fructe exotice

Lychee, micul fruct cu pulpa aromată și zemoasă. Cum să îl consumi ca să te bucuri de beneficiile lui
BeautiFood | 16 februarie 2024

Lychee, micul fruct cu pulpa aromată și zemoasă. Cum să îl consumi ca să te bucuri de beneficiile lui

Lychee este un fruct tropical delicios care poate fi savurat pe tot parcursul anului. Îl găsești și sub denumirea de litchi sau lichee. Este un fruct care este originar din China, dar poate crește și în alte zone alte globului.

Lychee, micul fruct cu pulpa aromată și zemoasă. Cum să îl consumi ca să te bucuri de beneficiile lui
10 motive pentru care e recomandat să consumi mangostan cât mai des
Lifestyle | 29 ianuarie 2024

10 motive pentru care e recomandat să consumi mangostan cât mai des

Mangostanul este un fruct exotic cu un gust dulce-agrișor, pe care îl găsești în supermarketuri în perioada verii. Descoperă 10 motive pentru care e recomandat să consumi mangostan cât mai des. Uite de ce îl recomandă nutriționiștii în dieta ta.

10 motive pentru care e recomandat să consumi mangostan cât mai des
7 dintre cele mai scumpe fructe din Japonia
BeautiFood | 20 noiembrie 2023

7 dintre cele mai scumpe fructe din Japonia

În Japonia este destul de comun să oferi cadou fructe proaspete chiar și la ocazii foarte deosebite. În acest caz oamenii caută să aleagă soiuri rare, perfecte ca formă și gust. Așa au apărut fructe care costă chiar și cât o mașină. Descoperă 7 dintre cele mai scumpe fructe din Japonia. Cum arată și ce gust pot avea.

7 dintre cele mai scumpe fructe din Japonia
Totul despre carambola sau fructul stea. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta
BeautiFood | 19 noiembrie 2023

Totul despre carambola sau fructul stea. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta

Carambola sau fructul stea este originar din sud-estul Asiei, unde se găsesc cele mai mari culturi. Îl mai găsim și în India, restul Asiei, America de Sud, Australia și sudul Statelor Unite. Este folosit frecvent ca decor datorită formei sale.

Totul despre carambola sau fructul stea. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta
Totul despre durian. Fructul cu multiple beneficii pentru sănătate
BeautiFood | 20 octombrie 2023

Totul despre durian. Fructul cu multiple beneficii pentru sănătate

Cunoscut ca regele fructelor în sud-estul Asiei, durianul (Durio zibethinus) este apreciat pentru parfumul și aroma sa. Secțiunile de cremă din fructele dense de durian sunt protejate de o coajă exterioară ascuțită și spinoasă cu țepi verzi. Fructul durian este destul de mare putând cântări până la șapte kilograme. Descoperă totul despre durian și despre beneficiile sale pentru organism. Cum poți să-l incluzi în dieta ta.

Totul despre durian. Fructul cu multiple beneficii pentru sănătate
Căpșunile albe, cele mai scumpe din lume. Ce beneficii au și de unde le poți cumpăra
BeautiFood | 7 iunie 2023

Căpșunile albe, cele mai scumpe din lume. Ce beneficii au și de unde le poți cumpăra

Căpșunile albe sunt unele dintre cele mai scumpe fructe din lume. Există mai multe soiuri care cresc predominant în Japonia, însă cel mai scump este Shiroi Houseki.

Căpșunile albe, cele mai scumpe din lume. Ce beneficii au și de unde le poți cumpăra
Paw-paw, fructul uitat și redescoperit al Americii
BeautiFood | 16 mai 2023

Paw-paw, fructul uitat și redescoperit al Americii

Asimina sau paw-paw este un copac mic de foioase originar din estul Statelor Unite și Canada care produce un fruct mare, de culoare verde gălbui până la maro. Fructul paw-paw este dulce, cu o combinație interesantă de gusturi, de banană și citrice, cu note de bere nefiltrată.  

Paw-paw, fructul uitat și redescoperit al Americii
Maracuja, fructul descoperit de călugării iezuiți în America de Sud
BeautiFood | 14 mai 2023

Maracuja, fructul descoperit de călugării iezuiți în America de Sud

Maracuja este un fruct exotic pe care îl vei găsi în două variante: violet sau galben. Primul provine din sudul Braziliei, în timp ce originea celuilalt este incertă. Gustul său sofisticat și plăcut, cu note acide îl face un ingredient ideal pentru sucuri, înghețate și cocktailuri.

Maracuja, fructul descoperit de călugării iezuiți în America de Sud
Ce este yuzu și cum îl folosești
BeautiFood | 16 martie 2023

Ce este yuzu și cum îl folosești

Yuzu este un fruct exotic, apărut de câțiva ani și în peisajul nostru gastronomic. Nu se găsește decât foarte rar proaspăt, în schimb îi poți simți aroma în tot felul de preparate dulci sau sărate.

Ce este yuzu și cum îl folosești
Care e cel mai bun îndulcitor natural cu zero calorii
BeautiFood | 10 martie 2023

Care e cel mai bun îndulcitor natural cu zero calorii

Monk fruit, cunoscut și sub numele de lo han guo sau fruct swingle, este un fruct mic, rotund, originar din sudul Chinei. Este folosit cel mai des ca îndulcitor pentru că nu are calorii, oferind totuși satisfacția unui preparat dulce.

Care e cel mai bun îndulcitor natural cu zero calorii
Physalis, fructele de aur cu aromă unică
BeautiFood | 25 ianuarie 2023

Physalis, fructele de aur cu aromă unică

Physalis sunt niște fructe mici, ca niște globulețe portocalii, îmbrăcate în niște rochițe de hârtie. Se mai numesc și cireșe de pământ, agișe de Cape, fructe de aur, cătină incașă, boabe poha sau agrișe cu pelerine. Sunt originare din Peru, unde cresc în sălbăticie, dar datorită gustului lor delicat au început să fie cultivate în întreaga lume.

Physalis, fructele de aur cu aromă unică
Jackfruit, fructul care poate hrăni toată planeta
BeautiFood | 24 ianuarie 2023

Jackfruit, fructul care poate hrăni toată planeta

Jackfruit este un copac ce poate produce până la trei tone de fructe de dimensiuni imense. Este o sursă de hrană miraculoasă pentru oamenii care trăiesc în țările tropicale.

Jackfruit, fructul care poate hrăni toată planeta
Totul despre rambutan. Ce este și cum se consumă
BeautiFood | 22 ianuarie 2023

Totul despre rambutan. Ce este și cum se consumă

Arborele de rambutan, Nephelium lappaceum, crește nativ în Indonezia tropicală, în special în părți din Borneo. Astăzi este cultivat în climatul tropical din întreaga lume: în Asia, Africa, America de Nord, America Centrală și de Sud și Australia. Copacii de rambutan sunt veșnic verzi, ajungând până la 19 m înălțime și dând fructe de două ori pe an.

Totul despre rambutan. Ce este și cum se consumă
Cele mai scumpe fructe din lume. De la pepeni de 45.000 dolari bucata la mango de aproape 4000 de dolari
Lifestyle | 25 decembrie 2022

Cele mai scumpe fructe din lume. De la pepeni de 45.000 dolari bucata la mango de aproape 4000 de dolari

Întotdeauna va exista o piață și pentru produse foarte scumpe. Chiar și pentru pepeni galbeni care costă cât o mașină de lux. Cele mai scumpe fructe din lume sunt niște rarități pentru producția cărora se fac eforturi considerabile.

Cele mai scumpe fructe din lume. De la pepeni de 45.000 dolari bucata la mango de aproape 4000 de dolari
Smochinele. Totul despre unele dintre cele mai vechi fructe de pe pământ
Galerie foto
Food Magazine | 21 august 2022

Smochinele. Totul despre unele dintre cele mai vechi fructe de pe pământ

Smochinul este un arbust care face parte din specia Ficus, originar din partea de sud-vest a Asiei. Astăzi, majoritatea smochinelor din lume sunt cultivate în Grecia, Portugalia, Turcia, Spania și California. Vârful sezonului este toamna, când smochinele sunt dulci și parfumate. Deși în stare proaspătă se găsesc destul de puțin timp, smochinele uscate sunt disponibile pe tot parcursul anului.

Smochinele. Totul despre unele dintre cele mai vechi fructe de pe pământ
Totul despre fructul bael. Cum trebuie ales, consumat și depozitat
Food Magazine | 5 august 2022

Totul despre fructul bael. Cum trebuie ales, consumat și depozitat

Bael este un fruct exotic, dulce, cu o aromă puternică, original din India. Este consumat de obicei crud, dar îl găsești și uscat sau sub formă de suc. Pe lângă gustul bun mai are și o mulțime de beneficii pentru sănătate. Este bogat în vitamina A și vitamina C, doi antioxidanți puternici. Află de aici totul despre fructul bael.

Totul despre fructul bael. Cum trebuie ales, consumat și depozitat
Totul despre fructul dragonului. Cum trebuie ales, consumat și depozitat
Galerie foto
Food Magazine | 4 iulie 2022

Totul despre fructul dragonului. Cum trebuie ales, consumat și depozitat

Fructul dragonului sau pitaya este un fruct tropical dulce și crocant. Planta din care provine fructul este de fapt un tip de cactus din genul Hylocereus, care include aproximativ 20 de specii diferite. Popular inițial în sud-estul Asiei și America Latină, fructul dragonului este acum cultivat și savurat în toată lumea. 

Totul despre fructul dragonului. Cum trebuie ales, consumat și depozitat
Totul despre mangostan. Cum poți să consumi acest fruct exotic
Food Magazine | 1 iulie 2022

Totul despre mangostan. Cum poți să consumi acest fruct exotic

Mangostanul violet este un fruct originar din sud-estul Asiei iubit pentru aroma sa tropicală dulce și acidulată. Fructele de mangostan sunt mici, rotunde și violete, cu un capăt verde de tulpină și sepal. În interior, are mai multe secțiuni individuale de fructe suculente, care sunt delicioase crude sau gătite în rețete dulci și sărate.

Totul despre mangostan. Cum poți să consumi acest fruct exotic
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cât se ține carnea de miel la cuptor
03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
26 aprilie, 09:17
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Friptură fragedă de curcan la cuptor pe o masă neagră
26 aprilie, 09:08
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
condimente pentru carnea de miel
25 aprilie, 08:45
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă 7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
rețetă carne de porc la cuptor cu legume
25 aprilie, 06:55
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
24 aprilie, 08:01
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Drob vegetarian cu ciuperci și orez feliat și pus pe un tocător de lemn alături de trei ouă roșii
24 aprilie, 07:11
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
23 aprilie, 09:15
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Vezi cele mai noi articole
închide