Secretul salatelor de la restaurant. De ce sunt mai gustoase decât cele pe care le faci acasă

Te-ai întrebat vreodată de ce salatele pe care le mănânci la restaurant par să fie mai gustoase decât cele pe care le faci acasă? Iată care este secretul salatelor de la restaurant și cum le poți face și tu acasă.

Secretul salatelor de la restaurant ilustrat cu ajutorul unei farfurii de salată pregătită de un bucătar chef
Pe lângă calitatea ingredientelor, este important și cum le distribui / Shutterstock

La fel ca în cazul oricărui alt preparat și pentru salate este foarte important să alegi ingrediente de calitate și proaspete. Ideal este să mergi în piață și să cumperi de acolo legumele și salata verde de care ai nevoie, pe care să le folosești la scurt timp după ce le-ai adus acasă. Ele adaugă textură și sunt baza salate. Dacă vei cumpăra ingredientele pentru salată cu mai mult timp înainte de a fi gătite ai grijă să le depozitezi corect.

Cele mai bune salate vor fi cele preparate din ingrediente de sezon. Atunci aromele lor sunt cele mai puternice, au gustul cel mai pregnant și te vei bucura de toate vitaminele și mineralele lor. Nu doar că vei avea o salată mai gustoasă, dar va fi și mult mai ieftină.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Secretul salatelor de la restaurant

Înainte de a te apuca de preparat salata ai grijă să te speli tu bine pe mâini. Legumele cu frunze verzi trebuie puse sub jet puternic de apă rece pentru a te asigura să se elimină toate impuritățile.

Apoi trebuie să le usuci ori într-o centrifugă specială, ori să le presezi puțin cu un prosop de bucătărie. Dacă ai salată pre-spălată verifică să nu fie fire veștede sau stricate.

Salata trebuie să fie foarte bine uscată pentru ca vinegreta să adere pe frunze și preparatul final să fie condimentat uniform. De asemenea, asigură-te că păstrezi ingredientele la frigider până când le adaugi în salată. 

Alegerea sosului

Sosurile cumpărate din magazin pot fi, de obicei, o soluție rapidă și eficientă. Totuși, nu se compară cu cele făcute în casă. Nu vei consuma mai mult timp pentru că se fac mult mai ușor decât îți imaginezi. În poți controla mai bine cantitatea de sare și este mult mai economic.

Pentru un gust și mai intens, răcește puțin și castronul în care urmează să faci salata. Apoi, pune la baza lui puțin sos și rotește-l pentru ca sosul să ajungă pe laterale. După aceea, pune ingredientele și deasupra lor restul vinegretei. Încearcă și rețeta de salată de cartofi.

Distribuie egal ingredientele

Una dintre marile probleme care apar atunci când faci salată este că ingredientele nu sunt distribuite uniform. Ai o zonă cu multă ceapă, în alta rămân ouăle și tot așa.

Cea mai sigură cale de a o evita acest lucru este să amesteci cu mâinile. În felul acesta și sosul ajunge pe fiecare ingredient. Dacă vrei poți să folosești și mănuși, important este să amesteci cu mâinile.

Cum se amestecă salata

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să te asiguri că ai folosit un bol suficient de mare în care să încapă toate ingredientele și să îți permită și spațiu să le amesteci. Ideal este ca salata să ocupe doar jumătate din vas. Este cel mai important pas.

După ce ai amestecat ingredientele într-un vas mare, poți să o muți într-un bol mai frumos. Acesta trebuie să fie răcit bine pentru că salata este destul de sensibilă și căldura nu îi face bine.

Pentru ca sosul să fie distribuit uniform poți să îl adaugi în straturi. Pui un rând se ingrediente, apoi puțin dressing, apoi iar ingrediente și tot așa.

Nu pune mult sos de la început. În această etapă adaugă doar o parte, urmând să guști și să mai pui după ce o amesteci. De asemenea, poți integra în salata ta legume murate sau marinate, care sunt deja condimentate. Descoperă și o salată de vinete cu ardei și usturoi.

Salata se amestecă de jos în sus. O poți face cu lingură și furculiță, dar și cel mai indicat este cu mâinile. Gustă și mai pune sos sau sare și pier dacă mai este nevoie.

Poți servi salata dintr-un bol mare și fiecare persoană să își ia de acolo cât are nevoie sau poți pregăti boluri mai mici pentru fiecare dintre cei de la masă.

Dacă vrei poți orna salata sau poți să mai pui la final ingrediente surpriză în funcție de ceea ce se potrivește. Pot fi nuci sau semințe crude sau uscate, fâșii de parmezan, mozzarella, felii de ou fiert, bacon.

Citește și
CELE MAI CITITE
Makowiec secționat în două pe un tocător de lemn, o păstaie de vanilie și stafide
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
Varză călită cu coaste de porc în bol
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie decorate cu biscuiți de turtă dulce
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao într-o tavă de lemn
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Prăjitură cu vanilie și mac porționată și decorată cu crenguțe de brad și merișoare
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
femeie făcând piure de cartofi
Ți se pare că piureul de cartofi este mai bun la restaurant? Iată de ce
Ți se pare că piureul de cartofi este mai bun la restaurant? Iată de ce
Când se bea smoothie
Când se bea smoothie. Momentul ideal din zi ca să-l consumi
Când se bea smoothie. Momentul ideal din zi ca să-l consumi
Cât se ține slănina la sare
Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară
Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Mai multe legături de praz pe un fundal alb
15:51
(P) Super legumele care schimbă regulile alimentației sănătoase (P) Super legumele care schimbă regulile alimentației sănătoase
Fursecuri boabe de cafea într-un bol și pe un tocător, alături de un bol cu boabe de cafea și o ceașcă cu cafea
09:00
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Porții de ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață pe o farfurie albă, alături de boluri cu condimente, cuțit și furculiță
07:46
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Cozonac cu umplutură mixtă, decorat cu fulgi de migdale
07:08
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Coaste de porc cu mere și rozmarin pe o farfurie
8 decembrie, 10:39
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
ouă la temperatura camerei
8 decembrie, 05:57
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
Zeppole di San Giuseppe
8 decembrie, 05:56
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
chec cu mere
7 decembrie, 06:15
Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Acest ingredient esențial aduce beneficii nenumărate pentru sănătate. Tu l-ai încercat?
Acest ingredient esențial aduce beneficii nenumărate pentru sănătate. Tu l-ai încercat?
Acest ingredient esențial aduce beneficii nenumărate pentru sănătate. Tu l-ai încercat?
Concedieri la marile companii de Sărbători. Sunt numite optimizări şi reorientare strategică
Concedieri la marile companii de Sărbători. Sunt numite "optimizări" şi "reorientare strategică"
Concedieri la marile companii de Sărbători. Sunt numite "optimizări" şi "reorientare strategică"
Milionarul român care merge cu metroul în Bucureşti nu a mai ţinut cont de nimic şi riscă o amendă uriaşă
Milionarul român care merge cu metroul în Bucureşti nu a mai ţinut cont de nimic şi riscă o amendă uriaşă
Milionarul român care merge cu metroul în Bucureşti nu a mai ţinut cont de nimic şi riscă o amendă uriaşă
(P) Un brand internațional, acum prezent și în România
(P) Un brand internațional, acum prezent și în România
(P) Un brand internațional, acum prezent și în România
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Lebăr de casă. Rețetă tradițională, cu gust autentic de iarnă
Lebăr de casă. Rețetă tradițională, cu gust autentic de iarnă
Lebăr de casă. Rețetă tradițională, cu gust autentic de iarnă
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
fresh
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare

Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare

Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie

Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie

Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor

Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor

De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie

De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
închide