Halloumi este o brânză cipriotă făcută în mod tradițional din lapte de capră și de oaie sau un amestec al celor două. Uneori se folosește și lapte de vacă. Este foarte apreciată pentru că textura ei permite prepararea chiar și la grătar. Halloumi își menține foarte bine forma atunci când este încălzită la temperaturi înalte.
Halloumi, brânza din Cipru care a cucerit lumea întreagăPoate ai tot văzut prin rețetele de cooking că printre ingrediente se află sarea kosher. Te-ai întrebat cu siguranță ce este aceasta și cu ce diferă ea față de cea pe care o folosim noi zi de zi.
Ce este sarea kosher. Cât de diferită este de sarea de masăDescoperă cinci greșeli pe care le faci când prepari sosuri și cum le poți repara pentru ca, la final, să te bucuri de un preparat delicios.
5 greșeli pe care le faci când prepari sosuri. Soluții pentru a le reparaPe cât pare de ușor de gătit orezul, pe atât este de complicat pentru că trebuie să respecți anumite reguli în prepararea lui. Specialiștii în bucătărie ne-au oferit cele mai bune sfaturi legate de cum se fierbe orezul în mod corect.
Cum se fierbe orezul în mod corect, potrivit experțilorUn aperitiv ușor și delicios este și un platou cu brânzeturi. Acesta este perfect pentru o petrecere sau pentru când mergi într-o țară nouă și vrei să ai o experiență culinară diferită. De fapt, este ideal pentru orice fel de întâlnire.
Platou cu brânzeturi de la Chef Roxana Blenche. Tehnici importante pentru realizarea unei farfurii cu gustPepenele galben este unul dintre fructele emblemă are verii. Dulce, zemos, numai buni să te răcorească într-o zi caniculară. Îl poți combina cu alte fructe, îl poți integra în smoothie-uri și limonade. Acesta se combină foarte bine cu brânzeturi sau mezeluri uscate. Hai să aflăm mai multe despre câte tipuri de pepene galben există și cum se pot integra în dieta zilnică.
Tipuri de pepene galben și aromele lorUleiul de canola este din ce mai folosit în bucătărie. În ciuda popularității câștigate în ultima perioadă, acesta este adesea confundat cu uleiul de rapiță. Deși seamănă la culoare și la gust, cele două tipuri de ulei sunt diferite și doar unul dintre ele este comestibil.
Ce este uleiul de canola și la ce poate fi folositS-ar putea să fii surprinsă să afli că boabele de piper negru, alb și verde toate provin de la sămânța aceleiași plante. Variația de culoare provine din diferitele etape de dezvoltare și procesare. Boabele de piper provin din planta Piper nigrum, care este originară din India. Află mao multe despre cele 6 tipuri de piper comestibile.
Tipuri de piper comestibile. Beneficii pentru sănătatea organismului