carnea de vită. Iată câteva rețete rapide, simple și gustoase pentru preparatele tale.

5 garnituri pentru carnea de vită. Rețete rapide și gustoase
3 rețete clasice de friptură de vită perfecte pentru mesele în familie
Friptură / Grătar | 27 ianuarie 2023

3 rețete clasice de friptură de vită perfecte pentru mesele în familie

Friptura de vită este unul dintre cele mai gustoase, dar și pretențioase preparate. De la alegerea cărnii până la momentul servirii trebuie respectate anumite reguli pentru a-i da frăgezime și savoare. Îți propunem 3 rețete clasice de friptură de vită pe care să le încerci fără să te temi că nu îți vor ieși.

3 rețete clasice de friptură de vită perfecte pentru mesele în familie
Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor
Sfaturi culinare | 7 decembrie 2022

Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor

Poți face și acasă friptură de vită la fel de bună ca un bucătar. Secretul este să o pregătești corect înainte. Îți prezentăm cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită.

Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor
Cât timp rezistă carnea tocată de vită în frigider. Află cum trebuie depozitată
Sfaturi culinare | 9 noiembrie 2022

Cât timp rezistă carnea tocată de vită în frigider. Află cum trebuie depozitată

Ai găsit carne tocată de vită la un preț accesibil și ai cumpărat mai multă decât îți este necesar pentru o musaca sau câțiva hamburgeri. Hai să aflăm împreună cât timp rezistă carnea tocată de vită în frigider. Uite ce spun specialiștii despre folosirea ei.

Cât timp rezistă carnea tocată de vită în frigider. Află cum trebuie depozitată
Ce să nu comanzi niciodată la un restaurant specializat în burgeri, potrivit experților
Lifestyle | 13 octombrie 2022

Ce să nu comanzi niciodată la un restaurant specializat în burgeri, potrivit experților

Burgerii pot fi preparate cu adevărat rafinate dacă sunt gătiți corect și ingredientele folosite sunt de calitate. În caz contrar, te poți alege nu doar cu o dezamăgire, dar și cu dureri de stomac. Pentru a evita astfel de situații, află ce să nu comanzi niciodată la un restaurante specializate în burgeri.

Ce să nu comanzi niciodată la un restaurant specializat în burgeri, potrivit experților
Secretele unui steak de vită medium rare perfect
Sfaturi culinare | 16 iulie 2022

Secretele unui steak de vită medium rare perfect

Friptura de vită perfectă nu cere multe ingrediente, dar are nevoie de anumite abilități speciale, mai ales dacă vrei ca la final să ai un steak de vită medium rare. Pentru cunoscători acesta este singurul mod în care se poate consuma carnea de vită, însă este destul de greu de realizat.

Secretele unui steak de vită medium rare perfect
Cum să faci cea mai bună friptură de vită la cuptor
Galerie foto
Friptură / Grătar | 10 iulie 2022

Cum să faci cea mai bună friptură de vită la cuptor

Suculentă și parfumată, carnea la grătar este preferata celor mai mulți dintre noi. Doar că vremea nu ne permite decât pentru perioade scurte să o preparăm în acest mod sau nu avem mereu dispoziția necesară să folosim grill-ul electric în casă. Pentru astfel de situații, îți propunem să încerci și varianta la cuptor. Iată cum să faci cea mai bună friptură de vită la cuptor.

Cum să faci cea mai bună friptură de vită la cuptor
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Clătite cu gutui rase în aluat, glazurate cu miere
07:08
Clătite cu gutui rase în aluat, aromate cu scorțișoară Clătite cu gutui rase în aluat, aromate cu scorțișoară
Porții de sushi pe o farfurie cu bețe chinezești
07:00
Sushi de casă. Rețetă delicioasă din bucătăria asiatică Sushi de casă. Rețetă delicioasă din bucătăria asiatică
Clătite brașovene glazurate cu smântână pe un platou negru
06:53
Clătite brașovene. Rețetă de clătite umplute și preparate pane Clătite brașovene. Rețetă de clătite umplute și preparate pane
Mai multe tipuri de gogoși puse pe un tocător de lemn
2 noiembrie, 03:30
Cât se țin gogoșile la crescut? Trucuri pentru un aluat perfect dospit Cât se țin gogoșile la crescut? Trucuri pentru un aluat perfect dospit
Supă cremă de dovleac copt, cu legume coapte în bol alb, decorată cu semințe de dovleac și smântână
2 noiembrie, 03:15
Supă cremă de dovleac copt, cu legume coapte Supă cremă de dovleac copt, cu legume coapte
Porții de prăjitură ușoară cu mere așezate suprapus
2 noiembrie, 03:10
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Colivă pusă pe o farfurie albă și pudrată cu zahăr
1 noiembrie, 06:46
Câtă apă se pune la colivă. Rețeta tradițională explicată pas cu pas Câtă apă se pune la colivă. Rețeta tradițională explicată pas cu pas
Pâine proteică din linte roșie în vas oval
1 noiembrie, 06:18
Pâine proteică din linte roșie. Rețetă de pâine fără gluten Pâine proteică din linte roșie. Rețetă de pâine fără gluten
Vezi cele mai noi articole
închide