Aluat pentru pizza. Rețetă inspirată din bucătăria lui Jamie Oliver

timpul de preparare
Timp de gătire: 20 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Mic dejun
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Obișnuiești să prepari pizza în casă, dar ești în căutarea unei rețete perfecte pentru aluat? Îți recomandăm să încerci rețeta de aluat pentru pizza inspirată din bucătăria lui Jamie Oliver.

Foaie de aluat pentru pizza întinsă pe un platou de lemn, alături de o bucată de aluat, un bol cu ketchup, roșii, frunze de busuioc și un sucitor
După ce este întins, aluatul se mai lasă puțin la dospit / Shutterstock

Pizza este un preparat culinar de origine italiană, care a devenit popular în întreaga lume. Este o pâine plată, coaptă la cuptor, acoperită de obicei cu sos de roșii, brânză și diverse alte ingrediente, cum ar fi carne, legume și condimente. Rețeta își are rădăcinile în antichitate. Grecii și romanii obișnuiau să mănânce pâine plată cu diverse toppinguri, cum ar fi ulei de măsline și condimente. În Napoli, Italia, în secolul al XVI-lea, pizza a început să prindă forma modernă. Ea a fost preparată cu roșii, un ingredient adus din America de Sud după descoperirea acesteia. În secolul al XVIII-lea, pizza a devenit un aliment de bază pentru săracii din Napoli. Era vândută pe stradă și în piețe.

Citește și

Rețetele de pizza au evoluat de-a lungul secolelor, adaptându-se la diverse culturi și gusturi. Astăzi, continuă să fie un simbol al bucuriei gastronomice, fiind savurată de oameni din toate colțurile lumii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și 12 trucuri pentru a face pizza acasă sau cum să ai un preparat la fel de bun ca la restaurant. Iar mai jos vei descoperi rețeta de aluat pentru pizza inspirată din bucătăria lui Jamie Oliver.

Ingrediente

Mod de preparare

Ca pentru orice aluat dospit, mai întâi vei pregăti drojdia. Într-un bol, adaugă drojdia și zahărul, dar și 2-3 linguri de apă călduță. Amestecă ingredientele până când obții o compoziție cursivă. Lasă maiaua de drojdie să se odihnească pentru 10 minute sau până când se dezvoltă și apar bule de aer la suprafață.

Cum prepari aluat pentru pizza

Trece făina prin sită de două ori, în bolul de frământare. Astfel va fi mai aerată. Adaugă grișul și sarea și amestecă-le, apoi formează o adâncitură la mijloc și pune acolo maiaua activată. Toarnă câte puțin ulei, în timp ce amesteci ingredientele din bol. Dacă îți este mai la îndemână, poți folosi mixerul pentru a frământa aluatul. Frământă aluatul mai întâi în bol, apoi și pe masa presărată cu făină.

Când devine compact și nelipicios pune-l înapoi în bol și acoperă-l cu un ștergar umezit cu apă fierbinte. Lasă-l la dospit, la loc cald și ferit de curent, până își dublează volumul.

Aluatul poate fi lăsat la dospit și peste noapte, în frigider.

Cum modelezi aluatul pentru pizza

Din aluatul rezultat poți modela două foi pentru pizza. Împarte aluatul în două părți egale, formează două bile, apoi aplatizează-le și întinde-le în foi subțiri, circulare, cu sucitorul de aluaturi.

Lasă marginile puțin mai groase decât restul aluatului pentru a crea o alveolă.

Înțeapă acest aluat pentru pizza din loc în loc la bază, cu o furculiță, înainte de a așeza peste el ingredientele pentru topping.

Apoi îl ungi cu sos de roșii și să adaugi ingredientele pentru topping, în funcție de preferințe.

Dacă ești în căutare de rețete pentru pizza, poți trece pe listă și rețeta de Calzone, pizza inventată de italieni pentru a fi mâncată din mers.

Citește și
Aluat pentru pizza alături de spice de grâu și un sucitor de aluaturi
Galerie foto

Galerie foto

Femeie formând un blat de pizza din aluat
O mână frământând aluat
Foaie de aluat pentru pizza întinsă pe un platou de lemn, alături de o bucată de aluat, un bol cu ketchup, roșii, frunze de busuioc și un sucitor
+1
CELE MAI CITITE
Galette cu caise și migdale porționată, alături de o ceașcă cu cafea și caise
Galette cu caise și migdale. Rețetă de tartă rustică din bucătăria franceză
Galette cu caise și migdale. Rețetă de tartă rustică din bucătăria franceză
Păstăi de fasole înfășurate în bacon,pe salată verde
Păstăi de fasole înfășurate în bacon, preparate la cuptor
Păstăi de fasole înfășurate în bacon, preparate la cuptor
Cremă bavareză în cupe de sticlă
Cremă bavareză - Bavarois. Un desert fin și aerat
Cremă bavareză - Bavarois. Un desert fin și aerat
Apă cu castravete, lămâie și mentă în pahar, alături de felii de castravete, lămâie și un cuțit, pe un tocător de lemn
Apă cu castravete, lămâie și mentă. Băutură tonică și revigorantă
Apă cu castravete, lămâie și mentă. Băutură tonică și revigorantă
Cheesecake Brownie cu zmeură porționat pe un grătar
Cheesecake Brownie cu zmeură. O rețetă care unește două deserturi
Cheesecake Brownie cu zmeură. O rețetă care unește două deserturi
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Pâine rustică cu făină albă și mălai porționată pe un tocător de lemn, alături de boabe de porumb
Pâine rustică cu făină albă și mălai. Rețetă de la bunica
Pâine rustică cu făină albă și mălai. Rețetă de la bunica
Rulouri cu căpșuni și glazură de lămâie
Rulouri cu căpșuni și glazură de lămâie. Rețeta simplă pe care o vei adora
Rulouri cu căpșuni și glazură de lămâie. Rețeta simplă pe care o vei adora
Chifle Laugenbrot decorate cu sare graulată
Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană
Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Boeuf Bourguignon în bol rustic cu pâine, ciuperci și roșii
06:52
Boeuf Bourguignon. Rețetă de tocăniță din bucătăria franceză Boeuf Bourguignon. Rețetă de tocăniță din bucătăria franceză
Chec cu dovlecei și măsline verzi porționat
05:46
Chec cu dovlecei și măsline verzi. Un aperitiv cu aromă mediteraneeană Chec cu dovlecei și măsline verzi. Un aperitiv cu aromă mediteraneeană
Rote Grütze în pahar cu sos de iaurt deasupra
05:35
Rote Grütze. Rețeta unui desert răcoritor cu consistență suculentă Rote Grütze. Rețeta unui desert răcoritor cu consistență suculentă
Mazăre cu baby morcov la borcan - două porții
17 iulie, 06:50
Mazăre cu baby morcov la borcan. Rețetă simplă, pentru iarnă Mazăre cu baby morcov la borcan. Rețetă simplă, pentru iarnă
Limonadă cu lime și mentă într-o carafă de sticlă, alături de un lime secționat și lămâie
17 iulie, 05:33
Limonadă cu lime și mentă, perfectă pentru zilele calde de vară Limonadă cu lime și mentă, perfectă pentru zilele calde de vară
Prăjitură cu coacăze roșii și bezea porționată
17 iulie, 05:08
Prăjitură cu coacăze roșii și bezea. Un dulce rustic cu accente fine Prăjitură cu coacăze roșii și bezea. Un dulce rustic cu accente fine
Salată Cobb pe o farfurie, alături de o sosieră cu dressing și boluri cu ingrediente
16 iulie, 06:47
Salată Cobb. O salată consistentă, echilibrată și foarte gustoasă Salată Cobb. O salată consistentă, echilibrată și foarte gustoasă
Gem de coacăze roșii în bol cu linguriță
16 iulie, 05:33
Gem de coacăze roșii. Un deliciu rubiniu și intens fructat Gem de coacăze roșii. Un deliciu rubiniu și intens fructat
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Dulceață de coacăze roșii. Rubinul acrișor din borcan
Dulceață de coacăze roșii. Rubinul acrișor din borcan
Dulceață de coacăze roșii. Rubinul acrișor din borcan
Armata vrea să atragă tineri, pentru un voluntariat de 4 luni. Le oferă 3 salarii medii brute
Armata vrea să atragă tineri, pentru un voluntariat de 4 luni. Le oferă 3 salarii medii brute
Armata vrea să atragă tineri, pentru un voluntariat de 4 luni. Le oferă 3 salarii medii brute
Cadou între copii de miliardar. Ce a putut primi Ioana Ţiriac de la fratele ei mai mare
Cadou între copii de miliardar. Ce a putut primi Ioana Ţiriac de la fratele ei mai mare
Cadou între copii de miliardar. Ce a putut primi Ioana Ţiriac de la fratele ei mai mare
Ce a postat Mihaela Rădulescu pe rețelele sociale imediat după moartea partenerului ei, Felix Baumgartner. Imaginea emoționantă
Ce a postat Mihaela Rădulescu pe rețelele sociale imediat după moartea partenerului ei, Felix Baumgartner. Imaginea emoționantă
Ce a postat Mihaela Rădulescu pe rețelele sociale imediat după moartea partenerului ei, Felix Baumgartner. Imaginea emoționantă
Paulina Rubio a pierdut bătălia legală împotriva fostului partener. Vedeta nu mai are custodie asupra propriului copil
Paulina Rubio a pierdut bătălia legală împotriva fostului partener. Vedeta nu mai are custodie asupra propriului copil
Paulina Rubio a pierdut bătălia legală împotriva fostului partener. Vedeta nu mai are custodie asupra propriului copil
OpenAI a anunțat ChatGPT Agent. Cum funcționează și la ce folosește noul chatbot
OpenAI a anunțat ChatGPT Agent. Cum funcționează și la ce folosește noul chatbot
OpenAI a anunțat ChatGPT Agent. Cum funcționează și la ce folosește noul chatbot
Chec cu cocos și coacăze roșii
Chec cu cocos și coacăze roșii
Chec cu cocos și coacăze roșii
Impactul muzicii asupra dezvoltării cognitive a copiilor: Ce spun studiile
Impactul muzicii asupra dezvoltării cognitive a copiilor: Ce spun studiile
Impactul muzicii asupra dezvoltării cognitive a copiilor: Ce spun studiile
Rihanna a atras toate privirile cu o ținută care îi lăsa la vedere burtica de gravidă, după ce a dezvăluit că așteaptă al treilea copil
Rihanna a atras toate privirile cu o ținută care îi lăsa la vedere burtica de gravidă, după ce a dezvăluit că așteaptă al treilea copil
Rihanna a atras toate privirile cu o ținută care îi lăsa la vedere burtica de gravidă, după ce a dezvăluit că așteaptă al treilea copil
Ceaiul Tulsi amp;#8211; beneficii și proprietăți. Ce se întâmplă dacă îl consumi zilnic
Ceaiul Tulsi amp;#8211; beneficii și proprietăți. Ce se întâmplă dacă îl consumi zilnic
Ceaiul Tulsi amp;#8211; beneficii și proprietăți. Ce se întâmplă dacă îl consumi zilnic
fresh
Limonadă cu lime și mentă, perfectă pentru zilele calde de vară

Limonadă cu lime și mentă, perfectă pentru zilele calde de vară

Limonadă cu lime și mentă, perfectă pentru zilele calde de vară

Prăjitură cu coacăze roșii și bezea. Un dulce rustic cu accente fine

Prăjitură cu coacăze roșii și bezea. Un dulce rustic cu accente fine

Mazăre cu baby morcov la borcan. Rețetă simplă, pentru iarnă

Mazăre cu baby morcov la borcan. Rețetă simplă, pentru iarnă

Chec cu dovlecei și măsline verzi. Un aperitiv cu aromă mediteraneeană

Chec cu dovlecei și măsline verzi. Un aperitiv cu aromă mediteraneeană

Boeuf Bourguignon. Rețetă de tocăniță din bucătăria franceză

Boeuf Bourguignon. Rețetă de tocăniță din bucătăria franceză
închide