Cea mai simplă rețetă de maioneză keto
Maioneza se găsește în mai toate magazinele, indiferent dacă vrei să fie dietetică sau nu, însă nu și maioneza keto. Îți oferim o rețetă simplă și rapidă de maioneză keto. Nu numai că are un gust mai bun, dar ai un control complet asupra ingredientelor și eviți zahărul și grăsimile nesănătoase.
Tipul de grăsimi pe care le consumi sunt la fel de importante ca și menținerea carbohidraților la un nivel scăzut. În loc de uleiuri vegetale poți folosi pentru maioneza keto grăsimi sănătoase precum uleiul de avocado, uleiul de măsline cu gust ușor, uleiul de macadamia sau chiar uleiul de nucă. Hai să aflăm împreună cum o poți prepara și ce beneficii are asupra ta.
Există multe moduri de a face maioneza keto. Poți folosi un tel de mână, un mixer electric sau blender de imersie.
Dacă vrei ca maioneza să reziste câteva luni, adaugă o lingură sau două de zer sau pudră dintr-o capsulă probiotică. Acoperă maioneza și las-o să stea pe blatul de bucătărie timp de 8 ore. Acest lucru este esențial pentru a activa enzimele care o vor menține proaspătă. După 8 ore, o dai la frigider și o poți folosi în următoarele 3 luni.
Rețeta de maioneză keto
Dieta ketogenică presupune să mănânci controlat o cantitate mare de grăsimi, respectând o proporție exactă între lipide, proteine și carbohidrați.
Ingrediente
Mod de preparare
Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Se separă albușul de gălbenușul de ou.
Se pun gălbenușul de ou și muștarul de Dijon într-un bol. Se adaugă 1 linguriță de oțet. Se bat cu mixerul până se omogenizează bine. Se începe de la cea mai mică treaptă până la cea mai mare.
Continuă să pui ulei până când amestecul începe să semene mai mult cu maioneza. Se adaugă uleiul în flux lent și constant. După ce se pune tot uleiul, se adaugă zeama de lămâie, restul de oțet și se asezonează cu sare. Dacă este prea groasă, se adaugă câteva picături de apă.
Se amestecă până se omogenizează. Când maioneza este gata, se pune într-un recipient de sticlă și se închide etanș. Se poate păstra la frigider până la o săptămână.
Se poate adăuga zer sau pulberea dintr-o capsulă de prebiotice dacă se vrea păstrarea ei până la 3 luni. Dacă ești interesată și de alte tipuri de maioneză, îți oferim și rețeta pentru maioneza dietetică. Este simplă, rapidă și poate fi preparată la tine acasă.
Ce profil nutrițional are maioneza keto
Indiferent că este keto sau nu, maioneza trebuie consumată în cantități mici. În definitiv, este un sos și nu este nevoie să folosești o cantitate foarte mare la o masă.
O porție de maioneză pentru un adult are în jur de o lingură, ceea de înseamnă aproximativ 15 g. Preparatul din rețeta noastră are un aport de 0,1 g carbohidrați, 0,2 grame proteine, 12 grame grăsimi, 0,1 g fibre, magneziu 1 mg și potasiu 7 mg.
O porție de maioneză are 108 kcal. Având în vedere că un adult sănătos care face și activitate fizică moderată ar trebui să aibă zilnic un aport de 2000 de calorii, maioneza, fie ea și dietetică, trebuie consumată cu moderație.
Cu ce se poate servi maioneza keto
Maioneza dietetică se poate servi cu aceleași feluri de mâncare ca și cea clasică. O poți pune în salate, în sandviciuri sau alături de preparate din carne sau legume la grătar. Ideal este să o folosești lângă feluri de mâncare cu un aport caloric scăzut pentru ca masa ta să nu fie foarte grea. În acest sens, poți încerca rețeta de salată de cartofi cu maioneză vegetală. Este o rețetă ușoară și rapidă, care nu conține foarte multe calorii.