Bezele marmorate cu ciocolată amăruie, pentru platoul cu fursecuri

timpul de preparare
Timp de gătire: 1 oră și 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru platoul cu fursecuri festive preparate de sărbători, îți recomandăm să încerci și rețeta de bezele marmorate cu ciocolată amăruie. Nu se prepară anevoios, nu ai nevoie de multe ingrediente, iar bezelele sunt delicioase și au un aspect cuceritor.

Bezele marmorate cu ciocolată amăruie alături de o ceașcă cu cafea
Galerie foto

Galerie foto

Pentru platoul cu fursecuri festive preparate de sărbători, sunt ideale și aceste bezele marmorate cu ciocolată amăruie / Shutterstock

Rețeta poate fi preparată din albușurile rămase de la maioneză sau de la alte rețete în care folosești doar gălbenușurile. Ciocolata amăruie adăugată, oferă și aspect spectaculos bezelelor, dar mai diminuează din gustul dulce al acestora. Poți personaliza rețeta după propriul gust adăugând aromele preferate și adaptând cantitatea de ciocolată după propriul gust.

Citește și

Dacă dorești să obții un aspect și mai spectaculos al bezelelor, poți folosi diferiți coloranți alimentari. Împarți cantitatea de bezea în mai multe boluri și adaugi câte puțin colorant în fiecare bol.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă de fursecuri cu bezele roz și cremă de ciocolată. Iar în rândurile următoare vei descoperi rețeta de bezele marmorate cu ciocolată amăruie, detaliată cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a începe amestecarea albușurilor, este necesar ca acestea să stea la temperatura camerei cel puțin 30 de minute, pentru a se încălzi.

Cum prepari bezele marmorate cu ciocolată amăruie

În timp ce albușurile se relaxează la temperatura camerei poți pregăti ciocolata  amăruie. Încălzește smântâna într-un bol așezat pe baie de aburi și adaugă ciocolata mărunțită în ea. Amestecă cu o spatulă până când aceasta se topește, iar compoziția se omogenizează. Apoi las-o să se răcească.

Pregătește tava mare a cuptorului, pe care o tapetezi cu hârtie de copt și pornește cuptorul la 100 de grade Celsius.

Presară un praf de sare peste albușuri și bate-le energic până când încep să capete volum. Adaugă treptat zahărul și sucul de lămâie, în timp ce amesteci energic. Bezeaua rezultată va deveni foarte fermă și va rămâne fixată pe pereții bolului.

Cu o linguriță ia din bezea și formează grămăjoare uniforme în tava de cuptor. Folosește o altă linguriță și adaugă câte puțină cremă de ciocolată în mijlocul grămăjoarelor de bezele formate. Cu vârful unei scobitori amestecă ușor și neuniform crema de ciocolată in bezele.

Introdu tava în cuptorul încălzit și coace delicioasele bezele marmorate cu ciocolată amăruie pentru 80-90 de minute, la 100 de grade Celsius. După răcire, bezelele pot fi depozitate în cutii de carton sau metalice cu capac, la loc răcoros.

Descoperă și o rețetă de ruladă de bezea, cu mure și cremă de brânză.

Tips-uri pentru reușita bezelelor

Bezelele sunt delicate și necesită atenție la detalii pentru a ieși perfecte. Iată câteva tips-uri pentru a te asigura că obții bezele reușite:

  • Albușurile și bolul vor fi perfect curate, complet uscate și degresate. Orice urmă de grăsime sau apă poate împiedica formarea spumei. Șterge-le cu puțin oțet sau suc de lămâie.
  • Separarea corectă a albușurilor. Evită să ai urme de gălbenuș în albușuri, deoarece grăsimea din gălbenuș va compromite rețeta.
  • Adaugă zahărul treptat. Începe să bați albușurile la viteză medie până se formează o spumă moale. Adaugă zahărul treptat, câte o lingură odată, lăsându-l să se dizolve complet înainte de a adăuga mai mult. Acest proces ajută la obținerea unei texturi lucioase și stabile.
  • Folosește zahăr pudră sau fin. Zahărul pudră se dizolvă mai repede și oferă o textură netedă. Dacă folosești zahăr tos, asigură-te că este foarte fin.
  • Bate albușurile corect. Bate spuma la viteză medie spre mare, dar nu la viteză maximă, pentru a preveni colapsul. Spuma trebuie să fie lucioasă și să formeze vârfuri tari care nu cad.
  • Coacerea la temperatură joasă. Preîncălzește cuptorul la 100–120°C. O temperatură prea mare le poate rumeni sau usca prea repede. Bezelele trebuie să se usuce lent, nu să se coacă rapid.
  • Timp suficient de uscare. Bezelele, inclusiv aceste bezele marmorate cu ciocolată amăruie au nevoie de cel puțin 1,5–2 ore pentru a se usca. După coacere, lasă-le în cuptor cu ușa întredeschisă până se răcesc complet.
  • Depozitarea corectă. După răcire completă, păstrează-le într-un recipient ermetic, ferite de umiditate, pentru a le menține crocante.
Citește și
Bezele marmorate cu ciocolată amăruie alături de o ceașcă cu cafea și bucăți de ciocolată
Galerie foto

Galerie foto

Bezele în tavă pe hârtie de copt
Bezele marmorate cu ciocolată amăruie alături de o ceașcă cu cafea
+0
CELE MAI CITITE
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă porționată, alături de un dovleac secționat, o bucată de brânză și un dovleac turcesc
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă
Tartă cu dovleac, brânză și măsline verzi, în aluat foietaj de casă
Chec cu morcovi și nuci porționat
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant
plăcinte la tigaie cu iaurt
Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar
Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar
Porție de Tiramisu cu cremă de dovleac și aromă de scorțișoară pe o farfurie cu furculiță
Tiramisu cu cremă de dovleac și aromă de scorțișoară
Tiramisu cu cremă de dovleac și aromă de scorțișoară
Cum să păstrezi lămâile zemoase
Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână
Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Supă cremă de castane cu crutoane în bol, o lingură, felii de pâine prăjite și castane
07:40
Supă cremă de castane cu crutoane. O poveste de toamnă într-un bol Supă cremă de castane cu crutoane. O poveste de toamnă într-un bol
Ravioli cu unt și salvie
07:05
Ravioli cu unt și salvie. Rețeta perfectă pentru un prânz sofisticat Ravioli cu unt și salvie. Rețeta perfectă pentru un prânz sofisticat
Struguri negri și patru pahare cu lichior de struguri negri
05:27
Lichior de struguri negri. Rețeta unei băuturi de casă, rafinată și aromată Lichior de struguri negri. Rețeta unei băuturi de casă, rafinată și aromată
souvlaki
15 octombrie, 09:59
Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă
Spaghetti cu lămâie
15 octombrie, 06:59
Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste
rețetă muștar de casă
15 octombrie, 05:04
Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți
File de porc cu pere caramelizate în vin roșu pe o farfurie albă
14 octombrie, 06:53
File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă
Chimichangas de pui
14 octombrie, 05:47
Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Exerciții fizice în funcție de personalitate. Ce să alegi, conform specialiștilor
Exerciții fizice în funcție de personalitate. Ce să alegi, conform specialiștilor
Exerciții fizice în funcție de personalitate. Ce să alegi, conform specialiștilor
A plecat să slujească în Ceruri. Preot român, tată a 4 copii, mort într-un accident de groază în Italia
"A plecat să slujească în Ceruri". Preot român, tată a 4 copii, mort într-un accident de groază în Italia
"A plecat să slujească în Ceruri". Preot român, tată a 4 copii, mort într-un accident de groază în Italia
Mircea Lucescu i-a cerut scuze unui jucător după România amp;#8211; Austria: amp;#8220;O fac public”
Mircea Lucescu i-a cerut scuze unui jucător după România amp;#8211; Austria: amp;#8220;O fac public”
Mircea Lucescu i-a cerut scuze unui jucător după România amp;#8211; Austria: amp;#8220;O fac public”
Carmen Brumă a întors toate capetele la un eveniment de la Palatul Parlamentului. Detaliul care i-a pus în evidență silueta
Carmen Brumă a întors toate capetele la un eveniment de la Palatul Parlamentului. Detaliul care i-a pus în evidență silueta
Carmen Brumă a întors toate capetele la un eveniment de la Palatul Parlamentului. Detaliul care i-a pus în evidență silueta
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Avertisment urgent pentru milioane de utilizatori Windows 10. Ce se va întâmpla de mâine cu sistemul de operare
Avertisment urgent pentru milioane de utilizatori Windows 10. Ce se va întâmpla de mâine cu sistemul de operare
Avertisment urgent pentru milioane de utilizatori Windows 10. Ce se va întâmpla de mâine cu sistemul de operare
Supă cremă de dovleac cu morcovi și năut
Supă cremă de dovleac cu morcovi și năut
Supă cremă de dovleac cu morcovi și năut
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Cum arată Selena Gomez cu părul tuns bob și breton? Artista a glumit pe Instagram: Mă întreb dacă Willy Wonka face angajări
Cum arată Selena Gomez cu părul tuns bob și breton? Artista a glumit pe Instagram: „Mă întreb dacă Willy Wonka face angajări”
Cum arată Selena Gomez cu părul tuns bob și breton? Artista a glumit pe Instagram: „Mă întreb dacă Willy Wonka face angajări”
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
fresh
Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj

Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj

Tartă cu pere și brânză Camembert, în aluat foietaj

File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă

File de porc cu pere caramelizate în vin roșu. Rețetă pentru o masă elegantă

Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne

Chimichangas de pui. Cele mai gustoase pachețele mexicane cu tortilla și carne

Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste

Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste

Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți

Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți
închide