Alimente pe care trebuie să le mănânci zilnic pentru o piele frumoasă
Modul în care te hrănești se va reflecta cel mai bine în felul în care arată pielea ta. Un ten strălucitor, neted, bine hidratat și ferm are nevoie de multă îngrijire nu doar din exterior. Există mulți factori care pot afecta pielea, cum ar fi soarele, somnul, stresul și alimentația. Uite o listă cu alimente pe care trebuie să le mănânci zilnic pentru o piele frumoasă.
Felul în care te hrănești joacă un rol foarte important atunci când vine vorba despre sănătatea pielii. Există și alimente care pot ajuta pielea să strălucească din interior spre exterior, cu un aport semnificativ de antioxidanți, fitonutrienți și nutrienți.
Anumite alimente favorizează apariția inflamațiilor ducând la apariția de erupții, altele usucă tenul fapt ce grăbește apariția ridurilor, potrivit CleanEating.com.
Pentru a înțelege cum alimentele pe care le consumi îți pot afecta sănătatea pielii trebuie să înțelegi de ce are nevoie tenul tău pentru a radia.
Ce alimente se recomandă pentru o piele frumoasă
Pentru a-ți hidrata cât mai bine pielea de la interior ai nevoie să incluzi în dieta ta alimente care sunt bogate în micronutrienți specifici pentru a ajuta la susținerea mecanismelor antioxidante deja existente, care combate îmbătrânirea prematură a celulelor pielii. Apoi, este important să știi cum să combini alimentele astfel încât la fiecare masă să existe un aport optim de fructe, legume, cereale integrale, nuci și semințe.
Alimente care conțin Omega-3
Alimentele cu acizi grași omega-3 sunt extrem de benefice deoarece oferă o protecție suplimentară împotriva razelor dăunătoare ale soarelui și sunt importante pentru a menține pielea hidratată și suplă. Un studiu recent a arătat că acizii grași omega-3 scad inflamația și încetinesc procesul de îmbătrânire accelerată.
Stresul determină creșterea nivelului de cortizol, iar omega-3 îi reduc. Omega-3 stimulează mecanismele interne de reparare ale organismului, contribuind la îmbunătățirea sănătății pielii.
Introdu în dieta ta pește gras (somonul, sardinele), alge marine, semințe de chia, făină de in, semințe de cânepă și nuci. Somonul se află și pe lista de alimente care te ajută să-ți păstrezi mintea ageră.
Alimente bogate în Vitamina C
Vitamina C este un ingredient des întâlnit în multe produse de îngrijire a pielii datorită faptului că ajută la prevenirea efector nocive la razelor de soare. De asemenea, reduce ridurile și petele și încetinește îmbătrânirea pielii.
Alimentele bogate în vitamina C oferă un precursor important al formării colagenului, care întărește pielea și oferă elasticitate și hidratare.
Înainte de a te grăbi să iei suplimente cu vitamina C poți să încerci să introduci în dieta ta alimente care o conțin. În plus, nu trebuie să îți faci griji că vei depăși doza zilnică admisă pentru că vitamina C este o vitamină solubilă în apă, iar excesul va fi eliminat prin urină. Află mai multe despre beneficiile vitaminei C pentru ten.
Femeile au nevoie de 75 de miligrame de vitamina C zilnic, iar bărbații de 90 de miligrame. Limita superioară este de 2000 de miligrame pe zi. Căpșunile, afinele, portocalele, kiwi, lămâile, ardeiul gras, roșiile, broccoli, conopida, varza și varza de Bruxelles conțin cantități importante de vitamina C și ar trebui să le consumi zilnic.
O piele frumoasă are nevoie de vitamina E
Vitamina E acționează ca un antioxidant care ajută la prevenirea deteriorării celulelor și promovează sănătatea pielii. Efectele antiinflamatorii pot reduce apariția acneei și a eritemului.
Poți să folosești produse cosmetice cu vitamina E, dar poți să consumi și alimente care o conțin. Atât bărbații, cât și femeile au nevoie de doar 15 miligrame pe zi. Migdalele și semințele de floarea soarelui sunt două alimente care au un aport semnificativ de vitamina E. Poți să le consumi la gustare sau să le adaugi în salate sau smoothie.
Zinc
Zincul este efecte antiinflamatorii și poate fi benefic pentru reducerea acneei și vindecarea cicatricilor. De asemenea, este utilizat în tratamentul medical al eczemelor, psoriazisului, ulcerelor, rănilor și negilor.
Femeile au nevoie de 8 miligrame de zinc pe zi, iar bărbații de 11 miligrame de zinc pe zi. Alimentele bogate în zinc sunt semințele de dovleac, caju, quinoa, linte, stridii și carne de curcan.