Brioșe cu ton și legume mexicane, pentru gustări delicioase

timpul de preparare
Timp de gătire: 50 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă nu mai știi ce să gătești pentru o zi de post cu dezlegare la pește, încearcă o rețetă de brioșe cu ton și legume mexicane. Sunt simple și ușor de preparat, dar și foarte gustoase.

Brioșe cu ton și legume mexicane pe un platou și pe o farfurie, în secțiune
Galerie foto

Galerie foto

Brioșele cu ton sunt delicioase și calde, dar și reci / Rețetefeldefel.ro

Legume mexicane găsești în orice magazin alimentar, pe tot parcursul anului. Ți le poți pregăti singură din legume proaspete pe care le fierbi cu puțină sare. Nelipsit dintre ingrediente este porumbul dulce. Și pe acesta îl găsești sub formă de conservă în magazinele alimentare.

Citește și

Cât despre conservele de ton, acestea sunt cele mai populare și mai accesibile din categoria conservelor de pește. Sunt foarte îndrăgite în rândul bucătarilor pentru că le includ cu succes în diferite rețete culinare. Sunt foarte des folosite la rețete de aperitive sau de salate, dar și la rețetele de paste făinoase.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Una dintre rețetele mai sus amintite pe care o poți prepara și tu, este rețeta de spaghete cu ton și sos de roșii. Se prepară într-un timp foarte scurt din ingrediente puține și mereu la îndemână. La fel de ușor se prepară și rețeta de brioșe pe care ți-o oferim detaliată în continuare.

Ingrediente

Mod de preparare

Chiar dacă lista de ingrediente este puțin mai mare, pregătirea acestora nu îți ocupă foarte mult timp. Nu ai de preparat decât legumele mexicane care necesită un timp scurt de fierbere. Pe celelalte ingrediente le scurgi din conserve și le toci mai mărunt. Apoi prepari o compoziție din făină cu praf de copt, în care amesteci toate ingredientele.

Tot pentru zilele de post cu dezlegare la pește, sau pentru atunci când dorești o gustare simplă, poți prepara și chiftele de pește.

Pașii necesari pentru brioșe cu ton și legume mexicane

Începe cu pregătirea legumelor mexicane. Pune o cratiță cu apă și 1/2 linguriță de sare la fiert. Când apa atinge punctul de fierbere adaugă legumele mexicane congelate. Lasă-le să fiarbă timp de 10 minute, apoi transferă-le într-o sită pentru a se scurge și a se răci.

Desfă conservele de ton, măsline, gogoșari și de ciuperci și pune conținutul acestora la scurs, în site separate.  După scurgere, toacă toate aceste ingrediente în bucăți mai mici.

Peste uleiul scurs de la conserva de ton mai adaugă și ulei proaspăt până se fac 100 ml. Amestecă uleiul cu 350 ml din apa în care a fiert legumele, după ce s-a răcit.

Amestecă făina cu praful de copt într-un bol și adaugă lichidul obținut. Amestecă intens până când vei obține o compoziție ca o ciulama, ca și textură. Adaugă toate ingredientele tocate mărunt în acest aluat și omogenizează încet amestecul. Apoi umple 3/4 din volumul formelor de brioșe cu compoziția rezultată.

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și lasă-l să se încălzească. Apoi coace delicioasele brioșe cu ton și legume mexicane pentru 35-40 de minute, sau până când sunt frumos rumenite.

Poți servi brioșele calde sau reci, simple sau glazurate cu diferite sosuri. Sunt delicioase și alături de o salată de legume proaspete sau una de murături.

Tot din aceeași categorie de rețete pe bază de pește, îți mai recomandăm să încerci și rețeta de empanadas cu file de ton în sos de roșii, preparate la cuptor.

Citește și
Brioșe cu ton și legume mexicane pe un platou alb
Galerie foto

Galerie foto

Brioșe cu ton și legume mexicane pe un platou și pe o farfurie, în secțiune
Brioșe cu pește în formele de copt
Amestec de ingrediente pentru prepararea brioșelor cu ton
+21
CELE MAI CITITE
Pască cu Nutella, fără aluat porționată
Pască cu Nutella, fără aluat. Rețetă simplă și rapidă
Pască cu Nutella, fără aluat. Rețetă simplă și rapidă
Cozonac Babka cu mac și nuci porționat pe un grătar și un bol cu mac și lingură
Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament
Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament
carne de miel pusă într-o tavă
6 greșeli pe care le faci când gătești carne de miel. Cum poți să le eviți
6 greșeli pe care le faci când gătești carne de miel. Cum poți să le eviți
Chec cu figurine de iepurași în interior, glazurat cu ciocolată albă și porționat pe un tocător
Chec cu figurine de iepurași în interior, glazurat cu ciocolată albă
Chec cu figurine de iepurași în interior, glazurat cu ciocolată albă
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșun pe un platou
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni, fragede și aromate
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni, fragede și aromate
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Salată de macrou marinat cu legume în farfurie cu furculiță
Galerie foto
Salată de macrou marinat cu legume. Un preparat hrănitor
Salată de macrou marinat cu legume. Un preparat hrănitor
Crochete de cod cu cartofi pe o farfurie cu salată, una secționată
Galerie foto
Crochete de cod cu cartofi, ideale pentru o masă ușoară sau ca aperitiv
Crochete de cod cu cartofi, ideale pentru o masă ușoară sau ca aperitiv
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Patru porții din prăjitura cu foi fragede și cremă caramel pe o farfurie
06:57
Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată
Două bucăți de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel
21 aprilie, 05:08
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Mini tarte cu mousse de ton
20 aprilie, 05:14
Mousse de ton. Un aperitiv fin, cu textură catifelată și gust rafinat Mousse de ton. Un aperitiv fin, cu textură catifelată și gust rafinat
Cozonac Cruffin cu multe stafide secționat
19 aprilie, 05:48
Cozonac Cruffin cu multe stafide. Rețeta unui desert rafinat Cozonac Cruffin cu multe stafide. Rețeta unui desert rafinat
Piftie de curcan cu ouă fierte în trei vase, alături de un bol cu muștar, felii de pâine, furculițe, ceapă verde și usturoi
19 aprilie, 05:35
Piftie de curcan cu ouă fierte, pentru o masă de sărbătoare Piftie de curcan cu ouă fierte, pentru o masă de sărbătoare
Cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi
19 aprilie, 05:21
Cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi Cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi
Două porții de cozonac Gubana pe o farfurie, alături de platoul cu cozonacul secționat
18 aprilie, 06:11
Cozonac Gubana – Rețetă tradițională din bucătăria italiană Cozonac Gubana – Rețetă tradițională din bucătăria italiană
Prăjitura Valurile Dunării cu vișine porționată pe farfurii
18 aprilie, 05:31
Prăjitura Valurile Dunării cu vișine. Un desert spectaculos și delicios Prăjitura Valurile Dunării cu vișine. Un desert spectaculos și delicios
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Fructul care ar trebui consumat zilnic pentru o viață mai lungă. Ce spun specialiștii
Fructul care ar trebui consumat zilnic pentru o viață mai lungă. Ce spun specialiștii
Fructul care ar trebui consumat zilnic pentru o viață mai lungă. Ce spun specialiștii
Papa Francisc a intrat în comă înainte să moară. Cauza morţii, scrisă în certificatul de deces publicat de Vatican
Papa Francisc a intrat în comă înainte să moară. Cauza morţii, scrisă în certificatul de deces publicat de Vatican
Papa Francisc a intrat în comă înainte să moară. Cauza morţii, scrisă în certificatul de deces publicat de Vatican
Aroganţă pe mulţi bani a lui Gigi Becali! Ce a făcut după victoria cu CFR Cluj: „Am luat-o albastră”
Aroganţă pe mulţi bani a lui Gigi Becali! Ce a făcut după victoria cu CFR Cluj: „Am luat-o albastră”
Aroganţă pe mulţi bani a lui Gigi Becali! Ce a făcut după victoria cu CFR Cluj: „Am luat-o albastră”
Ultimele imagini cu Papa Francisc în viață, de Paște. Cum a apărut în fața credincioșilor. Ce detaliu a ieșit la iveală
Ultimele imagini cu Papa Francisc în viață, de Paște. Cum a apărut în fața credincioșilor. Ce detaliu a ieșit la iveală
Ultimele imagini cu Papa Francisc în viață, de Paște. Cum a apărut în fața credincioșilor. Ce detaliu a ieșit la iveală
Farsa din ziua nunții i-a adus reproșuri în online. Ce a putut să-i facă un mire miresei lui | Video
Farsa din ziua nunții i-a adus reproșuri în online. Ce a putut să-i facă un mire miresei lui | Video
Farsa din ziua nunții i-a adus reproșuri în online. Ce a putut să-i facă un mire miresei lui | Video
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Chocotorta. Un desert argentinian fără coacere
Chocotorta. Un desert argentinian fără coacere
Chocotorta. Un desert argentinian fără coacere
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Justin Bieber a vorbit pentru prima dată despre zvonurile că ar fi falit și plin de datorii: O prostie de tip clickbait
Justin Bieber a vorbit pentru prima dată despre zvonurile că ar fi falit și plin de datorii: „O prostie de tip clickbait”
Justin Bieber a vorbit pentru prima dată despre zvonurile că ar fi falit și plin de datorii: „O prostie de tip clickbait”
Cum se tratează urciorul la ochi. Ce poți face pentru a-l preveni
Cum se tratează urciorul la ochi. Ce poți face pentru a-l preveni
Cum se tratează urciorul la ochi. Ce poți face pentru a-l preveni
fresh
Mousse de ton. Un aperitiv fin, cu textură catifelată și gust rafinat

Mousse de ton. Un aperitiv fin, cu textură catifelată și gust rafinat

Mousse de ton. Un aperitiv fin, cu textură catifelată și gust rafinat

Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare

Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare

Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată

Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată
închide