7 dintre cele mai scumpe fructe din Japonia

În Japonia este destul de comun să oferi cadou fructe proaspete chiar și la ocazii foarte deosebite. În acest caz oamenii caută să aleagă soiuri rare, perfecte ca formă și gust. Așa au apărut fructe care costă chiar și cât o mașină. Descoperă 7 dintre cele mai scumpe fructe din Japonia. Cum arată și ce gust pot avea.

Trei pepeni de forme diferite puși pe o masă roșie
Descoperă 7 dintre cele mai scumpe fructe din Japonia. Cum arată și ce gust pot avea / Shutterstock

În Japonia poți să găsești cireșe care costă aproximativ 80 de dolari cutia, pepeni pentru care plătești cât pentru o vacanță foarte exotică sau mango mai valoros decât mobila din casă. Sunt soiuri foarte rare, unele dintre ele cu un gust despre care se spune că este unic. Altele sunt deosebite doar prin formă.

Iată care sunt cele mai scumpe fructe din Japonia.  

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Care sunt cele mai scumpe fructe din Japonia

În Japonia există anumite fructe care sunt oferite drept cadou. Acestea sunt destul de rare și au un gust aparte. Tocmai daotirtă faptului că se găsesc destul de greu, prețul lor este unul impresionant. Multe dintre fructele care se găsesc în Japonia se află și pe lista celor mai scumpe fructe din lume.

Pepene galben Yubari King

În orașul Yubari din regiunea Hokkaido din Japonia se găsește cel mai scump fruct din lume, care s-a vândut cu 45.000 de dolari. Este vorba despre un pepene galben, Yubari King, care este celebru pentru conținutul său ridicat de zahăr. Are o formă perfect rotundă, fără striații.

Pepene Yubari King pus pe o tarabă pentru a fi vânduți
Pepene Yubari King nu trebuie să aibă nicio imperfecțiune / Shutterstock

Pepenii sunt fructe foarte apreciate în Japonia, iar producția lor este o adevărată provocare pentru că se încearcă mereu dezvoltarea unor soiuri deosebite. De fapt, este aproape o obsesie, având în vedere că există chiar și chifle cu gust de pepene.

Pepeni verzi, dar altfel

Pepenele Zentsiji este un soi care uimește prin forma sa: este pătrat. A fost creat de un fermier din localitatea Zentsuji în anii 1980. De atunci au devenit foarte populari și se vând cel mai des pentru a fi făcuți cadou sau cu scop decorativ. O singură bucată poate costa între 80 și 200 de dolari.

Trei pepeni pătrați aranjați pe o tarabă sprea a fi vânduți
Pepenele pătrat are același gust cu cel rotund / Shutterstock

Un alt soi foarte scump este Densuke care are o coajă neagră, fără niciun fel de dungi. Prețul său ajunge la aproximativ 6000 de dolari.

Struguri Ruby Roman, unele dintre mai scumpe fructe din Japonia

Un ciorchine de struguri Ruby Roman s-a vândut la o licitație în 2019 cu 11.000 de dolari. Prețul lor ridicat este dat de faptul că nu se cultivă decât în localitatea Ishikawa, iar întreg procesul este unul foarte laborios.

Struguri ruby roman pe un platou alb pentru a fi serviți
Strugurii Ruby Roman se produc în cantități foarte mici / Shutterstock

Boabele sunt foarte mari, fiecare ajungând să cântărească în jur de 20 grame și are un conținut de minimum 18% zahăr. Pentru a fi considerați premium o boabă trebuie să atingă cel puțin 30 g.

Ruby Roman nu sunt singurii struguri scumpi din Japonia. Mai există și soiul Kyoho care ajunge la 60 dolari ciorchinele, scrie EatThis.

Mango Taiyo no Tamago

Dacă vrei un mango cu o formă perfectă atunci trebuie să scoți din buzunar aproximativ 3700 de dolari pentru o singură bucată.

Mando taiyo no tamogo atârnat în copac și pus spre vânzare
Mango Taiyo No Tamago este crescut în sere speciale / Shutterstock

Soiul Taiyo no Tamago sau ”oul soarelui” are forma unui ou și este de obicei oferit cadou. Se remarcă nu doar prin forma perfectă, ci și prin faptul că este foarte zemos și dulce, cu o aromă bogată.

Sub copacii în care cresc acești mango sunt puse plase astfel încât să nu cadă, ceea ce le permite să se coacă în lumina soarelui suficient de mult. Sunt lăsați până ajung roșii.

Mere Sekai

Merele sunt unele dintre cele mai ieftine fructe, însă cele Sekai au ceva deosebit. Fiind un soi care produce puține fructe este și extrem de scump. Un singur măr costă în jur de 21 dolari.

Două mere sekai alături de o felie de măr aranjate ambele pe un blat alb
Merele Sekai pot cântări și 1 kg / Shutterstock

Totuși, nu este unul oarecare, ci are în jur de 500 grame, uneori chiar și un kg. Înainte de a fi vândute sunt atent verificate pentru a fi înlăturate cele care au anumite imperfecțiuni.

Căpșuni albe, unele dintre cele mai scumpe fructe din Japonia

Poți să încerci orice fel de căpșuni în Japonia pentru că sunt foarte gustoase. Cele mai bune sunt cele albe, care sunt crescute în întuneric.

Căpșunile albe sunt crescute fără a atinge pământul/ Shutterstock

Sunt extrem de dulci, cu un gust asemănător cu cel am ananasului. O singură căpșună poate costa și 10 dolari.

Cireșe perfecte

Cireșele din localitatea Yamagata sunt celebre pentru că au forma perfectă, au un gust deosebit și o durată de viață mai lungă decât alte soiuri.

Cireșele Yamagata se pot oferi în dar/ Shutterstock

Pentru a te bucura de ele trebuie să plătești 7 dolari pentru o singură bucată.

Citește și
CELE MAI CITITE
Porții de ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață pe o farfurie albă, alături de boluri cu condimente, cuțit și furculiță
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Cozonac cu umplutură mixtă, decorat cu fulgi de migdale
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Fursecuri boabe de cafea într-un bol și pe un tocător, alături de un bol cu boabe de cafea și o ceașcă cu cafea
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Lychee cu coajă și fără pe o masă
Lychee, micul fruct cu pulpa aromată și zemoasă. Cum să îl consumi ca să te bucuri de beneficiile lui
Lychee, micul fruct cu pulpa aromată și zemoasă. Cum să îl consumi ca să te bucuri de beneficiile lui
O mână care ține un fruct de mangostan
10 motive pentru care e recomandat să consumi mangostan cât mai des
10 motive pentru care e recomandat să consumi mangostan cât mai des
Carambola pus într-un castron de lemn
Totul despre carambola sau fructul stea. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta
Totul despre carambola sau fructul stea. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
turtă dulce în coșuleț
07:47
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
cele 5 sosuri mamă
07:40
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci secționat, alături de un ceainic și o ceașcă
05:19
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
câte zile se ține orezul în frigider
15 decembrie, 06:57
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
cerviche, tartar și carpaccio
15 decembrie, 06:56
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
15 decembrie, 05:48
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Manakish cu za'atar
14 decembrie, 06:55
Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină
Carne de curcan
14 decembrie, 05:57
Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Un gălăţean s-a certat cu chirurgul după ce ChatGPT i-a spus că operaţia a durat prea mult
Un gălăţean s-a certat cu chirurgul după ce ChatGPT i-a spus că operaţia a durat prea mult
Un gălăţean s-a certat cu chirurgul după ce ChatGPT i-a spus că operaţia a durat prea mult
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Battle-ul Chefi la cuțite aduce magia unora dintre cele mai frumoase povești în farfurie. Verdict șocant la proba eliminatorie
Battle-ul Chefi la cuțite aduce magia unora dintre cele mai frumoase povești în farfurie. Verdict șocant la proba eliminatorie
Battle-ul Chefi la cuțite aduce magia unora dintre cele mai frumoase povești în farfurie. Verdict șocant la proba eliminatorie
Hazar Ergüçlü publică noi fotografii cu partenerul Efe Celik. Cei doi continuă să formeze un cuplu
Hazar Ergüçlü publică noi fotografii cu partenerul Efe Celik. Cei doi continuă să formeze un cuplu
Hazar Ergüçlü publică noi fotografii cu partenerul Efe Celik. Cei doi continuă să formeze un cuplu
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Ruladă de porc cu fructe uscate
Ruladă de porc cu fructe uscate
Ruladă de porc cu fructe uscate
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
fresh
De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină

Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
închide