3 rețete din aluat congelat pe care să le încerci când nu știi ce să mai gătești

Un pachet de aluat congelat poate fi salvarea ta. Poți face din el atât preparate sărate, cât și dulci, pentru mic-dejun, prânz, cină sau gustări savuroase. Este accesibil la preț, se găsește în aproape orice magazin și te poate salva atunci când vrei să gătești ceva rapid. Îți propunem câteva rețete din aluat congelat.

Preparate din aluat congelat pe o farfurie albastră
Din aluat congelat se pot face preparate pentru orice masă a zilei / Shutterstock

Cu aluatul congelat se lucrează destul de simplu. Se lasă să se decongeleze la frigider peste noapte, apoi se ține la temperatura camerei cu câteva ore înainte de a-l pregăti. Apoi poți face din el tarte, pateuri, plăcinte, rulouri, sărățele.

În umpluturi poți pune orice de la cremă de ciocolată la amestecuri complexe cu carne, brânzeturi, legume și condimente. Dacă vrei un desert rapid pur și simplu întinzi cremă de ciocolată pe o foaie de aluat congelat, presari niște nuci sau fructe confiate, rulezi, ungi cu gălbenuș și dai la cuptor. În 5 minute este totul gata.

Iată câteva idei de rețete cu aluat congelat pe care le poți modifica în funcție de preferințele tale și ale familiei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și

Tartă brie, mere și ceapă

Merele și brânza sunt parteneri perfecți în această tartă de foitaj. Se poate servi atât caldă, cât și rece. încearcă și rețeta de brânzoaice cu stafide și aluat pufos.

Tartă de mere cu brie pe un ștergar gri
Tarta de mere cu brie este un aperitiv elegant pentru petreceri / Shutterstock

Ingrediente

  • 320 g aluat foietaj decongelat la temperatura camerei
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 3 cepe mari, tăiate în jumătate și feliate
  • 2 linguri de oțet de vin alb 
  • 1 lingură de muștar de Dijon
  • cimbru proaspăt
  • 1 măr
  • 100 g sos de afine 
  • 175 g brie, feliat

Mod de preparare

Se încălzește cuptorul la 200°C. Se întinde foaia de aluat pe o tavă mare lăsându-se pe hârtie în care vine ambalat. Dacă marginile nu sunt drepte, se taie cu un cuțit ascuțit. Se marchează un chenar, la aproximativ 1 cm de margine. Se marchează un model încrucișat peste bucata centrală și în jurul chenarului. Se coace timp de 15 minute.

Între timp, se încălzește uleiul într-o tigaie mare. Se pune ceapa și se gătește timp de 10-15 minute până se înmoaie și începe să se caramelizeze. 

Se adaugă oțetul, se mai lasă 1 minut, apoi se adaugă muștarul de Dijon și cimbrul. Se condimentează bine și se lasă deoparte. Se taie mărul subțire, apoi se stropesc feliile cu puțin oțet pentru a nu se oxida.

Aluatul trebuie să fie umflat și să înceapă să se coloreze. Deasupra lui se întinde amestecul de ceapă. Se pun sosul de afine, apoi feliile de mere și cele de brânză brie. Se mai pune puțin cimbru, se stropește cu ulei și se mai dă la cuptor pentru încă 25 de minute.

Aperitiv cu șuncă și brânză

Aperitivul cu șuncă și brânză este delicios cât este cald. Se poate servi chiar și la micul-dejun, dar și la un brunch cu salată de legume. Descoperă și cum se prepară aluatul franțuzesc de croissante.

Aperitive din aluat cogelat pe un blat de lemn
Dintr-un pachet de aluat congelat pot ieși aproximativ 20 de aperitive / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 pachet de foitaj, decongelat
  • 6 felii de șuncă, feliate subțire
  • 9 felii de brânză Harvati, feliate subțire
  • 3 linguri de muștar de Dijon
  • ½ linguriță de mărar uscat
  • 1 lingură de miere
  • 2 linguri de parmezan, ras
  • 3 linguri de arpagic, tocat

Mod de preparare

Într-un castron mic se combină muștarul, mărarul și mierea.

Pe o suprafață cu presărată cu făină se rulează aluatul foitaj într-un pătrat de 30×30 cm, apoi se unge cu amestecul de muștar. Deasupra se pun în straturi șunca și brânza. La final se presată parmezan și arpagic. Se rulează cât se poate de strâns și se înfășoară în folie de plastic. Se congelează 15 minute.

Se preîncălzește cuptorul la 180°C și se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se taie ruloul de aluat în 12 felii și se pun pe tavă. Se dau cuptor pentru 20-25 de minute până se rumenesc. Se scot și se servesc cât sunt calde.

Sparanghel în foitaj

Aceste pachete de foitaj cu sparanghel cu prosciutto sunt o idee ușoară și elegantă de aperitiv pentru mesele în familie.

Aperitive cu sparanghel și aluat congelat pe un blat de lemn
Sparanghelul proaspăt este cel mai potrivit pentru acest aperitiv / Shutterstock

Ingrediente

  • 340 g sparanghel cu capetele tăiate
  • 1 lingură de ulei de măsline extravirgin
  • sare
  • piper
  • 2 foi de aluat foitaj congelat decongelat
  • 220 g brânză Gruyere mărunțită
  • 12 felii  prosciutto
  • 1 ou bătut

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Se pune hârtie de copt într-o tavă.

Pe o suprafață ușor înfăinată, se întinde aluatul foitaj până își dublează dimensiunea. Se porționează în 6 pătrate. Se pune sparanghelul în ulei de măsline și se condimentează cu sare și piper. Află totul despre beneficiile consumlui de sparanghel.

Se pune o felie de prosciutto deasupra unui pătratului. Apoi se pun 3-4 tulpini de sparanghel  și 1-2 linguri de brânză. Se ridică două colțuri opuse ale pătratelor de foitaj și se înfășoară în jurul sparanghelului. Se apasă pentru a le sigila. Se unge aluatul foitaj cu ou bătut. Se presară cu sare și piper.

Se dă la cuptor pentru 12 – 15 minute. Se servesc imediat.

Citește și
CELE MAI CITITE
Bol cu ciuperci în sos de smântână, alături de ciuperci proaspete
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție secționat în trei
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Aluat simplu pentru tarte în forma de copt
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Mini clătite cu flori de salcâm
Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă
Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă
Brioșe cu mascarpone și rubarbă în forma de copt și lângă formă, alături de o cană cu ceai
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Colaj cu chef Sorin Gonțea și o porție de prăjitură Mont Blanc
Galerie foto
Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane
Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane
Deserturi rapide de Paște puse pe o masă albă
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
condimente pentru mâncare indiană puse în mai multe boluri de lemn
08:27
5 condimente pentru mâncare indiană pe care trebuie să le ai în bucătărie 5 condimente pentru mâncare indiană pe care trebuie să le ai în bucătărie
TRei borcane pline cu rețete cu linte
06:37
5 rețete cu linte. Cea mai bună sursă de proteine vegetale 5 rețete cu linte. Cea mai bună sursă de proteine vegetale
Colaj cu chef Sorin Gonțea și o porție de prăjitură Mont Blanc
21 mai, 11:59
Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane
Trei turte la tigaie din aluat simplu de pâine pe i farfurie ținută în mâini
21 mai, 06:41
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
Cheesecake inimioară cu căpșuni alături de cuțit și furculiță și căpșuni proaspete
21 mai, 06:19
Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere
Basbousa servită pe o farfurie albă
20 mai, 06:24
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Galette cu mere și căpșuni porționată pe o farfurie albă
20 mai, 06:00
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Frișcă amestecată cu mixerul în bol de inox pentru a vedea cum se bate frișca din smântână naturală
19 mai, 06:52
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
1
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Basbousa este un desert tradițional originar din țările arabe, cu rădăcini în bucătăria egipteană și libaneză. Este apreciat pentru textura sa moale și suculentă, dar și pentru faptul că este foarte...
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
2
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Dacă ai întâmpinat dificultăți în a obține o frișcă reușită pentru deserturi delicioase, avem pentru tine câteva sfaturi utile despre cum se bate frișca din smântână naturală. Frișca pentru deserturi savuroase...
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
3
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Untul și smântâna fac din aceste fursecuri un deliciu. Sunt atât de moi și de pufoase, încât îți vei da ușor seama de ce se numesc fursecuri nor cu lămâie. Salvează...
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
4
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Dacă ți-ai propus să prepari o rețetă de tartă dulce sau sărată și optezi pentru aluat de casă, îți oferim rețeta de aluat simplu pentru tarte. Este rețeta clasică de aluat...
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
5
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Pentru porția de desert din sezonul căpșunilor, vă propunem să încercați o rețetă de galette cu mere și căpșuni. Este simplă și ușor de preparat, este delicioasă și are un aspect...
Parteneri
Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
20 de judeţe intră de la 10.00 sub avertizare de ploi, grindină şi vijelii. Vreme severă până joi dimineaţă
20 de judeţe intră de la 10.00 sub avertizare de ploi, grindină şi vijelii. Vreme severă până joi dimineaţă
20 de judeţe intră de la 10.00 sub avertizare de ploi, grindină şi vijelii. Vreme severă până joi dimineaţă
Decizia lui Irinel Columbeanu după ce fiica lui, Irina, l-a chemat să locuiască în Statele Unite!
Decizia lui Irinel Columbeanu după ce fiica lui, Irina, l-a chemat să locuiască în Statele Unite!
Decizia lui Irinel Columbeanu după ce fiica lui, Irina, l-a chemat să locuiască în Statele Unite!
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Istoricul relațiilor lui İbrahim Çelikkol. Cu cine a format un cuplu celebrul actor, înainte de a deveni tătic
Istoricul relațiilor lui İbrahim Çelikkol. Cu cine a format un cuplu celebrul actor, înainte de a deveni tătic
Istoricul relațiilor lui İbrahim Çelikkol. Cu cine a format un cuplu celebrul actor, înainte de a deveni tătic
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Chec cu cireșe și aromă de vanilie
Chec cu cireșe și aromă de vanilie
Chec cu cireșe și aromă de vanilie
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Taylor Swift a avut o mușcătură pe gât la spectacolul ei din Suedia, după ce a petrecut câteva zile cu Travis Kelce în Italia
Taylor Swift a avut o mușcătură pe gât la spectacolul ei din Suedia, după ce a petrecut câteva zile cu Travis Kelce în Italia
Taylor Swift a avut o mușcătură pe gât la spectacolul ei din Suedia, după ce a petrecut câteva zile cu Travis Kelce în Italia
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
fresh
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă

Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă

Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă

Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros

Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros

Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide

Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide

Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane

Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane

Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere

Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere
închide