Secretul salatelor de la restaurant. De ce sunt mai gustoase decât cele pe care le faci acasă

Te-ai întrebat vreodată de ce salatele pe care le mănânci la restaurant par să fie mai gustoase decât cele pe care le faci acasă? Iată care este secretul salatelor de la restaurant și cum le poți face și tu acasă.

Secretul salatelor de la restaurant ilustrat cu ajutorul unei farfurii de salată pregătită de un bucătar chef
Pe lângă calitatea ingredientelor, este important și cum le distribui / Shutterstock

La fel ca în cazul oricărui alt preparat și pentru salate este foarte important să alegi ingrediente de calitate și proaspete. Ideal este să mergi în piață și să cumperi de acolo legumele și salata verde de care ai nevoie, pe care să le folosești la scurt timp după ce le-ai adus acasă. Ele adaugă textură și sunt baza salate. Dacă vei cumpăra ingredientele pentru salată cu mai mult timp înainte de a fi gătite ai grijă să le depozitezi corect.

Cele mai bune salate vor fi cele preparate din ingrediente de sezon. Atunci aromele lor sunt cele mai puternice, au gustul cel mai pregnant și te vei bucura de toate vitaminele și mineralele lor. Nu doar că vei avea o salată mai gustoasă, dar va fi și mult mai ieftină.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Secretul salatelor de la restaurant

Înainte de a te apuca de preparat salata ai grijă să te speli tu bine pe mâini. Legumele cu frunze verzi trebuie puse sub jet puternic de apă rece pentru a te asigura să se elimină toate impuritățile.

Apoi trebuie să le usuci ori într-o centrifugă specială, ori să le presezi puțin cu un prosop de bucătărie. Dacă ai salată pre-spălată verifică să nu fie fire veștede sau stricate.

Salata trebuie să fie foarte bine uscată pentru ca vinegreta să adere pe frunze și preparatul final să fie condimentat uniform. De asemenea, asigură-te că păstrezi ingredientele la frigider până când le adaugi în salată. 

Alegerea sosului

Sosurile cumpărate din magazin pot fi, de obicei, o soluție rapidă și eficientă. Totuși, nu se compară cu cele făcute în casă. Nu vei consuma mai mult timp pentru că se fac mult mai ușor decât îți imaginezi. În poți controla mai bine cantitatea de sare și este mult mai economic.

Pentru un gust și mai intens, răcește puțin și castronul în care urmează să faci salata. Apoi, pune la baza lui puțin sos și rotește-l pentru ca sosul să ajungă pe laterale. După aceea, pune ingredientele și deasupra lor restul vinegretei. Încearcă și rețeta de salată de cartofi.

Distribuie egal ingredientele

Una dintre marile probleme care apar atunci când faci salată este că ingredientele nu sunt distribuite uniform. Ai o zonă cu multă ceapă, în alta rămân ouăle și tot așa.

Cea mai sigură cale de a o evita acest lucru este să amesteci cu mâinile. În felul acesta și sosul ajunge pe fiecare ingredient. Dacă vrei poți să folosești și mănuși, important este să amesteci cu mâinile.

Cum se amestecă salata

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să te asiguri că ai folosit un bol suficient de mare în care să încapă toate ingredientele și să îți permită și spațiu să le amesteci. Ideal este ca salata să ocupe doar jumătate din vas. Este cel mai important pas.

După ce ai amestecat ingredientele într-un vas mare, poți să o muți într-un bol mai frumos. Acesta trebuie să fie răcit bine pentru că salata este destul de sensibilă și căldura nu îi face bine.

Pentru ca sosul să fie distribuit uniform poți să îl adaugi în straturi. Pui un rând se ingrediente, apoi puțin dressing, apoi iar ingrediente și tot așa.

Nu pune mult sos de la început. În această etapă adaugă doar o parte, urmând să guști și să mai pui după ce o amesteci. De asemenea, poți integra în salata ta legume murate sau marinate, care sunt deja condimentate. Descoperă și o salată de vinete cu ardei și usturoi.

Salata se amestecă de jos în sus. O poți face cu lingură și furculiță, dar și cel mai indicat este cu mâinile. Gustă și mai pune sos sau sare și pier dacă mai este nevoie.

Poți servi salata dintr-un bol mare și fiecare persoană să își ia de acolo cât are nevoie sau poți pregăti boluri mai mici pentru fiecare dintre cei de la masă.

Dacă vrei poți orna salata sau poți să mai pui la final ingrediente surpriză în funcție de ceea ce se potrivește. Pot fi nuci sau semințe crude sau uscate, fâșii de parmezan, mozzarella, felii de ou fiert, bacon.

Citește și
CELE MAI CITITE
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți pe un platou negru cu linguriță, căpșuni, banane și fulgi de migdale
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
5 porții de mini Pavlova cu mousse de căpșuni
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
Compot de rubarbă cu căpșuni în borcan, alături de un polonic, tije de rubarbă și un bol cu căpșuni
Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară
Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară
Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor într-o farfurie cu furculiță
Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă
Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Un ou spart care are puncte de sânge de pe gălbenuș, așezat într-un polonic, alături de un ou întreg
Ce sunt punctele de sânge de pe gălbenuș? Iată ce trebuie să faci cu ouăle care le au
Ce sunt punctele de sânge de pe gălbenuș? Iată ce trebuie să faci cu ouăle care le au
carne de miel pusă într-o tavă
6 greșeli pe care le faci când gătești carne de miel. Cum poți să le eviți
6 greșeli pe care le faci când gătești carne de miel. Cum poți să le eviți
înlocuitori ai zahărului puși pe un blat gri
Cum poți limita adaosul de zahăr din prăjituri. Sfaturi pentru a păstra gustul delicios
Cum poți limita adaosul de zahăr din prăjituri. Sfaturi pentru a păstra gustul delicios
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Un ou spart care are puncte de sânge de pe gălbenuș, așezat într-un polonic, alături de un ou întreg
06:37
Ce sunt punctele de sânge de pe gălbenuș? Iată ce trebuie să faci cu ouăle care le au Ce sunt punctele de sânge de pe gălbenuș? Iată ce trebuie să faci cu ouăle care le au
Șnițel de soia de post, tăiat în secțiune, pe o farfurie alături de piure de cartofi
16 mai, 05:55
Șnițel de soia de post. Care sunt pașii de urmat pentru o rețetă delicioasă de post Șnițel de soia de post. Care sunt pașii de urmat pentru o rețetă delicioasă de post
Risotto cu spanac în bol alb cu furculiță și un ștergar
16 mai, 05:36
Risotto cu spanac. O rețetă simplă, cu gust aromat Risotto cu spanac. O rețetă simplă, cu gust aromat
Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor într-o farfurie cu furculiță
15 mai, 05:22
Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă
Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni porționat
14 mai, 05:45
Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți pe un platou negru cu linguriță, căpșuni, banane și fulgi de migdale
13 mai, 06:08
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, în bol alb și o crenguță de rozmarin
13 mai, 05:02
Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit
12 mai, 07:56
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
1
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Această supă cremă de sparanghel verde este un preparat simplu și extrem de sănătos, perfect pentru a-ți cuceri simțurile. Gustul delicat al sparanghelului verde este pus în valoare printr-o textură mătăsoasă...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
2
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
4
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budinca de chia cu banane este un desert sănătos, ușor de preparat și perfect pentru orice moment al zilei. Aceasta combină beneficiile semințelor de chia, bogate în fibre și acizi grași...
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
5
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană este o prăjitură din bucătăria italiană colorată și incredibil de aromată, care își are originile în Sicilia. Este o adevărată operă de artă dulce. Conține ricotta, fructe confiate, blat...
Parteneri
3 zodii experimentează o transformare majoră în plan personal pe 18 mai 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
3 zodii experimentează o transformare majoră în plan personal pe 18 mai 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
3 zodii experimentează o transformare majoră în plan personal pe 18 mai 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
Capitala şi 12 judeţe, sub cod galben de vreme severă în următoarele ore. Lapoviță și ninsori la munte
Capitala şi 12 judeţe, sub cod galben de vreme severă în următoarele ore. Lapoviță și ninsori la munte
Capitala şi 12 judeţe, sub cod galben de vreme severă în următoarele ore. Lapoviță și ninsori la munte
Milionarul român care construieşte un castel în România, detalii despre cei 1.400 de angajaţi: „Oamenii se uită şi la 20 de lei”
Milionarul român care construieşte un castel în România, detalii despre cei 1.400 de angajaţi: „Oamenii se uită şi la 20 de lei”
Milionarul român care construieşte un castel în România, detalii despre cei 1.400 de angajaţi: „Oamenii se uită şi la 20 de lei”
Cum arată acum băiatul pe care Oana Sârbu l-a adoptat pe când forma un cuplu cu Robert Turcescu. Alexandru are 16 ani
Cum arată acum băiatul pe care Oana Sârbu l-a adoptat pe când forma un cuplu cu Robert Turcescu. Alexandru are 16 ani
Cum arată acum băiatul pe care Oana Sârbu l-a adoptat pe când forma un cuplu cu Robert Turcescu. Alexandru are 16 ani
Hande Soral publică noi fotografii de familie. Actrița demonstrează că nu există probleme în căsnicia cu actorul Ismail Demirci
Hande Soral publică noi fotografii de familie. Actrița demonstrează că nu există probleme în căsnicia cu actorul Ismail Demirci
Hande Soral publică noi fotografii de familie. Actrița demonstrează că nu există probleme în căsnicia cu actorul Ismail Demirci
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Sparanghel înfășurat în bacon. Gustare crocantă și plină de savoare
Sparanghel înfășurat în bacon. Gustare crocantă și plină de savoare
Sparanghel înfășurat în bacon. Gustare crocantă și plină de savoare
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
Noul look al lui Meghan Trainor a stârnit indignarea fanilor. Artista a slăbit considerabil și a apelat la operații estetice
Noul look al lui Meghan Trainor a stârnit indignarea fanilor. Artista a slăbit considerabil și a apelat la operații estetice
Noul look al lui Meghan Trainor a stârnit indignarea fanilor. Artista a slăbit considerabil și a apelat la operații estetice
Ce trebuie să punem în trusa de prim ajutor
Ce trebuie să punem în trusa de prim ajutor
Ce trebuie să punem în trusa de prim ajutor
fresh
Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă

Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă

Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă

Risotto cu spanac. O rețetă simplă, cu gust aromat

Risotto cu spanac. O rețetă simplă, cu gust aromat

Șnițel de soia de post. Care sunt pașii de urmat pentru o rețetă delicioasă de post

Șnițel de soia de post. Care sunt pașii de urmat pentru o rețetă delicioasă de post

Ce sunt punctele de sânge de pe gălbenuș? Iată ce trebuie să faci cu ouăle care le au

Ce sunt punctele de sânge de pe gălbenuș? Iată ce trebuie să faci cu ouăle care le au
închide