9 semne că restaurantul de la hotel nu este bun. La ce poți să te aștepți dacă ai ales o vacanță all inclusive

Vacanțele all inclusive sunt comode, așa că dacă vrei doar să te relaxezi sunt varianta ideală. Ai totul în același loc, de la plajă la distracție și mâncare. Aceasta din urmă reprezintă unul dintre cele mai importante criterii pentru care clienții aleg sau nu un hotel. Iată 9 semne că restaurantul de la hotel nu este bun. La ce poți să te aștepți dacă ai ales o vacanță all inclusive.

Mai mulți turiști în vacanță la un restaurant al unui hotel la all inclusive
Din cauza afluxului mare de turiști la all inclusive pot apărea probleme / Shutterstock

Indiferent că vorbim despre all inclusive sau demipensiune, ideea unui bufet unde găsești mai multe variante de preparate este una interesantă. Dacă mergi cu copiii poate fi soluția ideală. Ai totul la îndemână și poți găsi ceva de mâncare indiferent de cât de mofturoasă ești tu sau cei cu care călătorești

Semne că restaurantul de la hotel nu este bun.

Ca peste tot în industria turismului și în cazul acestor tipuri de restaurante lucrurile nu sunt mereu perfecte. Specialiștii de la The Daily Meal îți dau câteva sfaturi pentru a te bucura de vacanță și de mâncarea de la restaurant.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dacă observi că te întâmplă aceste lucruri este bine să mergi să mănânci în altă parte, chiar dacă ai plătit deja pentru acel serviciu.

Restaurantul nu este curat

Unul dintre primele semne că nu ar trebui să mănânci într-un restaurant este dacă observi că acolo nu este curat. Acest sfat se aplică pentru orice fel de local.

Uneori acest lucru se observă cu ochiul liber, alteori trebuie să te uiți mai atentă. Un indiciu că nu se insistă foarte tare asupra curățeniei poate fi și faptul că nu există săpun la băile arondate restaurantului.

Nu are recenzii bune

Acesta este primul lucru pe care trebuie să îl cauți: recenziile de pe internet. Caută pe site-urile specializate, dar și pe rețetele sociale. Dacă localul are note mici de la foarte mulți utilizatori atunci este bine să cauți altceva.

De asemenea, este recomandat să cauți recenziile scrise în ultimul an sau în ultimii doi ani pentru ca acestea să fie cu adevărat relevante.

Citește și

Nu există suficiente farfurii și tacâmuri curate

Chiar dacă printr-un restaurant all inclusive trec foarte multe persoane într-un timp foarte scurt, ar trebui să existe suficiente tacâmuri și veselă astfel încât să acopere afluxul maxim de clienți.

Lipsa lor denotă nu doar că nu există personal suficient, ci și faptul că managerilor nu prea le pasă de voi. În acest caz ar trebui să verifici totul cu atenție. Uită-te la farfurii, linguri, furculițe și cuțite atunci când găsești unele.

Nu sunt suficiente ustensile pentru pus mâncare

După ce stai câteva minute la rând pentru a-ți pune mâncare și constați că nu există spatule sau polonice te poți enerva cu ușurință. Nu este o soluție tocmai bună să folosești ce găsești la îndemână pentru că apare riscul de contaminare încrucișată. Nu este vorba doar de bacterii, ci și de alergeni.

Lipsa ustensilelor adecvate poate face ca unii clienți să ia mâncarea direct cu mâna, mai ales dacă este vorba despre pâine, produse de patiserie sau prăjituri.

Cel mai bine este să mergi la personalul din restaurant și să rogi pe cineva să aducă ustensile curate pentru fiecare fel de mâncare în parte.

Află mai multe despre preparatele turcești pe care ar trebui să le încerci într-o viață.

Mâncarea este expusă în tăvi uriașe

Poate în primă fază te gândești că aducerea preparatelor în tăvi foarte mari este o mișcare foarte bună. În definitiv se scutesc timp și spațiu. Totuși, gândește-te că poate fi și o mască pentru lipsa de personal.

În plus, unele mâncăruri nu vor fi consumate foarte repede ceea ce înseamnă vă vor sta foarte mult la temperatura camerei. Acest lucru poate duce la dezvoltarea de bacterii periculoase.

Mâncarea proaspătă este pusă peste cea deja existentă

Nu-i așa că te bucuri când vezi că vine un bucătar și aduce un preparat cald fix când vrei tu să îți pui în farfurie? Nu te entuziasma prea tare. Ceea ce a rămas în tavă este poate deja rece și, mai rău, contaminat cu diverse bacterii.

Până la urmă nu toată lumea strănută corect, unele spatule mai cad pe jos. Într-un restaurant care se respectă tăvile sunt pur și simplu înlocuite. Preparatul proaspăt nu va fi vărsat peste cel expus.

Află mai multe despre secretele cartofilor prăjiți pe care restaurantele nu vor să le cunoști.

Personalul nu poartă mănuși

Dacă până la pandemia de COVID 19 nu puneai prea mare preț pe purtarea de mănuși în restaurante, acum probabil că ți-ai dat seama că sunt importante.

Personalul care servește mâncarea trebuie să poarte mănuși. De asemenea, ar trebui să le schimbe în mod regulat pentru a evita contaminarea încrucișată a alimentelor.

Mâncarea nu are temperatura potrivită

Pentru restaurantele cu regim all inclusive este destul de greu să asigure temperatura corectă pentru alimente, mai ales dacă au dimensiuni mari. La fiecare dintre mesele zilei au atât preparate care au nevoie să rămână calde, dar și altele care trebuie să stea la rece.

Dacă nu au echipamentele necesare pentru a menține temperatura potrivită ar trebui să îți pui întrebări legate de profesionalismul lor.

Mâncarea nu este etichetată

Într-un hotel all inclusive pot fi oameni din întreaga lume. Este imperios necesar ca fiecare preparat să aibă în față o etichetă cu denumirea.

De asemenea, ar trebuie să fie notate și ingredientele principale. Este important să știi ce mănânci, mai ales dacă suferi de intoleranțe și alergii. Ideal este să fie folosită o limbă de circulație internațională.

Citește și
CELE MAI CITITE
Porții de turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt pe un tocător de lemn rotund și două cutii de cadouri
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă pe un suport rustic din lemn
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat pe un platou alb de lemn
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor în bol alb , trei căpățâni de usturoi și un bol cu condimente
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
mâncare de pe linii aeriene
Cu ce linii aeriene poți să călătorești dacă vrei să mănânci bine
Cu ce linii aeriene poți să călătorești dacă vrei să mănânci bine
cum să cheltui mai puțin pe mâncare
10 moduri de a cheltui mai puțin pe mâncare atunci când călătorești
10 moduri de a cheltui mai puțin pe mâncare atunci când călătorești
rețete de mic dejun puse pe o masă de o femeie
5 rețete de mic dejun din întreaga lume. Ce să mănânci ca să te simți ca în vacanță
5 rețete de mic dejun din întreaga lume. Ce să mănânci ca să te simți ca în vacanță
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao porționat într-o tavă de lemn
05:57
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao
cele mai bune sarmale
05:28
Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț pe un platou
05:07
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț
cârnați de porc de casă
23 decembrie, 05:27
Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională
fursecuri pentru Crăciun
23 decembrie, 05:22
6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv 6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv
Turtă dulce rețeta bunicii
23 decembrie, 05:05
Turtă dulce, după rețeta bunicii. Desertul delicios pe care merită să-l încerci Turtă dulce, după rețeta bunicii. Desertul delicios pe care merită să-l încerci
cozonac de casă
22 decembrie, 06:51
Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu
Cât se ţine carnea de vită la cuptor
22 decembrie, 05:26
Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Cum să depozitezi șoriciul de porc pentru a rămâne proaspăt și gustos. Trucul folosit de gospodine
Cum să depozitezi șoriciul de porc pentru a rămâne proaspăt și gustos. Trucul folosit de gospodine
Cum să depozitezi șoriciul de porc pentru a rămâne proaspăt și gustos. Trucul folosit de gospodine
Tragedie în Ajun. Femeia moartă în tragedia din Lunca Corbului urcase în maşină la ocazie şi mergea la muncă
Tragedie în Ajun. Femeia moartă în tragedia din Lunca Corbului urcase în maşină la ocazie şi mergea la muncă
Tragedie în Ajun. Femeia moartă în tragedia din Lunca Corbului urcase în maşină la ocazie şi mergea la muncă
Cel mai tare cadou de Crăciun pe care şi l-a făcut Ion Ţiriac
Cel mai tare cadou de Crăciun pe care şi l-a făcut Ion Ţiriac
Cel mai tare cadou de Crăciun pe care şi l-a făcut Ion Ţiriac
Bella Santiago, sărbători fără soț. Ce a spus la plecarea lui Nicu Grigore la Survivor
Bella Santiago, sărbători fără soț. Ce a spus la plecarea lui Nicu Grigore la Survivor
Bella Santiago, sărbători fără soț. Ce a spus la plecarea lui Nicu Grigore la Survivor
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. Îmi amintește despre iubirile imposibile
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
fresh
Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu

Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu

Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu

Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă

Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă

Rețeta de piept de rață cu portocale. Cum se prepara acasă

Rețeta de piept de rață cu portocale. Cum se prepara acasă

6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv

6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv

Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională

Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională
închide