Angeliche. Rețetă de fursecuri elegante și delicate

timpul de preparare
Timp de gătire: 15 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Italiană

Fursecurile Angeliche sunt o adevărată bijuterie a patiseriei italiene, caracterizate printr-o textură aerată și un exterior ușor crocant. Sunt perfecte pentru a fi servite alături de ceai sau cafea.

Fursecuri Angeliche decorate cu zahăr
Galerie foto

Galerie foto

Fursecurile Angeliche sunt o adevărată bijuterie a patiseriei italiene / Rețetefeldefel.ro

Aceste fursecuri fine sunt inspirate din deserturile rafinate ale regiunii Toscana. În această zonă deserturile fine pe bază de migdale și albușuri au fost apreciate încă din perioada Renașterii. Numele lor provine de la cuvântul italian angelico (angelic), făcând referire la textura lor ușoară și aerată, asemănătoare cu norii. Sunt preparate dintr-un aluat simplu, pe bază de albușuri, zahăr și migdale, ce le oferă o aromă subtilă și o consistență lejeră. Gustul lor fin de migdale și vanilie le face irezistibile. Iar stratul fin de zahăr pudră adaugă un plus de eleganță.

Citește și

Aceste fursecuri amintesc de alte dulciuri italienești celebre, precum Amaretti sau Brutti ma Buoni. Însă se diferențiază prin finețea aluatului și echilibrul perfect între crocant și pufos. De-a lungul timpului, rețeta a fost adaptată în diverse regiuni ale Italiei, uneori incluzând și arome subtile de citrice sau lichioruri fine.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Astăzi, fursecurile Angeliche sunt apreciate ca un desert elegant, potrivit pentru ocazii speciale, dar și ca un răsfăț delicat servit alături de cafea sau ceai. Descoperă mai jos rețeta detaliată pentru a le prepara și tu.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru pregătirea compoziției de fursecuri bate albușurile presărate cu sare până devin spumoase. Adaugă treptat zahărul pudră, mixând energic până obții o compoziție fermă și lucioasă.

Încorporează făina de migdale și făina albă, amestecând ușor cu o spatulă, prin mișcări largi, pentru a păstra aerul din compoziție. Adaugă extractul de vanilie și omogenizează ușor. Pune aluatul la rece pentru 30 de minute.

Cum formezi și coci fursecurile Angeliche

Înainte de a forma fursecurile tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt și preîncălzește cuptorul la 160 de grade Celsius.

Scoate aluatul de la rece și împarte-l în mai multe bucăți. Frământă-le puțin pentru a deveni omogene și modelează-le în șnururi late de 1 cm și groase de 5-6 mm. Decupează din ele fursecuri dreptunghiulare, de 2-3 cm lungime.

Descoperă și o rețetă de fursecuri șprițate, glazurate cu ciocolată și decorate cu nuci.

Așază fursecurile în tava pregătită, la mici distanțe între ele. Presară puțin zahăr pudră deasupra fiecărui fursec pentru a obține o crustă fină în timpul coacerii.

Introdu tava în cuptor și coace fursecurile timp de 15-18 minute, la 160 de grade Celsius, până când devin ușor aurii pe margini. Nu le coace în exces, urmărește să rămână moi în interior.

După coacere, transferă-le cu hârtia de copt pe o suprafață rece sau pe un grătar, pentru a opri procesul termic. Lasă-le să se răcească bine înainte de le desprinde de hârtia de copt, pentru a nu se sfărâma. Decorează-le cu zahăr pudră pentru un aspect fin.

Aceste fursecuri Angeliche se păstrează bine într-o cutie ermetică și sunt perfecte pentru ocazii speciale sau ca o răsfăț simplu alături de un espresso aromat.

Și tot din bucătăria italiană îți mai recomandăm să încerci rețeta de biscuiți Canestrelli. Aceștia au o textură fragedă și sfărâmicioasă și un gust delicios.

Citește și
Un fursec Angeliche secționat, între două degete, alături de alte fursecuri
Galerie foto

Galerie foto

Aluat de fursecuri decupat în forme dreptunghiulare
Fursecuri Angeliche decorate cu zahăr
+0
CELE MAI CITITE
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci secționat, alături de un ceainic și o ceașcă
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
cele 5 sosuri mamă
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
turtă dulce în coșuleț
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
Porții de turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt pe un tocător de lemn rotund și două cutii de cadouri
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Galerie foto
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Două pahare cu Tiramisu cu cremă de cocos
Galerie foto
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
Cornulețe de post cu ciocolată și nuci
Galerie foto
Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post
Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
cârnați de porc de casă
05:27
Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională
fursecuri pentru Crăciun
05:22
6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv 6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv
Turtă dulce rețeta bunicii
05:05
Turtă dulce, după rețeta bunicii. Desertul delicios pe care merită să-l încerci Turtă dulce, după rețeta bunicii. Desertul delicios pe care merită să-l încerci
cozonac de casă
22 decembrie, 06:51
Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu
Cât se ţine carnea de vită la cuptor
22 decembrie, 05:26
Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă
piept de rață cu portocală
22 decembrie, 05:22
Rețeta de piept de rață cu portocale. Cum se prepara acasă Rețeta de piept de rață cu portocale. Cum se prepara acasă
Cârnați de casă moldovenești
21 decembrie, 11:14
Cârnați de casă moldovenești, după rețeta tradițională. Ingrediente și pașii de urmat pentru un gust desăvârșit Cârnați de casă moldovenești, după rețeta tradițională. Ingrediente și pașii de urmat pentru un gust desăvârșit
Cu ce se poate înlocui praful de copt
21 decembrie, 11:11
Cu ce se poate înlocui praful de copt în prăjituri. Idei și alternative care te scot din încurcătură Cu ce se poate înlocui praful de copt în prăjituri. Idei și alternative care te scot din încurcătură
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Ceaiul care îți poate îmbunătăți starea de spirit. Recomandările specialiștilor
Ceaiul care îți poate îmbunătăți starea de spirit. Recomandările specialiștilor
Ceaiul care îți poate îmbunătăți starea de spirit. Recomandările specialiștilor
Cod galben de ninsori, viscol şi polei în 18 judeţe şi Bucureşti. Prognoza specială pentru Capitală
Cod galben de ninsori, viscol şi polei în 18 judeţe şi Bucureşti. Prognoza specială pentru Capitală
Cod galben de ninsori, viscol şi polei în 18 judeţe şi Bucureşti. Prognoza specială pentru Capitală
La ce i-a fost cel mai greu să renunţe femeii de 76 de ani pentru a arăta ca o adolescentă. Dieta minune
La ce i-a fost cel mai greu să renunţe femeii de 76 de ani pentru a arăta ca o adolescentă. Dieta minune
La ce i-a fost cel mai greu să renunţe femeii de 76 de ani pentru a arăta ca o adolescentă. Dieta minune
Cum a apărut tradiția globurilor de Crăciun. Primele ornamente arătau foarte diferit
Cum a apărut tradiția globurilor de Crăciun. Primele ornamente arătau foarte diferit
Cum a apărut tradiția globurilor de Crăciun. Primele ornamente arătau foarte diferit
Thalía și-a lansat o nouă piesă de sărbători. A fost invitată în emisiunea artistei Kelly Clarkson
Thalía și-a lansat o nouă piesă de sărbători. A fost invitată în emisiunea artistei Kelly Clarkson
Thalía și-a lansat o nouă piesă de sărbători. A fost invitată în emisiunea artistei Kelly Clarkson
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Choux-uri sărate umplute cu salată de legume cu maioneză
Choux-uri sărate umplute cu salată de legume cu maioneză
Choux-uri sărate umplute cu salată de legume cu maioneză
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
fresh
Cu ce se poate înlocui praful de copt în prăjituri. Idei și alternative care te scot din încurcătură

Cu ce se poate înlocui praful de copt în prăjituri. Idei și alternative care te scot din încurcătură

Cu ce se poate înlocui praful de copt în prăjituri. Idei și alternative care te scot din încurcătură

Cârnați de casă moldovenești, după rețeta tradițională. Ingrediente și pașii de urmat pentru un gust desăvârșit

Cârnați de casă moldovenești, după rețeta tradițională. Ingrediente și pașii de urmat pentru un gust desăvârșit

Cum faci mămăligă moldovenească. Rețeta veche

Cum faci mămăligă moldovenească. Rețeta veche

Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă

Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă

Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu

Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu
închide