Brioșe cu ton și legume mexicane, pentru gustări delicioase

timpul de preparare
Timp de gătire: 50 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă nu mai știi ce să gătești pentru o zi de post cu dezlegare la pește, încearcă o rețetă de brioșe cu ton și legume mexicane. Sunt simple și ușor de preparat, dar și foarte gustoase.

Brioșe cu ton și legume mexicane pe un platou și pe o farfurie, în secțiune
Galerie foto

Galerie foto

Brioșele cu ton sunt delicioase și calde, dar și reci / Rețetefeldefel.ro

Legume mexicane găsești în orice magazin alimentar, pe tot parcursul anului. Ți le poți pregăti singură din legume proaspete pe care le fierbi cu puțină sare. Nelipsit dintre ingrediente este porumbul dulce. Și pe acesta îl găsești sub formă de conservă în magazinele alimentare.

Citește și

Cât despre conservele de ton, acestea sunt cele mai populare și mai accesibile din categoria conservelor de pește. Sunt foarte îndrăgite în rândul bucătarilor pentru că le includ cu succes în diferite rețete culinare. Sunt foarte des folosite la rețete de aperitive sau de salate, dar și la rețetele de paste făinoase.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Una dintre rețetele mai sus amintite pe care o poți prepara și tu, este rețeta de spaghete cu ton și sos de roșii. Se prepară într-un timp foarte scurt din ingrediente puține și mereu la îndemână. La fel de ușor se prepară și rețeta de brioșe pe care ți-o oferim detaliată în continuare.

Ingrediente

Mod de preparare

Chiar dacă lista de ingrediente este puțin mai mare, pregătirea acestora nu îți ocupă foarte mult timp. Nu ai de preparat decât legumele mexicane care necesită un timp scurt de fierbere. Pe celelalte ingrediente le scurgi din conserve și le toci mai mărunt. Apoi prepari o compoziție din făină cu praf de copt, în care amesteci toate ingredientele.

Tot pentru zilele de post cu dezlegare la pește, sau pentru atunci când dorești o gustare simplă, poți prepara și chiftele de pește.

Pașii necesari pentru brioșe cu ton și legume mexicane

Începe cu pregătirea legumelor mexicane. Pune o cratiță cu apă și 1/2 linguriță de sare la fiert. Când apa atinge punctul de fierbere adaugă legumele mexicane congelate. Lasă-le să fiarbă timp de 10 minute, apoi transferă-le într-o sită pentru a se scurge și a se răci.

Desfă conservele de ton, măsline, gogoșari și de ciuperci și pune conținutul acestora la scurs, în site separate.  După scurgere, toacă toate aceste ingrediente în bucăți mai mici.

Peste uleiul scurs de la conserva de ton mai adaugă și ulei proaspăt până se fac 100 ml. Amestecă uleiul cu 350 ml din apa în care a fiert legumele, după ce s-a răcit.

Amestecă făina cu praful de copt într-un bol și adaugă lichidul obținut. Amestecă intens până când vei obține o compoziție ca o ciulama, ca și textură. Adaugă toate ingredientele tocate mărunt în acest aluat și omogenizează încet amestecul. Apoi umple 3/4 din volumul formelor de brioșe cu compoziția rezultată.

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și lasă-l să se încălzească. Apoi coace delicioasele brioșe cu ton și legume mexicane pentru 35-40 de minute, sau până când sunt frumos rumenite.

Poți servi brioșele calde sau reci, simple sau glazurate cu diferite sosuri. Sunt delicioase și alături de o salată de legume proaspete sau una de murături.

Tot din aceeași categorie de rețete pe bază de pește, îți mai recomandăm să încerci și rețeta de empanadas cu file de ton în sos de roșii, preparate la cuptor.

Citește și
Brioșe cu ton și legume mexicane pe un platou alb
Galerie foto

Galerie foto

Brioșe cu ton și legume mexicane pe un platou și pe o farfurie, în secțiune
Brioșe cu pește în formele de copt
Amestec de ingrediente pentru prepararea brioșelor cu ton
+1
CELE MAI CITITE
Panna cotta cu jeleu de zmeură. pe o farfurie albă, decorată cu zmeură și frunze de mentă
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime
Focaccia cu cartofi și rozmarin secționată
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă
File de somon în crustă de muștar cu fistic pe farfurie și într-o furculiță ținută în mână
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
Două cupe de înghețată de afine cu mascarpone, alături de afine proaspete și frunze de mentă
Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant
Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant
Două cornete cu înghețată cu lavandă și flori de lavandă
Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence
Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
File de somon în crustă de muștar cu fistic pe farfurie și într-o furculiță ținută în mână
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Salată de macrou marinat cu legume în farfurie cu furculiță
Galerie foto
Salată de macrou marinat cu legume. Un preparat hrănitor
Salată de macrou marinat cu legume. Un preparat hrănitor
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Tartă cu ciocolată neagră și zmeură, decorată cu frunze de mentă
05:29
Tartă cu ciocolată neagră și zmeură. Un desert elegant și rafinat Tartă cu ciocolată neagră și zmeură. Un desert elegant și rafinat
Apă cu castravete, lămâie și mentă în pahar, alături de felii de castravete, lămâie și un cuțit, pe un tocător de lemn
13 iulie, 06:43
Apă cu castravete, lămâie și mentă. Băutură tonică și revigorantă Apă cu castravete, lămâie și mentă. Băutură tonică și revigorantă
Cremă bavareză în cupe de sticlă
13 iulie, 05:28
Cremă bavareză - Bavarois. Un desert fin și aerat Cremă bavareză - Bavarois. Un desert fin și aerat
Păstăi de fasole înfășurate în bacon,pe salată verde
12 iulie, 05:41
Păstăi de fasole înfășurate în bacon, preparate la cuptor Păstăi de fasole înfășurate în bacon, preparate la cuptor
Galette cu caise și migdale porționată, alături de o ceașcă cu cafea și caise
12 iulie, 05:27
Galette cu caise și migdale. Rețetă de tartă rustică din bucătăria franceză Galette cu caise și migdale. Rețetă de tartă rustică din bucătăria franceză
Felii de ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon pe un platou cu roșii și un bol cu sos
11 iulie, 05:35
Ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon Ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon
Tartă cu vanilie și zmeură, decorată cu frunze de mentă
11 iulie, 05:25
Tartă cu vanilie și zmeură. O combinație cuceritoare de texturi și arome Tartă cu vanilie și zmeură. O combinație cuceritoare de texturi și arome
Două pahare pline cu kombucha
10 iulie, 17:13
(P) Ingredientele care fac din kombucha un aliat al sănătății (P) Ingredientele care fac din kombucha un aliat al sănătății
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
România, lovită de vreme la extreme: vijelii de cod roşu sau cod galben de caniculă. Prognoza meteo
România, lovită de vreme la extreme: vijelii de cod roşu sau cod galben de caniculă. Prognoza meteo
România, lovită de vreme la extreme: vijelii de cod roşu sau cod galben de caniculă. Prognoza meteo
Aroganţa amp;#8220;Prinţişorului Craiovei”! Imagini fabuloase cu fiul milionarului: Cum a anunţat o afacere de milioane
Aroganţa amp;#8220;Prinţişorului Craiovei”! Imagini fabuloase cu fiul milionarului: Cum a anunţat o afacere de milioane
Aroganţa amp;#8220;Prinţişorului Craiovei”! Imagini fabuloase cu fiul milionarului: Cum a anunţat o afacere de milioane
Gabriela Prisăcariu, amintiri de la prima defilare pentru Cătălin Botezatu: Eram doar o fetiță timidă. Cum se înțeleg acum
Gabriela Prisăcariu, amintiri de la prima defilare pentru Cătălin Botezatu: „Eram doar o fetiță timidă”. Cum se înțeleg acum
Gabriela Prisăcariu, amintiri de la prima defilare pentru Cătălin Botezatu: „Eram doar o fetiță timidă”. Cum se înțeleg acum
Cum arată Dilan Çiçek Deniz cu breton. Vedeta și-a schimbat imaginea pentru cel mai nou proiect profesional
Cum arată Dilan Çiçek Deniz cu breton. Vedeta și-a schimbat imaginea pentru cel mai nou proiect profesional
Cum arată Dilan Çiçek Deniz cu breton. Vedeta și-a schimbat imaginea pentru cel mai nou proiect profesional
Donald Trump a anunțat administratorul NASA interimar. De ce cred mulți că e o lovitură pentru Elon Musk
Donald Trump a anunțat administratorul NASA interimar. De ce cred mulți că e o lovitură pentru Elon Musk
Donald Trump a anunțat administratorul NASA interimar. De ce cred mulți că e o lovitură pentru Elon Musk
Pulpe de pui în aluat, preparate la cuptor
Pulpe de pui în aluat, preparate la cuptor
Pulpe de pui în aluat, preparate la cuptor
Alimente care îți redau energia pentru întreaga zi
Alimente care îți redau energia pentru întreaga zi
Alimente care îți redau energia pentru întreaga zi
Cum arată iubita lui Dorian Popa în costum de baie? Imagini cu Andreea pe plajă
Cum arată iubita lui Dorian Popa în costum de baie? Imagini cu Andreea pe plajă
Cum arată iubita lui Dorian Popa în costum de baie? Imagini cu Andreea pe plajă
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
fresh
Galette cu caise și migdale. Rețetă de tartă rustică din bucătăria franceză

Galette cu caise și migdale. Rețetă de tartă rustică din bucătăria franceză

Galette cu caise și migdale. Rețetă de tartă rustică din bucătăria franceză

Păstăi de fasole înfășurate în bacon, preparate la cuptor

Păstăi de fasole înfășurate în bacon, preparate la cuptor

Cremă bavareză - Bavarois. Un desert fin și aerat

Cremă bavareză - Bavarois. Un desert fin și aerat

Apă cu castravete, lămâie și mentă. Băutură tonică și revigorantă

Apă cu castravete, lămâie și mentă. Băutură tonică și revigorantă

Tartă cu ciocolată neagră și zmeură. Un desert elegant și rafinat

Tartă cu ciocolată neagră și zmeură. Un desert elegant și rafinat
închide