Secretul salatelor de la restaurant. De ce sunt mai gustoase decât cele pe care le faci acasă
Te-ai întrebat vreodată de ce salatele pe care le mănânci la restaurant par să fie mai gustoase decât cele pe care le faci acasă? Iată care este secretul salatelor de la restaurant și cum le poți face și tu acasă.
La fel ca în cazul oricărui alt preparat și pentru salate este foarte important să alegi ingrediente de calitate și proaspete. Ideal este să mergi în piață și să cumperi de acolo legumele și salata verde de care ai nevoie, pe care să le folosești la scurt timp după ce le-ai adus acasă. Ele adaugă textură și sunt baza salate. Dacă vei cumpăra ingredientele pentru salată cu mai mult timp înainte de a fi gătite ai grijă să le depozitezi corect.
Cele mai bune salate vor fi cele preparate din ingrediente de sezon. Atunci aromele lor sunt cele mai puternice, au gustul cel mai pregnant și te vei bucura de toate vitaminele și mineralele lor. Nu doar că vei avea o salată mai gustoasă, dar va fi și mult mai ieftină.
Secretul salatelor de la restaurant
Înainte de a te apuca de preparat salata ai grijă să te speli tu bine pe mâini. Legumele cu frunze verzi trebuie puse sub jet puternic de apă rece pentru a te asigura să se elimină toate impuritățile.
Apoi trebuie să le usuci ori într-o centrifugă specială, ori să le presezi puțin cu un prosop de bucătărie. Dacă ai salată pre-spălată verifică să nu fie fire veștede sau stricate.
Salata trebuie să fie foarte bine uscată pentru ca vinegreta să adere pe frunze și preparatul final să fie condimentat uniform. De asemenea, asigură-te că păstrezi ingredientele la frigider până când le adaugi în salată.
Alegerea sosului
Sosurile cumpărate din magazin pot fi, de obicei, o soluție rapidă și eficientă. Totuși, nu se compară cu cele făcute în casă. Nu vei consuma mai mult timp pentru că se fac mult mai ușor decât îți imaginezi. În poți controla mai bine cantitatea de sare și este mult mai economic.
Pentru un gust și mai intens, răcește puțin și castronul în care urmează să faci salata. Apoi, pune la baza lui puțin sos și rotește-l pentru ca sosul să ajungă pe laterale. După aceea, pune ingredientele și deasupra lor restul vinegretei. Încearcă și rețeta de salată de cartofi.
Distribuie egal ingredientele
Una dintre marile probleme care apar atunci când faci salată este că ingredientele nu sunt distribuite uniform. Ai o zonă cu multă ceapă, în alta rămân ouăle și tot așa.
Cea mai sigură cale de a o evita acest lucru este să amesteci cu mâinile. În felul acesta și sosul ajunge pe fiecare ingredient. Dacă vrei poți să folosești și mănuși, important este să amesteci cu mâinile.
Cum se amestecă salata
Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să te asiguri că ai folosit un bol suficient de mare în care să încapă toate ingredientele și să îți permită și spațiu să le amesteci. Ideal este ca salata să ocupe doar jumătate din vas. Este cel mai important pas.
După ce ai amestecat ingredientele într-un vas mare, poți să o muți într-un bol mai frumos. Acesta trebuie să fie răcit bine pentru că salata este destul de sensibilă și căldura nu îi face bine.
Pentru ca sosul să fie distribuit uniform poți să îl adaugi în straturi. Pui un rând se ingrediente, apoi puțin dressing, apoi iar ingrediente și tot așa.
Nu pune mult sos de la început. În această etapă adaugă doar o parte, urmând să guști și să mai pui după ce o amesteci. De asemenea, poți integra în salata ta legume murate sau marinate, care sunt deja condimentate. Descoperă și o salată de vinete cu ardei și usturoi.
Salata se amestecă de jos în sus. O poți face cu lingură și furculiță, dar și cel mai indicat este cu mâinile. Gustă și mai pune sos sau sare și pier dacă mai este nevoie.
Poți servi salata dintr-un bol mare și fiecare persoană să își ia de acolo cât are nevoie sau poți pregăti boluri mai mici pentru fiecare dintre cei de la masă.
Dacă vrei poți orna salata sau poți să mai pui la final ingrediente surpriză în funcție de ceea ce se potrivește. Pot fi nuci sau semințe crude sau uscate, fâșii de parmezan, mozzarella, felii de ou fiert, bacon.