9 semne că restaurantul de la hotel nu este bun. La ce poți să te aștepți dacă ai ales o vacanță all inclusive

Vacanțele all inclusive sunt comode, așa că dacă vrei doar să te relaxezi sunt varianta ideală. Ai totul în același loc, de la plajă la distracție și mâncare. Aceasta din urmă reprezintă unul dintre cele mai importante criterii pentru care clienții aleg sau nu un hotel. Iată 9 semne că restaurantul de la hotel nu este bun. La ce poți să te aștepți dacă ai ales o vacanță all inclusive.

Mai mulți turiști în vacanță la un restaurant al unui hotel la all inclusive
Din cauza afluxului mare de turiști la all inclusive pot apărea probleme / Shutterstock

Indiferent că vorbim despre all inclusive sau demipensiune, ideea unui bufet unde găsești mai multe variante de preparate este una interesantă. Dacă mergi cu copiii poate fi soluția ideală. Ai totul la îndemână și poți găsi ceva de mâncare indiferent de cât de mofturoasă ești tu sau cei cu care călătorești

Semne că restaurantul de la hotel nu este bun.

Ca peste tot în industria turismului și în cazul acestor tipuri de restaurante lucrurile nu sunt mereu perfecte. Specialiștii de la The Daily Meal îți dau câteva sfaturi pentru a te bucura de vacanță și de mâncarea de la restaurant.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dacă observi că te întâmplă aceste lucruri este bine să mergi să mănânci în altă parte, chiar dacă ai plătit deja pentru acel serviciu.

Restaurantul nu este curat

Unul dintre primele semne că nu ar trebui să mănânci într-un restaurant este dacă observi că acolo nu este curat. Acest sfat se aplică pentru orice fel de local.

Uneori acest lucru se observă cu ochiul liber, alteori trebuie să te uiți mai atentă. Un indiciu că nu se insistă foarte tare asupra curățeniei poate fi și faptul că nu există săpun la băile arondate restaurantului.

Nu are recenzii bune

Acesta este primul lucru pe care trebuie să îl cauți: recenziile de pe internet. Caută pe site-urile specializate, dar și pe rețetele sociale. Dacă localul are note mici de la foarte mulți utilizatori atunci este bine să cauți altceva.

De asemenea, este recomandat să cauți recenziile scrise în ultimul an sau în ultimii doi ani pentru ca acestea să fie cu adevărat relevante.

Citește și

Nu există suficiente farfurii și tacâmuri curate

Chiar dacă printr-un restaurant all inclusive trec foarte multe persoane într-un timp foarte scurt, ar trebui să existe suficiente tacâmuri și veselă astfel încât să acopere afluxul maxim de clienți.

Lipsa lor denotă nu doar că nu există personal suficient, ci și faptul că managerilor nu prea le pasă de voi. În acest caz ar trebui să verifici totul cu atenție. Uită-te la farfurii, linguri, furculițe și cuțite atunci când găsești unele.

Nu sunt suficiente ustensile pentru pus mâncare

După ce stai câteva minute la rând pentru a-ți pune mâncare și constați că nu există spatule sau polonice te poți enerva cu ușurință. Nu este o soluție tocmai bună să folosești ce găsești la îndemână pentru că apare riscul de contaminare încrucișată. Nu este vorba doar de bacterii, ci și de alergeni.

Lipsa ustensilelor adecvate poate face ca unii clienți să ia mâncarea direct cu mâna, mai ales dacă este vorba despre pâine, produse de patiserie sau prăjituri.

Cel mai bine este să mergi la personalul din restaurant și să rogi pe cineva să aducă ustensile curate pentru fiecare fel de mâncare în parte.

Află mai multe despre preparatele turcești pe care ar trebui să le încerci într-o viață.

Mâncarea este expusă în tăvi uriașe

Poate în primă fază te gândești că aducerea preparatelor în tăvi foarte mari este o mișcare foarte bună. În definitiv se scutesc timp și spațiu. Totuși, gândește-te că poate fi și o mască pentru lipsa de personal.

În plus, unele mâncăruri nu vor fi consumate foarte repede ceea ce înseamnă vă vor sta foarte mult la temperatura camerei. Acest lucru poate duce la dezvoltarea de bacterii periculoase.

Mâncarea proaspătă este pusă peste cea deja existentă

Nu-i așa că te bucuri când vezi că vine un bucătar și aduce un preparat cald fix când vrei tu să îți pui în farfurie? Nu te entuziasma prea tare. Ceea ce a rămas în tavă este poate deja rece și, mai rău, contaminat cu diverse bacterii.

Până la urmă nu toată lumea strănută corect, unele spatule mai cad pe jos. Într-un restaurant care se respectă tăvile sunt pur și simplu înlocuite. Preparatul proaspăt nu va fi vărsat peste cel expus.

Află mai multe despre secretele cartofilor prăjiți pe care restaurantele nu vor să le cunoști.

Personalul nu poartă mănuși

Dacă până la pandemia de COVID 19 nu puneai prea mare preț pe purtarea de mănuși în restaurante, acum probabil că ți-ai dat seama că sunt importante.

Personalul care servește mâncarea trebuie să poarte mănuși. De asemenea, ar trebui să le schimbe în mod regulat pentru a evita contaminarea încrucișată a alimentelor.

Mâncarea nu are temperatura potrivită

Pentru restaurantele cu regim all inclusive este destul de greu să asigure temperatura corectă pentru alimente, mai ales dacă au dimensiuni mari. La fiecare dintre mesele zilei au atât preparate care au nevoie să rămână calde, dar și altele care trebuie să stea la rece.

Dacă nu au echipamentele necesare pentru a menține temperatura potrivită ar trebui să îți pui întrebări legate de profesionalismul lor.

Mâncarea nu este etichetată

Într-un hotel all inclusive pot fi oameni din întreaga lume. Este imperios necesar ca fiecare preparat să aibă în față o etichetă cu denumirea.

De asemenea, ar trebuie să fie notate și ingredientele principale. Este important să știi ce mănânci, mai ales dacă suferi de intoleranțe și alergii. Ideal este să fie folosită o limbă de circulație internațională.

Citește și
CELE MAI CITITE
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii într-o tigaie
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
mâncare de pe linii aeriene
Cu ce linii aeriene poți să călătorești dacă vrei să mănânci bine
Cu ce linii aeriene poți să călătorești dacă vrei să mănânci bine
cum să cheltui mai puțin pe mâncare
10 moduri de a cheltui mai puțin pe mâncare atunci când călătorești
10 moduri de a cheltui mai puțin pe mâncare atunci când călătorești
rețete de mic dejun puse pe o masă de o femeie
5 rețete de mic dejun din întreaga lume. Ce să mănânci ca să te simți ca în vacanță
5 rețete de mic dejun din întreaga lume. Ce să mănânci ca să te simți ca în vacanță
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Sparanghel înfășurat în bacon
30 iunie, 06:02
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Chocotorta pe un platou, decorată cu biscuiți și ciocolată
30 iunie, 05:44
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
29 iunie, 06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
29 iunie, 06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
28 iunie, 06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
28 iunie, 06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Écrasé de cartofi în bol
27 iunie, 06:11
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
27 iunie, 05:41
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Beyoncé a rămas suspendată într-o mașină înclinată pe scenă. Artista și-a oprit brusc concertul
Beyoncé a rămas suspendată într-o mașină înclinată pe scenă. Artista și-a oprit brusc concertul
Beyoncé a rămas suspendată într-o mașină înclinată pe scenă. Artista și-a oprit brusc concertul
Topul companiilor cu cele mai mici tarife la energie, după expirarea plafonării
Topul companiilor cu cele mai mici tarife la energie, după expirarea plafonării
Topul companiilor cu cele mai mici tarife la energie, după expirarea plafonării
Milionarul român cu 3 pensii a spus care este, de fapt, averea lui Dan Şucu: amp;#8220;N-am mai văzut aşa ceva”
Milionarul român cu 3 pensii a spus care este, de fapt, averea lui Dan Şucu: amp;#8220;N-am mai văzut aşa ceva”
Milionarul român cu 3 pensii a spus care este, de fapt, averea lui Dan Şucu: amp;#8220;N-am mai văzut aşa ceva”
Horoscop luna iulie 2025. Ce schimbări apar în viața zodiilor de foc. Astrele arată care sunt zodiile norocoase
Horoscop luna iulie 2025. Ce schimbări apar în viața zodiilor de foc. Astrele arată care sunt zodiile norocoase
Horoscop luna iulie 2025. Ce schimbări apar în viața zodiilor de foc. Astrele arată care sunt zodiile norocoase
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Katy Perry a fost surprinsă din nou fără inelul de logodnă. Vedeta le-ar fi mărturisit prietenilor că este singură de luni de zile
Katy Perry a fost surprinsă din nou fără inelul de logodnă. Vedeta le-ar fi mărturisit prietenilor că este „singură de luni de zile”
Katy Perry a fost surprinsă din nou fără inelul de logodnă. Vedeta le-ar fi mărturisit prietenilor că este „singură de luni de zile”
Beneficiile exerciţiilor fizice de grup. Ce spun studiile
Beneficiile exerciţiilor fizice de grup. Ce spun studiile
Beneficiile exerciţiilor fizice de grup. Ce spun studiile
fresh
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
închide