Angeliche. Rețetă de fursecuri elegante și delicate
Fursecurile Angeliche sunt o adevărată bijuterie a patiseriei italiene, caracterizate printr-o textură aerată și un exterior ușor crocant. Sunt perfecte pentru a fi servite alături de ceai sau cafea.

Galerie foto
Aceste fursecuri fine sunt inspirate din deserturile rafinate ale regiunii Toscana. În această zonă deserturile fine pe bază de migdale și albușuri au fost apreciate încă din perioada Renașterii. Numele lor provine de la cuvântul italian angelico (angelic), făcând referire la textura lor ușoară și aerată, asemănătoare cu norii. Sunt preparate dintr-un aluat simplu, pe bază de albușuri, zahăr și migdale, ce le oferă o aromă subtilă și o consistență lejeră. Gustul lor fin de migdale și vanilie le face irezistibile. Iar stratul fin de zahăr pudră adaugă un plus de eleganță.
Aceste fursecuri amintesc de alte dulciuri italienești celebre, precum Amaretti sau Brutti ma Buoni. Însă se diferențiază prin finețea aluatului și echilibrul perfect între crocant și pufos. De-a lungul timpului, rețeta a fost adaptată în diverse regiuni ale Italiei, uneori incluzând și arome subtile de citrice sau lichioruri fine.
Astăzi, fursecurile Angeliche sunt apreciate ca un desert elegant, potrivit pentru ocazii speciale, dar și ca un răsfăț delicat servit alături de cafea sau ceai. Descoperă mai jos rețeta detaliată pentru a le prepara și tu.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru pregătirea compoziției de fursecuri bate albușurile presărate cu sare până devin spumoase. Adaugă treptat zahărul pudră, mixând energic până obții o compoziție fermă și lucioasă.
Încorporează făina de migdale și făina albă, amestecând ușor cu o spatulă, prin mișcări largi, pentru a păstra aerul din compoziție. Adaugă extractul de vanilie și omogenizează ușor. Pune aluatul la rece pentru 30 de minute.
Cum formezi și coci fursecurile Angeliche
Înainte de a forma fursecurile tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt și preîncălzește cuptorul la 160 de grade Celsius.
Scoate aluatul de la rece și împarte-l în mai multe bucăți. Frământă-le puțin pentru a deveni omogene și modelează-le în șnururi late de 1 cm și groase de 5-6 mm. Decupează din ele fursecuri dreptunghiulare, de 2-3 cm lungime.
Descoperă și o rețetă de fursecuri șprițate, glazurate cu ciocolată și decorate cu nuci.
Așază fursecurile în tava pregătită, la mici distanțe între ele. Presară puțin zahăr pudră deasupra fiecărui fursec pentru a obține o crustă fină în timpul coacerii.
Introdu tava în cuptor și coace fursecurile timp de 15-18 minute, la 160 de grade Celsius, până când devin ușor aurii pe margini. Nu le coace în exces, urmărește să rămână moi în interior.
După coacere, transferă-le cu hârtia de copt pe o suprafață rece sau pe un grătar, pentru a opri procesul termic. Lasă-le să se răcească bine înainte de le desprinde de hârtia de copt, pentru a nu se sfărâma. Decorează-le cu zahăr pudră pentru un aspect fin.
Aceste fursecuri Angeliche se păstrează bine într-o cutie ermetică și sunt perfecte pentru ocazii speciale sau ca o răsfăț simplu alături de un espresso aromat.
Și tot din bucătăria italiană îți mai recomandăm să încerci rețeta de biscuiți Canestrelli. Aceștia au o textură fragedă și sfărâmicioasă și un gust delicios.

Galerie foto

