Batoane cu miere și mac. Rețeta îndrăgitelor batoane, în varianta de post

timpul de preparare
Timp de gătire: 50 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Aceste delicioase batoane cu miere și mac fac parte din categoria deliciilor culinare cu gust de copilărie. Cu siguranță le savurai și tu în drum spre școală, procurate de la unul dintre chioșcurile cu produse de panificație.

Batoane cu miere și mac în varianta de post
Galerie foto

Galerie foto

După coacere, batoanele se însiropează cu un sirop din apă cu miere / Rețetefeldefel.ro

Astăzi găsești astfel de batoane în toate magazinele alimentare, însă nu le egalează pe cele preparate în casă. Sunt simplu de preparat și ies foarte gustoase, chiar și în variante de post. Sunt perfecte pentru micul dejun, dar și pentru pauza de masă de la școală sau de la birou.

Citește și

Ingredientele pentru prepararea batoanelor sunt comune cu ingredientele pentru aluatul de pâine, cu diferența că adaugi miere. Nici nu ai nevoie să mergi la cumpărături, cu siguranță le ai deja în cămară și în frigider. Descoperă aici și rețeta clasică a celebrelor batoane cu iz de copilărie. Iar mai jos, descoperă rețeta completă în varianta de post.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor pentru aluat, pe care le aduci de la început pe masa de lucru. Trece făina prin sită, într-un bol de frământare și las-o pe masa de lucru timp de 30 de minute pentru a nu fi rece când frămânți aluatul.

Cum prepari batoane cu miere și mac

Amestecă drojdia cu zahărul și adaugă amestecul la mijlocul făinii din bol. Pune apa la încălzit și toarnă puțină peste drojdie și zahăr. Amestecă ușor și lasă drojdia să se activeze timp de 10 minute, acoperind bolul cu un ștergar.

Apoi, amestecă apa caldă cu uleiul și toarnă treptat aceste lichide peste maiaua activată. Amestecă intens în timp ce înglobezi în amestec și făina din bol. Când aluatul începe să se formeze frământă-l până când devine compact și nelipicios. Acoperă-l cu un ștergar și îl lasă-l aproximativ 25-30 de minute la loc cald, până își mărește consistent volumul.

Presară sare fină peste aluatul dezvoltat și frământă-l din nou, pentru a se dizolva sarea și a se încorpora uniform în aluat.

Descoperă și o rețetă de mucenici moldovenești împletiți.

Cum modelezi și coci batoanele

Pentru a forma batoanele, împarte aluatul în 8 părți egale. Modelează-le sub formă de bile și mai lasă-le la dezvoltat pentru 5-6 minute. Apoi le întinzi pe rând, cu ajutorul sucitorului, pe masa presărată cu făină. Formezi din ele foi subțiri, dreptunghiulare și le rulezi. Așază rulourile în tava tapetată cu hârtie de copt, la intervale de aproximativ 2 cm.

Le acoperi cu ștergare de bucătărie și le mai lași la loc cald până când își măresc consistent volumul.

Între timp, pornește cuptorul la 175 de grade Celsius. Amestecă într-un bol 100 ml de apă rece cu o lingură de făină. Cu ajutorul unei pensule, unge batoanele cu această compoziție. Presară semințele de mac pe deasupra.

Pune tava în cuptor și coace batoanele pentru 20-25 minute,  la 175 de grade Celsius.

Înainte de expirarea timpului prepară un sirop prin încălzirea apei și diluarea mierii în ea. Scoate batoanele din cuptor și unge-le fierbinți cu acest sirop. Lasă delicioasele batoane cu miere și mac să se mai răcească, apoi te poți bucura de gustul lor, alături de cei dragi. Dacă îți place să modelezi aluaturi, încearcă și rețeta de covrigi de casă cu sare.

Citește și
Batoane cu miere și mac, unul secționat
Galerie foto

Galerie foto

Batoane cu miere și mac în varianta de post
Batoanele modelate, înainte de coacere
Aluat modelat sub formă de bile și sub formă de foaie
+21
CELE MAI CITITE
Cornuri pufoase cu unt într-un coș de lemn
Cornuri pufoase cu unt. Rețetă pentru micul dejun
Cornuri pufoase cu unt. Rețetă pentru micul dejun
Clătite pufoase de post, preparate cu lapte vegetal
Clătite pufoase de post, preparate cu lapte vegetal
Clătite pufoase de post, preparate cu lapte vegetal
Gem de mere în borcan cu lingură de lemn
Gem de mere. Rețeta simplă a celui mai aromat gem
Gem de mere. Rețeta simplă a celui mai aromat gem
Șnițel vienez sau Wiener Schnitzel pe un tocător de lemn și felii de lămâie
Șnițel vienez sau Wiener Schnitzel. Rețetă din bucătăria austriacă
Șnițel vienez sau Wiener Schnitzel. Rețetă din bucătăria austriacă
Porții de ruladă cu ness
Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat
Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cornuri pufoase cu unt într-un coș de lemn
Galerie foto
Cornuri pufoase cu unt. Rețetă pentru micul dejun
Cornuri pufoase cu unt. Rețetă pentru micul dejun
Brânzoaice cu stafide și aluat pufos, una secționată în jumătăți
Galerie foto
Brânzoaice cu stafide și aluat pufos. Plăcințele cu brânză ca la bunica
Brânzoaice cu stafide și aluat pufos. Plăcințele cu brânză ca la bunica
Pariziene cu mere decorate cu zahăr pudră
Galerie foto
Pariziene cu mere. Rețetă de cornuri delicioase și aspectuoase
Pariziene cu mere. Rețetă de cornuri delicioase și aspectuoase
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cremă de vanilie cu unt în bol și două păstăi de vanilie alături
08:20
Cremă de vanilie cu unt. Rețeta cremei Mousseline Cremă de vanilie cu unt. Rețeta cremei Mousseline
Porție de tort Malakoff
06:28
Tort Malakoff. Rețetă tradițională din bucătăria austriacă Tort Malakoff. Rețetă tradițională din bucătăria austriacă
Imam bayildi servite pe o farfurie albă
7 octombrie, 08:40
Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească
Un săculeț în care se află mai multe tipuri de nuci
7 octombrie, 06:36
Ce termen de valabilitate au nucile. Unde trebuie să le păstrezi ca să reziste mai mult Ce termen de valabilitate au nucile. Unde trebuie să le păstrezi ca să reziste mai mult
Kombucha pusă într-un borcan transparent
6 octombrie, 12:00
Ce este Kombucha și de ce ar trebui să o bei în fiecare zi Ce este Kombucha și de ce ar trebui să o bei în fiecare zi
Pastă de sardine în borcan și pe felii de pâine
6 octombrie, 11:56
Pastă de sardine. Rețetă simplă pentru o gustare delicioasă Pastă de sardine. Rețetă simplă pentru o gustare delicioasă
Galette cu pere și migdale porționată, alături de un bol cu miere, unul cu brânză și o jumătate de pară
5 octombrie, 08:53
Galette cu pere și migdale. Un desert de toamnă simplu și gustos Galette cu pere și migdale. Un desert de toamnă simplu și gustos
Tapenade în bol alb și pe felii de pâine
5 octombrie, 06:26
Tapenade. Rețetă de pastă din măsline cu capere Tapenade. Rețetă de pastă din măsline cu capere
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
1
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Dacă adori preparatele pe bază de cartofi, îți propunem pentru o masă delicioasă rețeta de cartofi franțuzești. Nu este o rețetă complexă, iar ingredientele folosite sunt simple și foarte accesibile. Poți...
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
2
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
Dacă obișnuiești să servești biscuiți la micul dejun sau ca gustare de-a lungul zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată. Rețeta este rapidă și...
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
3
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Dacă vrei să aduni toată savoarea legumelor de vară și de toamnă la un loc, prepară rețeta de ghiveci de legume pentru iarnă. Nu este o rețetă complexă, dar necesită mai...
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
4
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Rețeta de musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan, este ideală pentru un prânz delicios și consistent. Rețeta este inspirată din bucătăriile grecești și turcești și este perfectă pentru mesele...
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
5
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Rețeta de vinete marinate cu usturoi poate fi preparată ca și gustare savuroasă și sănătoasă, sau pentru a fi servită ca aperitiv sau garnitură. Preparate astfel vinete sunt fragede, aromate și...
Parteneri
Timpul de care ai nevoie pentru a adormi poate dezvălui multe despre sănătatea ta. La ce să fii atentă
Timpul de care ai nevoie pentru a adormi poate dezvălui multe despre sănătatea ta. La ce să fii atentă
Timpul de care ai nevoie pentru a adormi poate dezvălui multe despre sănătatea ta. La ce să fii atentă
Cât a cheltuit o turistă din Anglia într-o singură zi în București: Merită? E România atât de ieftină?
Cât a cheltuit o turistă din Anglia într-o singură zi în București: "Merită? E România atât de ieftină?"
Cât a cheltuit o turistă din Anglia într-o singură zi în București: "Merită? E România atât de ieftină?"
Surpriză uriaşă: cine îl ajută pe Irinel Columbeanu lună de lună cu 6.000 de lei, după ce a fost abandonat într-un azil
Surpriză uriaşă: cine îl ajută pe Irinel Columbeanu lună de lună cu 6.000 de lei, după ce a fost abandonat într-un azil
Surpriză uriaşă: cine îl ajută pe Irinel Columbeanu lună de lună cu 6.000 de lei, după ce a fost abandonat într-un azil
Ce a lucrat Marcel Ciolau înainte de a se implica în politică. Liderul PSD a recunoscut că nu a intrat din prima la facultate
Ce a lucrat Marcel Ciolau înainte de a se implica în politică. Liderul PSD a recunoscut că nu a intrat din prima la facultate
Ce a lucrat Marcel Ciolau înainte de a se implica în politică. Liderul PSD a recunoscut că nu a intrat din prima la facultate
RBD celebrează aniversarea de 20 de ani cu o victorie. Artiștii au câștigat procesul împotriva fostului lor manager
RBD celebrează aniversarea de 20 de ani cu o victorie. Artiștii au câștigat procesul împotriva fostului lor manager
RBD celebrează aniversarea de 20 de ani cu o victorie. Artiștii au câștigat procesul împotriva fostului lor manager
Google va urmări locația la fiecare 15 minute, chiar dacă GPS-ul e dezactivat. Ce utilizatori sunt vizați
Google va urmări locația „la fiecare 15 minute”, chiar dacă GPS-ul e dezactivat. Ce utilizatori sunt vizați
Google va urmări locația „la fiecare 15 minute”, chiar dacă GPS-ul e dezactivat. Ce utilizatori sunt vizați
Clătite cu dovleac, aromate și colorate
Clătite cu dovleac, aromate și colorate
Clătite cu dovleac, aromate și colorate
Parentingul liberal: ce este și care sunt caracteristicile lui
Parentingul liberal: ce este și care sunt caracteristicile lui
Parentingul liberal: ce este și care sunt caracteristicile lui
Jisoo de la BLACKPINK s-a vopsit șaten deschis. Cântăreața și-a uimit fanii cu noua ei transformare
Jisoo de la BLACKPINK s-a vopsit șaten deschis. Cântăreața și-a uimit fanii cu noua ei transformare
Jisoo de la BLACKPINK s-a vopsit șaten deschis. Cântăreața și-a uimit fanii cu noua ei transformare
5 cauze surprinzătoare ale durerilor de cap
5 cauze surprinzătoare ale durerilor de cap
5 cauze surprinzătoare ale durerilor de cap
fresh
Pastă de sardine. Rețetă simplă pentru o gustare delicioasă

Pastă de sardine. Rețetă simplă pentru o gustare delicioasă

Pastă de sardine. Rețetă simplă pentru o gustare delicioasă

Ce este Kombucha și de ce ar trebui să o bei în fiecare zi

Ce este Kombucha și de ce ar trebui să o bei în fiecare zi

Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească

Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească

Ce termen de valabilitate au nucile. Unde trebuie să le păstrezi ca să reziste mai mult

Ce termen de valabilitate au nucile. Unde trebuie să le păstrezi ca să reziste mai mult

Cremă de vanilie cu unt. Rețeta cremei Mousseline

Cremă de vanilie cu unt. Rețeta cremei Mousseline
închide