Avocado toast cu ciuperci preparate la tigaie, pentru un mic dejun delicios
Dacă te-ai hotărât să incluzi avocado în cât mai multe preparate culinare, îți recomandăm să încerci și rețeta de avocado toast cu ciuperci preparate la tigaie. Este o combinație simplă de ingrediente, dar perfectă pentru un mic dejun delicios.
Galerie foto
Despre avocado specialiștii ne asigură că oferă o mulțime de beneficii pentru sănătatea organismului. Pulpa de avocado este o inepuizabilă sursă de grăsimi mononesaturate. Acestea sunt importante pentru buna funcționare a sistemului cardiovascular. Dar pe lângă acestea, mai conține și o mulțime de vitamine si minerale precum vitaminele A, C, D, E, K, vitamina B6, vitamina B12, acid folic, potasiu, etc. Conținutul ridicat de vitamine si minerale ne ajută să avem un sistem imunitar puternic.
Chiar dacă nu are un gust foarte plăcut, avocado este ușor de inclus în alimentația noastră. Se poate combina cu o mulțime de alte ingrediente. De exemplu combinația dintre avocado și iaurt este una ideală pentru gustări delicioase servite de-a lungul zilei. Îți oferim în acest scop o rețetă de cremă de avocado cu iaurt pentru un mic dejun sănătos. Mai jos îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de avocado toast.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas constă în prepararea rețetei tradiționale de guacamole din bucătăria mexicană. Acesta va constitui baza gustării peste care se vor răsfăța ciupercile preparate la tigaie.
Cum prepari rețeta de avocado toast cu ciuperci
Curăță ceapa și usturoiul. Toacă ceapa fin, iar grăunții de usturoi trece-i prin presă. Decojește roșia și toac-o în cuburi micuțe, dar îndepărtează partea suculentă cu semințe.
Secționează transversal fructele avocado și îndepărtează-le sâmburii. Cu o lingură scoate pulpa de avocado din coajă și stropește-o imediat cu suc de lămâie, pentru a nu oxida. Strivește pulpa de avocado cu furculița și pune-o într-un bol. Adaugă legumele tocate și amestecă-le. Apoi adaugă sare și piper după gust. După ce ai preparat deliciosul guacamole, poți pregăti și ciupercile.
Descoperă aici și cu ce se mănâncă avocado. 4 idei gustoase și simple.
Șterge bine ciupercile cu prosoape de hârtie umezite. Taie-le în felii păstrându-le și codițele. Unge o tigaie cu puțin ulei și așaz-o pe flacăra aragazului. Când este încinsă, adaugă felii de ciuperci cât să acoperi suprafața tigăii. Lasă-le să se rumenească frumos întorcându-le de pe o parte pe cealaltă. După rumenire presară câte puțină sare și piper peste ele. Acoperă-le pentru a le păstra calde
Prăjește feliile de pâine în aparat, sau într-o tigaie încinsă. Apoi unge-le din belșug cu un strat generos de pastă de avocado. Așază feliile de ciuperci deasupra și presară semințe de susan pentru un gust crocant. Presară și frunze proaspete de salată rucola sau de pătrunjel și poți servi delicioasele avocado toast cu ciuperci calde, sau reci.
Dacă ți-am deschis pofta de preparate cu avocado, îți mai oferim o rețetă de avocado toast cu năut crocant și cartofi dulci la cuptor.